Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Norwegian, lentokoneen siipi
Kaikkein paras Helsingistä on siirtyä Nizzaan Norwegianin lennoilla, joita on sekä suoria että välilaskullisia. Edullisimmat hinnat ovat noin 80 euroa, mutta matkalaukusta pitää maksaa enemmän.

Matkat, lennot ja matkustaminen Nizzaan

Nizzaan voi helposti siirtyä ympäri vuoden Helsingistä suorilla lennoilla, mutta Nizzaan tehtävä matka on lentoja myöten hintava. Jonkin verran kohtuuhintaisia lentoja kuitenkin myös löytyy, ja matkaan voi lähteä paitsi Helsingistä myös Tampereelta ja Turusta.

Nizzaan voi siirtyä myös lentämällä ensin Pariisiin, ja muualtakin Ranskasta ja myös sellaisista maista kuin Espanjasta ja Italiasta voi siirtyä junalla tai linja-autolla Nizzaan.

Matkustaminen omatoimisesti Nizzaan

Suomesta voi lentää ympäri vuoden Nizzaan (NCE), ja Helsingistä pääsee Nizzaan suoralla lennolla kolmessa ja puolessa tunnissa. Nizzaan voi matkustaa myös lentämällä jonnekin muualle Ranskaan ja siirtymällä sieltä Nizzaan. Pariisista on erinomaiset yhteydet Nizzaan, ja sieltä pääsee Välimeren rannalle junalla noin viidessä tunnissa. Marseillesiin, joka on parin kolmen tunnin junamatkan päässä Nizzasta, voi myös laskeutua, ja tämä metropoli on mahdollista myös nähdä Nizzan-matkalla.

Englanninkielisiä sivustoja tutkiessa kannattaa muistaa, että kaupungin nimi on paitsi englanniksi myös ranskaksi “Nice” (“niis”).

Lentäen Suomesta Nizzaan

Kaikkein paras Helsingistä on siirtyä Nizzaan Norwegianin lennoilla, joita on sekä suoria että välilaskullisia. Edullisimmat hinnat ovat noin 80 euroa, mutta matkalaukusta pitää maksaa enemmän, niin että edestakaiset lennot voi saada noin 200 eurolla. Välilaskullisissa lennoissa kannattaa kiinnittää huomiota lentoaikaan, sillä osa lennoista tekee matkaa pitkiä aikoja.

Finnair vie Helsingistä Nizzaan ympäri vuoden melko hintavilla lennoilla, jotka yleensä maksavat vähintään 300 euroa edestakaisilta lennoilta. Matkaan voi kuitenkin lähteä lähes koska tahansa, suoria lentoja on useimpina päivinä ja myös välilaskullisia lentoja on tarjolla. Edullisimpiin lippuihin ei kuulu matkalaukku, ja matkalaukun kanssa hintaa tulee edullisimmillaankin lähes 400 euroa edestakaisilta lennoilta.

Air Baltic lentää Helsingistä, Tampereelta ja Turusta Riian kautta Nizzaan, ja lyhyimmät lennot kestävät viisi kuusi tuntia. Lentoajan lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota lähtöaikaan, sillä monet lennot lähtevät aamulla viiden kuuden maissa.

Ryanair lentää nykyään monia reittejä Suomesta muualle Eurooppaan, mutta ei Nizzaan. Sen koneilla voi kuitenkin päästä Helsingistä Pariisiin, josta voi junalla siirtyä Nizzaan. Ryanairilla pääsee Helsingistä ja muualtakin Suomesta Pariisiin ja myös Lontoon Standstedin kentälle, jossa voi vaihtaa konetta. Ryanairilla voi myös lentää Marselillesiin, josta on parin kolmen tunnin matka Nizzaan.

Lisää lentoja Suomesta Nizzaan:

Skyscannerista voi löytyä muitakin välilaskullisia lentoja tai suoria lentoja Pariisiin tai muualle.

Rautateitse muualta Ranskasta tai Euroopasta Nizzaan

Nizzaan voi siirtyä jouhevasti junalla monesta eri paikasta, ja Ranskan lisäksi parhaat yhteydet on Italiasta. Huomionarvoinen seikka on se, että ympäristösyistä Ranskassa ei voi enää lentää kaupungista toiseen. Kaukojunien lisäksi rannikolla liikkuu paikallisjunia, joilla pääsee pikkupaikkoihin.

SNCF-juna
Ranskan rautatieyhtiö SNCF on nopein kyyti esimerkiksi Pariisista Nizzaan. Ranskan lisäksi parhaat yhteydet junalla Nizzaan on Italiasta.

Ranskan rautatieyhtiö SNCF on nopein kyyti esimerkiksi Pariisista Nizzaan. Junia lähtee useita sekä aamu- että iltapäivisin, ja matka kestää vähän alle kuudesta tunnista noin seitsemään tuntiin, junasta riippuen. Liput ovat hintavia, mutta etukäteen ostettuna voi säästää ja vähemmän suosittuihin juniin voi lyhyelläkin varoajalla saada lipun puolella hinnalla.

Muualta Ranskan etelärannikolta Nizzaan

Jos haluaa vierailla muualta rannikolta kuten Marseillesta, Antibesista tai Cannesista Nizzassa päiväretkellä, ovat paikallisjunat siihen parhaita kyytejä. SNCF:n TER-paikallijunaverkosto on kätevä lyhyillä matkoilla, ja esimerkiksi retki Antibesiin kestää vain 20 minuuttia suuntaansa ja Marseillesiin pääsee alle kolmessa tunnissa.

Lisää junayhteyksiä:

Etenkin SNCF:n verkkosivut eivät aina toimi, joten Omio on hyvä apuväline niille, jotka kuitenkin haluavat nähdä aikatauluja ja hintoja ja lippuja voi sivuilta myös varata. Tämä on myös hyvä sivusto verrata junien ja bussien hintoja ja matka-aikoja.

Linja-autolla muualta Ranskasta tai Euroopasta Nizzaan

Toisin kuin vielä muutama vuosi sitten nykyään myös Ranskassa voi matkustaa paikasta toiseen linja-autolla. Yksi tärkeä asia on kuitenkin se, että junalla monet matkat kuten Pariisi–Nizza ovat kohtalaisen lyhyitä, mutta bussilla sama matka kestää yli 12 tuntia.

Flixbus
Flixbus on Euroopan suurin bussiyhtiö, ja aina on kannattavaa ensin katsoa miten Flixbusin yhteydet ko. kohteessa toimivat. Esimerkiksi Genovasta Flixbus vie nopeasti Nizzaan edullisemmin kuin juna.

Bussimatkan etu on lipun hinta, joka on huomattavasti edullisempi kuin junalipun hinta, ja tämä pätee niin Ranskan sisäisiin kuin ulkomailtakin tuleviin busseihin. Muista maista etenkin Espanjasta kulkee busseja Ranskaan tai Ranskan läpi, ja toisesta suunnasta niitä tulee Italiasta ja Sveitsistä, kuten myös kauempaa Saksasta ja Itä-Euroopasta.

Jos mielii muualta Ranskasta bussilla Nizzaan, on Ranskan rautatieyhtiön hallinnassa oleva Quibus yksi aktiivisimpia. Matkat ovat huomattavasti pidempiä kuin junalla mutta myös edullisempia.

Jos haluaa siirtyä muista maista ja myös joistain Ranskan kaupungeista Nizzaan, on mahdollista käyttää muitakin yhtiöitä. Ranskassa ne eivät kuitenkaan vieläkään liiku yhtä hyvin kuin junat, sillä rautatie on yhä vahvasti Ranskassa niskan päällä.

Flixbus on Euroopan suurin bussiyhtiö, joka on kaiken kaikkiaan luotettava ja edullinen kyyti kaikkialla Euroopassa. Aina on kannattavaa ensin katsoa miten Flixbusin yhteydet ko. kohteessa toimivat. Esimerkiksi Genovasta Flixbus vie nopeasti Nizzaan edullisemmin kuin juna.

Lisää bussiyhteyksiä:

Omio on hyvä apuväline niille, jotka haluavat tutkia lisää bussiyhteyksiä ja kenties vertailla niitä junayhteyksiin.

Matkatoimistojen järjestämät matkat Nizzaan

Nizza on monen Suomessa toimivan matkatoimiston kohdelistalla, mutta se on hintava kohde, joka mielletään normaalia hienommaksi paikaksi ja jossa vietetystä lomasta ollaan valmiita maksamaan normaalia enemmän. Yksi pelastava enkeli on kuitenkin se, että Nizzassa kuten muuallakin Ranskassa on paljon kohtuuhintaisia hotelleja, joten matkan ei ole pakko olla huippukallis.

Tjäreborg järjestää lomamatkoja Nizzaan, ja niille on mahdollista päästä edullisemmin kuin moneen muuhun kalliiseen paikkaan. Kolmen yön matka on tavallinen, ja sellainen maksaa reilusta kolmesta sadasta eurosta ylöspäin per matkustaja.

Teksti: Peter Forsberg
2022/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti