Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Plaza del Charco
Kaupungin keskusaukiona voidaan pitää Plaza del Charco -aukiota. Siltä lähtevät kadut ovat kaupungin parhaita ostoskatuja, ja niiden varrella on myös melkoisesti ravintola- ja baarikatuja.

Puerto de la Cruzin osia ja alueita

Tällä sivulla käymme läpi Puerto de la Cruzin merkittävimpiä alueita matkaajien kannalta, nähtävyyksiä ja yleisluonnetta, ja missä parhaat nähtävyydet sijaitsevat ja mitä milläkin alueella on hyvä tehdä.

Puerto de la Cruzin tärkeimmät alueet turistin näkökulmasta

Puerto de la Cruz ei ole kooltaan suuren suuri, mutta sen rantabulevardeilla on mittaa melkoisesti, ja rannalta pois kävellessä se on mäkinen paikka. Hyvät kävelykengät ja kohtalainen yleiskunto ovat täällä suotavia, jos aikoo päästä tutustumaan tähän kauniiseen ja maisemiltaan huikaisevaan kaupunkiin. Busseilla tai muilla liikennevälineillä ei juuri kaupungissa voi liikkua, ja näin siellä tulee käveltyä melkoisesti.

Plaza del Charco -keskusaukio ja satama-alue

Kaupungin keskusaukiona voidaan pitää Plaza del Charco -aukiota, jolla on hyvä syödä, shoppailla ja istua iltaa. Siltä lähtevät kadut ovat kaupungin parhaita ostoskatuja, ja niiden varrella on myös melkoisesti ravintola- ja baarikatuja.

Aukion edustalla olevat satama-alueet ovat ravintoloineen nekin hyviä, ja satamassa viihtyvät erityisen hyvin lapsiperheet, joita varten siellä on huvipuisto. Sataman vieressä sijaitseva Casa de la Aduana -rakennus on hyvä paikka piipahtaa hakemassa kartta turisti-infosta, ja sen suojissa on myös hyvä nykytaiteen museo. Sataman alueella on hyvä syödä, käydä kahvilla tai istua illalla drinkillä, ja siltä pääsee hyvin keskustan rantabulevardille.

Paseo de San Telmo -rantapromenadi

Paseo de San Telmo -rantapromenadi on paikka, jolta on huikaisevat näkymät kaupungin rannoille ja jonka varrella on hyvä tehdä ostoksiakin. Promenadin alapuolella olevat rannat ovat hyviä rentoutumiselle ja auringonottamiselle, joskaan ne eivät ole mitään hiekkarantoja. Kun pääsee promenadin päähän Ermita San Telmo -kirkolle ja Plaza Reyes Catolicos -aukiolle, alkavat Lago Martiánez -rannat [Flickr-kuvia], joille on pääsymaksu ja joilla voi uida altaissa ja ottaa aurinkoa siistissä, hyvin organisoidussa tilassa. Rannan yhteydessä on kaupungin pääkasino, ja täällä etenkin vähän vauraammat vierailijat viettävät runsaasti aikaa.

Rantapromenadi jatkuu Avenida de Colón -nimisenä. Tämä on turistien suosikkipaikkoja kaupungissa, ja promenadin varrella olevilla terasseilla istutaan aamusta iltaan drinkeillä ja aterioilla. Promenadi jatkuu aina Playa de Martiánez -rannalle [Flickr-kuvia], joka kuten muutkin Puerto de la Cruzin luonnonrannat on niin sanottu mustahiekkainen ranta, jolla uimisen ja auringonottamisen lisäksi on hyvä lainelautailla.

Avenida de Colón
Avenida de Colón -rantabulevardi on turistien suosikkipaikkoja kaupungissa.

Pääbulevardeja ja muita merkittäviä katuja

Playa de la Martiánez -rannalta lähtee Calle de Aguilar y Quesada, yksi kaupungin pääbulevardeista, jonka varrella sijaitsee Pirámides de Martiánez -ostoskeskus. Sen ruokakauppa on keskustan parhaita. Siltä takaisin kohti Plaza Reyes Catolicos -aukiota kulkeva Calle Obispo Perez Caceres on kaupungin parhaita illanviettopaikkoja diskoineen, samoin kuin läheinen Calle Hoya, jonka varrella on päiväsaikaan hyvä myös shoppailla ja istua kahvilla.

Sisämaan korttelit Calle de la Hoya -kadun liepeillä ovat kaupungin parhaita shoppailupaikkoja. Täällä on hyviä kahviloita, joilla on terassit, samoin kuin baareja, jotka heräävät iltaisin henkiin. Täällä on myös kirkkoja ja luostareita, etenkin Plaza de la Iglesia -aukion tienoilla. Sisämaan kautta pääsee Playa de Martiánez -rannalta ja Avenida de Colón -rantabulevardilta nopeammin takaisin Plaza del Charco -aukiolle kuin rantaa pitkin.

Plaza del Charco -aukiolta länteen

Kun Plaza del Charco -keskusaukiolta lähtee kohti länttä tulee vastaan hyviä ravintolakatuja, joilla on myös kauppoja. Yksi hyvä suunta kulkea on kohti Estación de Bus -linja-autoasemaa, joka nykyisin sijaitsee Paseo Hermanos Fernández Perdigón -kadulla, sillä sen alapuolella oleva entinen bussiterminaali on huonokuntoisena hylätty. Kadulta voi hyvin nousta taksiin tai muualle saarelle kulkeviin busseihin. Sen alapuolella sijaitsee Calle del Pozo, jolla on hyviä terasseja ja kaupungin pääpostitalo (Correos).

Calle del Pozolta onkin varsin lyhyt matka kävellen Playa Jardín -rannalle [Flickr-kuvia], jonka edustalla kulkeva promenadi on sekin varsin hyvä kävellä ainakin kerran päästä päähän. Rantaa pitkin on hyvä kävellä kohti Punta Brava -niemimaata, missä sijaitsee Loro Parque -teemapuisto. Tämä lapsiperheiden suosikki on paikka, jossa on enemmän papukaijoja kuin missään muualla maailmassa, ja täällä perheet viihtyvätkin vaikka koko päivän.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti