Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Samos
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Raitiovaunu Obchodna-kadulla
Samokselle tehdään jonkin verran pakettimatkoja, ja se voi olla sekä kohtuuhintainen tai luksusluokan kohde viikon tai kahden matkalle.

Matkat, lennot ja matkustaminen Samokselle

Samokselle voi matkustaa omatoimisesti parhaiten niin, että lentää ensin Ateenaan ja matkustaa sieltä lentäen tai lautalla Samokselle. Samokselle tehdään jonkin verran pakettimatkoja, ja se voi olla sekä kohtuuhintainen tai luksusluokan kohde viikon tai kahden matkalle. Samokselle voi myös matkustaa lautalla Turkista, jonne voi myös tehdä päiväretken ja jonne matkaa on meriteitse reilu tunti.

Matkustaminen Samokselle

Samokselle voi matkustaa omatoimisesti, ja siinä tapauksessa lennot ja hotelli kannattaa varata samaan aikaan muutama kuukausi ennen aiottua matkaa. Samokselle voi myös lähteä matkatoimiston järjestämälle yhden tai kahden viikon matkalle, ja joissain tapauksissa sellainen matka voi tulla edullisemmaksi kuin lennot ja hotelli Samoksella. Omatoimimatkan etu on kuitenkin joustavuus, sillä siihen voi yhdistää muitakin kohteita muualla Samoksella, muualla Kreikassa tai Turkissa.

Omatoimisesti tehdyt matkat

Suomesta on vähän vaikea päästä suoraan lentäen Samokselle, mutta sinne pääsee varsin helposti jos lentää ensin Ateenaan ja siirtyy siellä Samokselle suuntaavaan lentoon.

Kaikkein tunnetuimmat lentoyhtiöt lentävät Suomesta Ateenaan, ja matkaan voi lähteä paitsi Helsinki-Vantaan lentoasemalta myös Turusta, Tampereelta ja joskus muistakin kaupungeista. Tietoa siitä miten Suomesta voi matkustaa Ateenaan, saa Pienestä Matkaoppaasta.

Kreikassa paljon sisäisiä lentoja tekee Aegean Air.

Lisää yhteyksiä Samokselle:

Skyscanner on hyvä apuväline jos etsii lentoja Suomesta Samokselle.

Omio voi löytää paitsi lentoja myös lauttoja, jotka kulkevat Samokselle.

Matkustaminen meriteitse Kreikasta ja Turkista Samokselle

Jos Ateenasta ei halua lentää Samokselle, kulkevat lautat sinne. Blue Star Ferries vie Karlovasissa olevaan satamaan pari kertaa viikossa 10–13 tunnissa.

Jos haluaa tutkia muita lautta- ja katamaraaniyhteyksiä Kreikassa tai sen ja lähimaiden välillä, on Greek Ferries asiantunteva sivusto.

Samokselle pääsee päivittäin Turkin Kusadasista reilussa tunnissa. Matkan voi tehdä vain toiseen suuntaan matkustusmielessä tai edestakaisen matkan päiväretkellä, ja tässäkin tapauksessa passi täytyy ottaa mukaan. Lippu kannattaa varata edellisenä päivänä, ja sen voi ostaa paikan päältä tai verkkosivuilta Ferry to Samos. Alukset lähtevät molemmista satamista aamuyhdeksän aikoihin ja palaavat joskus iltakuuden tienoilla. Yhdensuuntainen lippu maksoi keväällä 2023 aikuiselta 24 euroa ja edestakainen lippu vain muutaman euron enemmän.

Pakettimatkat

Samos on lähes yksinomaan kohde järjestetyille matkoille, ja siellä lomailevat ovat yleensä jonkin matkatoimiston järjestämällä matkalla, johon kuuluvat lennot ja viikon tai kahden yöpyminen hotellissa. Pakettimatka on helppo järjestää ja sellaiset voivat olla kohtuuhintaisia, mutta sellaisen aikana ollaan vain yhdessä paikassa ja yhdessä hotellissa. Omatoimimatkalle lähtevä voi esimerkiksi siirtyä jonnekin muualle Kreikkaan tai Turkin puolelle tai omatoimimatkailija voi myös yöpyä useammalla kuin yhdellä paikkakunnalla Samoksella.

Korona-aikojen jälkeen pakettimatkoja tehdään etenkin vähemmän suosittuihin paikkoihin, joihin Samoskin kuuluu, nykyään huomattavasti vähemmän. Samokselle tehdään tulevaisuudessa enemmän matkoja kuin vuonna 2023, mutta nykyäänkin Samokselle voi lähteä matkatoimiston järjestämälle matkalle.

TUI järjestää matkoja Samokselle. Viikoksi etelän aurinkoon pääsee kesäkauden aikana reilulla 500 eurolla, mutta useimmiten hinta on korkeampi. Hotelleja on paljon etenkin Pythagorionissa, joka on lähellä lentoasemaa. Matkoja ei tehdä kovin paljon, joten varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Myös suurimmat matkatoimistot ovat ennen tehneet matkoja Samokselle, mutta niitä ei keväällä 2023 vielä ollut ilmestynyt muiden ohjelmistoon. Kun Samos taas palaa kohteiden joukkoon, ilmestyy se Aurinkomatkojen ja Tjäreborgin Kreikan-matkoihin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/01

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti