Kiinnostavimmat matkakohteet, nähtävyydet ja tekemiset Suomessa

Kuvituskuva

Vinkkejä lukijoilta ympäri Suomenmaan

Tervetuloa lukemaan ja kirjoittamaan menovinkkejä Suomeen.

Kotimaan matkailu on kuin löytöretki – tuttuun, mutta samalla tuntemattomaan ympäristöön. Persoonalliset kahvilat, suurella sydämellä pidetyt pienet putiikit, kodikkaat hotellit – hullunrohkeat tapahtumat, jotka ovat mahdollisia vain Suomessa.

Nämä ja muut kotimaan ajanvietteet ja nähtävyydet odottavat löytäjäänsä.

Olemme tähän mennessä keränneet yhteistuumin 759 menovinkkiä eri puolille Suomea.
Haluatko kantaa oman kortesi kekoon? Voit edistää kotiseutusi matkailua ja auttaa kanssamatkailijoita Suomen parhaiden paikkojen ääreen. Kerro, mitä ainutlaatuista on kotinurkillasi tai olet kohdannut matkoillasi kotimaassa. Jos olet yrittäjä, ja asiakkainasi on matkailijoita, lisää vinkki yrityksestäsi.

Mistä paikkakunnasta olet kiinnostunut?

Hae paikkakunnan nimellä tai aloita napauttamalla maakunnan nimeä alla olevalla kartalla. Paikkakunnat löytyvät myös valikosta sivun oikeassa yläkulmassa.

Uusimmat vinkit

Ulrikanhovi - Vanhan ajan tunnelmaa rauhallisessa ympäristössä

Loviisa

Kauniisti kunnostetussa, yli 100-vuotiaassa rakennuksessa lähellä Loviisan keskustaa sijaitseva majapaikka. Tarjolla 1-2 henkilön huoneita ja lisäksi perhehuone. Päärakennus on aiemmin toiminut vanhainkotina, ja siinä on tilaa yöpyä 50 ihmiselle. Suihkut ja vessat, myös esteettömät, ovat käytävillä. Kesällä voi majoittua myös pihalla olevissa Muonamies- ja Ukkola-nimisissä kesähuoneissa. Saapumisaika pitää ilmoittaa etukäteen, koska vastaanotossa ollaan paikalla vain sopimuksen mukaan.

www.booking.com/hotel/fi/ulrikanhovi.fi.html

Kulttuuritalo AX

Pedersöre

Kunnan keskustan tärkeimpiä rakennuksia, hyvinvointikeskuksen lisäksi kirjasto, apteekki, suosittu lounaskahvila, galleria Bruno (lukusalin yhteydessä), kunnan ilmoitustaulu, Apteekin yhteydessä myös Postin toimipiste.

www.pedersore.fi/fi/kulttuuri-and-vapaa-aika/kulttuuritalo-ax/

Työvaate aitta

Oripää

Oripään kauniissa maaseutumaisemissa sijaitseva Työvaate aitta on sekä paikallisesti että verkossa maanlaajuisesti palveleva työvaate- ja sisustusliike. Tule tutustumaan kodin, työvaatteiden ja sisustustuotteiden aarreaittaan Työvaate aittaan, Oripäähän.

Www.tyovaateaitta.fi

HHHusky

Kemi

Noin 15 minuutin ajomatkan päässä keskustasta etelään löytyy huskykenneli HHHusky, joka tarjoaa eri pituisia huskysafareita talvikaudella ja kennel vierailuita viikonloppuisin kesäkaudella.

www.hhhusky.fi

Villa Kuuva

Turku

Historiallinen pitsihuvila Ruissalossa meren rannalla 15 min. Turun torilta. Meillä toimii sesonki luontoisesti pääsiäisestä syyskuun loppuun kahvila ja Sylvi Salosen lifestyle myymälä. Leivomme omat herkkumme ja niitä pääset nauttimaan huvilan värilasi-ikkunoiden suojaan tai upeaan puutarhaamme aivan veden äärelle.

www.villakuuva.fi

Nukkavieru metsä

Kirkkonummi

Anna Penttilän taiteilema ITE-taide kohde taidemökin pihapiirissä. Tästä tykkäävät etenkin lapset vaikka kohde on tarkoitettu kaiken ikäisille. ITE tulee sanoista itse tehty elämä. ITE-taide on suomalaista nyky-kansan taidetta.

msl.fi/itetaide/destination/anna-penttilan-nukkavierumetsa/

Muita kotimaata käsitteleviä oppaita ja artikkeleja

Mitä muuta Pienessä matkaoppaassa on kotimaan osalta.

Kylpylä Etelä-Suomessa

Eteläisen Suomen parhaita kylpylöitä

Etelä-Suomessa, jonka voi katsoa olevan Tampereen ja Ikaalisten tienoilta aina Suomenlahdelle asti, on entistä enemmän kylpylähotelleja. Osa niistä on vanhoja tuttuja hotelleja, jotka monasti ovat muuttaneet nimeään, mutta uusiakin tulijoita on melkoinen määrä.

Kylpylä

Pohjoisen Suomen ja Lapin parhaita kylpylöitä

Suomen parhaita osoitteita kylpylälomalle on Pohjois-Suomi. Lapissa ja sen eteläpuolella olevilla seuduilla Kuusamon lähellä, Vuokatissa ja muuallakin on erinomaisia kylpylöitä, joissa voi viettää rentouttavan loman.

Kylpylässä

Itäisen Suomen parhaita kylpylöitä

Itä-Suomi on maisemiltaan kaunis ja harrastusmahdollisuuksiltaan monipuolinen alue, joka myös kunnostautuu kylpylöillään. Monissa sen suurimmissa kaupungeissa tai niiden lähistöllä on erinomaisia kylpylöitä, joista monet ovat paikkakuntansa suosittuja ajanvietepaikkoja.

Espoo

Espoo ja Kauniainen

Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo on viime vuosina muodostunut monipuoliseksi kaupungiksi, jossa on nähtävyyksiä, ajanvietteitä ja mitä erilaisimpia vierailupaikkoja. Espoon ja Kauniaisten parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit

Helsinki

Helsinki

Suomen pääkaupunki Helsinki on viime vuosikymmenen aikana kohonnut yhdeksi Euroopan trendikkäimmistä pääkaupungeista, ja kesäkauden ajan se on paljon vierailtu kaupunkikohde Itämeren rannalla.

Naantali

Naantali

Naantali tunnetaan Suomen aurinkoisena lomapääkaupunkina. Sen vanhat osat kuuluvat Suomen viehättävimpiin korttelistoihin, ja harrastusmahdollisuudet ovat golfista veneilyyn erinomaiset.

Pori

Pori

Pori tunnetaan festivaaleista ja pohjoismaiden pisimmästä hiekkarannasta. Majapaikkoja on parhaiten ytimen läheisyydessä, ja myös Yyteri on alue, jolla voi yöpyä. Porin kiinnostavimmat alueet ja niiden pidetyimmät hotellit

Porvoo

Porvoo

Suomen toiseksi vanhimmassa kaupungissa Porvoossa on myös kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat

Rauma

Rauma

Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat

Tampere

Tampere

Tampere on loistava paikka ympäri vuoden lähteä tuulettumaan, ja sinne mielivän kannattaa varata majapaikkansa hyvissä ajoin etukäteen. Tampereen kiinnostavimmat alueet ja niiden pidetyimmät hotellit

Höyrylaiva Ukkopekka

Turku

Suomen vanhin kaupunki on Turku, ja sen nähtävyydet kuuluvat maan kuuluisimpiin. Siellä on vanhanajan maamerkkejä kuten tuomiokirkko ja linna, mutta myös uudempaa nähtävää.

Uusimaa

Uudenmaan Helsingin seutu

Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja

Vantaa

Vantaa

Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit

Maan mainio matkakohde

Maan mainioita matkakohteita

Suomi on täynnä mitä mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä ja ainutlaatuisimpia palveluita, aktiviteetteja ja elämyksiä tarjoavia yrittäjiä. Maan mainioissa matkakohteissa he kertovat itsestään juurta jaksain.