Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Raitiovaunu
Nizzan lentoasemalta muualle kaupunkiin matkustaminen on mullistunut raitiovaunulinjan myötä, ja nykyään linja 2 (L2) kulkee kohti ydintä.

Saapuminen Nizzaan

Suomesta Nizzaan yleensä lennetään, lentoasema Nizzassa on hyvin lähellä keskustaa ja sieltä on helppo siirtyä raitiovaunulla, bussilla tai taksilla muualle kaupunkiin.

Jos Nizzaan saapuu rautateitse tai bussilla muualta Ranskasta tai lähimaista, ovat asemat melko hyvissä paikoissa ytimen lähettyvillä ja niiltä pääsee muualle parhaiten raitiovaunulla.

Siirtyminen Nizzan lentoasemalta muualle kaupunkiin

Nizzan kansainvälinen lentoasema Aéroport Nice Côte d'Azur [kartalla] sijaitsee Nizzan länsiosissa, noin 6 kilometrin päässä keskustasta. Nizzan lentoasemalla on kaksi terminaalia, joiden välillä kulkee bussi, mutta Suomesta Nizzaan matkustavan ja siellä lomailevan ei ole tarpeen vaihdella terminaalia. Uudehko raitiovaunu on suosituin kyyti lentoasemalta muualle kaupunkiin, sieltä kulkee edelleen jonkin verran busseja ja sieltä voi vaivattomimmin siirtyä taksilla muualle kaupunkiin.

Raitiovaunu

Nizzan lentoasemalta muualle kaupunkiin matkustaminen on mullistunut raitiovaunulinjan myötä, ja nykyään linja 2 (L2) kulkee kohti ydintä, jossa keskeisin pysäkki on Avenue Jean Médecin [kartalla] ja josta se jatkaa satamaan. Matka keskustaan kestää reilut 20 minuuttia. Tämä linja ei kulje aivan rautatieaseman vierestä vaan Jean Medécin -pysäkiltä pitää kävellä asemalle muutama sata metriä.

Toinen raitiovaunulinja, joka kulkee lentoasemalta muualle kaupunkiin on L3, mutta reitti on täysin erilainen eikä tämä linja kulje silloin kun stadionilla on jalkapallo-ottelu.

Raitiovaunuun voi ostaa lipun lentoaseman pysäkillä olevasta automaatista, joka ottaa vastaan kolikoita ja kortteja mutta ei seteleitä. Jos Nizzassa haluaa matkustella enemmänkin, on mahdollista ladata sovellus.

Linja-auto

Jos linja-autokyyti tuntuu esimerkiksi määränpäidensä takia paremmalta, kulkee sellainen myös ytimeen mutta vähän eri paikkaan. Pysäkkeinä ovat esimerkiksi Promenade des Anglais ja vanhakaupunki, ja linja on 12.

Bussi Nizzan liikenteen seassa
Jos linja-autokyyti lentoasemalta tuntuu raitiovaunua paremmata esimerkiksi määränpäänsä takia, myös sellainen kulkee ytimeen.

Bussiin voi ostaa lipun automaatista kolikoilla tai kortilla, ja on mahdollista myös ladata sovellus.

Lisää asiaa siirtymisestä lentoasemalta muualle:

Lentoaseman sivut kertovat miten siirtyä myös muihin paikkoihin Nizzan lentoasemalta.

Jos haluaa siirtyä lentoasemalta muualle Rivieralle paikallisjunalla, on lentoaseman lähellä asema ja myös bussilla ja raitiovaunulla pääsee lähelle Nizzan päärautatieasemaa, josta matkaa voi jatkaa paikallisjunalla.

Taksilla Nizzan muihin osin

Lentoasemalta pääsee tietenkin taksilla mihin haluaakin, mutta sellaisella matkustaminen on kallista ja äveriäiden suosimassa Nizzassa taksiin on usein jonoakin.

Taksilla siirtyminen on suoraviivaista ja helppoa, ja sellaiseen noustakseen tarvitsee vain kävellä terminaalin lähimmälle taksitolpalle. Hintaa noin kuuden kilometrin matkalle ytimeen tulee 35 euroa, ja taksilla pääsee myös muualle rannikolle.

Lentoaseman sivut kertovat taksilla matkustamisesta ja hinnoista.

Saapuminen Nizzaan rautateitse muualta Ranskasta tai Euroopasta

Nizzassa on useita rautatieasema, mutta jos haluaa suoraan Nizzan ytimeen, on Nice-Ville Nizzan päärautatieasema [kartalla]. Se on Avenue Jean Medécinin päässä, ja kadun toisessa päässä on merenranta. Rautatieaseman pysäkki tunnetaan nimellä “Gare Thiers”, ja siltä kulkee raitiovaunulinja L1. L2-linjan pysäkki on muutaman sadan metrin päässä (Jean Medécin), ja sehän kulkee lentoaseman ja sataman väliä.

Nizzan rautatieasema
Nice-Ville on Nizzan päärautatieasema, ja sille saapuvat sekä kaukolinjojen junat että paikallisjunat.

Asemalle saapuvat sekä kaukolinjojen junat että paikallisjunat. Jos saapuu paikallisjunalla Nizzaan jostakin lähitienoilta, kannattaa tutkia onko päärautatieasema se paikka, jonne haluaa siirtyä, vai onko muita asemia, joita on lähempänä määränpäätä.

Saapuminen Nizzaan linja-autolla ja siirtyminen linja-autoasemalta muualle kaupunkiin

Jos Nizzaan saapuu muualta Ranskasta tai lähimaista linja-autolla, kulkevat ne usein lentoaseman kautta, ja pääasiallinen linja-autoasema on keskustan lähellä Saint-Rochessa oleva Gare Routière Vauban [kartalla].

Aseman edustalta kulkee Vauban-pysäkiltä L1-raitiovaunulinja, joka vie bussiasemalta kohti vanhaakaupunkia, rantapromenadia ja rautatieasemaa.

Laivalla Nizzaan

Jos Nizzaan saapuu laivalla vaikka Korsikalta, on matkustajasatama [kartalla] eli Port Lympia aivan ytimessä, paikassa josta on helppo kävellenkin siirtyä ytimessä sijaitsevalle majapaikalle tai muualle keskustaan.

Satamaan kulkee L2-raitiovaunulinja, jonka toinen päätepysäkki on lentoasemalla. Jos haluaa satamasta suoraan rautatieasemalle, kulkee sen läheltä L1-linjan ratikka, ja sataman lähin pysäkki on “Garibaldi”.

Teksti: Peter Forsberg
2022/07

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Taksi maksoi lentokentältä 40 euroa lähelle hotellia, joten sovi hinta kuskin kanssa etukäteen /kille

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti