Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Santacruz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Playa de las Teresitas
Yksi Teneriffan parhaista rannoista on San Andrés -kylässä, vain muutaman kilometrin Santa Cruzista pohjoiseen sijaitseva Playa de las Teresitas.

Tekemistä ja ajanvietettä Santa Cruzissa

Tällä sivulla annetaan vinkkejä Santa Cruzin rantaelämästä, tapahtumista, kulttuuri- ja yöelämästä sekä päiväretkistä lähistön kohteisiin kiinnostuneille.

Rantaloma

Playa de las Teresitas -ranta

Yksi Teneriffan parhaista rannoista on San Andrés -kylässä, vain muutaman kilometrin Santa Cruzista pohjoiseen sijaitseva Playa de las Teresitas [Flickr-kuvia]. Sinne pääsee hyvin bussilla numero 910 Estación de Guaguas -linja-autoasemalta, ja bussi kulkee myös Plaza de Españan ja sataman edustalta matkalla kohti kylää ja sen jälkeen rantaa, joka on bussin päätepysäkki.

Ranta on lähinnä paikallisten suosiossa, siellä on talvisaikaan usein pilvistä mutta välillä hyvinkin lämpimiä uinti-ilmoja. Sen tarjontaan kuuluu 2,5 euroa päivää kohti maksavat tuolit ja useita hyviä kioskeja, joista saa ruokia ja juomia ympäri vuoden. Rannalla on aurinkoisella ilmalla vilkasta mutta tilaa yleensä riittää.

Bussit kulkevat takaisin kohti Santa Cruzia noin 10 minuutin välein, ja jos ei anna rannan edestä kulkevien tankkerien häiritä, on täällä tiedossa erinomainen päivä hienohiekkaisella, noin kilometrin pituisella rannalla.

Playa de Benijo -ranta

Vähän kauempana Santa Cruzista sijaitseva Benijo-ranta [Flickr-kuvia] on tunnettu villistä luonnostaan ja hyvistä ruoistaan. Ranta on niin sanottu mustan hiekan ranta, jonkalaisia on saarella muutama. Paikalle pääsee parhaiten joko vuokra-autolla tai sitten bussilla Taganana en Almáciga -kylään, minne on noin 50 minuutin matka Santa Cruzista.

Esimerkiksi Spain Holiday -sivustolla on lisätietoa Teneriffan rannoista.

Kulttuuri- ja yöelämä

Santa Cruzissa on Teneriffan tasokkain kulttuurielämä, ja siellä on hyvä, paikallisten ylläpitämä yöelämä ympäri vuoden. Hurjimpia bileitä ja eniten toimintaa yöaikaan on luvassa Carnaval-laskiaisjuhlan aikaan, joka on parin viikon ajan noin 40 vuorokautta ennen pääsiäisen alkamista. Helmi- tai maaliskuulle sattuva juhla on miltei kaiken muun kaupungissa peittävä tapaus, jonka aikana monena päivänä kauppoja on kiinni ja kaupunki on muutenkin yöt päivät etenkin viikonloppuisin ja laskiaistiistain aikoihin täysin sekaisin.

Klassista musiikkia, oopperaa, jazzia ja rock-konsertteja voi seurata Auditorio de Tenerife -konserttisalissa (Avenida de la Constitucion 1). Toinen paikka kulttuuripitoisille tapahtumille kuten tanssille, konserteille, musikaaleille ja teatterille on Teatro Guimerá (Plaza Isla Madera), Plaza del Principe -puistoaukiolla.

Auditorio de Tenerife
Auditorio de Tenerife -konserttisalissa voi kuunnella klassista musiikkia, oopperaa, jazzia ja rock-konsertteja.

Yöelämä on karnevaaleja lukuun ottamatta railakkaampaa ja eläväisempää läheisessä La Lagunassa ja Teneriffan etelärannikon lomakohteissa, mutta Santa Cruzissa on paljon baareja, yökerhoja ja elämää illan hämärryttyäkin. La Noria -katu alkaen Concepción-kirkolta, jonka nimi nykyisin on Dominquez Alfonso, on parhaita ravintola- ja baarikatuja kaupungissa. Myös sen lähikaduilla on paljon baareja ja muita illanviettopaikkoja. Alue on myös tunnettu homojen ja lesbojen suosimana juhlimispaikkana.

Lähellä sijaitseva Plaza de España ja sen vieressä oleva Plaza de la Candelaria sopii illanviettoon aterioiden ja drinkkien kera, mutta mitään hurjaa yöelämää täällä ei tule vastaan muulloin kuin keväisten karnevaalien aikaan. Lähellä sijaitsevalla Avenida de Anaga -rantabulevardilla on yökerhoja ja klubeja, jotka avautuvat illan pimettyä. Paikat vaihtavat nimeään silloin tällöin mutta meininki pysyy varsin eläväisenä monena yönä aamuun asti. Honky Tonk Express (Avenida de Anaga 31) ja La Nuit (Avenida de Anaga 37) ovat kumpikin paikkoja, jotka muina iltoina kuin sunnuntaisin ovat suosittuja juhlimispaikkoja.

Läheiset kadut ja korttelit ovat hyviä drinkille, tapaksille ja myöhään nautituille illallisille, ja etenkin Plaza del Principe -aukiolla ja siltä lähtevillä kävelykaduilla on melkoisesti baareja ja ravintoloita, joilla on terasseja ympäri vuoden.

El Toscal -kaupunginosa Plaza del Principe -aukiosta pohjoiseen on paikallisten suosima alue baareille ja myöhään nautituille aterioille. Paljon kaikenlaisia kahviloita ja baareja on Calle de la Rosan varrella ja sivukaduilla, ja lisää ravintoloita ja baareja on lähellä Parque Garcia Sanabria -puistoa, missä Calle Mendez Nuñez- ja Calle San Martin -katujen risteyksen tienoilla on kaikenlaisia illanviettopaikkoja.

Tapahtumat

Carnaval-laskiaisjuhlan lisäksi kaupungissa on jonkin verran mielenkiintoisia tapahtumia. Yksi hyvä tapahtuma on Dia de la Cruz, jota juhlitaan 3.5. kauniiden kukkaistutusten koristamana paitsi Santa Cruzissa myös Puerto de la Cruzissa.

Päiväretket

Santa Cruzista pääsee bussilla nopeasti minnepäin Teneriffaa tahansa, ja raitiovaunulla voi kulkea mukavasti yliopistokaupunki La Lagunaan. Bussimatkat ovat edullisia, etenkin jos hankkii Estación de Guaguas -linja-autoasemalta Bono-kortin, joka käy myös raitiovaunuun ja matkalla Teresitas-rannalle.

San Cristóbal de La Laguna -yliopistokaupunki

Helpon päiväretkimatkan päässä Santa Cruzista sijaitsee yliopistokaupunki La Laguna, jonka nähtävyydet ovat juuri riittäviä puolipäiväretkelle ja jonka yöelämä kuuluu Teneriffan parhaimmistoon. La Lagunaan pääsee miellyttävimmin raitiovaunuilla, jotka kulkevat sinne Santa Cruzin linja-autoaseman edustalta Plaza Santo Domingo ja Plaza Weyler -aukioiden kautta noin 40 minuutissa. Ratikkaan käyvät Bono- ja BonViva -kortit, joilla yhdensuuntainen matka maksaa reilun euron. Matkalippu kannattaa olla leimattuna, sillä liputta matkustavat saavat kiinni jäädessään jopa 400 euron sakot.

Matkalla ei ole mitään varsinaista nähtävää, mutta raitiovaunun kyydissä saa hyvän kuvan tämän Teneriffan suurimman urbaanin alueen luonteesta, ja Trinidad-päätepysäkki sijaitsee lyhyen matkan päässä tämän noin 130 000 asukkaan kaupungin päänähtävyyksistä. Kaupungissa on kauniita taloja ja katuja, ja se pääsikin vuonna 1999 Unescon maailmanperintöluetteloon. Hyvä katu kävellä kohti Plaza de la Concepción -pääaukiota on Calle San Agustin, jonka varrella on lukuisia värikkäitä kivitaloja. Toinen hyvä katu katsastaa on Calle Carrera (viralliselta nimeltään nykyään Calle Obispo Rey Redondo), jonka varrella voi myös viettää pitkän tovin kauniita julkisivuja katsellen.

Vanhan kaupungintalon yhteydessä on turisti-info (Calle Carrera), josta voi käydä hakemassa tarkempaa tietoa nähtävyyksistä. Kaupungissa on etenkin Plaza Concepción -aukion tietämillä hyviä kahvilaterasseja ja muutenkin paljon hyviä ravintoloita ja illan hämärryttyä myös erinomaista, nuorekasta yöelämää.

Raitiovaunua nopeammin La Lagunan ja Santa Cruzin väliä kulkevat bussit, joista linja-autoasemalta lähtevä ja Plaza Españan kautta (muulloin kuin laskiaiskarnevaalien aikaan) kulkeva numero 015 on kätevin. Bussit 101, 102, 103 ja 108 kulkevat La Lagunan kautta Puerto de la Cruziin, ja niillä matkatessa on hyvä nousta pois La Lagunan linja-autoasemalla, mistä pääsee raitiovaunulla jatkamaan kohti La Lagunan keskustassa sijaitsevaa Trinidad-pysäkkiä.

San Andrés -kylä

Pieni San Andrés -kylä reilun kuuden kilometrin päässä Santa Cruzin Plaza España -aukiolta on hyvä vierailupaikka samalla kun on menossa Playa de las Teresitas -rannalle. Kylä on pieni, siihen tutustuu nopeasti ja siellä on hyvä syödä parempia aterioita kuin itse rannalla, missä ne tuppaavat olemaan ylihintaisia.

Hiljaisten katujen ja kauniiden korttelien lisäksi kaupungissa on jonkin verran nähtävää myös rantabulevardilla, missä sijaitsee vanha linnake. San Andrésiin kannattaa lähteä paitsi katsomaan hiljaista Teneriffan kylää ja rannalle myös syömään, sillä kylän kalaruokaravintolat kuuluvat saaren parhaisiin . Hinnat ovat korkeammat kuin Santa Cruzissa, mutta etenkin jos vastaan tulee lounasaikaan menu del dia noin 10 euron hintaan, on kysymyksessä hinta-laatusuhteeltaan lyömätön kolmen lajin ateriakokonaisuus.

San Andrésiin pääsee bussilla numero 910 reilun 10 minuutin välein Santa Cruzin linja-autoasemalta ja Plaza España -aukiolta, mutta kannattaa huomata, että laskiaiskarnevaalien aikaan on monina päivinä liikenteessä poikkeusjärjestelyjä.

Lisätietoa: Teneriffan matkailusivut turisteille

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti