Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lentokenttä
Nizzan kansainvälinen lentokenttä Aéroport Nice Côte d'Azur on Ranskan tärkein lentokenttä Pariisin ulkopuolella. Kentälle saapuu suurin osa Ranskan Rivieralle suuntaavista turisteista.

Matkat ja saapuminen Nizzaan

Nizzan lentokenttä on yksi Ranskan vilkkaimmin liikennöidyistä ja sinne saapuvat matkailijat levittäytyvät ympäri Rivieran aluetta. Yhteydet lentokentältä Nizzan keskustaan ovat hyvät ja muutaman kilometrin matkan kentälle voi jopa kävellä.

Seuraavassa tietoa Nizzan lennoista ja matkoista ja tämän jälkeen tietoa saapumisesta Nizzaan lentäen sekä muilla kulkuneuvoilla.

Nizzan matkat

Finnairilla on suoria lomalentoja Nizzaan huhti- ja lokakuun välisenä aikana. Suora lento kestää noin 3,5 tuntia. Lisäksi Nizzaan voi lentää myös Pariisin tai jonkin muun Euroopan suurkaupungin kautta, esimerkiksi Lufthansa ja Air France lentävät Helsingin ja Nizzan välillä, mutta eivät suoraan. (2010)

Lentolippujen hinnat vaihtelevat noin 200-350 euron välillä. Suorat lennot ovat yleensä kalliimpia, lisäksi hinta vaihtelee sesongin, matkustusajan ja myös viikonpäivien mukaan. Kesällä on yleensä kalleinta, mutta jos varaat matkan hyvissä ajoin ja olet joustava matkustuspäivien suhteen, niin saatat löytää hyviä tarjouksia.

Monet matkatoimistot Suomessa järjestävät matkoja Nizzaan. Matkat ovat usein omatoimimatkoja, eli hintaan ei sisälly lentojen ja majoituksen lisäksi kuljetuksia, opaspalveluja ym. Luonnollisesti kesäsesongin aikaan Nizzan hotellit ovat melko täynnä ja tarjouksia on vaikea löytää. Jos mahdollista, niin matkustaminen kannattaa keskittää esimerkiksi toukokuulle tai syyskuulle, jolloin kaupunki ei ole aivan täynnä turisteja heinä-elokuun tapaan, mutta sää on silti mukavan lämmin. Lomalentoja lennetään jo/vielä ja hotellivalikoima on tällöin parempi ja tarjouksia löytyy helpommin myös matkatoimistojen kautta.

Lennot + (perus)hotellin saa vuodenajasta riippuen noin 500-750 eurolla /henkilö.

Perillä Nizzassa

Nizzan kansainvälinen lentokenttä Aéroport Nice Côte d'Azur on Ranskan tärkein lentokenttä Pariisin ulkopuolella. Kentälle saapuu suurin osa Ranskan Rivieralle suuntaavista turisteista. Kenttä sijaitsee Nizzan länsipäässä noin 6 km päässä keskustasta. Nizzan lentokentällä on kaksi terminaalia, joiden välillä kulkee bussi.

Jos olet vuokraamassa autoa, niin Nizzan lentokentältä löytyvät kaikki suurimmat autonvuokrausfirmat. Jos aiot mennä suoraan kentältä keskustaan, eikä suunnitelmissa ole mitään pidempiä retkiä Nizzan ulkopuolelle, niin pärjäät hyvin kaupungissa ilman autoa. Nizzan julkinen liikenne on kattava ja toimiva, lisäksi voit mennä myös taksilla jos tarpeen. Lisää Nizzassa liikkumisesta löydät Liikkuminen-osiosta.

Bussi

Lentokentältä kulkee keskustaan busseja 20-30 minuutin välein, matka kestää noin puoli tuntia. Lippu on noin 4 euroa ja on voimassa vuorokauden, joten jos aiot samana päivänä vielä käyttää julkisia liikennevälineitä niin kannattaa matkustaa bussilla kaupunkiin. Sama pätee 7 päivän lippuun - jos viivyt viikon tai vähemmän, ja uskot käyttäväsi julkista liikennettä suhteellisen paljon niin osta lippu jo kentältä, näin voit käyttää samaa lippua myös paluumatkaan.

Bussi nro 98 menee lentokentältä suurimpien hotellien kautta bussiasemalle (Gare Routière), bussi nro 99 rautatieasemalle (Gare de Nice-Ville). Näiden suoraan keskustaan menevien bussien lisäksi kentältä pääsee myös tavallisella paikallisliikenteen bussilla nro 23. Matka maksaa kertalipun hinnan (1€), mutta kestää hieman kauemmin kuin suoraan keskustan ja lentokentän väliä kulkevat bussit. Bussit kulkevat suunnilleen keskiyöhön asti. Kertalipun ja vuorokausilipun voi ostaa bussista, muut liput lentokentän bussitoimistosta. Muista aina validoida lippusi.

Monet hotellit tarjoavat lentokenttäkuljetuksen, kysy asiaa hotellistasi ennen saapumistasi tai saavuttuasi Nizzaan.

Taksi

Nizzan taksit ovat melko kalliita ja monet kuskit valitettavasti yrittävät veloittaa turisteilta liikaa. Jos kuitenkin saavut Nizzaan vasta myöhään yöllä tai et halua mennä bussilla, taksi saattaa olla ainoa vaihtoehto. Lentokentän ja keskustan välinen taksa on onneksi etukäteen määritelty kaikille takseille, hintahaarukka on noin 20-28 euroa määränpäästä riippuen. Taksit haluavat yleensä maksun käteisellä eivätkä hyväksy luottokortteja.

Juna

Nizzan kentän lähellä on myös pieni rautatieasema, josta TER-junat lähtevät itään päin Nizzaan, Monacoon ja Italian rajalle sekä länteen Cannesin suuntaan. Asema sijaitsee noin puolen kilometrin päässä lentokentästä ja sinne pääsee kävellen. Juna voi olla hyvä vaihtoehto, jos olet jatkamassa suoraan Rivieran muihin kohteisiin.

Kävely

Jos saavut myöhään yöllä tai hyvin aikaisin aamulla, eivätkä bussit tai muu julkinen liikenne vielä kulje ja et halua maksaa taksista, käveleminen lentokentältä keskustaan ei ole aivan mahdoton tehtävä. 6 kilometrin matka vie suunnilleen tunnin, koko matkan pääsee kulkemaan jalkakäytävää tai pyörätietä ja matkanteko on suhteellisen turvallista ja miellyttävää, matkatavaroiden määrästä riippuen tietysti.

Saapuminen Nizzaan muilla tavoin

Nizza on hyvien kulkuyhteyksien päässä myös muuten kuin lentäen, ja osa matkailijoista saapuukin kaupunkiin esimerkiksi junalla tai autolla. Nizzasta on hyvät junayhteydet ympäri Ranskaa, esimerkiksi TGV-luotijuna Nizzan ja Pariisin välillä vie vain 6 tuntia. Nizzan rautatieasema Gare de Nice-Ville sijaitsee kaupungin keskustassa ja sieltä lähtevät sekä TGV-junien lisäksi paikallisjunat (TER), jotka pysähtyvät useimmilla Rivieran paikkakunnilla.

Myös nopeat pitkän matkan bussit kuten Lignes Express Regional (LER) sekä Eurolines tarjoavat hyviä ja nopeita yhteyksiä muihin Ranskan kaupunkeihin sekä myös Ranskan ulkopuolelle.

Nizzan lentokentältä voi vuokrata auton, mutta monet saapuvat Nizzaan autolla myös muualta. Moottoritie A8 on helpoin tapa päästä kaupunkiin sekä lännestä että Italian suunnalta, välillä isoihinkin ruuhkiin kannattaa tosin varautua.

Teksti: Anniina Simula
2010/09

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lukijoiden kommentteja

Voisiko tässä olla vähän tarkempaa nuo bussit tai linkki bussiyhtön sivuille /Voihan Nizza
Vastaus: Kiitos palautteestasi. Huomioimme tämän tulevassa päivityksessä.

Taksi maksoi lentokentältä 40 euroa lähelle hotellia, joten sovi hinta kuskin kanssa etukäteen /kille

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti