Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Calle Leon y Castillo -kävelykatu
Arrecifessä on hyvä Calle León y Castillo -kävelykatu, jolla on hyviä kauppoja, suuri HiperDino-ruokakauppa ja kauppahalli.

Ostokset

Tällä sivulla luodaan katsaus Lanzaroten parhaisiin ostospaikkoihin, tutkitaan, mitä saarelta on hyvä ostaa, ja kerrotaan, milloin kaupat ovat auki. Lisäksi katsotaan, mistä saa hyvin elintarvikkeita ja minkälaista hintatasoa saaren liikkeissä on odotettavissa.

Parhaat ostosseudut

Lanzarotella on mukava tehdä ostoksia, ja siellä ostosten tekeminen hoituu helposti niin rannikon lomapaikoilla kuin pääkaupunki Arrecifessäkin. Myös sisämaassa kuten Teguisessa ja Yaizassa on shoppailumahdollisuuksia. Lanzarotella parhaat ostokset ovat yleensä paikallisia tuotteita, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia.

Arrecife

Arrecife on saaren pääkaupunki ja siellä on varsin hyvät ostosmahdollisuudet, mutta siltikään siellä ei ole yhtä hyvin kauppoja kuin esimerkiksi Puerto del Carmenissa ja Playa Blancalla. Parhaiten Arrecifessä on tarjolla korkeatasoisia vaatteita, kenkiä ja asusteita, elintarvikkeita, käsitöitä ja tyypillisiä Kanariansaarten tuotteita, kuten viinejä ja juustoja.

Arrecifessä on hyvä Calle León y Castillo -kävelykatu, jolla on hyviä kauppoja, suuri HiperDino-ruokakauppa ja kauppahalli, jonka yhteydessä on kauppoja, ja Finca de Uga -myymälä, josta voi hankkia paikallisia elintarvikkeita ja viinejä. Myös José Antonio -kadulla, joka on yöelämän keskus lähellä Intercambiador-bussiasemaa, on hyvin kauppoja. Melkoisesti kauppoja on myös matkalla Intercambiador-asemalta ohi korkean Gran-hotellin La Marina -rantapromenadia pitkin Calle León y Castillo -kadulle ja sen vieressä olevalle linnakkeelle.

Arrecifessä on hyvä suorittaa ostoksia viikolla, ja jotkin pienet liikkeet pitävät siestan. Lauantaisin Arrecifeen suuntaa perinteisesti bussilasteittain vierailijoita rantapaikoilta, ja lauantaiaamupäivä on hyvin vilkas aika tehdä ostoksia, etenkin markkinakojujen valtaamalla Calle León y Castillolla. Sunnuntaisin ei kannata suunnata Arrecifeen ostoksille, sillä valtaosa kaupoista on tällöin kiinni. Liikkeet alkavat sulkea oviaan jo lauantaina iltapäivällä, minkä jälkeen kaupungin keskusta onkin hyvin hiljainen paikka aina maanantaiaamuun asti.

Arrecifen viereiset rantapaikat

Arrecifen lähellä sijaitsevat rantapaikat eli Costa Teguise ja Puerto del Carmen ovat molemmat hyviä ostiskelupaikkoja joka päivä, aamusta iltaan, ilman siestoja tai muita taukoja.

Costa Teguise

Costa Teguisessa sijaitseva Centro Comercial Las Cucharas on suuri ostoskeskus. Täällä on kaupan kaikenlaista brittiläisten lomailijoiden mieleen olevaa, kuten merkkivaatteita, kelloja, koruja, hajuvesiä, elektroniikkaa ja elintarvikkeita. Muualla Costa Teguisessa on kauppoja rantapromenadilla ja el Pueblo Marinero -keskuksessa kiitettävästi.

Puerto del Carmen

Puerto del Carmenin pitkä pääkatu Avenida de las Playas on hyvä ostoskatu. Sen varrella on kaikkea ruokakaupoista muotia myyviin putiikkeihin, ja kaupat sen varrella ovat avoinna joka päivä. Hyvä ostospaikka on myös Biosfera Plaza -ostoskeskus (Avenida Juan Carlos I 15).

Playa Honda

Playa Honda on kolmas Arrecifen ympäristössä oleva rantapaikka, ja sen Deiland Plaza mainostaa itseään saaren suurimpana ostoskeskuksena.

Playa Blanca

Saaren eteläkärjen Playa Blanca on sekin hyvä paikka suorittaa ostoksia seitsemänä päivänä viikossa. Rantapromenadin varrella on erilaisia kauppoja ja kauppakeskuksia, kuten Centro Comercial Papagayo, ja lisää kauppoja, mukaan lukien ruokakauppoja, on Calle Limones -kävelykadun varrella.

Calle Limones
Playa Blancassa kauppoja on Calle Limones -kävelykadun varrella.

Uga

Muualla saarella Uga on pieni kylä, jossa sijaitsee Finca de Uga ja joka on aivan lähellä Yaizaa. Siellä myytävät tuotteet ovat paikallista perua ja erityisen hyviä, ja niiden joukkoon kuuluu esimerkiksi viinejä ja vuohenjuustoja. Finca de Ugalla on myymälä myös Arrecifessä, pääostoskatu Calle León y Castillon varrella olevan kauppahallin yhteydessä. Jos muualla saarella näkee "Finca de Uga" -tarroja elintarvikeliikkeissä tai ravintoloissa, on niissä tarjolla myös Ugan maatilalta peräisin olevia tuotteita.

Mitä ostaa Lanzarotelta?

Tavallisia turistien hankintoja Lanzarotelta ovat vaatteet, kengät, hajuvedet, elintarvikkeet, alkoholijuomat ja tupakkatuotteet. Elektroniikkatuotteet ovat nekin usein halpoja, mutta etenkin rantalomapaikoilla mitään kalliitta laitteita ei kannata alkaa ostella, sillä niiden tiedetään menneen rikki pian ostamisen jälkeen. Arrecifen pääkadulla ja muuallakin kaupungissa olevat elektroniikkatuotemyymälät myyvät täysin kelvollista tavaraa, ja niiden hinnat voivat olla jonkin verran kotimaan tuotteita edullisempia.

Myös aloe vera -tuotteet, joita on joka lähtöön ja jotka ovat peräisin Lanzarotelta, ovat erittäin hyviä ostoksia. Niiden joukossa on kaikenlaista parantavista juomista rasvoihin ja saippuoihin. Yaizassa sijaitseva "Museo de Aloe Vera", joka sijaitsee päätien varrella matkalla kohti Playa Blancaa, on hyvä paikka saada tietoa tuotteista ja myös ostella niitä. Aloe vera -tuotteita on kuitenkin kaupan monessa muussakin paikassa, ja niitä on hyvä valikoima esimerkiksi ihan tavallisissa valintamyymälöissä.

Erilaisia urheiluun kuten vesiurheiluun, pyöräilyyn, patikointiin, telttaretkeilyyn ja sukellukseen liittyviä laitteita Lanzarotelta saa myös hyvin ja kohtuuhinnoin.

Lisätietoa: Marco Polo -sivusto esittelee hyviä tuotteita Lanzarotella

Torit, kirpputorit ja outlet-myymälät

Lanzarotella on lähes joka päivä jossain hyvät markkinat, joista Arrecifen La Recova -kauppahalli on parhaiten avoinna (ma-la klo 9-14). Lauantaisin sen vieressä olevalla Plaza de Las Palmas -aukiolla pidetään turisteille suunnatut markkinat, joilla on kaupan paikallisia elintarvikkeita ja käsitöitä.

Finca de Uga
Lanzarotella ei ole varsinaista teollisuutta, ja parhaat outlet-myymälät siellä ovatkin Finca de Ugan tyyliset liikkeet, jotka kauppaavat oman maatilansa tuotteita.

Keskiviikkoisin Playa Blancan Marina Rubicon -satamassa pidetään markkinat, ja kuten muutkin markkinat, ne alkavat aamulla ja päättyvät iltapäivällä.

Perjantai-iltaisin Costa Teguisen Pueblo Marinero -keskuksessa pidetään tori, jolla myydään lähinnä käsitöitä. Täällä on sen verran hyvää tunnelmaa perjantaisin, että tänne tulemista muualtakin saarelta kannattaa harkita.

Sunnuntaisin Teguisen markkinat sisämaassa, noin 15 kilometrin päässä Arrecifestä, vetävät puoleensa valtavan määrän turisteja. Nämä ovat hyvät markkinat niille, joita ei haittaa kliseinen turistimeininki ihmispatsaineen ja roskaruokineen. Moni mielellään käykin muissa tarkoituksissa Teguisessa muina päivinä.

Haríassa on lauantaisin markkinat klo 10-14 pääaukiolla. Kuten muiltakin saaren markkinoilta, näiltäkin saa hyvin paikallisia käsitöitä ja elintarvikkeita.

Lanzarotella ei ole varsinaisia kirpputoreja, joilla myytäisiin vanhoja tavaroita.

Lanzarotella ei ole varsinaista teollisuutta, ja parhaat outlet-myymälät siellä ovatkin Finca de Ugan tyyliset elintarvikeliikkeet, jotka kauppaavat oman maatilansa tuotteita. Gangas myy kaikenlaista elintarvikkeista huonekaluihin kahdessa outlet-myymälässään, Arrecifessä ja Tíaksessa. Teguisessa sijaitseva Soul Fashion Outlet myy muodikkaita vaatteita miehille ja naisille.

Lisätietoa: Discover Lanzarote -sivusto antaa lisätietoa toreista

Elintarvikeostoksilla

Torien lisäksi Lanzarotella on paljon valintamyymälöitä, joita on erityisen hyvin rantapaikoilla, huonommin Arrecifessä ja sisämaan kaupungeissa. Spar- ja HiperDino-liikkeet ovat yleisimpiä, ja ne ovat avoinna yleensä klo 9-22.00, mutta sisämaassa ja Arrecifessä ne ovat usein sunnuntaisin kiinni.

Arrecifessä hyvä HiperDino-kauppa pääkävelykatu Calle León y Castillon varrella. Lisäksi siellä on jonkin verran pieniä kauppoja, mutta kannattaa huomata, että HiperDino ei ole sunnuntaisin avoinna eikä sunnuntaisin Arrecifessä ole helppo tehdä minkäänlaisia ostoksia.

Spar-kauppa, Puerto del Carmen
Puerto del Carmenissa elintarvikkeita voi hankkia vaikka paikallisesta Sparista Avenida de las Playa -pääkadun varrella.

Puerto del Carmenissa on Spar-kauppa Avenida de las Playa -pääkadun varrella ja myös Biosfera Plaza -ostoskeskuksen yhteydessä (Avenida Juan Carlos I, 15).

Playa Blancassa on Calle Limones -kadun varrella, aivan turisti-infon vieressä hyvä ruokakauppa. Myös Papagayo-ostoskeskuksen yhteydessä on elintarvikeliike.

Costa Teguisessa on paljon ruokakauppoja rannan lähistöllä, ja ne ovat avoinna myös sunnuntaisin.

Muualla rannikolla kuten Playa Hondassa ei ole vaikea tehdä elintarvikeostoksia sunnuntaisinkaan. Sisämaan kaupungeissa on huonosti ketjuvalintamyymälöitä, mutta sitäkin enemmän pieniä yksityisiä liikkeitä, jotka ovat huonosti viikonloppuisin ja iltaisin avoinna.

Hintataso ja aukioloajat

Lanzarotella on miellyttävän alhainen hintataso, ja kaikki on rutkasti edullisempaa kuin kotimaassa.

Lanzaroten rantapaikoilla kuten Playa Blancassa ja Puerto del Carmenissa kaupat ovat hyvin auki. Periaatteessa kaikki kaupat ja ostoskeskukset ovat avoinna ma-su klo 10-22, joskin sunnuntaisin moni liike aloittaa vasta klo 11.

Arrecifessä ja sisämaassa liikkeet eivät ole yhtä hyvin avoinna. Arrecifessä voi varmuudella shoppailla ma-pe aamu- ja iltapäivisin noin klo 10-14/15 ja klo 16/17-20/21.00, ja lauantaisin liikkeet usein ruoka- ja kemikaalikauppoja lukuun ottamatta suljetaan iltapäivällä. Sunnuntaisin on avoinna jotain meikkikauppoja ja pieniä turisteille suunnattuja liikkeitä, mutta ei paljon muuta. Sisämaassa monet liikkeet ovat kiinni paitsi lauantai-iltapäivisin ja sunnuntaisin myös maanantaisin. Sisämaassa monet liikkeet noudattavat siestaa eivätkä ole kovin myöhään avoinna.

Lisätietoa

Lisätietoa Lanzaroten ostosmahdollisuuksista

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti