Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Finnairin lento
Finnair lentää tätä nykyä Korfulle eli Kerkyraan maaliskuulta lokakuulle. Suora lento kestää noin kolme ja puoli tuntia.

Matkat, lennot ja matkustaminen Korfulle

Korfu on muiden Kreikan saarien tavoin tunnettu siitä, että pakettimatkat ovat sinne kaikkein yleisimpiä ja omatoimimatkalle Korfulle lähdetään melko vähän. Korfulle kuitenkin on pitkän kesäkauden ajan melko hyvät yhteydet, ja sinne voi lentää suoraan, monenmoisilla välilaskullisilla lennoilla ja myös Ateenan kautta, mikä on melko helppoa ja riskitöntä.

Korfulle voi matkustaa Ateenasta lentäen tai bussilla, ja Korfulle saapuu laivoja ja katamaraaneja joistain paikoista, kuten manner-Kreikasta ja Sarandasta, joka on Albanian suosituin rantalomapaikka. Korfulle voi edelleen lähteä pakettimatkalle, ja niitä tehdään sinne kesäkauden aikana, eniten toukokuun alusta lokakuun puolivälin tienoille.

Matkustaminen ja matkat Suomesta Korfulle

Korfu on pitkään ollut tyypillinen pakettilomakohde, jonne perinteisesti on lähdetty viettämään ainakin jonkin verran normaalia tasokkaampaa lomaa, johon rantatouhujen lisäksi voi yhdistää kulttuuria ja korkeatasoisia nähtävyyksiä.

Korfulle on nykyään entistä helpompi matkustaa omatoimimatkalle, ja sellaiseen matkaan voi suhteellisen vaivatta yhdistää muitakin kohteita, kuten Ateenan, jokin Korfun lähisaarista tai Albanian Sarandan, joka on lyhyen laivamatkan päässä.

Suoria lentoja ja pakettimatkoja tehdään Korfulle nykyään jonkin verran pidempään kuin ennen, ja sinne voi lentää suorilla lennoilla maaliskuulta lokakuulle. Kaikkein paras Korfulle on matkustaa ja siellä viettää aikaa alkaen toukokuun alusta aina lokakuun puoliväliin, joskin kuumin kesä lämpimine öineen alkaa yleensä vasta kesäkuussa ja on ohi lokakuun alkupuolen aikana.

Omatoimisesti tehtävät matkat

Omatoimimatkailija voi lentää kesällä Suomesta suoraan Korfulle. Niin kesällä kuin muulloinkin voi tietenkin lentää ensin Ateenaan ja siirtyä sieltä Korfulle. Välilaskullisia lentoja voi myös tehdä Suomesta Helsinki-Vantaan lisäksi muualta, kuten Turusta ja Tampereelta.

Suora lento kestää noin kolme ja puoli tuntia, mutta välilaskulliset lennot voivat viedä paljon kauemmin. Lentoja tutkiessa on hyvä pitää mielessä se, että Korfu tunnetaan joillain sivuilla nimellä “Kerkyra (CFU)”. Toinen asia, joka kannattaa pitää mielessä on se, että englanniksi saaren nimi on monissa yhteyksissä “Corfu”.

Finnair lentää tätä nykyä Korfulle eli Kerkyraan maaliskuulta lokakuulle. Hinnat voivat lyhyellä varoajalla olla korkeita, mutta jos tutkii lentoja kuukausia etukäteen, voi löytää edullisempia hintoja. Edestakaiset lennot kuitenkin ovat hintavia, ja niihin uppoaa helposti 700 euroa.

Finnair lentää paljon enemmän Kreikan pääkaupunkiin Ateenaan, jonne pääsee suoraan monta kertaa viikossa ja edullisemmalla hinnalla.

Kreikkaan pääsee myös Aegean Airlinesilla, jolla voi myös vain lentää Ateenasta Korfulle. Lennot voivat olla hyvinkin edullisia, ja lentoaika on yksi tunti.

Norwegian on ennen lentänyt Helsingistä Korfulle, mutta nykyään lentoja on vain vähän. Huomattavasti enemmän lentoja on muista Pohjoismaiden pääkaupungeista, mutta niistäkin lentoja on harvakseltaan.

Ryanair lentää nykyään Suomesta moneen paikkaan ja sillä on talvikaudella lentoja myös Rovaniemieltä. Helsingistä, Lappeenrannasta ja Rovaniemeltä voi päästä Ryanairilla esimerkiksi Lontooseen, Dubliniin, Milanoon, Poznaniin ja joihinkin muihin paikkoihin, joista on Ryanairin lentoja Korfulle. Ryanairilla on myös lentoja Gdanskista Korfulle, ja Gdansk on jo pitkään ollut suosittu kohde Turusta Wizzairin lennoilla.

Lisää lentoja Suomesta Korfulle tai Ateenaan

Skyscanner on hyvä apuväline niille, jotka etsivät lentoja Suomesta Kreikkaan.

Siirtyminen muualta Kreikasta Korfulle

Jos lentää esimerkiksi Ateenaan tai muualle Kreikkaan ja haluaa siirtyä linja-autolla Korfulle, on KTEL Green Buses paras vaihtoehto. Sen busseilla pääsee myös muualle Korfun saarelle, kuten myös Korfulta joillekin muille Kreikan paikkakunnille, kuten Larissaan.

Korfulle voi myös saapua lautalla tai katamaraanille paitsi Albanian Sarandasta myös mantereelta Igoumenitsasta ja joistain muista paikoista. Paras sivusto tutkia merimatkoja Kreikassa on Greek Ferries.

Omio on hyvä sivusto niille, jotka etsivät lentoja, linja-autoyhteyksiä tai lauttayhteyksiä Korfulle.

Agios Petros, ranta
Aivan Korfun kaupungin lähellä on useita hyviä rantapaikkoja. Pakettimatkoja tehdään eri puolille saarta, ja kukin voi valita mieleisensä lomapaikan.
Kuva: Peter Forsberg

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Korfulle on helppo lähteä järjestetylle pakettimatkalle, johon kuuluvat hotelli ja lennot. Korfun matkat mielletään tasokkaiksi ja normaalia vähän hintavammiksi, ja Korfulla on jonkin verran enemmän tyyliä ja tasoa kuin joillain tunnetuimmilla Kreikan saarilla. Matkoja tehdään eri puolille saarta, ja kukin voi valita mieleisensä lomapaikan.

Omatoimimatkailijalle Korfun kaupunki on hyvä paikka viettää yönsä, mutta pakettimatkalle lähtevien keskuudessa Korfun kaupunki ei ole saaren suosituin paikka. Aivan sen lähellä on kuitenkin useita hyviä rantapaikkoja, joilta pääsee nopeasti ja edullisesti Korfun kaupunkiin. Korfun kaupungissa Mon Repos -alue on paikka, jossa on pakettimatkalaisille suunnattuja hotelleja, ja se onkin varsin viehättävä mutta hintava paikka viettää lomansa.

Hyviä paikkoja lomalle Korfulla ovat esimerkiksi Gouvia [kartalla], joka on vain 6 kilometrin päässä Korfun kaupungista, ja vähän kauempana sijaitseva Dassia [kartalla]. Muita matkatoimistojen suosikkikohteita ovat perinteisesti olleet ylellinen Kontokali, Korfun kaupungin eteläpuolella oleva Perama ja perheille erityisen hyvin soveltuva Moraitika. Hinnat vaihtelevat lähinnä hotellin tason mukaan, ja jos haluaa säästää, kannattaa valita kahden tähden hotelli.

Ikaalisten matkatoimisto järjestää matkoja Korfulle. Niille voi lähteä paitsi Helsingistä myös Turusta, ja edullisimmillaan Korfulle voi päästä viikoksi reilulla 500 eurolla. Matkat Turusta ovat kuitenkin vain kolmen vuorokauden mittaisia ja täysin ylihintaisia.

Tjäreborg järjestää matkoja Korfulle, ja sen kohteina on Korfun kaupungissa ja muualla saarella, jolla on melkoinen määrä eri paikkakuntia. Hotellien joukossa on paljon hienoja lomakeskuksia, mutta jos haluaa myös tutustua Korfun saareen ja kaupunkiin, kannattaa varmistaa, että hotellilta on hyvät kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä.

Teksti: Peter Forsberg
2023/02

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti