Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Parque San Telmo
Las Palmasin vilkkaimpia kaupunginosia on Triana, jolla sijaitsee mm. Parque San Telmo -aukio kauniine palmuineen.

Las Palmasin kaupunginosia ja alueita

Las Palmasin kaupungin alueella asuu noin 400 000 ihmistä ja Suur- Las Palmasin noin 700 000, mikä tekee siitä Espanjan viidenneksi suurimman urbaanin alueen. Kaupungissa asuu puolet Gran Canarian väestöstä, ja yhdessä Santa Cruz de Tenerifen kanssa se on Kanariansaarten pääkaupunki.

Las Palmasin kaupunki on vilkas ja laajalle levinnyt, ja sen keskustassa on kaksi eri pääosaa. Kaupungin pohjoispuoli on turistien suosima alue, jolla on Canteras-ranta, ja kaupungin eteläpuoli on sen vanha osa, jossa sijaitsevat miltei kaikki nähtävyydet. Niiden väliin jäävät puutarhakaupunginosat ovat kaupungin mäkisimpiä, ja niiden alueella on monipuolinen Parque Doramas -puisto.

Las Palmasissa on mukava kävellä paikasta toiseen, mutta siellä on laaja linja-autoverkosto, joka nopeasti ja edullisesti vie minnepäin kaupunkia tahansa.

Liikekeskus, Triana ja Vegueta -kaupunginosat

Las Palmasin varsinainen liikekeskus on kaupungin eteläosissa, missä Triana ja Vegueta ovat kiinnostavimmat kaupunginosat. Triana on liikekeskus, jossa on paljon kauppakatuja ja toimistoja, ja Vegueta on vanhakaupunki, jonka kortteleissa on yleensä varsin rauhallinen tunnelma.

Vegueta

Veguetan keskusaukio on Plaza Santa Ana, jonka laidalla on Kanarian päätuomiokirkko ja muita kauniita rakennuksia. Lähellä aukiota sijaitsee muitakin merkittävimpiä nähtävyyksiä, kuten Casa Colón, tutkimusretkeilijä Kolumbuksen mukaan nimetty museoitu talokompleksi. Alueella sijaitsee paljon muitakin museoita samoin kuin hyviä ravintoloita ja baareja, jotka ovat tuoneet alueelle hyvän illanviettopaikan maineen. Veguetassa on miellyttävän hiljaista iltapäivän siestan aikoihin, mutta kun ravintolaterassit illan hämärtyessä täyttyvät, siellä on vilkas tunnelma.

Triana

Veguetan vieressä sijaitseva Triana on kaupungin vilkkaimpia osia, jossa on San Telmon linja-autoasema ja paljon liikennettä ja melua päiväsaikaan. Parque San Telmo ei nimestään huolimatta ole mikään puisto vaan aukio, jolla kylläkin on paljon kauniita palmuja ja muuta kasvillisuutta. Sen laidalla sijaitsee kaupungin päälinja-autoasema, jonne lentokenttäbussit tulevat ja josta pääsee minnepäin Gran Canariaa tahansa. Aaukiolla on lasten leikkipuistoja ja hyvä kahvila, jonka terassi on kaupungin parhaita paikkoja nauttia urbaanista tunnelmasta. Siellä on myös yksi kaupungin turisti-infoista ja pieni kirkko, joka kuuluu kaupungin vanhimpiin.

Parque San Telmo -aukiolta lähtee myös Calle Mayor de Triana -kävelykatu, joka on toinen Las Palmasin pääshoppailukaduista. Sen varrella on monenmoista kauppaa, jotka iltapäivän siestan aikaan ovat suureksi osaksi kiinni. Monet sen sivukaduista ovat hyviä shoppailukatuja nekin. Pääkadun liepeillä on jonkin verran museoita ja nähtävyyksiä, kuten Casa Museo Pérez Galdós (Calle Cano 2), Kanarian johtavan kirjailijan museoitu kotitalo. Calle Trianan Veguetan puoleisessa päässä sijaitsee myös yksi kaupungin pääkonserttisaleista, Teatro Pérez Galdós, jonka vieressä on Teatro-paikallisbussiasema.

Trianassa on mukava kävellä ja tutkia katuja. Merenpuoleiset korttelit ovat vilkkaita, mutta toisella puolella Calle Trianaa, missä Casa Museo Pérez Galdós sijaitsee, on rauhallista tunnelmaa. Täältä on mukava hiljakseen bongailla hienoja taloja ja ravintoloita, jotka Trianassa ovat yleensä korkeatasoisia ja hintavia mutta jotka tarjoavat kohtuuhintaisia kolmen lajin menu del dia -lounaita.

Alameda de Colón -aukion tienoot

Hyvä keskittymä kaikenlaista on Alameda de Colón -aukiolla, jolta lähtee busseja kohti kaupungin pohjoisosia. Aukion lähistöllä on muitakin merkittäviä aukioita ja katuja, joilla on lisää nähtävyyksiä. Hienon Gabinete Literario -rakennuksen edessä on useitakin terasseja, joista huomattavin on Hotel Madridin terassi. Hotellin ravintola on sisätiloiltaan hulppea, ja siellä yöpyminen on yllättävän edullista. Hotelli tuli tunnetuksi vuonna 1936 siitä, että kenraali Francisco Franco lähti sen huoneesta numero 3 laskuaan maksamatta 18.7.1936, juuri ennen Espanjan sisällissotaa. Terassilla on mukava syödä lounas tai ottaa kahvit, ja se käy myös hienoksi illanviettopaikaksi, joskin ravintola on hintatasoltaan kohtuullinen.

Hotel Madridin vieressä on muitakin vaihtoehtoisia paikkoja ruokailulle, kahville tai illanvietolle, ja aukion muihinkin osiin kannattaa tutustua. San Franciscon kirkko on merkittävä, ja sen sisällä kannattaa käydä. Aukion laidalla on myös CICCA-keskus, jossa on konsertteja. Aukiolta pääsee useilla eri busseilla siirtymään kohti kaupungin pohjoisosia, missä valtaosa turisteista yöpyy ja missä Las Palmasin rannat sijaitsevat.

Etelä- ja pohjoisosan välillä

Las Palmasin etelä- ja pohjoisosan välillä kulkee pitkä rantabulevardi, joka on vilkasliikenteinen väylä mutta jonka vierellä kulkee kävelijöille ja pyöräilijöille omistettu promenadi. Matka eteläosasta pohjoisosaan on melko pitkä, ja se on hyvä kulkea bussilla tai pyörällä. Kauemmin kaupungissa viihtyvät voivat kuitenkin halutessaan kävellä läpi etelä- ja pohjoisosien välillä olevien kaupunginosien, joissa on jonkin verran nähtävää. Canalejas- ja Lugo-kaupunginosissa ei ole paljon mitään nähtävää, mutta Ciudad Jardin -puutarhakaupunginosa on kaupungin viehättävimpiä.

Ciudad Jardin -puutarhakaupunginosa

Ciudad Jardin -puutarhakaupunginosan alueella on kauniita kartanoita ja hiljaisia katuja, ja eniten nähtävää turistille on Parque Doramas -puiston tienoilla. Täällä sijaitsee kaupungin pääkasino, hieno mutta kohtuuhintainen Santa Catalina -hotelli, kaksi maauimalaa, jotka viikolla ovat kaikille avoimia ja Pueblo Canario -mallikylä, joka on hyvä vierailupaikka etenkin sunnuntaisin klo 11.30, jolloin siellä on kansanmusiikkiesityksiä. Kylän yhteydessä on kaikenlaista käsityömarkkinoista lasten leikkipuistoon ja Néstor-taidemuseoon.

Alcaravaneras-kaupunginosa

Puiston jälkeen alkavat Alcaravaneras-kaupunginosan korttelit, joissa on edullisia hotelleja ja hyviä, vain paikallisten suosimia ravintoloita ja kahviloita. Kortteleissa ei sinänsä ole mitään nähtävää, mutta jotkin kadut ovat mielenkiintoisia. Eniten mielenkiintoisia katuja on kohti Plaza de España -aukiota kävellessä. Itse aukio on vilkas keskus lähellä Canteras-rantaa, jonka lähettyvillä on valtavasti kaikenlaista kaupoista ravintoloihin ja jonka laitamilla on mukavia terasseja, joilla voi istua iltaa.

Avenida de José Mesa y López
Avenida de José Mesa y López on kaupungin toinen pääshoppailukatu.

Plaza de Españalta alkaa kaupungin toinen pääshoppailukatu, Avenida de José Mesa y López, joka on huomattavasti vilkkaampi paikka kuin toinen pääasiallinen shoppailukatu Calle Triana. Sen varrella ovat El Corte Inglés -tavaratalot, jotka ovat aina erinomaisia ostospaikkoja Espanjassa niiden pohjakerroksen ruokakauppaa myöten. Kadun varrella on myös monia muita hienoja liikkeitä

Avenida de José Mesa y López -pääkatu on suurelta osin hintava ostospaikka, mutta sen sivu- ja lähikadut ovat kaikki myös varteenotettavia ostospaikkoja, joilla on paljon edullisempia kauppoja kuin pääkadulla. Miltei kaikki kadut täältä kohti Canteras-rantaa ovat hyviä shoppailukatuja, joilla myös on valtava määrä ravintoloita, baareja, kahviloita ja kaikenlaista muuta parturi-kampaamoista pelihalleihin.

Santa Catalina

Eniten toimintaa aamusta iltaan täällä Santa Catalinan kaupunginosan vilkkaissa kortteleissa on Parque Santa Catalina -aukion tuntumassa. Aukio on kaupungin pääasiallisia illanviettopaikkoja. Täällä on valtavasti baareja ja yökerhoja mutta myös terasseja, joilla on mukava syödä aamiaista tai lounasta. Aukiolla on valtavasti kaikenlaista kaupoista ja ravintoloista esiintymislavaan, joka herää henkiin laskiaiskarnevaalien aikaan helmi- tai maaliskuussa, lasten leikkipuistoihin, Elder- tiede- ja teknologiamuseoon ja Santa Catalinan bussiasemaan.

Santa Catalinan bussiasemalle tulee suoria busseja lentokentältä, Teldestä, Maspalomasista ja Playa del Inglésistä, mutta muualta saarelta sinne ei juuri suoraan pääse. Aseman vieressä ovat kaupungin satama-alueet, El Muelle -kauppakeskus ja pysäkit, joilta lähtee kaksikerroksisia busseja nähtävyyksiä kiertelemään.

Parque Santa Catalina -aukion vierestä lähtee rantapromenadi kohti kaupungin eteläosia, ja vaikka ei sinne asti haluaisikaan kävellä, kannattaa täällä jaloitella ainakin sen verran, että käy katsastamassa Alcaravaneras-rannan. Tämä pienehkö hiekkaranta on yleensä vain paikallisten suosiossa. Siellä on hyvä pelata pallopelejä, kiipeillä tai surfata, mutta sen teolliset näkymät tuntuvat monista ikäviltä ja siksi turistit viihtyvät paremmin niemen toisella puolella Canteras-rannalla.

Canteras-ranta
Playa de las Canteras -ranta kuuluu maailman hienoimpien kaupunkirantojen joukkoon.

Playa de las Canteras -ranta

Parque Santa Catalinan ohitse kulkevat kaupungin parhaat shoppailukadut, joista monet johtavat kohti Canteras-rantaa. Aukion ja rannan väliin jäävät korttelit ovat kaupungin energisimpiä. Niiden alueelta ei juuri tarvitse niin halutessaan poistua, ja alueella on valtava määrä hotelleja. Turistien eniten suosimat hotellit ovat itse Playa de las Canteras -rannalla.

Playa de las Canteras -ranta kuuluu maailman hienoimpien kaupunkirantojen joukkoon. Tämä kolmen kilometrin pituinen, hienohiekkainen ranta on paikka, jossa voi viettää koko lomankin. Sen varrella on valtava määrä harrastusmahdollisuuksia ja kaikkea muuta. Rannalla on hyvä pelata pallopelejä, loikoa joko ilmaiseksi omalla pyyhkeellä tai sitten pientä maksua vastaan aurinkovuoteella tai uida. Rannan vierellä kulkeva Paseo de las Cantares -rantapromenadi on vilkas paikka, jonka varrella on vaikka mitä, suomalaisesta baarista kaikkiin mahdollisiin palveluihin.

Kohti etelää mentäessä tulee rannan loppupäässä vastaan El Rincón -alue, jolla on Alfredo Kraus -konserttisali samoin kuin kauppakeskus. Ranta jatkuu pohjoiseen kohti La Isleta -niemimaata, jolle johtaa La Puntilla -aukio. Se tarjoaa hyvän näköalapaikan istahtaa hetkeksi, ja myös sen rannalla olevat kivimuodostelmat ovat hyvää nähtävää. Maisemat ovat huikaisevia, ja täällä on mukava istahtaa kalaruokaravintolan terassille nauttimaan tuoreista merenelävistä ja aurinkoisesta tunnelmasta.

La Isleta

La Isleta -kaupunginosa ei kuulu turistien suosikkeihin, mutta kaupungissa pitkään viihtyvien kannattaa käydä tutustumassa sen kortteleihin. Siellä on yksi nähtävyys, Castillo de la Luz -linnake, ja sen edessä on miellyttävä puisto. La Isletassa kannattaa katsastaa sen vieressä olevat korttelit. Calle Juan Rejón on alueen pääkatu, ja sen varrella ja lähikaduilla on paljon aasialaisia liikkeitä ja eksoottisia baareja, joissa turisteja ei juurikaan tule vastaan.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti