Eniten katsotut Korfu-vinkkimme:
#1 #2 #3 #4 #5
Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lentokone laskeutuu Korfun lentokentälle
Korfun lentoaseman näkymiin kannattaa laskeutuessa kiinnittää huomiota. Lentoasema sijaitsee kolmen kilometrin matkan päässä Korfun kaupungista.

Saapuminen Korfulle ja sinne tehtävät matkat ja lennot

Korfun lentoasema on lyhyen bussi- tai taksimatkan päässä Korfun kaupungista. Jos matka jatkuu Korfun kaupungista muualle saarelle, voi sieltä nousta busseihin, jotka kulkevat kaikkialle saaren alueelle. Korfulle muualta Kreikasta linja-autolla saapuvalle ei ole luvassa ongelmia, eikä sinne laivallakaan saapuminen ole matkan jatkumisen kannalta hankalaa. Korfu on tyypillinen kesäajan pakettimatkakohde, mutta se on etenkin keväisin ja syksyisin myös erinomainen lomakohde omatoimimatkailijoille.

Siirtyminen Korfun lentoasemalta keskustaan

Korfun lentoasema on lähellä Korfun kaupungin keskustaa, ja kentältä voi linja-autolla tai taksilla siirtyä Korfun kaupunkiin tai muualle saarelle.

Korfun lentoasema, nimeltään Ioannis Kapodistrias (CFU) [kartalla] sijaitsee vain kolmen kilometrin matkan päässä Korfun kaupungista (Kerkira tai Kerkyra). Näkymiin kannattaa laskeutuessa kiinnittää huomiota, ja itse kentällä ja sen yhteydessä on useita autovuokraamoita, hotelli ja muita palveluita. Kreikkalaiset lentoyhtiöt lentävät sieltä Ateenaan ja muualle Kreikkaan, ja kesäkauden aikana Korfun kentälle laskeutuu eniten ulkomailta saapuvia lentoja.

Korfun lentoasemalla ei ole hyvä maine, vaan etenkin lähtö voi olla hankala ja siihen voi kulua aikaa. Kentälle menevien on hyvä valmistautua ruuhkiin ja kaoottisiin järjestelyihin.

Linja-autolla keskustaan tai muualle saarelle

Lentoaseman ja Korfun keskustan välin voi kulkea sinisellä bussilinjalla 15, joilla on pysäkit kentän edustalla. Lipun voi ostaa automaatista tai kuskilta. Korfun kaupungissa bussit saapuvat keskustan uudella puolella olevalle Saroko-aukiolle (Platia tai Plateia Saroko), joka englanniksi on San Rocco [kartalla]. Tämä on paikka, jonne monet Korfun kaupunkiin tai sen ympäristössä liikkuvat bussit saapuvat ja josta ne lähtevät. Sieltä voi siis siirtyä bussilla Korfun kaupungin ympäristöön, mutta vain ns. sinisillä paikallisbusseilla, joita kulkee esimeriksi Dassiaan, Ipsosiin ja Benitsesiin. Linjat ja aikataulut on merkitty aukiolla olevan lipunmyyntipisteen viereen, ja täältä saa lipun ja englanniksi tietoa siitä minne linja-autot kulkevat. Myös muualta kaupungista lähtee sinisiä busseja Korfun kaupunkiin ja sen ympäristöön, ja listan busseista, niiden määränpäistä ja lähtöpaikoista saa bussiyhtiön verkkosivuilta. Saroko-aukiolta on lyhyt kävelymatka vanhaankaupunkiin, mutta esimerkiksi Corfu Palace on vähän turhan pitkän kävelymatkan päässä aukiolta. Takseja on aukion tuntumassa aina asiakkaita odottelemassa, ja 2–4 henkeä siirtyy niillä edullisesti minne tahansa Korfun kaupungin alueelle.

Oikeita reittejä hyväkseen käyttävä siirtyy aukiolta nopeasti esimerkiksi satamaan ja vanhaankaupunkiin. Jos haluaa siirtyä heti Korfun saaren muihin osiin, lähtee sataman lähellä olevalta vihreältä linja-autoasemalta [kartalla] linja-autoja kaikkialle saarelle. Saroko-aukiolta tai sen tuntumasta voi mennä linjoilla 10 tai 15 bussiasemalle (Green Bus Station), ja lippuja kaikkiin busseihin voi ostaa aukiolla olevasta kioskista tai automaateista.

Taksilla lentoasemalta keskustaan

Lentoaseman edustalla on aina takseja, ja niillä matkustaminen Korfun kaupunkiin (Kerkyra) tai muualle saarelle on helppoa ja kohtuuhintaista. Hinnat ovat usein kiinteitä, ja jos haluaa pelata varman päälle, voi taksin tilata etukäteen. Jos taksin tai muita palveluita tilaa etukäteen verkon kautta, kannattaa turvallisuussyistä aina käyttää vain luottokorttia, ei debit- tai pankkikorttia.

Saapuminen lautalla Korfulle

Korfun laajahkot satama-alueet sijaitsevat melko lähellä vanhaakaupunkia ja keskustan uusia osia. Varsinainen matkustajasatama (New Port tai New Harbour) [kartalla], josta lähtee lauttoja ja katamaraaneja lähinnä Kreikan mantereelle, Italiaan ja Albanian Sarandaan, on satama-alueen länsiosissa. Satamasta on helppo kävellä vanhaankaupunkiin tai muualle keskustaan, mutta siellä on aina takseja, joilla voi hurauttaa nopeasti sinne minne sitten haluaakin mennä.

Saapuminen Korfun kaupunkiin linja-autolla

Jos Korfun kaupunkiin (Kerkira) saapuu linja-autolla muualta Kreikasta, kuten Ateenasta, tulee linja-auto ensin satamaan [kartalla], jossa voi jäädä pois. Siitä linja-autot jatkavat vihreiden bussien asemalle (Green Bus Station) [kartalla], joka toukokuussa 2016 siirrettiin keskustan ulkopuolelle. Sieltä lähtee busseja muualle Korfun saarelle, kuten Paleokastritsaan. Korfun kaupungin ympäristöön busseja lähtee Saroko-aukiolta, jolle on periaatteessa kävelymatka satamasta. Satamasta voi siirtyä Saroko-aukiolle ja vihreiden bussien asemalle linjalla 15, joka jatkaa lentoasemalle asti. Jos matka päättyy vihreiden bussien asemalle, pääsee sieltä bussin 15 lisäksi bussilinjalla 10 Saroko-aukiolle tai muualle keskustaan.

Lippuja muualle Korfulle tai Kreikkaan voi katsella Korfun KTEL:n sivuilta.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Korfulle

Korfu on aina ollut tyypillinen pakettilomakohde, jonne on perinteisesti suunnannut kaikenlaisia ihmisiä ja yksinomaan kesäkauden aikana. Korfulle voi hyvin matkustaa omatoimimatkallekin, ja tällöin samaan matkaan on helppo yhdistää muitakin kohteita, kuten Ateena, jokin Korfun lähisaarista tai Albania, joka on lyhyen laivamatkan päässä. Suoria lentoja ja pakettimatkoja tehdään Korfulle suhteellisen lyhyen ajan keskikesän aikana, ja parhaiten sinne pääsee suoraan lentäen tai pakettimatkalle kesä- ja elokuun välisenä aikana. Jonkin verran suoria lentoja ja pakettimatkoja tehdään myös touko- ja syyskuussa, ja myös lokakuun alkupuoli on vielä mahdollista matkustusaikaa. Korfulle ei kannata lähteä omatoimimatkalle talvikauden aikana, sillä tällöin palvelut ovat vähäisiä ja ilmat huonoja.

Finnair lentää (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Finnair aloittaa kesällä 2017 suorat lennot Helsingistä Korfulle. Lentoja on vain yksi viikossa, ja sellainen kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Omatoimisesti tehtävät matkat

Omatoimimatkailija voi lentää kesällä Suomesta suoraan Korfulle. Niin kesällä kuin muulloinkin voi tietenkin lentää ensin Ateenaan ja siirtyä sieltä Korfulle. Mahdollista on myös lentää Albanian Sarandaan, josta on lyhyt laivamatka Korfulle.

Finnair aloittaa kesällä 2017 suorat lennot Helsingistä Korfulle. Lentoja on vain yksi viikossa, ja sellainen kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen. Suora lento kestää noin 3 tuntia 30 minuuttia, ja suorien lentojen hinnat ovat yleensä lähellä 200 euroa suuntaansa. Finnair tosin kertoo sivuillaan, että tarjolla on vain muutamia paikkoja, ja helpompaa on tehdä pakettimatkavaraus Aurinkomatkojen kautta. Finnair lentää Kreikan pääkaupunkiin Ateenaan suoraan juhannuksen tienoilta elokuun alkupuolelle.

Norwegian lentää suoraan Helsingistä Korfulle, ja lentoja on kesäkauden aikana yksi suora viikossa. Muina päivinä voi lentää välilaskullisella lennolla Helsingistä Korfulle mutta ne kestävät vähintään 7 tuntia ja voivat saapua Korfulle keskellä yötä. Hinnat ovat suhteellisen korkeita, niin että alle 200 euroa suuntaansa on normaalia parempi hinta.

Kreikkaan pääsee myös Aegean Airlinesilla. Helpointa on lentää ensin Ateenaan ja siirtyä sieltä sitten saman yhtiön koneella Korfulle. Ateenasta voi lentää Korfulle jopa alle 50 eurolla suuntaansa, ja lento kestää tunnin.

Ryanair lentää Korfulle esimerkiksi Budapestista, jonne kesäkauden aikana pääsee saman yhtiön koneilla lentämään Tampereelta.

Wizz Air lentää Korfulle Budapestista ja Varsovasta. Suomesta pääsee ympäri vuoden Wizzairin koneilla Turusta Gdanskiin.

Muita vaihtoehtoja voi tarkastella Skyscannerista.

Jos lentää esimerkiksi Ateenaan tai muualle Kreikkaan ja haluaa siirtyä linja-autolla Korfulle, on KTEL Green Buses paras vaihtoehto. Sen busseilla pääsee myös muualle Korfun saarelle.

Agios Petros, ranta
Aivan Korfun lähellä on useita hyviä rantapaikkoja. Pakettimatkoja tehdään eri puolille saarta, ja kukin voi valita mieleisensä lomapaikan.
Kuva: Peter Forsberg

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Korfulle on helpompi eikä kovin paljon kalliimpaa mennä järjestetylle pakettimatkalle, johon kuuluvat hotelli ja lennot. Matkoja tehdään eri puolille saarta, ja kukin voi valita mieleisensä lomapaikan. Omatoimimatkailijalle Korfun kaupunki on hyvä paikka viettää yönsä, mutta pakettimatkalle lähtevien keskuudessa Korfun kaupunki ei ole saaren suosituin paikka. Aivan sen lähellä on kuitenkin useita hyviä rantapaikkoja, joilta pääsee nopeasti ja edullisesti Korfun kaupunkiin. Korfun kaupungissa Mon Repos -alue on paikka, jossa on pakettimatkalaisille suunnattuja hotelleja, ja se onkin varsin viehättävä mutta hintava paikka viettää lomansa.

Hyviä paikkoja lomalle Korfulla ovat esimerkiksi Gouvia [kartalla], joka on vain 6 kilometrin päässä Korfun kaupungista, ja vähän kauempana sijaitseva Dassia [kartalla]. Muita matkatoimistojen tarjoamia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi ylellinen Kontokali, Korfun kaupungin eteläpuolella oleva Perama ja perheille erityisen hyvin soveltuva Moraitika. Hinnat vaihtelevat lähinnä hotellin tason mukaan, ja jos haluaa säästää, kannattaa valita kahden tähden hotelli. Halvimmissa hotelleissa yöpyvät voivat viettää viikon Korfulla noin 500 eurolla, mutta neljän tai viiden tähden hotellissa majaileva maksaa 800–1100 euroa. Matkat ovat tyypillisesti viikon matkoja, mutta Korfulla voi tietenkin viettää kaksikin viikkoa. Matkat onnistuvat parhaiten kuuman keskikesän aikana, mutta on hyvä pitää mielessä, että elokuu on äärettömän vilkas, äänekäs ja hintava ajankohta olla Korfulla, ja myös heinäkuun kaksi viimeistä viikkoa ovat vilkkaita ja kalliita.

Kotimaisista matkatoimistoista Aurinkomatkat ja Tjäreborg tekevät tällä hetkellä pakettimatkoja Korfulle. Tjäreborgilla on useita hotelleja Korfun kaupungissa, ja sillä on myös sellaisia vaihtoehtoja kuin Agios Gordios ja Ermones, jotka ovat rauhallisia, luonnon helmassa sijaitsevia lomapaikkoja.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Jori Samonen /Flickr, Dreizung /Wikimedia, Peter Forsberg
2017/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti