Ranska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Aurinkoinen rantaviiva
Ranskan Rivieralla sijaitsevassa Nizzassa sää suosii matkailijaa ympäri vuoden. Kesäkuukausien polttavaa paahdetta viilentää merituuli ja talvellakin aurinkoisia päiviä on runsaasti.

Nizzan sää ja ilmasto

Sää Nizzassa nyt

Sääennuste

Météo France:n sääennuste kertoo minkälainen sää Ranskassa ja Nizzassa odotetusti vallitsee lähipäivien aikana.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Nizzassa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Ranskan Rivieralla sijaitsevassa Nizzassa sää suosii matkailijaa ympäri vuoden. Kesäkuukausien polttavaa paahdetta viilentää merituuli ja talvellakin aurinkoisia päiviä on runsaasti. Kesällä kaupunki täyttyy lomailijoista, mutta myös talviaikaan Nizzalla on paljon tarjottavaa.

Nizzassa vallitsee tyypillinen Välimeren ilmasto - kesät ovat kuumia ja talvet leutoja. Ranskan Rivieralla ovatkin Ranskan parhaimmat säät. Ympäröivät vuoret suojaavat Rivieraa ja Nizzaa pahimmilta tuulilta ja toisaalta viileä merituuli viilentää kuumia kesiä. Tämän vuoksi Nizzassa onkin ympäri vuoden mukavan leppoisa sää. Vuorien takia säätä on myös joskus vaikea ennustaa alueella, samanaikaisesti sisämaassa voi olla pilvistä ja rannikolla aurinkoista.

Kesät ovat Nizzassa kuumia ja kuivia, kuuminta aikaa on heinäkuu ja elokuu. Sateet ovat vähäisiä, ne keskittyvät yleensä syys- ja maaliskuun välille. Nizza sopii matkailuun ympäri vuoden, ainakin aurinkoa riittää rantakaupungissa runsaasti, aurinkoisia päiviä on vuodessa jopa 300. Tämän huomasi jo 1800-luvulla englantilainen ylimystö, joka tuli Nizzaan talvisin kylmyyttä ja pimeyttä pakoon. Toisaalta he tulivat kaupunkiin juuri sen kylmimpänä ja sateisimpana aikana, kun nykyisin matkailijat valtaavat kaupungin varsinkin helteisten kesäkuukausien aikana, vaikka ei kaupunki talvellakaan autioidu matkailijoista.

Heinä- ja elokuussa Nizza on vilkkaimmillaan kun ranskalaiset lomailijat suuntaavat perheineen rannikolle. Tällöin ruuhkat voivat olla melkoisia ja rannat täynnä, mutta aurinkoa ja lämpöä riittää varmasti. Kesällä mukana on syytä olla aina aurinkorasvaa, hattu sekä vesipullo. Vaikka merituuli viilentää ilmaa rannalla, aurinko paistaa silti polttavasti ja kunnon suojakertoimet ovat paikallaan.

Paras aika Nizzan vierailulle lienee kuitenkin kesäkuukausia ennen maalis-huhtikuussa ja niiden jälkeen syys-lokakuussa. Ilma on mukavan lämmin ja sää aurinkoinen, mutta ei ole kuitenkaan paahtavan kuuma. Kevät ja syksy eivät ole parasta sesonkiaikaa, joten mm. hotellit ovat halvempia ja muitakin hyviä tarjouksia löytää helpommin.

Talvella kaikki on vieläkin halvempaa, mutta aurinko ei ole enää tarpeeksi lämmin rantaelämälle. Talvella sää vaihtelee, välillä on aurinkoista ja kuivaa, välillä taas sateista, joten sateenvarjo kannattaa ottaa mukaan. Talvikuukausista tammi- ja helmikuu ovat parhaimpia, silloin marraskuun ja joulukuun sateet ovat takanapäin ja aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta. Lämpötila erittäin harvoin putoaa nollan alapuolelle ja lumi on niin harvinaista, että lumisadetta muistellaan vuosikaudet eteenpäin. Nizzassa lunta on siis vain hyvin harvoin, mutta toisaalta läheisissä vuoristokylissä on useita hiihtokeskuksia, joiden lumiset ja pitkät rinteet houkuttelevat monia laskettelijoita.

Kesäkuukaudet kesäkuusta elokuuhun ovat luonnollisesti suosittuja kesälomien vuoksi, mutta monet tulevat kaupunkiin myös tapahtumien perässä. Esimerkiksi arvostetut Nizzan Jazzfestivaalit ovat heinäkuussa ja monet tulevat kaupunkiin juuri festivaalien vuoksi. Myös muina vuodenaikoina riittää tapahtumia - joulun alla Place Massenalle nousee joulukylä ja helmikuussa kaupungin vilkas yöelämä vilkastuu entisestään Mardi Gras -karnevaalien ansiosta.

Teksti: Anniina Simula
2010/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Ei löydy tietoja lokakuun säästä Välimerellä, kannattaako silloin lähteä risteilylle? /sirli
Climate Zone -sivuilla on taulukko Nizzan keskimääräisistä lämpötiloista, sademääristä, jne. kuukausittain. Ehkä siitä on apua.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti