Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Pariisi
Pariisi
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Pariisi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Eiffel-torni Trocaderosta nähtynä aurinkoisella säällä
Fiksu matkailija välttelee matkustuspiikkejä, joista suurin on elokuu. Jos Pariisissa mielii kokea kesäisiä säitä, kannattaa sinne mennä touko-, kesä- tai syyskuussa, jolloin on lämmintä mutta harvoin tukahduttavan kuumaa tai älyttömän vilkasta.

Sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Pariisissa nyt

Sääennuste

Norjan meteorologisen laitoksen tarkkana pidetty sääennuste seuraaville 10 päivälle.

Ranskan meteorologisen laitoksen (Météo France) sääennuste viikoksi eteenpäin.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Pariisissa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Pariisin ilmasto on lähes kaikille televisiosta ja elokuvista tuttu, ja on yleisesti tiedossa, että Pariisissa on kauniit kesäsäät ja melko leudot talvet. Kevät ja syksy ovat säiltään epävarmoja aikoja, Pariisissa on harvoin pakkasta ja kesäisin on yleensä pari kolme hellejaksoa, jolloin lämpötila nousee yli kolmenkymmenen asteen.

Pariisin kevät alkaa maaliskuussa, jolloin päivälämpötilat alkavat hätyytellä viittätoista astetta mutta jolloin yöt ovat vielä viileitä. Puistot alkavat olla suosittuja viimeistään maalis-huhtikuun vaihteen tienoilla, ja huhtikuun aikana päivälämpötilat ovat yleensä 15–20 astetta. Kevät on yhdessä syksyn kanssa vuoden sateisinta aikaa, ja maaliskuulta toukokuulle sateita saadaan yleensä 8–10 kertaa kuukaudessa.

Kaunis sää puistossa
Pariisin kesä on pääasiallisesti miellyttävä vuodenaika, jolloin lämpötilat ovat yleensä päivisin 20–25 astetta.

Huhtikuun aikana alkaa kesäkausi, joka jatkuu aina pitkälle lokakuuhun, mutta kesäistä kaupungissa on harvoin ennen toukokuuta. Vasta toukokuussa yölämpötilat kohoavat yli kymmenen asteen ja päivisin on usein yli 20, ja varsinainen kesä on viimeistään silloin kun Ranskan avoin tennisturnaus toukokuun viimeisenä sunnuntaina alkaa.

Pariisin kesä on pääasiallisesti miellyttävä vuodenaika, jolloin lämpötilat ovat yleensä päivisin 20–25 astetta ja öisin noin 15. Kesällä sataa vähemmän kuin muulloin, ja heinä- ja elokuu ovat vuoden aurinkoisimmat kuukaudet. Pariisi ei ole mikään aurinkoinen kaupunki, vaan siellä paistaa alle 1700 tuntia vuodessa, ja jos Pariisissa haluaa nähdä auringon, aurinkoisinta on huhtikuun alusta syyskuun loppuun.

Kesä jatkuu syyskuussa, jolloin lomat loppuvat ja arkielämä pyörähtää taas käyntiin. Syyskuussa on usein hellettä, mutta kuun loppupuolella päivät alkavat viiletä ja öisin on alle 15 astetta. Lokakuussa aurinko kutakuinkin katoaa, pimeää tulee jo varhain mutta päivisin on vielä 15–18 astetta. Lokakuu on miellyttävä kuukausi tutustua Pariisiin, ja yhdessä huhti- ja toukokuun kanssa se on paras kuukausi ottaa kaikki irti Pariisista ajankohtana, jolloin turisteja on vilkkaimpia kuukausia vähemmän.

Syksy alkaa lokakuun alussa, mutta varsinainen talvikausi vasta loka-marraskuun vaihteen tienoilla. Aurinko ei enää paista, pimeää voi tulla jo neljän jälkeen ja yölämpötilat laskevat viiden kuuden asteen tuntumaan. Marraskuussa päivisin voi olla vielä yli 10 astetta mutta joulukuusta lähtien päivälämpötilat jäävät alle 10 asteen, ja kohoavat sen yläpuolelle vasta maaliskuussa. Talvella lunta tulee muutaman kerran, mutta se jää harvoin maahan moneksi päiväksi. Talvisin on öisin yleensä pari kolme astetta lämmintä, mutta yöpakkasia on niitäkin melko usein ja viiden pakkasasteen lämpötiloja koetaan niitäkin muutaman kerran joka talvi.

Parhaat matkustusajat

Pariisiin voi hyvin matkustaa ympäri vuoden, mutta on olemassa ajankohtia, jotka ovat muita parempia tai huonompia matkustusaikoja.

Kiireisiä ja majapaikkojen ja pakettimatkojen osalta kalliita ajankohtia vierailla Pariisissa ovat vuoden ensimmäinen viikko, helmikuun jälkimmäinen puolisko, pääsiäinen, heinä-elokuu, lokakuun kaksi viimeistä viikkoa ja vuoden viimeinen viikko. Pariisissa on aina tilaa, mutta majapaikat nostavat hintojaan etenkin kesäkauden ajaksi, jolloin kaupunkiin suuntaa normaalia enemmän vierailijoita.

Parhaita ajankohtia tutustua Pariisin kulttuurielämään, ostospaikkoihin, ruokiin, museoihin, urheiluun ja muuhun vastaavaan ovat muut kuin kesäkuukaudet. Kulttuurielämä on parhaimmillaan syyskuulta kesäkuulle, ja jos Pariisissa mielii paljon museoihin ja konsertteihin, kannattaa ehkä mennä sinne aikoina, jolloin turisteja on mahdollisimman vähän paikalla. Tällaisia kuukausia ovat tammi- ja helmikuu, maaliskuu, lokakuu, marraskuu ja joulukuun alkupuolisko.

Jos Pariisissa mielii tutustua puistoihin, torikatuihin ja muuhun sellaiseen mikä on ulkosalla, kannattaa sinne matkustaa kesäkauden aikana. Fiksu matkailija välttelee matkustuspiikkejä, joista suurin on elokuu. Jos Pariisissa mielii kokea kesäisiä säitä, kannattaa sinne mennä touko-, kesä- tai syyskuussa, jolloin on lämmintä mutta harvoin tukahduttavan kuumaa tai älyttömän vilkasta.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti