Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Teneriffa
Teneriffa
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Ilmoitus
Playa de las Teresitas, San Andres
Perheet ja etenkin nuoret suuntaavat etelärannikon hiekkarannoille ja harrastusten pariin, varttuneemmat viihtyvät paremmin Puerto de la Cruzin ja Santa Cruzin tienoilla.

Teneriffa: Matkat, majoittuminen ja liikkuminen

Matkat ja matkustaminen Suomesta Teneriffalle

Valtaosa suomalaisista matkustaa Teneriffalle pakettimatkalle, ja enemmistö matkoista tehdään talvikaudella ja Costa Adeje -rannikolle. Jonkin verran suomalaisia suuntaa myös Puerto de la Cruziin, mutta se on paremminkin pidempiä aikoja Kanarialla oleskelevien suomalaisten pääpaikkoja yhdessä Las Palmasin kanssa.

Perheet ja etenkin nuoret suuntaavat etelärannikon hiekkarannoille ja harrastusten pariin, varttuneemmat viihtyvät paremmin Puerto de la Cruzin ja Santa Cruzin tienoilla.

Hinnat

Pakettimatkalle Teneriffalle mielivät voivat valita yleensä yhden tai kahden viikon matkan, johon kuuluvat lennot ja hotelli. Matkojen hinnat vaihtelevat reilusta 500 eurosta aina 1 500-2 000 euroon viikkoa kohti, jonkalaisia hintoja tulee vastaan Santa Cruzissa.

Matkat ovat kalleimmillaan lomien aikaan jouluna, hiihtolomalla ja pääsiäisenä. Etenkin pääsiäisenä ja elokuussa hintoja nostavat mannerespanjalaiset, jotka näinä aikoina suuntaavat Kanarialle lomailemaan. Edullisinta Kanarialle on matkustaa kesä-heinäkuussa ja syys-lokakuussa, ja eniten matkustajia ylipäätään Teneriffalla on tammikuun alkupuolelta maaliskuulle.

Helmi- tai maaliskuulle osuvat laskiaiskarnevaalit tuovat joskus vähän liikaakin eloa etenkin Santa Cruziin ja Puerto de la Cruziin, mutta nämä hurjat bileet eivät tuo kaupunkiin juurikaan lisää juhlijoita muualta maailmasta eikä tällöin ole yleensä normaalia vaikeampaa edes saada hotellia. Jotkin ajankohdat, kuten ystävänpäivän tienoo helmikuussa, ovat normaalia kiireisempiä, ja tällöin hinta-laatusuhteeltaan parhaat hotellit saattavat olla täynnä.

Omatoimimatkat

Omatoimimatkailijalle joustavuudesta on siinä mielessä etua, että jos välttelee joulunaikaa ja hiihtolomaa, voi matkan tehdä huomattavasti edullisemmin kuin kiivaimpina matkustusaikoina on mahdollista. Lennot Teneriffalle suoraan Suomesta ovat kalliita. Nykyisin Teneriffan pohjoiselle lentokentälle pääsee myös Suomesta, Air Francen koneilla. Lennot eteläiselle Reina Sofia -kentälle, jolta on hyvin lyhyt matka Costa Adeje -rannikolle, ovat kuitenkin yleisempiä, ja Suomesta sinne pääsee suoraan tai välilaskun kanssa Finnairin ja SAS:n koneilla.

Omatoimimatkailijalle edullinen saattaa olla lento Tampereelta Ryanairin koneilla esimerkiksi Keski-Euroopan kautta Kanarialle. Suomesta voi esimerkiksi lentää Bremeniin ja Frankfurtiin, mistä kummastakin pääsee jatkamaan Teneriffalle. Paljon lentoja Teneriffalle on myös Brittein saarilta ja Espanjasta, mistä esimerkiksi Lontoosta ja Malagasta pääsee jatkamaan Teneriffalle.

Majoittuminen Teneriffalla

Teneriffalla on Santa Cruzissa paljon hotelleja omatoimimatkailijoille, melkoisesti myös Puerto de la Cruzissa. Muualla saarella pakettimatkailijat ovat tyypillisesti täyttäneet hotellit, eikä niihin omatoimimatkailijan usein ole mahdollista majoittuakaan.

Raitiovaunu, Santa Cruz
Teneriffalla on hyvä liikkua Titsan linja-autoilla, ja Santa Cruzin liikenteessä myös raitiovaunulla.

Hostelleja on eniten saaren eteläosassa, missä ne ovat omatoimimatkailijalle paras paikka yöpyä joko yksityisissä tai yhteismajoitushuoneissa. Jotkin saaren hostellit tarjoavat myös telttamajoituksia, samoin kuin mökkejä. Hostelworld-sivusto antaa kattavan kuvan hostellityylisistä majoituksista saarella.

Teneriffalla voi myös telttailla, kunhan muistaa, että rannoille ei saa yöksi telttaa pystyttää ja siellä on myös paljon kansallispuistoja ja suojeltuja alueita, joille leiriytyminen ei ole sallittua. Telttailijoille on kuitenkin melkoisesti yleisölle avoinna olevia leirintäalueita, joissa yleensä on viikon maksimileiriytymisaika ja joiden varustelutaso vaihtelee minimaalisesta kohtalaiseen, niin että jossain on grillit, suihkut ja vessat. Tenerife Hiking -sivusto listaa kaikille avoimia leirintäalueita saarella.

Liikkuminen Teneriffalla

Teneriffalla on hyvä liikkua Titsan linja-autoilla, jotka kulkevat varsin tiheään tahtiin etenkin suurten kaupunkien ja lomakohteiden väliä. Linja-autoilla voi myös jossain kaupungeissa kulkea lyhyitä matkoja, etenkin Santa Cruzissa. Santa Cruzissa ja sieltä aina La Lagunaan asti kulkee myös raitiovaunu.

Kaikkiin busseihin ja raitiovaunuihin voi ostaa lipun kuljettajalta. Lippuja myydään myös raitiovaunupysäkeillä, ja noin 30 % alennuksen kaikista matkoista saa, jos hankkii etukäteen Bono-kortin. Niitä on kaupan 15 ja 25 eurolla etenkin bussiasemilla mutta myös joissain muissa kioskeissa. Hyviä paikkoja hankkia automaatista lippuja ovat Santa Cruzin raitiovaunupysäkit.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti