Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Espanjan itärannikolla, Costa Blancalla sijaitsevan Alicanten keskustaa koristaa kilometrin mittainen hiekkaranta. Lämpimiä ilmoja ja aurinkoa alun perin Lucentumina eli Valon kaupunkina tunnetussa Alicantessa riittääkin, ja sinne voi matkustaa lämpimään lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Lue Alicanten pientä matkaopasta
koristekuva Dubrovnik kuuluu Euroopan romanttisimpiin ja unelmanomaisimpiin lomakohteisiin, jonne matkustetaan paljon ympäri vuoden.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Lappi
Lappi
Lappi (täyskuva)
Lappi

Utsjoki – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Nuorgamin Lomakeskus

Suomen ja EU:n pohjoisin lomakylä, kahvila-ravintola ja karavaani-alue, myös matkamuistomyyntiä. Sijainti Nuorgamin kylällä, aivan Norjan rajalla, Jäämeren kainalossa, Tenojoen rannalla, upeiden tuntureiden ympäröimänä. Pieni perhe yritys tarjoaa majoitusta mökeissä, huoneistoissa ja uusissa rantamökeissä. Ohjelmapalveluja ja välinevuokrausta. Monipuolista virkistys- ja aktiviteettimahdollisuuksia upeassa tunturimaastossa kaikkina vuodenaikoina.

www.Visitnuorgam.fi

Nuorgamintie 4401d (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.nuorgaminlomakeskus. Fi

Lomakylä Valle / Holiday Village Valle

Lomakylä Valle on saamelainen, perheomisteinen lomakylä kauniissa Tenojokilaaksossa lähellä Utsjoen kylää. Alueeltamme löytyy tasokas 12 huoneen luhtihotelli, korkean tason ravintola, sekä kotoisia mökkejä, joista kaikista avautuu upeat näkymät Tenojoelle. Paikka tarjoaa loistavat ulkoilumahdollisuudet, lähellä on Paistunturin ja Kaldoaivin erämaa-alueet ja Norja näkyy vastarannalla tuntureineen. Tarjoamme myös runsaasti erilaisia ohjattuja aktiviteetteja sekä vuokravälineitä ympäri vuoden.

www.holidayvillagevalle.fi

Ellintie 25, 99980 Utsjoki (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Aitoa kalastusta kirkkaissa vesissä

Tundrasafari on ulkomaisten turistien suosiossa oleva luontoelämysten tarjoaja. Tarjolla on elämyksiä kalastuksesta hiihtoon. Sopivasti lähellä Utsjoen keskustaa.

fi-fi.facebook.com/pg/Tundrasafari/about/?ref=page_internal

Tenontie 549 99980 Utsjoki (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Mahtava ulkoiureitti

Ellinpolu nimeltään. Helppokulkuinen myös alkutalven lumilla ja on upeat maisemat. Viihtyist laavut reitin varrella. 3.8km joten helposti myös nuorempi väki jaksaa.

enontie Deanugeaidnu 234 (kartalla)

Tekemistä

Skalluvaaran poroerotuspaikka

Perinteinen poroerotuspaikka joka on samalla tärkein Kaldoaivin paliskunnan poroerotuspaikka. Samalla voi bongata perinteisiä porokoiria työssään ja saamelaisväestöä.

www.lapland.fi/fi/asuminen/asuminen-lapissa/poro-fakta/

Nähtävää
Vauhdikas

Hotelli Luossajohka

Aivan Utsjoen keskustassa viihtyisä majapaikka. Yhteydessä on myös ravintola ja sijainnin takia kätevä paikka yöpyä kun nopeasti pääsee nähtävyyksien äärelle. Erittäin rauhallinen.

luossajohka.fi/

Luossatie 4, 99980 Utsjoki (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti