Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Rimini
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pyöriä vuokrataan rannalla
Pyöriä vuokrataan joka paikassa Riminin rannalla ja vuokralle saa myös skoottereita. Pyöriä on kaikenlaisia, ja perheille ja porukoille on ryhmäpyöriä.

Liikkuminen Riminissä

Rimini on yllättävän suuri paikkakunta, jossa kävely on hidas tapa siirtyä paikasta toiseen ja jossa on hyvä ainakin muutaman kerran hypätä linja-autoon tai sitten vuokrata pyörä tai muu menopeli.

Kävely

Riminissä voi liikkua kävellen, mutta välimatkat ovat yllättävän pitkiä ja matka rannalta vanhaankaupunkiin kestää 20–30 minuuttia.

Rautatieasema [kartalla] on rannan [kartalla] ja vanhankaupungin pääaukion, Piazza CavourinPiazza Cavourin [kartalla] välimaastossa, ja siltä voi nopeimpia reittejä pitkin ajatella kävelevänsä ripeästi sekä rannalle että vanhaankaupunkiin vartissa.

Rautatieasemalla ja sen molemmilla puolilla on alikulkusillat, jotka ovat ainoita paikkoja päästä rannikon junaradan toiselle puolelle. Kätevä on Viale Tripolin [kartalla] alikulkusilta, jota pitkin voivat kulkea autotkin. Jos matka on kohti Grand Hotellia ja majakkaa, pääsee siltäkin puolelta [kartalla] radan toiselle puolelle.

Pyöräily

Pyöräily on huomattavasti nopeampi tapa siirtyä paikasta toiseen, niin vanhaankaupunkiin kuin pitkin 15 kilometriä pitkää rantaviivaakin. Pyöriä vuokrataan joka paikassa Riminin rannalla, ja vuokralle saa myös skoottereita. Pyöriä on kaikenlaisia, ja perheille ja porukoille on ryhmäpyöriäengl. surrey bike (engl. surrey bike), joilla liikkuminen on italialainen tapa lomilla ja viikonloppuisin.

Jos haluaa vuokrata kunnon pyörän tai osallistua opastetulle pyöräilykierrokselle, voi Rimini Turismosta katsoa pyörävuokraamoita.

Visit Riminin kautta voi tilata vuokrapyörän, joka on sähköavusteinen.

Julkinen liikenne

Riminissä on monia äärimmäisen hyödyllisiä bussilinjoja, ja niihin saa lippuja bussista ja T-merkillä varustetuista kahviloista ja kioskeista, kuten myös rautatieaseman bussilaiturien vieressä olevasta kioskista, joka on parhaiten avoinna päiväsaikaan. Kuskilta ostettu lippu on kalliimpi kuin kioskilta tai bussilaiturien lippupisteeltä ostettu. Yksi kioskilta ostettu lippu maksaa 1,30 euroa, ja kuskilta ostettuna lippu maksaa pari euroa. Päivälippu maksaa vain 3 euroa, joten jos tekee enemmän kuin 2 matkaa päivän aikana, kannattaa ostaa sellainen.

Kaikki bussilinjat kulkevat rautatie- ja linja-autoaseman kautta. Johdinautolinja 11 kulkee Lungomare-rantakatua pitkin kohti Riccionea, monen hotellin ohi, ja myös 51 kulkee Riccioneen. Toinen pääasiallinen bussilinja on 4, joka kulkee rantaa pitkin toiseen suuntaan, kohti San Mauro Marea. Linja 7 menee Dolphinariumiin, joka on perheiden suosikkikohteita, ja linja 8 vie hivenen kliseenomaiselle, perheille suunnatulle Italy in Miniature -teemapuistolle. Linja 9 kulkee lentoasemalle, ja sen reitin varrella on myös Fabilandiya-teemapuisto.

Linja-autolla pääsee myös alle tunnin matkan päässä sijaitsevaan San Marinoon. 6 euron hintaisia lippuja suuntaansa saa linja-autoasemalta, ja bussit lähtevät suurin piirtein 75 minuutin välein aamukahdeksasta iltaseitsemään yhdistetyltä rautatie- ja linja-autoasemalta. Tietoa aikatauluista saa Donelli Busista.

Taksi

Taksi on Riminissä suosittu tapa siirtyä paikasta toiseen etenkin iltaisin ja porukoille, ja taksikyydit ovat kotimaahan verrattuna edullisia mutta eivät pilkkahintaisia. Tietoa taksien hinnoista lisämaksuineen saa Rimini Turismosta.

Jos haluaa itsekseen tilata taksin, on Rimini Taxi yksi yhtiö.

Autonvuokraus

Riministä voi vuokrata auton ja tutustua sillä muita keinoja nopeammin ja helpommin kaupungin ympäristöön. Autoja vuokraavat esimerkiksi Avis, joka on rannan ja Piazzale Kennedy -aukion vieressä, ja Europcar, joka vuokraa autoja lähellä rautatieasemaa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2023/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti