Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lappi
Lappi
Lappi (täyskuva)
Lappi

Enontekiö – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Enontekiön kotiseutumuseo

Enontekiöläiseen asumiseen 1900-luvun alussa voi tutustua kotiseutumuseossa, joka sijaitsee komeiden tunturi- ja järvimaisemien keskellä. Pihapiirin rakennukset on siirretty tänne lähiseuduilta, ja niiden sisustus ja esineistö kertoo elämästä näillä seuduilla reilut sata vuotta sitten. Museoon on vapaa pääsy (2020 tilanne).

museot.fi/museohaku/index.php?museo_id=22090

Ounastie 437, 99400 Enontekiö (kartalla)

Nähtävää

Lapin sodan aikainen Järämän linnoitusalue

Järämä on pääosin kallioon louhittu linnoitus, jonka saksalaiset rakennuttivat osaksi Sturmbock–Stellung -linnoitusaluetta vuoden 1944 tienoilla. Sen tarkoitus oli suojata Jäämeren satamia. Nykyisin alueella on aiheesta kertova museo, entisöityjä korsuja ja taisteluhautoja. Museossa selviää, miten siviilit elivät alueella Lapin sodan aikoihin ja mitä Tunturi-Lapissa sodan aikana tapahtui.

jaramanlinnoitus.blogspot.com/

Käsivarrentie 5465, 99470 Karesuvanto (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Rauhallinen

Pihtsusköngäs - Yksi Suomen korkeimmista putouksista

Käsivarren erämaan tuntureiden ja laaksojen tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu Pihtsusköngäs, putous jota pidetään Suomen vesiputousten kuninkaana. Könkäässä vesi putoaa 17 metrin matkan kielekkeeltä kanjonin syvyyksiin. Pihtsusköngäs sijaitsee Kalottireitin varrella. Matka putotukselle ei kuitenkaan ole aivan lyhyt, sillä Kilpisjärven luontokeskukselta Kalottireittiä pitkin pitää vaeltaa 40 kilometriä putoukselle päästäkseen. Eränkävijöiden kannattaa silti tehdä tämä matka.

retkipaikka.fi/jopa-17-metrinen-pihtsuskongas-on-suomen-vesiputousten-kuningas/

69.20028,21.27772 (kartalla)

Nähtävää
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti