Utsjoki – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Skalluvaaran poroerotuspaikka

Perinteinen poroerotuspaikka joka on samalla tärkein Kaldoaivin paliskunnan poroerotuspaikka. Samalla voi bongata perinteisiä porokoiria työssään ja saamelaisväestöä.

www.lapland.fi/fi/asuminen/asuminen-lapissa/poro-fakta/

Nähtävää Vauhdikas

Mahtava ulkoiureitti

Ellinpolu nimeltään. Helppokulkuinen myös alkutalven lumilla ja on upeat maisemat. Viihtyist laavut reitin varrella. 3.8km joten helposti myös nuorempi väki jaksaa.

enontie Deanugeaidnu 234 (kartalla)

Tekemistä

Aitoa kalastusta kirkkaissa vesissä

Tundrasafari on ulkomaisten turistien suosiossa oleva luontoelämysten tarjoaja. Tarjolla on elämyksiä kalastuksesta hiihtoon. Sopivasti lähellä Utsjoen keskustaa.

fi-fi.facebook.com/pg/Tundrasafari/about/?ref=page_internal

Tenontie 549 99980 Utsjoki (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Rauhallinen

Hotelli Luossajohka

Aivan Utsjoen keskustassa viihtyisä majapaikka. Yhteydessä on myös ravintola ja sijainnin takia kätevä paikka yöpyä kun nopeasti pääsee nähtävyyksien äärelle. Erittäin rauhallinen.

luossajohka.fi

Luossatie 4, 99980 Utsjoki (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen Rauhallinen

Lomakylä Valle / Holiday Village Valle

Lomakylä Valle on saamelainen, perheomisteinen lomakylä kauniissa Tenojokilaaksossa lähellä Utsjoen kylää. Alueeltamme löytyy tasokas 12 huoneen luhtihotelli, korkean tason ravintola, sekä kotoisia mökkejä, joista kaikista avautuu upeat näkymät Tenojoelle. Paikka tarjoaa loistavat ulkoilumahdollisuudet, lähellä on Paistunturin ja Kaldoaivin erämaa-alueet ja Norja näkyy vastarannalla tuntureineen. Tarjoamme myös runsaasti erilaisia ohjattuja aktiviteetteja sekä vuokravälineitä ympäri vuoden.

www.holidayvillagevalle.fi

Ellintie 25, 99980 Utsjoki (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Rauhallinen

Nuorgamin Lomakeskus

Suomen ja EU:n pohjoisin lomakylä,kahvila-ravintola ja karavaani-alue, myös matkamuistomyyntiä. Sijainti Nuorgamin kylällä,aivan Norjan rajalla,Jäämeren kainalossa, Tenojoen rannalla, upeiden tuntureiden ympäröimänä. Pieni perhe yritys tarjoaa majoitusta mökeissä,huoneistoissa ja uusissa rantamökeissä. Ohjelmapalveluja ja välinevuokrausta. Monipuolista virkistys- ja aktiviteettimahdollisuuksia upeassa tunturimaastossa kaikkina vuodenaikoina.

www.Visitnuorgam.fi

Nuorgamintie 4401d (kartalla)

www.nuorgaminlomakeskus. Fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen