Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Saranda
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Rantapromenadi
Sarandassa on lyhyet välimatkat, ja siellä on mukava kävellä. Kävely on viehättävimmillään pitkän rantapromenadin varrella.

Perheen kanssa Sarandaan, liikkuminen, matkat ja hotellivinkit

Perheen kanssa Sarandaan

Saranda ei ole erityisen hyvä tai huono paikka lähteä perheen kanssa vierailulle Korfulta tai Sarandaan yksistään lomalle, mutta se on ainakin turvallinen, edullinen ja rauhallinen vierailupaikka. Siellä ei ole erikseen paljonkaan tekemistä, mutta ranta on pitkä, vesi on lämmintä ja aurinkoa on luvassa toukokuulta lokakuulle lähes jatkuvasti. Ruoat ovat hyviä ja edullisia, ja pöytiintarjoilu on kaikkialla tavallista.

Sarandan ympäristössä on erilaisia vierailupaikkoja, joihin on hyvä mennä bussilla, ja jos Sarandassa on vaikka viikon lomalla, voi yhden päivän käyttää vierailuun Korfulla. Ehdoton vierailupaikka Sarandan lähistöllä on Butrint [kartalla], ja vierailun siellä voi hyvin yhdistää matkan varrella olevan Ksamilin rannoilla oleskeluun.

Jos Sarandaan lähtee perheen kanssa, on siellä erityisen hyvin perheille soveltuvia hotelleja.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Sarandassa on lyhyet välimatkat, ja siellä on mukava kävellä. Kävely on viehättävimmillään pitkän rantapromenadin varrella, ja siitä korttelin pari ylämäkeen on lähes kaikki oleellinen. Takseja siellä on asiakkaita odottelemassa etenkin bussipysäkkien luona, ja jos haluaa mennä Butrintiin tai muualle mieluummin taksilla kuin linja-autolla, kannattaa neuvotella kuskin kanssa siitä mitä se maksaisi.

Jos mielii vierailulle jonnekin julkisilla liikennevälineillä, pääsee kantosiipialuksella, lautalla ja bussilla moneen paikkaan.

Linja-autolla Butrintiin ja Ksamiliin

Linja-auto Butrintiin lähtee Parku Miqësia -puiston vierestä [kartalla], kulkee sataman lähellä olevan liikenneympyrän kautta, ja busseja menee yleensä puolen tunnin välein. Matka, joka maksetaan käteisellä kuskille tai rahastajalle, maksaa reilut 100 lekiä. Matkan varrella voi jäädä pois Ksamilissa, missä on hyviä rantoja, ja tietoa bussilla matkustamisesta saa Sarandawebistä.

Lautalla tai kantosiipialuksella

Sarandan ja Korfun välillä kulkee erilaisia aluksia, joista osa on autolauttoja, osa nopeita kantosiipialuksia. Ne lähtevät matkustajasatamasta [kartalla], ja lippu on helppo ostaa matkatoimistoista ja muista pisteistä, joita on sataman ympäristössä. Matkalla pitää olla mukana passi, ja on hyvä pitää mielessä, että matka kulkee EU:sta sen ulkopuolelle, ja näin esimerkiksi alkoholia ja tupakkaa saa viedä mukanaan Sarandan ja Korfun välillä rajallisesti. Korfun puolella, jossa alukset saapuvat aivan keskustan vieressä olevaan satamaan, on matkalaukkujen tarkastuksia. Matka suuntaansa kestää 30–60 minuuttia ja maksaa aikuisilta noin 20 euroa, ja aikatauluja, jotka vaihtelevat vuodenaikojen ja vuorokausien mukaan, voi katsoa esimerkiksi Ionian Linesin sivuilta. Lisää tietoa matkustamisesta Korfun ja Sarandan välillä saa Sarandawebistä.

Saapuminen lentäen Sarandaan

Sarandaan rakennetaan uutta lentoasemaa, mutta tällä hetkellä lähin lentoasema on Korfun saaren lentoasema. Tietoa siitä missä Korfun lentoasema sijaitsee ja miten sieltä pääsee etenemään, saa Korfun Pienestä matkaoppaasta.

Matkat Sarandaan

Sarandaan voi matkustaa omatoimisesti ja liittää sen osaksi laajempaa kierrosta, tai sinne voi matkustaa järjestetylle pakettimatkalle, jonkalaiset ovat melko uusia suomalaisille matkanjärjestäjille.

Omatoimisesti tehtävät matkat

Sarandaan mielivän on kätevintä siirtyä sinne bussilla muualta Albaniasta, Ateenasta tai muualta Kreikan mantereelta tai sitten meriteitse Korfulta.

Linja-autolla muualta Albaniasta tai Kreikasta Sarandaan

Jos mielii bussilla Kreikan Ateenasta tai Albanian Tiranasta suoraan Sarandaan, on paras vaihtoehto yön yli matkan taittava bussi. Niistä vastaa Albtrans, ja tietoa bussien liikkeistä saa myös Ateenan rautatieasemalta (Larissa) [kartalla] ja Tiranan matkatoimistoista ja bussiasemilta.

Muualta Albaniasta kuten Beratista ja Gjirokasterista tulee lähinnä minibusseja Sarandaan. Niiden liikkeistä saa parhaiten tietoa linja-autoasemilta, joilla on päiväsaikaan avoinna olevia lipunmyynti- ja infopisteitä. Matkat ovat edullisia etenkin muualta Albaniasta mutta myös Kreikasta.

Meriteitse Sarandaan

Korfun uudesta satamasta tulee muutaman kerran päivässä kantosiipialuksia ja lauttoja Sarandaan. Matka kestää alle tunnin ja maksaa noin 20 euroa, ja tietoa siirtymisestä Korfulta muualle saa Pienen matkaoppaan sivuilta.

Sarandassa matkustajasatama on aivan keskustassa, ja jos haluaa pelata varman päälle, voi hotellin varata aivan sen läheltä. Jos Sarandaan saapuu ilman hotellivarausta, voi siellä ainakin kiivaimpien kesäkuukausien ulkopuolella saada rantapromenadiltakin huoneen 1–2 hengelle 20–40 eurolla.

Hotelleja rannalla
Rantapromenadin varrelta huoneet ovat siistejä, useimmissa on parveke ja tilaa riittää.

Järjestetyt pakettimatkat

Sarandaan tehdään nykyään pakettimatkoja, ja sinne voi lähteä vaikka Apollomatkojen kyydissä. Jos tyytyy kolmen tähden hotelliin neljän tähden hotellin sijaan, voi viikon matkan tehdä alle 500 eurolla. Matkalla näkee väistämättä myös Korfun, sillä lento on sinne, ja siellä myös yleensä vietetään viimeinen yö (hotelli sisältyy matkan hintaan). Matkaan lähdetään maanantaisin, ja matkoja tehdään toukokuun alusta syyskuun loppupuolelle.

Hotellit ja muut majapaikat

Jos Sarandaan saapuu omatoimimatkalle juhannuksen ja elokuun lopun välisenä aikana, on erityisen tärkeää varata majapaikka etukäteen. Muina aikoina sieltä voi löytyä helposti edullinen hotellihuone ilman etukäteisvaraustakin, mutta se on melko vilkas vierailupaikka toukokuun alusta syyskuun loppuun. Huhti- tai lokakuussa majapaikan saa helposti vaikka rantapromenadin varrelta 20–40 eurolla, ja huoneet ovat siistejä, useimmissa on parveke ja tilaa riittää. Hinta voi kuitenkin ilman varausta matkustavalle olla normaalia korkeampi, mutta mitä useampia öitä Sarandassa viettää, sen vähemmän yöpyminen yötä kohden maksaa.

Kaikkein varminta on aina kuitenkin tehdä hotellivaraus etukäteen. Parhaat ja kätevimmät majapaikat ovat rantapromenadin tuntumassa, eikä siitä kauas kannata lähteäkään.

Hyvää maastoa majapaikalle on etenkin pienvenesataman tuntumassa olevat alueet, ja sieltä löytyy esimerkiksi kohtuuhintainen perushotelli, Lion Gate.

Toinen varsin kätevä tienoo, joka on vähän alle kilometrin päässä pienvenesatamasta, on matkustajasataman tienoo, missä on suuri keskittymä hotelleja ja myös hostel-tyylisiä majapaikkoja. Pidetty mutta kohtuuhintainen hotelli tällä alueella on Hotel Real. Toinen pidetty mutta hintavampi ja paremmin varusteltu samalla tienoolla on Titania Hotel.

Kaikki Booking.comin hotellit Sarandassa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2017/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti