Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa huhtikuussa 2015

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita huhtikuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan toukokuussa 2015.

Aiheita tällä kertaa muun muassa...

Antalya (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Times Square, New York (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Wifi lentokoneessa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Marrakech (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Vuoristorata (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Hotellin uima-allas (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Stanley Cup vai lentolaukullinen suklaata? Osallistu!

Antalya (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Ruskettuneena kesään!

Houkuttaako varaslähtö kesään? Jos satut asumaan Turussa, Oulussa tai Vaasassa, rusketa itsesi kesäkuntoon Tjäreborgin matkalla Turkkiin! Suorat lennot Turun, Oulun ja Vaasan maakuntakentiltä Turkin Antalyaan käynnistyvät huhtikuun aikana ja jatkuvat aina kesäkuun puoleenväliin saakka. Vaasasta ja Oulusta lennetään Turkkiin lisäksi myös elo-lokakuussa. Suomalaisten suosituin lomakohde Turkki tarjoaa keväisille turisteille paitsi aurinkoa, myös edullisen hintatason ja upeat uimarannat.

Myös Helsinki-Vantaalta lennetään tänä keväänä uusiin jännittäviin kohteisiin, kun Finnair käynnistää huhtikuun alussa lentonsa Maltalle ja toukokuussa päivittäisen lentoreittinsä Puolan Gdanskiin. Kesäkuusta lähtien suomalaiset pääsevät edullisesti myös Kroatian Pulaan, nimittäinkin Norwegianin siivin.

Times Square, New York (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Halvimmat, kalleimmat ja onnellisimmat

Maailman maita on taas laitettu paremmuusjärjestykseen jos jollakin tavalla. Forex Bankin tuore kaupunki-indeksi paljastaa maailman kalleimmat ja toisaalta maailman edullisimmat kaupunkilomakohteet.

Pikkubudjetilla ei tänä vuonna kannata lähteä ainakaan Sveitsin Geneveen, joka listattiin maailman kalleimmaksi kaupungiksi indeksiluvullaan 202, kun Helsingin vastaava indeksiluku on 100. Toiseksi ja kolmanneksi kalleimmiksi kaupungeiksi sijoittuivat Yhdysvaltojen New York ja San Francisco, kumpikin indeksiluvulla 174. Helsinki sijoittui vertailussa sijalle 19.

Maailman halvimmaksi kaupungiksi listattiin sen sijaan Bosnia-Hertsegovinan Sarajevo, jonka indeksiluku oli vain 45. Indeksiluvultaan alle 50:n sijoittuivat niin ikään Vietnamin Ho Chi Mihn City, Romanian Bukarest, Puolan Varsova, Venäjän Pietari ja Malesian Kuala Lumpur.

Jos matkabudjetilla ei ole niin väliä, mutta paikallisten onnellisuus viehättää, tsekkaa konsultointiyritys Gallupin suorittaman ihmisten onnellisuutta koskevan kyselytutkimuksen tulokset. Matkan suuntaa ei tässä tapauksessa tarvitse kauaa miettiä, sillä kaikki listan top 10 -maat, kolmen kärkenään Paraguay, Kolumbia ja Ecuador, löytyvät latinalaisesta Amerikasta. Onnettomimpien maiden top-kolmosen taas muodostavat Afganistan, Nepal ja Liettua.

Wifi lentokoneessa (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)

Finnairille langaton verkkoyhteys ja uusi lippuluokka

Langattomat palvelut käynnistyvät myös Finnairin lentokoneissa. Ensimmäisenä Wi-Fi-yhteys nähdään syksyllä yhtiön uusissa Airbus A350 XWB -koneissa. Noin 30 miljoonan arvoisen investoinnin odotetaan tulevan päätökseensä viimeisten asennusten myötä vuonna 2018. Finnairin mukaan asiakkaille voidaan tarjota langattoman verkkoyhteyden kautta aivan uudenlaisia palveluita aina lennonaikaisesta viihteestä ostosmahdollisuuksiin.

Verkkoyhteyttä odotellessa voi jo tänä keväänä tutustua Finnairin toiseen uutuuspalveluun, nimittäin uuteen Light-lipputyyppiin. Huokeamman hintainen Light-lippu oikeuttaa matkustamiseen pelkillä käsimatkatavaroilla, joskin myös tämän lipputyypin käyttäjät voivat lisämaksusta kuljettaa matkatavaransa ruumassa tilaamalla palvelun erikseen verkosta tai lähtöselvityksen yhteydessä. Light-lippuja on saatavilla Finnairin Suomen, Skandinavian ja Baltian lennoille.

Marrakech (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Mihin reissuun vuonna 2015?

Tripadvisor on julkaissut Travelers' Choice Award -kohteensa vuodelle 2015. Listalle on miljoonien käyttäjien jättämien arvosteluiden perusteella valittu 25 suosituinta kohdetta ympäri maailmaa.

Matkailijoiden suosikiksi nousi Marokon Marrakech, joka houkuttaa turisteja eksoottisilla toreillaan, upeilla moskeijoillaan ja seesteisillä puutarhoillaan. Toiseksi suosituin kohde on kuuluisten Angkor Watin temppeleiden kotipaikka Siem Reap Kambodzhassa, ja kolmanneksi sijoittui Turkin Istanbul, jossa matkailija nauttii niin menneiden aikojen tunnelmasta kuin moderneista kattobaareistakin. Muita vertailussa hyvin pärjänneitä suomalaisille tuttuja kohteita ovat muun muassa kulturelli Praha, nähtävyyksiä pursuava Lontoo, historiallinen Rooma ja romanttinen Pariisi.

Jos mieli kuitenkin haikailee rantalomalle, löytyy siihenkin omat vinkkinsä Thrillist-verkkosivuston luomasta Euroopan parhaiden biitsien listasta. Listan ykkösrannalle, Formenteran Platja de Ses Illetesille, pääsy ei Suomesta käsin ole helpoimmasta päästä, mutta kokemus on varmasti vaivan arvoinen. Bilesaari Ibizan kyljessä sijaitseva kuvankaunis ja rauhallinen Formentera tarjoaa matkailijoille rantakokemuksen, joka on kuin suoraan Karibialta. Listan kakkonen löytyy hieman yllättäen sateisesta säästään tunnetusta Iso-Britanniasta; Cornwallissa sijaitsevan Porthcurnon kylän hiekkarannat ovat kuitenkin upeita ja mikä parasta, niillä ei törttöileviä turisteja tarvitse katsella. Listauksen kolmanneksi nimettiin Kreikan Kefaloniassa sijaitseva, kahden vuoren välistä löytyvä Myrtoksen ranta.

Vuoristorata (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Uutta jännää kotimaassa!

Hyviä uutisia hurjapäille! Alahärmässä sijaitsevaan huvipuisto PowerParkiin rakennetaan parhaillaan Pohjois-Euroopan hurjinta vuoristorataa. Kesäkuun puolenvälin tienoilla avattava Junker-vuoristorata on 860 metriä pitkä ja vie matkustajat parhaimmillaan 40 metrin korkeuteen, josta se syöksyy 100 kilometrin tuntinopeudella lammen läpi maan alle.

Huomattavasti rauhallisempi uutuus löytyy sen sijaan Helsinki-Vantaan lentokentältä, jossa matkustavat voivat nyt ottaa torkut GoSleep-uniputkessa. Helsinki-Vantaa tarjoaa uniputkipalvelun ensimmäisenä lentoasemana Euroopassa ja on jo saanut helmikuussa käyttöön otetuista putkista positiivista palautetta. Suomalaisen Short Rest Solutions Oy:n valmistamat GoSleep-uniputket ovat sängyksi muuntautuvia istuimia, joiden päälle vedetään päikkäreiden ajaksi valoa ja ääntä eristävä kupu. Istuimesta löytyy lisäksi pistorasia esimerkiksi älypuhelimen latausta varten, ja sen alla olevassa säiliössä voi lepohetken ajan turvallisesti säilyttää käsimatkatavaransa.

Innovatiiviset uutuudet eivät pääty tähän: Helsingin Hernesaareen on nimittäin rakenteilla huikeat 1 800 neliömetriä käsittävä yleinen sauna Löyly. Näillä näkymin keväällä 2016 avattava Löyly tarjoaa ulkomaalaisille turisteille ainutlaatuisen Suomi-kokemuksen saunoineen ja uinteineen. Aivan meren äärellä sijaitseva Löyly-saunakompleksi tarjoaa kävijöilleen erilaisten saunojen lisäksi myös ravintolapalveluita.

Hotellin uima-allas (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Kesälomalle tarjoushintaan

Kesäloma lähenee uhkaavasti ja etenkin etelään mielivien kannattaa varata rantalomansa pikapikaa.

Apollomatkat tarjoaa pääsiäisen kunniaksi kaikista 12. huhtikuuta mennessä varatuista Apollo Mondo -hotellilomistaan 75 euron alennuksen henkilöä kohden. Alennuksen saa antamalla varauksen yhteydessä kampanjakoodin FIPAASI, ja itse reissuun voi lähteä milloin vain huhti-syyskuun aikana. Kaikki lomapaketit sisältävät lennot sekä hotellimajoituksen Apollo Mondo Family Resort -perhehotellissa, nautiskelijoille suunnatussa Apollo Mondo Enjoy -hotellissa, Apollo Mondo Selected -hienostohotellissa tai aikuisten omassa Apollo Mondo Duo -hotellissa.

Myös Deturilta löytyy useita kesälomamatkatarjouksia. Tsekkaa itsellesi parhaiten sopiva lähtö; reissuun pääset Helsingin lisäksi edullisesti myös Kuopiosta, Oulusta, Kajaanista, Vaasasta, Jyväskylästä ja Joensuusta.

Teksti: Nelli Kelonen
2015/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti