Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Santacruz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Calle Castillo yöllä
Plaza de la Candelarian -aukiolta lähtevä Calle Castillo -kävelykatu on kaupungin pääshoppailukatu, jonka varrella on hyvä valikoima liikkeitä, kahviloita ja herkkukauppoja.

Santa Cruzin osia ja alueita

Tällä sivulla käymme läpi Santa Cruzin merkittävimpiä alueita, nähtävyyksiä ja yleisluonnetta. Sivulla annetaan tietoa etenkin alueista, jotka ovat turistin näkökulmasta olennaisimpia kaupungissa, ja siitä käy ilmi, missä parhaat nähtävyydet sijaitsevat ja mitä milläkin alueella on hyvä tehdä.

Santa Cruzin tärkeimmät alueet turistin näkökulmasta

Santa Cruz on Teneriffan suurin ja Kanariansaarten toiseksi suurin kaupunki, ja yhdessä Las Palmasin kanssa se toimii saarten pääkaupunkina. Kaupungin perustivat espanjalaiset vuonna 1494, ja nykyisin sen alueella asuu noin 225 000 asukasta. Kaupungin aluetta on asutettu tosin tätäkin kauemmin, sillä Kanariansaarten alkuperäisasukkaat eli guanchet elelivät tienoolla jo 2 000 vuotta sitten.

Kaupungin kadun- ja aukioiden nimiin on viime vuosina tullut muutoksia. Niissä saattaa esiintyä vieläkin sekaannuksia, ja esimerkiksi Calle Dominguez Alfonso -ravintolakatua nimitetään edelleenkin monessa yhteydessä Calle la Noria -nimellä.

Plaza de España

Santa Cruz de Tenerifen keskusaukio on Plaza de España, jonka maamerkkinä toimii Espanjan sisällissodan uhreja kunnioittava muistomerkki ja jolla vuodesta 2008 asti on myös ollut suuri tekojärvi.

Aukio on kaupungin elämän keskus. Siltä lähtevät kadut ovat hyviä shoppailu- ja ravintolakatuja, mutta keväisten laskiaiskarnevaalien aikaan se ei ole edustavimmassa kunnossa. Tällöinkin se tosin toimii yhtenä kaupungin juhlimisen keskuksena, ja siellä on silloin entistäkin enemmän ruokakojuja ja kaikenlaista toimintaa. Aukiolta voi nousta Plaza de la Teresitas -rannalle menevään bussiin numero 910, joihinkin muihinkin busseihin, raitiovaunuun tai taksiin, joskin karnevaalien aikaan liikenteessä on sekä aukiolla että muualla kaupungissa poikkeusjärjestelyjä.

Plaza de la Candelarian

Plaza de Españan laitamilla ja sen vieressä olevan Plaza de la Candelarian alueella ja lähitienoilla on ympäri vuoden terasseja, joilla voi syödä, ottaa kahvit tai istua iltaa drinkin kanssa. Aukiolta lähtevä Calle Castillo -kävelykatu on kaupungin pääshoppailukatu, jonka varrella on hyvä valikoima elektroniikkaa myyviä liikkeitä, suurten muotimerkkien liikkeitä ja kaikenlaisia muitakin kauppoja, samoin kuin kahviloita ja herkkukauppoja. Kadun varrella samoin kuin Plaza de Españalla on turisti-infon piste, josta saa kartan ja englanniksi tietoa mistä tahansa kaupunkiin liittyvästä.

Plaza de la Iglesia

Calle Castillon vieressä olevat alueet ovat turistien suosikkimaastoa kaupungissa, ja myös paikalliset viihtyvät täällä shoppailemassa. Ravintolat ovat hivenen normaalia kalliimpia, mutta täältä ei tarvitse siirtyä kuin jonkin verran kohti etelää ja Estación de Guaguas -bussiasemaa, niin pääsee paikallistenkin suosimille ravintola- ja baarikaduille. Plaza de la Iglesia -aukion tuntumassa on paljon kaikenlaista nähtävää, kuten kaunis Concepción-kirkko, ja täälläpäin on hyvä nauttia korkeatasoisista tapaksista ja muistakin ruoista keskipäivästä yöhön.

Mercado Nuestra Senora de Africa
Mercado Nuestra Señora de África -kauppahalli on yksi kaupungin vilkkaimmista paikoista maanantaiaamusta lauantai-iltapäivään.

Calle la Noria on viime vuosina tapahtuneen remontin jälkeen noussut paikallisten suosikiksi, joskin silläkin on jonkin verran kalliimpaa kuin muualla kaupungissa. Kaikki alueen kadut ovat hyviä baarille tai ravintolalle, ja alue on myös tunnettu siitä, että niin homot kuin lesbotkin viihtyvät siellä iltaa viettämässä.

Jos jatkaa matkaansa kohti etelää, tulee vastaan kuivuneen joen takana museoita, joista TEA-nykytaiteen museo on kaupungin uusin ja Museo de la Naturaleza y el Hombre kaupungin suosituin nähtävyys. Niiden takana on yksi kaupungin vilkkaimmista paikoista maanantaiaamusta lauantai-iltapäivään, Mercado Nuestra Señora de África -kauppahalli, jonka ympäristössä on paljon kahviloita ja ravintoloita. Hinnat ovat täällä paikallisten kukkarolle sopivia, ja etenkin aamupäivisin markkinapaikka on eläväinen elintarvikkeiden ostospaikka.

Uusi puoli

Markkinapaikan vierestä alkavatkin kaupungin uuden puolen korttelit, joilla on paljon uusia korkeita taloja. Niistä Torres de Santa Cruz -tornitalot ovat korkeimpia, ja viereen kohoaa koko ajan uusia asuin- ja toimistorakennuksia. El Corte Ingles -tavaratalo valtavine valikoimineen sijaitsee täällä, ja sen vieressä on linja-autoasema, jolta pääsee hyvin päiväretkille muualle saarelle. Linja-autoaseman ylätasolta lähtevät bussit kauemmas saarelle, kuten lentokentille, Puerto de la Cruziin ja saaren eteläosan lomakohteisiin, ja siellä sijaitsee myös turisti-info.

Linja-autoaseman takana, merenrannalla satama-alueiden vieressä sijaitsee uusi upea Auditorio de Tenerife -konserttisali, jonka vieressä on Castillo de San Juan -linnake satojen vuosien takaa. Niiden ympäristössä on mukava viettää aikaa. Merenrantapuisto on uusi alue, ja sen vieressä sijaitsee muutakin nähtävää. Parque Marítimo César Manrique -merenrantapuisto on hyvä paikka pientä maksua vastaan hypätä merivettä täynnä olevaan altaaseen, nauttia aterioita sen seitsemässä ravintolassa ja muutenkin paistatella päivää. Tämän alueen takana on vielä Palmetum-puisto, jonne asti pidempään kaupungissa viihtyvät voivat hyvin kävellä. Matkaa tosin tänne tulee melkoisesti Plaza de Españalta, eikä tänne tule toistaiseksi sieltä liikennevälineitä kuin linja-autoasemalle asti.

Muelle de Ribera -matkustajasatama

Jos Plaza de España -aukiolta lähtee kohti etelää, on merenrannalla saaren suurin matkustajasatama, Muelle de Ribera. Sen edessä kulkeva puistobulevardi on 2013 remontissa, kuten monet muutkin merenranta-alueet kaupungissa, mutta Avenida de Anaga -puistobulevardin varrella on kahviloita, ravintoloita ja yökerhoja, jotka tarjoavat toimintaa ja virvokkeita aamusta yömyöhään.

Plaza de Españalta ja sen vierestä lähtee mäkeä ylös muitakin katuja kuin Castillo, kuten Villalba Hervas, paikallisten suosikkikatu päiväajan tapaksille. Se johtaa mielenkiintoiselle Plaza del Principe -puistoaukiolle, ja sen vieressä on paljon muitakin aukioita. Täällä on Teatro Guimerá -teatteri, Museo de Belles Lettres -taidegalleria ja mukava pieni puistikko. Lähikadut ovat hyviä shoppailulle ja aterialle, ja tämä on turistien suosikkialuetta kaupungissa. Täällä on keväisten karnevaalien aikaan kaikenlaista konserteista kojuihin, ja muinakin vuodenaikoina Plaza de Principen tienoo on kaupungin vilkkaimpia ja miellyttävimpiä paikkoja aamusta iltaan.

El Toscal -kaupunginosa

Plaza del Principestä etelään sijaitsevat korttelit muodostavat El Toscal -kaupunginosan, jonka pääkatu on Calle de la Rosa. Kortteleissa on etenkin pääkadun varrella ja sivukaduilla kahviloita ja kauppoja, joissa viihtyvät yksinomaan paikalliset. Korttelistossa on mukava kävellä, ja täältä kannattaa suunnata kohti Parque Garcia Sanabria -puistoa, joka on keskustan ainoa suuri puistoalue. Tässä subtrooppista kasvillisuutta täynnä olevassa suurehkossa puistossa on kahviloiden terasseja, ja tänne on hyvä mennä piknikille. Täällä on etenkin keväisten karnevaalien aikaan perheillekin kaikenlaista tapahtumista erilaisiin lapsia kiehtoviin laitteisiin.

Parque Garcia Sanabria -puistoalueen ympäristössä on kaupungin kauneimpia kortteleita, joissa on hienoja suurlähetystöjen palatseja ja muita virallisia rakennuksia, etenkin Plaza los Patos -aukion ympäristössä. Tästä kohti Calle Castilloa mennessä tulee vastaan Plaza Weyler, jonka laitamilla on myös hyviä terasseja, kauniita rakennuksia ja kaikenlaista toimintaa niin karnevaalien aikaan kuin muulloinkin. Aukiolta pääsee nousemaan raitiovaunuun, joka vie La Lagunaan La Trinidad -pysäkille La Lagunan linja-autoaseman kautta tai sitten linja-autoaseman edustalle Intercambiador-päätepysäkille.

Toisella puolella Parque Garcia Sanabria -puistoa on kortteleita, joissa on halpoja hotelleja ja hyviä ravintoloita. Täällä sijaitsee myös useita valintamyymälöitä ja leipomoita, ja tänne on hyvä muualtakin kaupungista lähteä syömään hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia ruokia, joita saa parhaiten näiltä tienoilta iltaisin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti