Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lappi
Lappi (täyskuva)

Lappi – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Enontekiö

Lapin sodan aikainen Järämän linnoitusalue

Järämä on pääosin kallioon louhittu linnoitus, jonka saksalaiset rakennuttivat osaksi Sturmbock–Stellung -linnoitusaluetta vuoden 1944 tienoilla. Sen tarkoitus oli suojata Jäämeren satamia. Nykyisin alueella on aiheesta kertova museo, entisöityjä korsuja ja taisteluhautoja.

Pihtsusköngäs - Yksi Suomen korkeimmista putouksista

Käsivarren erämaan tuntureiden ja laaksojen tärkeimpiin nähtävyyksiin kuuluu Pihtsusköngäs, putous jota pidetään Suomen vesiputousten kuninkaana. Könkäässä vesi putoaa 17 metrin matkan kielekkeeltä kanjonin syvyyksiin. Pihtsusköngäs sijaitsee Kalottireitin varrella.

Inari

Paltto Elämysretket / Ateljee huopapirtti

Koe upea Lemmenjoki ja lähde opastetulle veneretkelle Lemmenjoen kansallispuistoon ja tutustu Kaija Palton Ateljee Huopapirttiin. Olemme saamelainen, poronhoidosta elävä perhe. Tarjoamme lomallesi mökki majoituksen lisäksi myös monenlaista aktiiviteettia Lemmenjoen kansallispuistossa.

Varaa itsellesi tehokas perhokalastusopas

Haluatko päästä kiinni perhokalastuksen perusteisiin tehokkaasti ja nopeasti? Tai oppia kalastamaan vaikka Luttojokea, Suomua, Juutuaa, Kalastusopastus on silloin oikea vastaus tarpeisiisi.

Kemi

Upea sisäsatama

Keskustassa hieno sisäsatama monine ravintoloineen. Myös lähisaariin pääsee veneretkelle. Kokovuotinen lumilinna ravintoloineen kävelymatkan päässä.

Kemijärvi

Maisemakahvila Kemijärvi

Nimensä mukaisesti tarjoaa kahvin ja vohveleiden lomassa hienot maisemat! Lämmin tunnelma ja upeat maisemat järvelle saavat sielun lepäämään.

Ainutlaatuinen Museo

Tätä ei muualta löydy! Kemijärven moottorikelkka - ja sahamuseo on tiettävästi ainoa laatuaan. Auki ympärivuoden ja ihastelemaan pääsee museoiän ylittäneitäkin kelkkoja. Aikaa saattaa vierähtää helposti toista tuntia.

Kittilä

Ihana hiekkaranta lapin maisemissa

Helposti löydettävä ja lähellä keskustaa. Kittilän kirkokylältä n.500m ihana uimapaikka.

Kokeile Frisbee golffia

Tavallista golfia huomattavasti hauskempi ja helpompi laji. 9 väyläinen uudehko kenttä tarjoaa haasteita niin aloittelijoille kuin konkareillekkin.

Kolari

7 Fells Hostel

Rento ja kotoisa hostelli keskellä Äkäslompolon kylää. Suihku, sauna ja pyykinpesumahdollisuus myös hostellin ulkopuolisille asiakkaille.

Maukasta ruokaa

Kun haluat maukasta ruokaa, eivätkä enää burgerit ja pizzat maistu, suosittelen Pallas tunturihotellin ravintolaa.

Muonio

Särkitunturi - Helppo patikointikohde upeilla maisemilla ja lammella

Särkitunturin hienous on sen laella oleva kuvauksellisen kaunis lampi ja helpohko saavutettavuus. Särkitunturille nousee lapsiperhekin vaikka lenkkareissa helppokulkuista, noin 3 kilometriä pitkää soratietä pitkin, jossa tosin aivan lopussa vaaditaan hieman haastavampi rutistus.

Revontulet

Sisätiloissa näytetään revontulia samassa rakennuksessa on käsityömyymälä ja kahvila

Nuorgam

Nuorgamin Lomakeskus

Suomen ja EU:n pohjoisin lomakylä, kahvila-ravintola ja karavaani-alue. Sijainti Nuorgamin kylällä, Norjan rajalla, Jäämeren kainalossa, Tenojoen rannalla, upeiden tuntureiden ympäröimänä.Pieni perheyritys tarjoaa majoitusta mökeissä, huoneistoissa ja uusissa rantamökeissä.

Nuorgamin nähtävyydet

Itse asiassa Nuorgam on itsessään EU:n ja Suomen pohjoisimpana kylänä nähtävyys - pieni mutta pohjoisin! Nuorgamiin voi ajaa upeaa maisematietä, Tenojokivarrella (Karigasniemi-Nuorgam), joka on valittu yhdeksi Suomen kauneimmaksi tieksi.

Posio

Pentik-mäki - Kulttuurikeskus ja tehtaanmyymälä

Pentik valmistaa täällä keramiikka-astioita, taide-esineitä ja kynttilöitä, ja niitä voi valikoimista poistuvat tuotteet ja II-laatu mukaan lukien ostella tehtaanmyymälästä. Vintage-kaupasta voi ostaa 70- ja 80-luvun keramiikkaa, ja tänne voi myös tuoda vanhoja keramiikka-astioitaan.

Lapin Satu Hotelli Ravintola

Loistava lounaspaikka. Supersiisti. Ystävällinen palvelu. Kannattaa tutustua.

Ranua

Cafe & Bistro BUBO - Herkullinen lounasbuffet

Mur Mur-linnassa, Ranuan eläinpuiston yhteydessä toimiva lounaspaikka, jonka lounasbuffetista löytää maistuvaa perusruokaa koko perhe; On keittoja, liha- ja kalaruokia ja myös pizzabuffet.

Leipomo-kahvila Kiireen Raja - Mukava tauko- ja lounaspaikka Ranuan ytimessä

Unohda kaikenkarvaiset hektiset ja suuret ketjuruokalat matkan varrella pohjoiseen. Siirry kiireen tuolle puolen ja pidä tauko Kiiren rajalla. Hengähdä hetki. Kiireen rajalla tauko sujuu leppoisasti uunituoretta pullaa, pikkuleipää, munkkia tai muuta makeaa tai suolaista suupalaa mutustaen.

Rovaniemi

Hotelli Arctic Light

Rauhallinen ja tunnelmaltaan miellyttävä hotelli keskellä Rovaniemeä. Huoneet ovat viihtyisiä ja siistejä, ja niitä on joka lähtöön. Polar-luokan huoneissa on jopa sauna, jossa on hyvä toipua Lapin luontoon tehdyiltä patikkaretkiltä.

Toramon frisbeegolfrata

Toramon hieno ja monipuolinen rata on 2012 avattu frisbeegolfrata, jota muutettiin hieman vuonna 2015. Väylät ovat haastavia metsäväyliä (AA1). Radalla on sopivasti korkeuseroja. Väylät liikkuvat 42 ja 250 metrin välillä. Rata on myös ilmainen.

Sodankylä

Tankavaaran Kultamuseo

Kultamuseo on upea paikka pistäytyä oppimaan kullanhuuhdonnan ja erityisesti Lapin kullan historiasta. Perusnäyttelyssä on esillä muitakin mineraaleja ja jalokiviä. Täällä pääset myös itse kokeilemaan onneasi kullanhuuhdonnassa niin kesällä kuin talvellakin.

Ivalojoen Matkailupalvelut Hammastunturin erämaassa

Hammastunturin erämaassa, luonnonkeskellä Köysivaaran erämaakämppä tarjoaa retkeilymajoitusta. Toteutamme ohjelmapalveluita sekä välinevuokrausta sinun tarpeiden mukaan. Lautta-ja kanoottiretket Ivalojoelle ja Tankajoelle. Kalastusmatkailua. Kullanhuuhdontaa. Erä-ja opaspalvelut.

Tornio

Joulu- ja lelumuseo Lekkermanni - Osoitus siitä, että keräilijät ovat onnellisia ihmisiä

Uniikki museo, jossa tutustutaan yli 30 vuotta leluja ja jouluesineitä keränneen Leena Keräsen lelu- ja nukkekotikokoelmaan. Museon erityinen ylpeyden aihe on lähes täydellinen Lundby-nukkekotikokoelma ja Keräsen itse rakentama erittäin yksityiskohtainen nukkekoti.

Utsjoki

Skalluvaaran poroerotuspaikka

Perinteinen poroerotuspaikka joka on samalla tärkein Kaldoaivin paliskunnan poroerotuspaikka. Samalla voi bongata perinteisiä porokoiria työssään ja saamelaisväestöä.

Hotelli Luossajohka

Aivan Utsjoen keskustassa viihtyisä majapaikka. Yhteydessä on myös ravintola ja sijainnin takia kätevä paikka yöpyä kun nopeasti pääsee nähtävyyksien äärelle. Erittäin rauhallinen.

Keminmaa

Pelkosenniemi

Pello

Salla

Savukoski

Simo

Tervola

Ylitornio

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti