Puola – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Sopot
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Vesiliukuja Belekissä
Sopot on Gdańskin ja Gdynian puolessavälissä, ja matka molempiin paikkoihin on melko lyhyt. Junaliput ovat edullisia.

Perheet, liikkuminen, Sopotin-matkat ja hotellit

Perheen kanssa Sopotiin

Sopot on hyvä vierailupaikka perheille, ja sinne voi myös loman ajaksi majoittua. Se on kuitenkin enemmänkin aikuisten lomapaikka, jossa juhlitaan melko rankastikin, ja alkoholia siellä käytetään kesän aikana melkoisesti. Rannalla on kuitenkin leikkialueita, ja perheet viihtyvät Sopotissa, joten sinne kannattaa ainakin lähteä Gdańskista tai Gdyniasta vierailemaan. Gdynia on varsinainen magneetti perheille, joilla on lapsia tai teinejäkin matkassa mukana, sillä siellä on useita perheiden suosiota nauttivia vierailupaikkoja. Siellä voi osallistua merirosvolaivaristeilylle ja siellä kannattaa niin Sopotista kuin Gdańskista lähteä ainakin yhdeksi päiväksi käymään.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Sopot on pieni paikka, ja oikeastaan ainoa liikenneväline mahdollisen vuokrapyörän lisäksi on juna, joka kulkee Gdańskin ja Gdynian välillä. Sopot on niiden puolessavälissä, ja matka molempiin paikkoihin on melko lyhyt. Junaliput ovat edullisia, ja erityisen huomion arvoinen on Sopotin rautatieaseman päälaituri, joka on yksi Euroopan pisimpiä puisia katettuja asemalaitureitapuinen pitkä asemalaituri Sopotissa. Liput ostetaan ennen junaan nousemista, ja Gdańskista niitä saa myös automaatista. On olemassa myös päivälippuja niille, jotka aikovat sahata enemmänkin kolmoiskaupungin alueella paikallisjunalla. Huomionarvoinen seikka on se, että vain paikallisjunat ovat hyviä, sillä pitkänmatkan junat eivät yleensä pysähdy Sopotissa ja liput ovat hintavampia.

Gdańskin rautatieasemalla on ollut remontteja ja muutoksia, mutta paikallisjunat, jotka suuntaavat Sopotiin ja Gdyniaan, lähtevät laitureilta 501 ja 502, jotka ovat samassa paikassa kuin laituri 3 (peron 3). Lippu Gdańskista Sopotiin maksaa noin euron, ja matka kestää alle 30 minuuttia suuntaansa. Gdyniaan matka kestää vain noin vartin suuntaansa. Tärkeää on ostaa lippu ennen junaan nousemista, sillä toisin kuin vielä muutama vuosi sitten junassa ei enää myydä lippuja.

Matkat ja matkustaminen Sopotiin

Sopotiin ei tehdä tällä hetkellä järjestettyjä matkoja, mutta omatoimimatkan järjestäminen on helppoa. Lentoja on paljon Turusta, josta etenkin Air Baltic ja Wizz Air lentävät Gdańskiin. Lentoja on monta kertaa viikossa, ja Wizz Airin kyydissä hinnat alkavat 10 eurosta.

Helsingistä Gdańskiin pääsee Finnairilla, ja lentoja on päivittäin. Ne ovat kuitenkin huomattavasti hintavampia kuin Wizz Airin lennot.

Tietoa sekä matkoista Gdanskiin että saapumisesta sinne saa Pienen matkaoppaan Gdańskin-oppaasta.

Saapuminen Gdańskiin ja siirtyminen sieltä Sopotiin

Gdańskissa pitää ensin siirtyä lentoasemalta rautatieasemalle, jolta siirrytään junalla Wrzeszcz-asemalle. Siellä vaihdetaan kohti Sopotia ja Gdyniaa kulkevaan paikallisjunaan, ja jos matkan aloittaa lentoasemalla junalla, kannattaa ostaa heti lippu, jolla pääsee Sopotiin asti.

Lentoasemalta voi myös siirtyä linja-autolla rautatieaseman edustalle, ja siellä laiturin 3 yhteydessä olevilta laitureilta 501 ja 502 voi siirtyä yleensä 10 minuutin välein kulkevaan paikallisjunaan, joka vie Sopotiin alle puolessa tunnissa.

Taksiyhtiöistä Neptun vie Gdańskin lentoasemalta Sopotiin noin 70 złotylla.

Zhong Hua on hotelli rannan tuntumassa
Aivan rannalla, lähellä laituria sijaitseva Zhong Hua on kenties vähän erikoinen mutta pidetty ja kohtuuhintainen majapaikka.

Hotellit ja muut majapaikat

Jos päättää yöpyä Sopotissa, on siellä melkoinen määrä hotelleja ja muita majapaikkoja. Kaikkein hienoimpia ovat lukuisat kylpylähotellit, joiden nimessä esiintyy sana ”spa” ja jotka ovat yleensä hienoja ja monipuolisia hotelleja. Ne ovat yleensä myös hintavimpia hotelleja, mutta niissä on hyvät palvelut kuten ravintola ja baari ja ne ovat erityisen hyviä jos Sopotiin suuntaa muulloin kuin kesällä.

Sopotissa on kannattavaa majoittua melko lähelle rautatieasemaa, sillä siellä on majapaikkoja varsin laajalla alueella. Välimatkat voivat olla yllättävän pitkiä, ja sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Yksi suomalaisten suurta suosiota nauttiva majapaikka on Pomorskie Apartamenty Aquarius. Tämä huoneistohotelli sijaitsee ratakiskojen toisella puolella, ja se on pidetty, korkeatasoinen ja kohtuuhintainen paikka viettää yönsä.

Myös ratakiskojen toisella puolella, aivan aseman lähellä oleva kolmen tähden Hotel Molo on pidetty perinteinen hotelli. Se on kohtuuhintainen hotelli, joka on vain reilun parin sadan metrin päässä kävelykatu Monta Cassinolta.

Aivan rannalla, lähellä laituria sijaitseva Hotel Zhong Hua on kenties vähän erikoinen mutta pidetty ja kohtuuhintainen majapaikka. Se tuo ripauksen eksotiikkaa Sopotiin. Se on boutique-hotellin tasoa ja näkymät monista huoneista ovat hienot.

Jos haluaa hienoon, keskeiseen kylpylähotelliin, jossa voi saunoakin, on viiden tähden Hotel Rezydent Sopot kohtuuhintainen hotelli ainakin muina kuin kaikkein vilkkaimpina matkustusaikoina.

Kaikki Booking.comin majapaikat Sopotissa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti