Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Calle Primero de Mayo, Puerto del Rosario
Pääkaupunki Arrecifen pääkatu on Calle León y Castillo. Kadun varrella on eniten ihmisiä lauantaisin, jolloin rantapaikoilta tullaan suurin porukoin tänne vähän katselemaan paikkoja.

Fuerteventuran rantalomakohteita ja muita paikkoja

Fuerteventura on Teneriffan jälkeen Kanariansaarten toiseksi suurin saari, mutta siellä asuu vain noin 75 000 vakituista asukasta. Saarella käy huomattavasti vähemmän turisteja kuin Teneriffalla ja Gran Canarialla, ja näin siellä on näitä kahta saarta vähemmän turistivoittoinen meininki ja enemmän tilaa. Paikallisetkin suhtautuvat turisteihin ystävällisemmin kuin suosituimmilla saarilla.

Saarelle lähdetään Suomesta yleensä yhdelle sen rantalomakohteista, joista suosituimpia ovat Corralejo, Caleta de Fuste, Las Playitas, Costa Calma ja Morro Jable. Eniten turisteja, kauppoja ja yöelämää on Corralejossa ja Caleta de Fustessa, ja rauhallisinta on Costa Calmassa, joka sijaitseekin hivenen syrjässä. Saaren pääkaupunki Puerto del Rosario on pieni kaupunki, jossa yleensä käydään vain lyhyellä päiväretkellä, mutta omatoimimatkailijalle se on hyvä tukikohta, josta on helppo käydä retkillä sekä saaren pohjois- että eteläosissa.

Seuraavassa esitellään lyhyesti saaren suosituimpien vierailupaikkojen pääasialliset alueet turistin näkökulmasta.

Puerto del Rosario

Puerto del Rosarioon saapuva näkee yleensä ensin sen linja-autoaseman, joka sijaitsee yhden kaupungin pääkadun eli Calle Primero de Mayon varrella [kartalla]. Moni suomalainen on asemalla raapinut päätään ja ihmetellyt, missäpäin keskusta oikein on, mutta sinne pääsee helposti siirtymällä ensin ulos etuovesta, jonka edessä on pari taksia yleensä odottelemassa, ja siirtymällä sitten Calle Primero de Mayo -kadulle, jolla käännytään oikeaan, ja kulkemalla tätä pitkin kohti merta. Katua pitkin voi siirtyä niin kauan, että se muuttuu kävelykaduksi, jolloin oikealla puolella näkyy kirkko, mutta kirkon luota voi myös kääntyä vasempaan Calle León y Castillo -bulevardille [kartalla], joka vie suoraan rantakadulle ja turisti-infolle. Turisti-info on avoinna ma-pe klo 15.00 asti, ja sieltä saa kartan, reitin, jota kävellen näkee nopeasti kaiken oleellisen, ja tietoa mistä sitten haluaakin.

Rantakatu, jonka edessä kulkeva promenadi on viime vuosina täysin uudistettu, jakaantuu kahteen osaan turisti-infon edessä olevan liikenneympyrän kohdalla. Sataman puolella sijaitsee kaupungin paras hotelli, erinomainen Ali-Baba’s-kebabpaikka ja muitakin ravintoloita. Sen vieressä olevasta satamasta pääsee Armas-yhtiön lautoilla muualle Kanariansaarille, ja sataman pohjoispuolella on El Charco -kaupunginosa, jonka pääkatu Calle Almirante Lallemand on jossain määrin kiinnostava katu, jolla on muutama kahvila, ravintola ja pikkukauppa.

Rantabulevardin pääpaikat ovat liikenneympyrän eteläpuolella, missä rantapromenadikin pääsee parhaiten oikeuksiinsa. Sitä pitkin on mukava kävellä aina Playa Chica -rannalle asti. Rannalla on hyvä ottaa tuulelta suojassa aurinkoa ja uida, ja sitä käyttävät lähinnä paikalliset iltapäivisin. Rantakadun varrella on hyviä terasseja, joilla voi syödä ja juoda, ja niillä on hyvää tunnelmaa aamusta myöhäiseen iltaan ympäri vuoden, joskin talvi-iltoina voi olla viileämpiä tunteja, jolloin ne eivät edes ole auki. Sunnuntai ja maanantai ovat täällä perinteisesti muita hiljaisempia iltoja, mutta viikonloppuisin voi olla hyvinkin vilkasta.

Playa Chican kohdalta alkaa kaupungin pääkävelykatu, Primero de Mayo [kartalla], joka on Playa Chicasta ylämäkeen takaisin kohti linja-autoasemaa. Sen varrella on kahviloita, kauppoja ja ravintoloita, ja parhaimmillaan se on yleensä aamupäivisin. Sen varrella on edullisempaa syödä etenkin lounas kuin rantakadun varrella, ja eniten ravintoloita on lähellä Calle León y Castillon kulmausta. Tämä kulmaus on muutenkin kätevä paikka, sillä tässä sijaitsee kirkko, museo ja postitoimisto. Paljon tämän enempää kaupungissa ei ole nähtävää, mutta siellä on hyvää tunnelmaa ja moni mielellään viettää siellä ainakin muutaman tunnin.

Corralejo

Puerto del Rosariosta pohjoiseen sijaitseva Corralejo on todellinen rantalomakohde, joka on suosittu ja vilkas paikka ympäri vuoden. Se on hyvä paikka paitsi rantalomalle myös harrastuksille, ja siellä on kaikille jotakin tekemistä. Siellä on hyvä shoppailla, käydä syömässä, istua iltaa ja harrastaa, ja lisäksi sieltä on hyvä nousta erilaisille laivakyydeille, jotka vievät lähivesiin tutustumaan, Isla de Lobos -saarelle ja Lanzaroteen.

Linja-autot saapuvat suoraan satamaan tai sitten Bristol-hotellin lähelle [kartalla], alueelle, jolla on paljon kaikenlaista ruokakaupoista muihin putiikkeihin ja paikallistenkin suosimiin ravintoloihin. Suorin reitti tästä kohti satamaa ja rantaa kulkee Calle Playa Cho Leon -katua [kartalla], ja mikäli mielii nähdä aidointa Corralejoa, kannattaa tutustua linja-autoaseman ja sataman välisiin kortteleihin kunnolla. Toinen, huomattavasti pidempi ja maisemiltaan parempi reitti kulkee linja-autoasemasta pohjoiseen, kohti Bristol-hotellia ja -lahtea, minne on helppo suunnistaa kahden tuuliturbiinin ansiosta. Täällä on hiljaisia ja luonnonmukaisia rantoja, joilla voi olla aivan rauhassa milloin tahansa, ja täällä on hyvä kävellä Paseo Marítimo Bristol -promenadia pitkin kohti satamaa.

Corralejon satama-alue
Corralejon satama-alue on saaren suurin ja vilkkain. Täällä on paljon veneitä, erilaisten menopelien kuten vesiskootterien vuokrauspisteitä, kojuja, joista voi ostaa lippuja erilaisille laivamatkoille

Corralejon satama-alue [kartalla] on saaren suurin ja vilkkain. Täällä on paljon veneitä, erilaisten menopelien kuten vesiskootterien vuokrauspisteitä, kojuja, joista voi ostaa lippuja erilaisille laivamatkoille, ja myös ravintoloita, jotka yleensä tarjoavat ainakin mukiinmeneviä kalaruokia. Satamasta kannattaa kävellä kohti etelässä siintävää rantaa, mutta jos mielii syömään, on ravintola hyvä katsoa sataman vierestä tai sitten sataman ja linja-autoaseman välisistä kortteleista, sillä niissä on paras hinta-laatusuhde.

Corralejon pääasialliset rantapromenadit, joilla on vähän eri nimiä eri osissa, kulkevat monen kilometrin matkan. Niiden varrella on paitsi hyviä pieniä rantoja myös valtava määrä putiikkeja, kahviloita, ravintoloita ja baareja, joissa on hyvää meininkiä ja live-musiikkia jo päivisin. Olut on täällä halpaa, sitä saa eurollakin tuopin päiväsaikaan, ja drinkit ovat nekin erittäin kohtuullisen hintaisia. Terasseilla istuu aina turisteja kahvilla tai oluella, mutta ruoat ovat promenadin varrella usein ylihintaisia ja joskus heikkotasoisiakin. Promenadia pitkin on hyvä kävellä niin pitkälle kuin viitsii. Parhaimmillaan se on oikeastaan vasta Waikiki-baarin kohdalla [kartalla], missä on tunnelmaa jo päivällä mutta iltaisin sitäkin enemmän. Rannat täällä ovat isoja, ja jos jatkaa tästä vielä kohti etelää, tulevat vastaan niin sanotut Grandes Playas -rannat, jotka jatkuvat usean kilometrin matkan ja jotka pystyvät vilkkaimpinakin matkustusaikoina tarjoamaan hiljaisia poukamia ja aina myös mahdollisuuden uida ja harrastaa vesilajeja.

Rantapromenadin vieressä kulkevat korttelit ovat turistien kansoittamaa aluetta, jolla on valtavasti kauppoja, baareja ja ravintoloita. Täällä voi nousta kaupunkijunan kyytiin ja tutustua näin vaivatta Corralejon pääpaikkoihin, ja tänne voi lähteä viettämään railakastakin iltaa. Alueen pääkatu on Avenida Nuestra Señora del Carmen [kartalla], joka on Fuerteventuran räikeintä turisteille suunnattua aluetta. Sen varrella kaikki eivät viihdy, mutta halusi sitten shoppailla, hakea automaatista käteistä, syödä tai viettää iltaa, tämä sivukatuineen on siihen hyvä paikka.

Saman kadun varrella sijaitsee myös Baku-teemapuisto [kartalla], joka on perheiden suosikkipaikka Corralejossa. Se on vesipuisto, jossa on mahdollisuus tehdä kaikenlaista muutakin, kuten keilata ja pelata minigolfia, ja siellä viihtyvät kyllä muutkin kuin perheen pienimmät.

Caleta de Fuste

Puerto del Rosariosta etelään sijaitsee lyhyen matkan päässä melkoisesti Corralejoa muistuttava Caleta de Fuste, joka on saaren paras paikka golfata ja nauttia thalassoterapiasta. Siellä on hyvin samanlaista tunnelmaa kuin Corralejossa, mutta se on pienempi ja vähän rauhallisempi. Myös täällä on hyvä rantapromenadi, joka kulkee Atlántico-ostoskeskukselta [kartalla] ja sen vieressä sijaitsevalta golfkentältä uudehkolle Costa Antiguan lomakeskukselle asti. Rantapromenadin varrella on hotelleja, ja etenkin Geranios-hotellikompleksin yhteydessä [kartalla] on baareja, kauppoja ja erilaisten välineiden ja menopelien vuokrauspisteitä. Sen ja Atlánticon välisillä rannoilla on mukavan rauhallista aina, ja mikäli haluaa nauttia auringosta ja uida rauhallisissa vesissä, tämä on siihen Caleta de Fusten paras paikka. Matkan varrella kohti päärantaa on ravintoloita, joiden joukossa on kaikenlaisia, ja täällä on kaikenlaista muutakin, mikä vetää ihmisiä puoleensa aamusta myöhäiseen iltaan.

Pääranta, Caleta de Fuste
Caleta de Fusten päärannalta voi vuokrata aurinkovuoteen, nousta kamelin kyytiin tai sitten vain nauttia miltei aina paistavasta auringosta.

Geranios-hotellin jälkeen saavutaan Caleta de Fusten päärannalle, jolta voi vuokrata aurinkovuoteen, nousta kamelin kyytiin tai sitten vain nauttia miltei aina paistavasta auringosta hiekkarannan vieressä olevilla penkeillä. Rannan jälkeen on vuorossa sataman edustalla oleva alue, jossa on hotelleja, kauppakeskuksia ja kaikenlaista baaria ja muuta tekemistä, kuten minigolfia. Satamasta [kartalla] voi nousta venekyyteihin vaikkapa valaita katsomaan, ja täällä on mukava myös tutustua Castillo-linnoitukseen ja sataman veneisiin.

Sataman edessä sijaitsevista ostoskeskuksista White Centre on varsin hyvä. Siinä on baareja, ravintoloita ja suuri HiperDino-ruokakauppa, ja Avenida de Castillon toisella puolella on toinen ostoskeskus, Happy Center, jossa sielläkin on baareja, kahviloita ja ravintoloita, samoin kuin kauppoja. Kaikki on näissä keskuksissa turisteille suunnattua, ja paikallisväriä täällä on vähän. Homma kuitenkin toimii ystävällisesti ja kielitaitoisesti, ja täällä on mukava istahtaa alas aterialle tai drinkille ja tutustua kauppojen tarjontaan.

Jos jatkaa pitkin rantaa kohti edessä siintävää hotellikompleksia, saapuu pian Costa Antigua -alueelle [kartalla], jonne on viime vuosina alkanut tulla entistä enemmän hotelleja ja palveluita. Tänne pääsee myös bussilla Caleta de Fusten golfkenttien vierestä, ja täällä on jonkin verran ravintoloita. Tämä on kuitenkin lähinnä paikka, jossa yövytään ja josta lähdetään päiväksi rannalle, Caleta de Fusteen tai Puerto del Rosarioon.

Gran Tarajal - Las Playitas

Seuraava rantapaikka Caleta de Fusten jälkeen on Las Playitas, mutta tämä on pieni paikka, jossa on helppo suunnistaa hotellin ja pienen kalastajakylän välillä. Kylässä on kyllä aitoa tunnelmaa, mutta sen kaduilla on vähän mitään mielenkiintoista. Turisteja vetää puoleensa rantapromenadi, jonka varrella on kahviloita ja ravintoloita. Tänne on hyvä lähteä päivällä kahville tai drinkille ja illalla syömään tai iltaa istumaan.

Muutaman minuutin bussimatkan päässä Las Playitakselta sijaitseva Gran Tarajal on saaren toiseksi suurin kaupunki, mutta se on pieni paikka. Siellä on hyvin vähän mitään mielenkiintoista, mutta turistit suuntaavat mielellään rantapromenadille, jonka varrella on terasseja ja suuri hiekkaranta. Hiekkarannalla on hyvä oleskella silloin kun ei ole turhan tuulista, ja sen päässä olevasta satamasta voi nousta venekyyteihin. Rantabulevardin ja linja-autoaseman välissä olevissa kortteleissa on mielenkiintoisia seinämaalauksia, jotka tuovat iloa kaupungin kaduille, mutta näissä kortteleissa on vähän kauppoja tai ravintoloita. Rantabulevardin varrella on mukava istuskella kahvilla tai aterialla. Täällä on tarjolla tyypillisiä espanjalaisia ruokia, mereneläviä ja myös muita ruokia, kuten pitsoja.

Rantapromenadi, Gran Tarajal
Gran Tarajal on saaren toiseksi suurin kaupunki, mutta se on pieni paikka. Siellä on hyvin vähän mitään mielenkiintoista, mutta turistit suuntaavat mielellään rantapromenadille.

Costa Calma

Lähellä Fuerteventuran eteläkärkeä sijaitseva Costa Calma on lomapaikka, jonka kadut ovat sokkeloisia ja jossa on monta ostoskeskusta. Sen ranta on vertaansa vailla, ja tämä on saksalaisten turistien suosiossa oleva paikka, jossa on vähän yöelämää. Täällä on hyvä ottaa aurinkoa, purjelautailla, sukeltaa ja myös saada opetusta purjelautailuun ja sukellukseen. Ostoskeskusten yhteydessä on ravintoloita, joista parhailla on merinäköaloin varustetut terassit, ja niiden yhteydessä on myös baareja, joissa voi viettää iltaa. Costa Calmasta on helppo lähteä tutustumaan myös saaren eteläosien suurimpaan lomapaikkaan, Morro Jableen.

Morro Jable

Fuerteventuran eteläosissa, Jandían niemimaalla sijaitseva Morro Jable on melko rauhallinen, saksalaisten ja pohjoismaalaisten suosiossa oleva lomapaikka. Siellä ei ole yhtä paljon kauppoja tai baareja kuin Corralejossa, ja siellä on paljon rauhallisia rantoja ja nudisteille sopivia rantoja.

Morro Jablen pääpaikka on Playa del Matorral -ranta, joka kulkee sen edessä noin neljän kilometrin matkan. Tämä on erittäin hyvä ranta perheille. Täällä voi harrastaa kaikenlaisia vesilajeja ja ottaa aurinkoa suhteellisen rauhassa vilkkainakin matkustusaikoina. Mikäli haluaa varmuudella päästä eroon muista, on kaupungin ulkopuolella rantoja sielläkin, etenkin niemen länsikärjessä, mutta niille ei ole mitään julkista tai järjestettyä kuljetusta.

Puerto de Morro Jable -satama [kartalla] on syrjässä muusta kaupungista, eikä sieltä ole julkista kyytiä kaupungin linja-autoasemalle tai muuallekaan. Nykyisen lain mukaan linja-autot eivät saa ottaa asiakkaita kyytiin sataman yhteydessä olevasta keskuksesta, jossa on ravintola. Lautalla tänne Las Palmasista saapuvan on hyvä heti hypätä taksiin ja ajaa sillä joko majapaikalle tai linja-autoasemalle, jolta pääsee etenemään muualle saarelle. Matkaa tästä linja-autoasemalle tulee ylämäkiä pitkin usea kilometri.

Satamasta ei ole kovin pitkä matka rannalle, ja jos sen lähellä mielii syömään, on Plaza Cirilo López -aukion tienoo [kartalla] sille varsin sopiva paikka. Täällä sijaitsevan kirkon lähistöllä on useita ravintoloita, jotka tarjoavat hyviä ruokia, ja täällä on myös kauppoja.

Lisää kaikenlaista on tästä itäänpäin, etenkin Avenida del Saladarin lähistöllä, missä on turisti-info [kartalla] ja sen vieressä Cosmo Centro -kauppakeskus. Täällä myös pidetään viikoittaiset markkinat torstaisin. Kaupungissa on muutama kauppakeskus, ja kuten Cosmo Centronkin yhteydessä, niissä on baareja, ravintoloita ja tietenkin kauppoja.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti