Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Macedonia St. -kävelykatu, Skopje
Suosittu alue hotellille Skopjessa on Makedonia-aukion ympäristö.

Parhaat alueet yöpyä Skopjessa ja niiden pidetyimmät hotellit

Skopjessa on karkeasti katsottuna kolme erillistä aluetta, joilla pääasiallisesti yövytään: Makedonia-aukion ympäristö ja joenrantapromenadi, jotka ovat hyvin lähellä lentokenttäbussin pysäkkiä, joen toisella puolella oleva basaarialue lähikortteleineen, jossa on eniten hotelleja, ja Debar Maalo, kaupunginosa joka on kävelymatkan päässä Makedonia-aukiosta ja jossa on varsin kohtuulliset hinnat ja paljon ravintoloita.

Majapaikkoja on muuallakin kaupungissa, eikä sillä missä majapaikka tarkalleen ottaen on, ole suurtakaan väliä. Kannattavaa on kuitenkin valita majapaikka niin että voi kävellä korkeintaan vartissa Makedodia-aukiolle, eikä ole kannattavaa varata majapaikkaa jostakin syrjätienoolta, jolloin matkaan keskustan ja majapaikan välillä kuluu suhteettomasti aikaa ja vaivaa.

Skopjessa majapaikkavaraus kannattaa aina tehdä samaan aikaan kuin varaa lentonsakin, sillä vaikka kaupungissa ei käy paljon vierailijoita, on siellä ajoittain vaikeuksia löytää hinta-laatusuhteeltaan hyviä majapaikkoja. Hotellit ovat suosittuja ja niitä on joka lähtöön, mutta kaupungissa on myös huoneistoja ja muitakin majapaikkoja.

Makedonia-aukion ympäristö, joenrantapromenadi ja muu uusi keskusta

Paikka, josta itsensä löytää Skopjessa yhä uudelleen ja uudelleen, on Makedonia-aukioMakedonia-aukio, Skopje [kartalla]. Aukion alueella ja tuntumassa on ravintoloita, kauppoja ja jonkin verran nähtävääkin, ja siltä on vanhaa kivisiltaa pitkin lyhyt matka vanhan basaarin edustalle. Yksi erinomainen vierailupaikka on GTC-keskus, jossa on suuri valintamyymälä ja lukuisia muita liikkeitä. Aukiolle on helppo siirtyä lentokentältä linja-autolla, sen tuntumassa on aina takseja ja jos majapaikan valitsee aukion välittömästä läheisyydestä, on sijainti kaikin tavoin kätevä.

Makedonia-aukion vieressä on joenrantapromenadi, jota pitkin voi kävellä kohti lentokenttäbussin käyttämää pysäkkiä ja linja-autoasemaa. Promenadin varrella on lukuisia ravintoloita, joissa voi myös viettää iltaa, kauppaan on lyhyt matka, nähtävyyksiä on lähellä ja promenadin varrella on hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos aukiolta ja joenrannalta lähtee poispäin, on lähikortteleissa lisää majapaikkoja. Jos aukio ja joenranta ovat alle puolen kilometrin päässä, on kaikki edelleen lähellä, mutta aukion toisella puolella on lukuisia vilkkaita bulevardeja, joiden ylittäminen vie aikaa ja vaivaa.

Alueen majapaikkoja:

Alexandar Square Boutique Hotel

(Nikola Vapracov 13A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Yksi hienoimpia Makedonia-aukion läheisyyden majapaikoista on tämä neljän tähden hotelli, joka nauttii suomalaisten suosiota. Sen sijainti, aamiainen, alueen palvelut ja hinta-laatusuhde ovat saaneet paljon kehuja. Huoneiden joukossa on monenmoisia 1–5 hengelle, ja niissä on ilmastointi. Hotellille voi hyvin kävellä lentokenttäbussin pysäkille, eikä tänne majoittuvan tarvitse niin halutessaan muita liikennevälineitä matkalla käyttääkään.

Hotel Seniglia

(Kej 13 Noemvri)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Joenrantapromenadin varrella, hyvin kätevässä paikassa oleva neljän tähden hotelli, jolle on lentokenttäbussin pysäkiltä hyvin lyhyt matka. Ilmastoidut huoneet ovat miellyttävästi sisustettuja ja tilavia, mutta niitä on oikeastaan vain 1–2 hengelle. Aamiainen, sijainti, henkilökunta ja merihenkisesti sisustetut huoneet ovat olleet monen mieleen, mutta kaikki eivät ole pitäneet aamiaisista kovin hyvänä.

Ibis Skopje City Center

(Orce Nikolov Br 55)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan Makedonia-aukiolla oleva neljän tähden modernisti sisustettu ketjuhotelli, jossa kaikki on yllätyksetöntä ja jossa yöpyminen on ennen kaikkea kätevä ratkaisu. Hotellille voi hyvin tulla lentoasemalta bussilla, sillä pysäkille on noin viiden minuutin kävelymatka. Huoneita, joissa on ilmastointi, on eniten kahdelle hengelle, mutta lisävuoteella voi samassa huoneessa nukkua kolme tai neljä henkeä. Aamiainen, henkilökunta ja sijainti ovat olleet siellä yöpyneiden mieleen.

Osten Art Hotel

(Vasil Glavinov 7b)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Parin sadan metrin päässä Makedonia-aukiolta sijaitseva yksilöllinen, modernisti sisustettu hotelli, jonka huoneissa on sohvia ja kodikasta tunnelmaa. Ilmastoituja huoneita on melkoinen määrä korkeintaan neljälle hengelle, mutta hotelli on pieni, ja varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Kaikesta huolehtivat omistajat, aamiainen, sijainti ja hotellin pienuudesta johtuva rauhallisuus ovat olleet monen mieleen. Tämä hotelli on kätevällä paikalla lentokenttäbussin pysäkkiä silmällä pitäen.

Solun Hotel & Spa

(Nikola Vapracov 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Makedonia-aukion välittömässä läheisyydessä sijaitseva neljän tähden erinomaisesti varusteltu hotelli, jossa on kylpylämäisiä piirteitä. Sisustus on hulppea, tilaa riittää ja ilmastoituja huoneita on 1–5 hengelle. Hotellin kylpyläpalvelut pitävät sisällään paitsi altaita ja saunoja myös suolahuoneen, kuntokeskuksen ja hoitoja. Hotellin tyylikkyys, aamiainen, sijainti ja puutarha-ravintola ovat olleet asiakkaille maininnan arvoisia. Lentokenttäkuljetuksen voi hoitaa hotellin kautta, mutta hotellille on lyhyt matka lentokenttäbussin pysäkiltä.
Vanha basaarialue
Vanha basaari on mukava, turkkilaistyylinen paikka. Majapaikkoja sen alueella ja etenkin laitamilla on jonkin verran.

Vanha basaarialue lähikortteleineen

Vanha basaari (Stara Čaršija) [kartalla] on Skopjen pääasiallinen vetonaula, ja se on mukava, turkkilaistyylinen paikka, jossa tulee vietettyä paljon aikaa. Siellä on jalokiviliikkeitä, matkamuistomyymälöitä ja muitakin kauppoja, mutta esimerkiksi valintamyymälään pitää lähteä alueen ulkopuolelle. Ravintoloita alueella on joka lähtöön, kahvilassa istuskelu kuuluu asiaan ja iltaa basaarin alueella voi myös viettää, joskaan se ei ole mikään myöhäisillan bailupaikka.

Majapaikkoja sen alueella ja etenkin laitamilla on jonkin verran, ja monet niistä ovat hotelleja. Alueelle on helppo saapua taksilla, mutta sen laitakortteleihin voi olla turhan pitkä kävelymatka lentokenttäbussilta, joskin jos tavaraa on vähän, voi matkan kävellä reilussa vartissa.

Alueen majapaikkoja:

Bushi Resort & Spa

(Samuilova 1000)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ylellinen viiden tähden kylpylähotelli, joka sijaitsee melko kaukana joesta ja jolta on melko pitkä kävelymatka esimerkiksi Makedonia-aukiolle. Hotellin ilmastoidut huoneet ovat 1–4 hengelle, mutta jotkut asiakkaat ovat pitäneet niitä melko pieninä. Kylpyläosasto saunoineen ja altaineen on kerännyt kehuja, samoin hoidot kuten hieronta, eikä juuri ketään ole haitannut sijainti, joka on noin kilometrin päässä Makedonia-aukiosta.

Hotel Doa

(Street 190 No:3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhan basaarin kujilla sijaitseva neljän tähden hotelli, jonka viereen voi hurauttaa taksilla. Modernisti sisustetut ilmastoidut huoneet soveltuvat parhaiten 1–3 hengelle, mutta lisävuoteilla huoneeseen saa lisää yöpyjiä. Sijaintia on pidetty hyvänä, joskin Makedonia-aukiolle on lähes kilometri, ja erityisen paljon kiitosta on saanut ystävällinen henkilökunta.

Hotel Gate

(Angelarij Arhiepiskop 1A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Yksinkertainen mutta varsin tyylikäs ja hyvin varusteltu perushotelli, joka sijaitsee mukavan kävelymatkan päässä myös Makedonia-aukiosta. Ilmastoidut huoneet soveltuvat parhaiten 1–3 hengelle, ja hinta-laatusuhde on varsin hyvä. Sijainti ja henkilökunnan palvelualttius ovat miellyttäneet monia asiakkaita.

Hotel Old Konak

(Ulica 191 Old Bazaar)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden yksinkertaisesti sisustettu pikkuhotelli, jonka ilmastoidut huoneet soveltuvat 1–5 hengelle. Tämä edullinen hotelli on sijainniltaan hyvä, niin että basaari on vieressä ja uudempi keskusta muutaman sadan metrin päässä, mutta tämä ei ole mikään hieno hotelli vaan miellyttää eniten niitä, jotka vain nukkuvat huoneessa. Aamiaista on pidetty hyvänä, kuten myös jokaisessa huoneessa olevaa jääkaappia.

Hotel Super 8

(Krste Misirkov 57)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden tilava ja tyylikäs hotelli, joka on erityisen hyvä paljon hotellihuoneessa aikaa viettäville. Sijainti on keskeinen vanhan basaarin laitaosissa, ja erilaisia huoneita on melkoinen määrä, lähinnä 1–4 hengelle. Aamiainen on saanut ristiriitaisen vastaanoton, hotellia pidetään kuitenkin erittäin hyvänä ja myös sen tarjoamaan lentokenttäkuljetukseen ollaan oltu tyytyväisiä.

Debar Maalo

Reilun puolen kilometrin päässä Makedonia-aukiosta sijaitseva Debar Maalo on kaupunginosa, jossa on paljon majapaikkoja, ravintoloita ja palveluita. Se on alueena varsin mukava, mutta suuret bulevardit ovat vilkkaita, rikkovat alueen ja tekevät alueella liikkumisesta kaikkea muuta kuin miellyttävää. Alueella kannattaakin hakeutua sellaisille kaduille kuin Zhivko Chingo [kartalla], joilla on paljon ravintoloita ja vähän liikennettä.

Alueen ravintolat ovat eräitä kaupungin parhaita, suuria valintamyymälöitä ei juuri ole ja kortteleissa on hyvä määrä erilaisia majapaikkoja, hotelleista huoneistoihin. Lentoasemalta paikalle on paras saapua taksilla tai bussin ja taksin yhdistelmällä, sillä lentokenttäbussin pysäkiltä on vähän turhan pitkä matka matkatavaroiden kanssa vaeltaa Debar Maaloon. Alituiset ruuhkat kuitenkin vaivaavat kaupunginosaa muulloin kuin viikonloppuisin, joten esimerkiksi aamu- tai iltaruuhkissa taksi saattaa liikkua hitaasti.

Alueen majapaikkoja:

Hostel 42

(Boulevard Llinden 42)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Viiden minuutin kävelymatkan päässä Makedonia-aukiolta sijaitseva nuorekas majapaikka, joka ei kuitenkaan ole mikään perinteinen hostel. Huoneita on joka lähtöön, ja niiden joukossa on jopa 10 henkeä vetävä huoneisto. Yhteismajoitushuoneita hostelissa ei ole, mutta yleiset tilat puutarhoineen ja pelikonsoleineen ovat hostelien tyypillistä rekvisiittaa. Tämä on nuorekas majapaikka, jossa voi tavata muualta peräisin olevia matkailijoita, ja hostel on tarkoitettu vain aikuisille, joten se ei ole perhehostel.

Hotel Ambasador

(Pirinska 38)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rauhallisella ja turvallisella kadulla Venäjän suurlähetystön vieressä sijaitseva kolmen tähden perushotelli, joka nauttii suurta suomalaisten suosiota ja jonka ilmastoidut huoneet soveltuvat oikeastaan vain 1–2 hengelle. Hinta-laatusuhde on erinomainen, aamiainen pitää kylläisenä lounaaseen asti, huoneet ovat juuri sellaisia kuin kuvissakin ja osassa huoneista on parveke. Makedonia-aukiolle on noin vartin kävelymatka yli vilkkaasti liikennöityjen katujen, ja vanhalle basaarille voi kävellä vähän alle puolessa tunnissa. Alueella on paljon ravintoloita, mutta karttaa kannattaa tutkia etukäteen, sillä korttelisto on sekava.

Nina Hotel & Lounge Bar

(Ul Orce Nikolov 86)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Melko hyvällä paikalla sijaitseva kolmen tähden hotelli, jonka ilmastoidut huoneet vetävät maksimissaan 6 henkeä. Lähistön baarit ja ravintolat, reilun 10 minuutin kävelymatka Makedonia-aukiolle, huoneiden tilavuus, majapaikan ystävällisyys ja erinomainen hinta-laatusuhde ovat olleet monen mieleen.

Regina’s Modern Studio

(Dimitrie Tucovikj 22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tilava, upein näkymin tuleva huoneisto, joka sopii maksimissaan kolmelle hengelle. Ilmava ja valoisa huoneisto sijaitsee reilun puolen kilometrin päässä vanhasta basaarista eikä Makedonia-aukiollekaan ole sen pidempi matka. Lähellä on lukuisia hyviä ruokapaikkoja ja baareja, eikä täältä tarvitse lähteä kauas illalliselle.

S VIP Apartment

(Pirinska 28)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Moderni, yksinkertainen ja tilava 60 neliön huoneisto, jossa kuitenkin voi yöpyä vain kaksi ihmistä. Makedonia-aukiolle on reilun viiden minuutin kävelymatka, ja lähistöllä on lukuisia baareja ja ravintoloita. Huoneistoa on pidetty siistinä ja hyvin varusteltuna, ja Venäjän suurlähetystön läheisyys takaa, että kadulla on rauhallista ja turvallista.

Lisää majapaikkoja Skopjessa:

Kaikki Skopjen majapaikat Booking.comissa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti