Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta

Mikä liikuttaa matkailijaa joulukuussa 2016

Matkailutärppejä, -kilpailuja ja muita joulukuisen matkailumaailman kohokohtia käydään läpi tällä sivulla.
Seuraava katsaus julkaistaan tammikuussa 2017.

Vespuisto (CC License: Nimeä-Tarttuva 3.0 Muokkaamaton)
Joulumarkkinat (CC License: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)
Uusivuosi Lontoossa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Lapin ruska (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Tallinkin LNG-alus
Astana (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Kelpaisiko Costa Rica tai Pariisi? Osallistu kilpailuihin!

Vespuisto (CC License: Nimeä-Tarttuva 3.0 Muokkaamaton)

Viime hetken joulusuunnitelmat

Ovatko joulusuunnitelmasi vielä auki? Ei hätää, Iltalehti nimittäin vinkkaa mukavista kotimaan kohteista, joissa joulua pääsee viettämään ilman turhaa stressiä ja touhottamista.

Esimerkiksi kylpylässä joulunalus vietetään keittiön sijaan rentouttavissa altaissa ja hoidoissa. Joulupaketteihin sisältyy niin jouluruoka kuin muukin jouluohjelma – helppoa kuin heinänteko! Tunnelmallisesta joulusta pääsee nauttimaan hiihtokeskuksissa lumen keskellä. Rinnehuvien lisäksi keskuksissa järjestetään jouluista ohjelmaa, ja ravintolat palvelevat yleensä koko joulun ajan. Suuremmalla porukalla joulua taas kannattaa lähteä viettämään vuokramökille, josta löytyy jokaiselle oma soppi, mutta yhteinen juhlinta tapahtuu mukavasti tuvassa takkatulen lämmössä. Jos hakusessa on oikein rentouttava joulu, myös hotelliloma on hyvä vaihtoehto: kokemuksesta voi tehdä aivan uudenlaisen vaikkapa huonetyyppiä korottamalla.

Joulumarkkinat (CC License: Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)

Joulutunnelmaa joulumarkkinoilta ja -toreilta

Vaikka joulunviettopaikka olisi jo päätetty, ennen jouluakin kerkeää vielä tunnelmoimaan kotimaan joulukaupunkeihin.

Esimerkiksi Turun Vanhan Suurtorin joulumarkkinat ovat klassikkotapahtuma, jossa pääsee juttusille pukin kanssa ja ostamaan käsityönä tehdyt jouluherkut valmiiksi. Historiallista menoa on luvassa myös Savonlinnan keskiaikaisen Olavinlinnan miljöössä järjestettävillä Tuomaan markkinoilla. Kaksipäiväisillä markkinoilla on monenlaista ohjelmaa, ja myynnissä on niin ruokaa ja juomaa kuin kynttilöitäkin. Myös Porvoon tunnelmallinen vanha kaupunki ja Raatihuoneen torin joulumarkkinat ovat joulun aikaan mitä idyllisempiä vierailukohteita. Muita visiitin arvoisia joulumarkkinoita ja -toreja löytyy muun muassa Tampereelta, Tammisaaresta, Helsingin Vanhalta Ylioppilastalolta sekä Fiskarsista.

Uusivuosi Lontoossa (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Uusivuosi ulkomailla

Myös uusivuosi lähenee vauhdilla. Mikäpä olisi mukavampaa kuin karata joulukiireiden jälkeen ulkomaille vuotta vaihtamaan? Apollomatkat on asiasta samaa mieltä.

Apollomatkojen kyydissä vuoden voi vaihtaa vaikkapa Berliinissä, Barcelonassa tai Lontoossa muutaman yön reissulla. Uudenvuodenjuhlinta on näissä eurooppalaiskaupungeissa suurta ja näyttävää, kuten ovat itse kaupungitkin. Lisäksi Barcelonassa lämpötilat voivat joulu-tammikuussakin kohota päivisin yli 15 asteeseen. Jos uuden vuoden haluaa korkata todellisessa lämmössä, voi juhlintaan yhdistää Apollomatkojen rantaloman aurinkoisessa Dubaissa. Kaksi viikkoa kuluu Arabiemiraateissa kuin siivillä, ja kotiin palaa tulevan vuoden puolella varmasti piristynyt porukka.

Lapin ruska (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Suomi niittää mainetta maailmalla

Suomi nähdään maailmalla yhä mielenkiintoisempana matkailukohteena, jonka valtteja ovat varsinkin hiljaisuus ja rauha sekä erilaiset luontokokemukset. Luonto on Suomessa läsnä kaikkialla, ja eksoottisia kokemuksia tarjoilevat muun muassa kansallispuistot, lapin tunturit, saaristo ja pienet kylät metsän keskellä.

Tämän on huomannut myös National Geographic Traveler -lehti, joka nimesi Suomen maailman 21 parhaan matkailumaan joukkoon vuodelle 2017. Maininta on Suomen matkailun kannalta erittäin tervetullut, sillä sen uskotaan poikivan maahamme lähivuosina entistäkin enemmän vierailijoita. Ja jos vierailijat eivät jaksa tulla Suomeen saakka, viedään pala Suomea heidän luoksensa! Yhdysvalloissa järjestetään ensi vuonna Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Traveling Sauna -projekti, jonka kiertävä sauna tarjoaa vuoden aikana kunnon löylyjä Texasista aina Washington DC:hen saakka. Aika näyttää, mitä amerikkalaiset suomalaisesta saunasta tuumaavat.

Tallinkin LNG-alus

Itämerellä kehitetään jatkuvasti uutta

Lipunmyynti tammikuun lopussa Helsinki-Tallinna-reitillä aloittavalle upouudelle Tallink Megastarille on alkanut. Matkustajien toiveiden pohjalta rakennetulla laivalla on muun muassa noin yhdentoista tenniskentän kokoinen ostoskeskus, enemmän istumapaikkoja ja oleskelutilaa, vuosien takaa tuttu istumasalonki kansipaikan varanneille, ruokatarjontaa hampurilaisista aina a la carte -ravintolaan sekä tietysti uusi ja hohdokas leikkihuone pikkuristeilijöille.

Uutta laivaa kehitetään myös Viking Linella, joka suunnittelee Turku-Tukholma-reitille uutta tulokasta jo vuodeksi 2020. Uuden paatin on tarkoitus olla kooltaan hieman Viking Gracea suurempi, ja myös se kulkee mitä todennäköisemmin nesteytetyllä maakaasulla. Matkustajien hemmottelemiseksi alukseen on suunnitteilla paitsi enemmän kansitilaa, myös suurempi määrä ikkunoita, joista risteilijät pääsevät ihailemaan Turun ja Tukholman välisen saariston kauneutta.

Astana (CC License: Attribution 2.0 Generic)

Suorin lennoin World Expo 2017 -tapahtumaan

Finnair avaa kesäkaudeksi 2017 suoran lentoyhteyden Helsingistä Kazakstanin pääkaupunkiin Astanaan. Poikkeuksellisen reitin taustalta löytyy Astanassa ensi kesänä järjestettävä World Expo 2017 - maailmannäyttely, johon odotetaan saapuvan miljoonia matkailijoita kaikkialta maailmasta. Lento kestää reilut neljä tuntia, ja reitillä liikennöidään kahdesti viikossa kesäkuun alusta aina elokuun puoleen väliin saakka.

Myös Suomen Lappiin on luvassa taas lisää lentoja, kun saksalainen lentoyhtiö Germania avaa talveksi vielä kolmannen Lapin reittinsä Zürichin ja Rovaniemen välille. Yhtiön muut reitit lennetään Berliinin ja Rovaniemen sekä Düsseldorfin ja Kittilän välillä. Tulevan talviyhteyden lisäksi Germania toi marraskuun alussa sveitsiläisiä median ja matkatoimistojen edustajia tutustumaan Rovaniemeen kokonaisen lentokoneellisen verran! Tämä, jos jokin, lisää Keski-Euroopan ja Lapin välisten lentojen määrää varmasti myös tulevaisuudessa.

Teksti: Nelli Kelonen
2016/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti