Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Pariisi
Pariisi
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Pariisi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lähtevä lento Pariisiin Helsinki-Vantaalla (CC License: Attribution 4.0 International)
Suora lento Helsinki-Vantaalta Pariisiin kestää noin kolme tuntia, ja koneet laskeutuvat sekä Orlyn että Charles de Gaullen lentoasemille.

Lennot ja pakettimatkat Pariisiin

Pariisiin voi matkustaa omatoimisesti, jolloin lennot ja hotelli varataan itse, tai sinne voi lähteä matkatoimiston järjestelmälle pakettimatkalle, joka yleensä tulee omatoimimatkaa kalliimmaksi. Monet lentoyhtiöt lentävät suoraan Helsingin ja Pariisin välillä, ja joustavuudesta on taloudellista hyötyä, sillä tietyt ajankohdat ovat kalliimpia matkustusaikoja kuin toiset. Monet kotimaiset matkatoimistot järjestävät matkoja Pariisiin, ja yhteistä niille on se, että matkat ovat melko hintavia.

Omatoimisesti tehtävät matkat

Monet lentoyhtiöt lentävät suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalta Pariisiin, ja lentoja on monta kertaa viikossa, niin että välilaskullisiin lentoihin ei välttämättä kannata turvautua. Suora lento kestää noin kolme tuntia, ja koneet laskeutuvat sekä Orlyn että Charles de Gaullen lentoasemille. Jos matkaan lähtee muista kaupungeista kuin Helsingistä, voi lentää ensin Finnairilla tai muulla yhtiöllä Helsinkiin, mutta myös Turusta ja Tampereelta voi lentää välilaskullisella lennolla Pariisiin.

Norwegian lentää monta kertaa viikossa suoraan Pariisin Orlyn kentälle. Matkaan pääsee keskikesällä eli kalleimpiin aikoihin lyhyelläkin varoajalla vähän alle sadalla eurolla suuntaansa, ja välilaskulliset lennot ovat jonkin verran edullisempia. Viikonloput voivat olla todella kalliita päiviä lentää Helsingin ja Pariisin välillä, ja joustavuudesta on taloudellista hyötyä.

Air France tekee suoria lentoja Charles de Gaulle -kentälle, mutta ne ovat todella kalliita. Ne ovat lähinnä liikematkustajille, poliitikoille ja muille, jotka eivät itse maksa matkaansa. Useita kuukausiakin etukäteen varattuna lippu voi maksaa 250 euroa suuntaansa.

Samantyylinen lentoyhtiö on Finnair, jolla tosin on alle sadan euron tarjouslippuja suuntaansa, mutta normaalihinnat ovat korkeita. Suoria lentoja voi olla jopa viisi päivässä, ja koneet laskeutuvat Charles de Gaullen kentälle.

Jos välilasku ei haittaa, on yleensä edullisin yhtiö Air Baltic. Sillä voi päästä Helsingistä Riian kautta Pariisiin nopeimmillaan noin neljässä ja puolessa tunnissa, ja koneita lähtee myös Turusta ja Tampereelta. Tampereelta voi päästä suoraan Riikaan, josta lennetään saman tien Pariisin Charles de Gaulle -kentälle, ja samalla tavalla voi lähteä myös Turusta. Alimmat hinnat liikkuvat 60–80 eurossa suuntaansa.

Muitakin yhtiöitä voi käyttää, joskin lennot ovat välilaskullisia, ja Skyscanner on hyvä apuväline lentojen löytämiselle. Toinen samanlainen sivusto on Go Euro, jolla nykyään on suomenkielinen sivusto.

Matkatoimistojen järjestämät matkat

Monet matkatoimistot järjestävät matkoja Pariisiin. Kaupungissa voi viettää pari kolme päivää tai kokonaisen viikon, ja Pariisissa on niin paljon kaikenlaista, että matkan sinne on hyvä kestää vähintään neljä päivää. Matkaan voi päästä alkaen noin sadalla eurolla per matkapäivä, ja mitä pidempään matka kestää, sitä edullisemmaksi se vuorokautta kohden tulee. Jos tyytyy kahden tai kolmen tähden hotelliin, voi matkakuluissa säästää joskus isojakin summia, mutta monet matkatoimistojen käyttämät hotellit ovat hienoja ja kalliita.

Apollomatkat tekee Pariisiin matkoja, joiden pituuden voi itse valita. Lähteä voi koska tahansa ja palata myös, ja asiakkaalla on paljon valinnanvaraa. Hotelleja on melkoinen määrä eri puolilta Pariisia, mutta ne ovat lähes yksinomaan kolmen tai neljän tähden hotelleja. Esimerkiksi syyskuussa tehty pitkä viikonloppumatka (to–su) maksaa vähän alle 400 euroa jos yöpyy halvimmassa hotellissa mutta yli 100 euroa enemmän jos haluaa yöpyä kaikkein hienoimmissa hotelleissa. Viikolla on sen verran edullisempaa matkustaa, että jos matkaan lähtee maanantaina ja palaa saman viikon perjantaina maksaa matka suurin piirtein saman verran kuin pitkä viikonloppu, jolloin vietetään yksi yö vähemmän Pariisissa.

Monet muutkin matkatoimistot järjestävät matkoja Pariisiin. Finnairin omistama Aurinkomatkat on siitä hyvä, että Finnairilla on monta lentoa päivässä ja lähteä ja palata voi melko lailla mielensä mukaan. Myös OK-matkat ja Tjäreborg tekevät matkoja Pariisiin.

Teksti: Peter Forsberg
2018/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti