Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Kansanmusiikkijuhlat, Kaustinen
Kansanmusiikkijuhlat, Kaustinen (täyskuva)

Hotelleja ja muita majoitusvaihtoehtoja Kaustisella ja lähipaikkakunnilla

Kaustinen on upea kesäkaupunki, joka houkuttelee matkailijoita niin osana kotimaan kierrosta kuin kansantanssin ystäviä kansanmusiikkifestivaalin aikaan. Kaustinen on idyllinen pikkukaupunki, jonka miljöössä matkailija voi uppoutua historian havinaan.

Paikkakunnan vanha puukirkko on upea matkailukohde, jonka kohdalla kannattaa pysähtyä myös kunnioittamaan vanhan Kuorikosken kirkonrakentajasuvun pitkiä perinteitä. Kaustisilta on kotoisin yksi Suomen merkittävimmistä kirkonrakentajasuvuista, Kuorikosket, jotka rakensivat kaikkiaan 82 kirkkoa ja tapulia neljän sukupolven aikana, yhdeksän miehen voimin. Nykyinen puukirkko on rakennettu vuonna 1859 ja sen on suunnitellut ja rakentanut Jaakko Kuorikoski. Aiempi puukirkko, joka rakennettiin 1777-1778, oli hänen isoisänsä Matti Matinpoika Kuorikosken työtä. Kaustinen on tarjonnut kodin myös taitelija Ilmari Wirkkalalle, jonka kunniaksi alueelle on muodostettu yli 150 kilometriä pitkä Wirkkalan taitelijapolku.

Tarjonta

Kaustisella ja lähiympäristössä on tarjolla runsaasti majoitusvaihtoehtoja. Jos etsit majoitusta Kaustisten kansanmusiikkifestivaalien aikana, voi sitä olla vaikeampaa löytää aivan keskusta-alueelta, mutta seutukunta tarjoaa runsaasti majoitusmahdollisuuksia kohtuullisen välimatkan säteellä. Jos autolla edestakaisin ajeleminen ei tunnu kutsuvalta, löytyy majoitusta pyöräilymatkan säteeltä noin 5-15 kilometrin päästä Kaustisen keskustasta.

Mikäli haluat majoittua aivan keskustassa, kattaa Kaustisten majoitustarjonnan skaala sekä motellimajoituksen että poikkeuksellisen palvelutarjonnan omaavan hotellin. Lyhyen ajomatkan päästä löydät täysverisen lomakylän uimarannan äärestä ja useita vaihtoehtoja kotimajoitukseen.

Vierailijoiden kokemuksia hotelleista

Kokemuksia vierailijoilta, jotka ovat majoittuneet näissä hotelleissa voi lukea esimerkiksi Booking.comista. Sivun linkit osoittavat sinne.

Kaustinen (License: Public domain)
Kaustinen on idyllinen pikkukaupunki, jonka miljöössä matkailija voi uppoutua historian havinaan.
Kuva: MaSii /Wikimedia (PD)

Kaustisten keskusta ja lähiympäristö

Hotelli Kaustinen sijaitsee idyllisessä ympäristössä Perhonjoen varrella ja tarjoaa majoittumiseen 35 hotellihuonetta ja yhdeksän huoneistoa. Hotellin palveluihin lukeutuu ravintolan ja aamiaispalvelujen lisäksi kampaaja, kosmetologi ja hieroja. Myös kuntosali ja sauna lämmittävät matkailijaa. Täällä voit viettää rentouttavan ja aktiivisen loman.

Motelli Marjaana löytyy myös Kaustisten keskustan tuntumasta, paikallisen Neste-aseman yhteydestä. Tämän vaihtoehdon etuja ovat 24-tunnin vastaanotto: jos ajat paikkakunnalle kaukaa, ei matkalla tarvitse kiirehtiä hotellin vastaanoton sulkeutumisen pelossa. Motelli Marjaanan palveluihin lukeutuvat ravintola, terassi ja mannermaisen aamiaisen.

Holiday Home Viljamiin mahtuu majoittumaan jopa kuusi henkilöä. Tämä veden ääressä sijaitseva majoitus on vain viiden kilometrin päässä Kaustisten keskustasta. Huoneistoon kuuluu kaksi makuuhuonetta, sauna ja hyvin varusteltu keittiö. Olohuoneen vuodesohva tarjoaa lisätilaa yöpyjille.

Tastulan Lomakylä sijaitsee 7 km päässä Kaustisten keskustasta, joten se sopii erityisesti automatkailijoille ja lapsiperheille. Pitkät perinteet omaava leirintäalue tarjoaa majoitukseen sekä vaatimattomia leirintämökkejä että hulppeampia loma-asuntoja, joista löytyy kaikki nykyajan mukavuudet. Järven rannalla sijaitseva lomakylä tarjoaa aktiviteeteiksi minigolfia ja useita pallopelejä, saunomista, SUP-lautailua ja maastopyöräilyä.

Mosala Camping tarjoaa asuntovaunuilla ja -autoilla liikkuville leirintäalueen hotelli Kaustisen vieressä, joen rannalla. Alueella on myös vuokrattavia mökkejä ja telttapaikkoja, sekä leirintäalueen normaalit palvelut kuten yhteistila, terassi ja lasten leikkipaikka sekä huoltorakennuksessa saniteettitilat, pyykinpesuhuone ja apukeittiö.

Koskelan lomatalo kuuluu kansainväliseen hostelliketjuun ja majoittaa matkailijat upeassa maalaisympäristössä. Tilalla voi järjestää myös juhlia ja kokouksia, sillä pihapiirin talli on kuunostettu

Veteli (CC License: Attribution-ShareAlike 4.0 International)
Veteli on Kaustisen naapurikunta.
Kuva: Carry /Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Kaustisten eteläpuoli, Veteli ja Sillanpää

Sillanpään Kartano sijaitsee Vetelissä, noin 20 km Kaustisilta kaakon suuntaan. Kartanoympäristö tarjoaa matkailijoille ylellistä tunnelmaa. Majoitusta on saatavilla päärakennuksen huoneissa, joissa on jaettu kylpyhuone, sekä itsenäisissä huoneistoissa.

Huhtaniemen mökkikylä tarjoaa edullista majoitusta Sillanpään kartanon vastarannalla. Viihtyisä, vehreä ympäristö miellyttää erityisesti lapsiperheitä, sillä alueella on leikkipaikkoja, grillausmahdollisuus ja vuokrattavia soutuveneitä.

Elmon Village sijaitsee Kaustisista etelään, Halsuan ylikylässä. Monipuolisesti varusteltu lomakylä tarjoaa välineet grillaukseen, ruoanlaittoon, pyykinpesuun ja saunomiseen. Paikan erikoisuuksiin kuuluu näyttävä kastautumisallas.

Hotelli Kampelissa matkailijaa palvelevat ravintola ja baari sekä sauna. Hotellin vastaanotosta voi lainata polkupyöriä, ja rentoutumista arvostavat lepäävät tämän kolmen tähden hotellin puutarhassa ja terassilla.

Berttilä sijaitsee Sillanpään kylässä ja tarjoaa tilavaa majoitusta 90 neliön kokoisessa, hyvin varustellussa huvilassa. Kahden makuuhuoneen lisäksi huvilassa on kaksi kylpyhuonetta, joten Berttilä sopii erinomaisesti ison seurueen majoittumiseen.

Leirintäalue Halsuan helmi sijaitsee 30 km päässä Kaustisilta Halsualla. Tarjolla on saunomista ja kylpemistä poreammeessa, mingolfia ja lähiruokaa.Hurjapäiset pääsevät myös avantoon talviaikaan.

Perhojoki, Alaveteli (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Alavetelin läpi virtaava Perhonjoki on tunnettu koskistaan.
Kuva: PtG /Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Kaustisilta pohjoiseen, Salonkylä ja Alaveteli

Holiday Home Hintrekki tarjoaa tilavaa ja korkeatasoista majoitusta ja sopii hyvin suurillekin perheille. Sijainti 5 km päässä keskustasta, luonnonkauniissa ympäristössä, tekee tästä mainion majoituspaikan vaikka pidemmäksi aikaa. Pihassa rapsutettavat lampaat

Salonkylän koululle on kunnostettu tilava huoneistomajoitus, joka sopii hyvin perheiden majoittumiseen – myös lemmikkieläimet on sallittu. Täysverinen keittiö palvelee omatoimisia matkailijoita.

Lomahuoneisto Kärrända tarjoaa edullista kotimajoitusta 19 km päässä Kaustisilta. Huoneistossa on täysin varusteltu keittotila ja parveke. Majoittujat voivat viettää viihtyisän illan saunomalla ja ihailemalla puulieden elävää tulta tässä tunnelmallisessa mökissä.

Holiday Home Villa Emet tarjoaa tasokasta majoitusta loma-asunnossa, joka sijaitsee Alavetelissä järven rannalla. Tähän tilavaan majoitukseen mahtuu isompikin seurue, sillä käytössä on koko 60 neliöinen, kauniin sininen puutalo.

RBA Renthouse ja RBA Renthouse Apartment 2 majoittaa matkailijat kahteen hyvinvarusteltuun huoneistoon. Tämä kokonaisuus sopii erinomaisesti suuremmille seurueille.

Tunnelmallinen Emmes Retreat tarjoaa erikoisempaa majoitusta puumajoissa ja riipputeltoissa. Järven rannalla, luonnon helmassa, on ainutlaatuinen mahdollisuus rauhoittumiseen.

Kokkola (CC License: Attribution-ShareAlike 4.0 International)
Kokkola sijaitsee kohtuullisen ajomatkan eli 46 km päässä Kaustisista.
Kuva: Mikkoau /Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Kauempana Kaustisilta

Toholammi ja Sykäräinen

Vähän kauempana Kaustisilta, 40 km päässä Toholammilta, löytyy Maijalan huoneistomajoitus. Tämä majoitus sopii myös kaukaa tuleville matkailijoille, sillä vastaanotto on auki 24 h.

Maaseutuhotelli Hirvikoski sijaitsee Sykäräisissä 45 km päässä Kaustisten keskustasta. Tämä hostellitason majoitus tarjoaa tunnelmallisessa päärakennuksessaan 40 vuodepaikkaa ja parkkipaikalle mahtuu myös tilausbussilla.

Kokkola

Mikäli kaikki Kaustisten majoituspaikat ovat varattuja tai kaipaat muusta syystä suuremman kaupungin tunnelmaan, sijaitsee Kokkola kohtuullisen ajomatkan eli 46 km päässä Kaustisista, Perämeren rannalla.

Kokkolasta löytyy useita hotelleja ja hostelleja, kuten aivan keskustassa sijaitseva Finlandia Hotel Seurahuone, Hotel Nukkumatti, vierailijoidensa suuresti kehuma Villa Romantica ja Nera Guesthouse, joka toimii myös tasokkaana ravintolana. Hostel400 tarjoaa majoitusta edullisempaa yösijaa etsiville.

Mikäli siis suuntaat Kaustisille kotimaan matkallasi, esimerkiksi Kaustisten musiikkijuhlien yheydesä, on valittavanasi useita vaihtoehtoisia majoitukseen kaikissa mahdollisissa vaatimus- ja budjettiluokissa: telttamajoituksesta korkeatasoisiin hotelleihin ja majataloihin.

Lisää yöpymispaikkoja

Lisää vaihtoehtoja majoitukseen Kaustisen suunnalla on listattu esimerkiksi Booking.comissa ja Hotels.comissa ja lisäksi pelkästään mökkejä listaa Lomarengas.fi.

Onko sinulla kokemuksia muista hyvistä majapaikoista täällä päin?

Lähetä kommentti ja kerro lisää.

2021/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti