Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Tikkurila, Vantaa
Tikkurila, Vantaa (täyskuva)
Myyrmäen asema, Vantaa (neliö)

Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit

Suomen neljänneksi suurin kaupunki on Helsingin ja Espoon vieressä sijaitseva Vantaa. Se ei ole kovinkaan tunnettu tarjontansa puolesta, siellä ei ole muualla maassa tunnettuja urheilujoukkueita eikä kaupunki juurikaan herätä suomalaisissa intohimoja. Tästä huolimatta Vantaa on viime vuosina paikallisjunaverkoston parannuttua muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä vierailemaan muutenkin kuin vain sen lentoasemalle.

Vantaan vierailupaikoista kaikkein monipuolisin on Tikkurila, jossa on lukuisia museoita ja muita vierailupaikkoja. Maineeltaan ennen huonot asuinalueet Leppävaara, Martinlaakso ja Myyrmäki ovat nekin nykyään paikkoja, joilla on paitsi ostospaikkoja myös kulttuuritarjontaa. Muista Vantaan alueista huomionarvoisia ovat Vantaanportti, jossa Flamingo ja Jumbo sijaitsevat, ja ulkoilualueet Kuusijärvi ja Sipoonkorpi.

Siirtyminen Helsingistä ja muualta Suomesta Vantaalle

Vantaalle pääsee parhaiten paikallisjunilla, mutta siellä voi liikkua ja sinne voi mennä myös busseilla, joita lähtee erityisen paljon Helsingin ytimestä ja joita kulkee etenkin Hakaniemen ja Sörnäisten metroasemien kautta.

Paikallisjuna on nopein ja vaivattomin kyyti sellaisiin paikkoihin kuin Myyrmäelle, Martinlaaksoon ja Tikkurilaan. Tietenkin myös lentoasemalle voi siirtyä paikallisjunalla, ja se onkin kaikkein paras tapa olla ajoissa ja välttää ruuhkat.

Lukuisat linja-autolinjat suuntaavat Vantaalle Helsingin ytimestä, ja etenkin Elielinaukion ja Rautatientorin pysäkeiltä lähtee busseja kaikkialle Vantaalle.

Harvat kaukolinjan bussit pysähtyvät Vantaalla, mutta kaikki Helsingin rautatieasemalle suuntaavat junat pysähtyvät Tikkurilassa. Näin ollen Tikkurilaan voi saapua suoraan miltei mistä tahansa muualta Suomesta, mutta siirtymistä sieltä muualle Vantaalle kannattaa ennen junasta pois jäämistä tutkia, sillä usein helpompaa on siirtyä Vantaan eri osiin Helsingistä.

Vantaalle muualta pääkaupunkiseudulta mielivän kannattaa tutkia HSL:n reittiopasta. Tietoa HSL:n lipuista ja muusta tärkeästä kuten vyöhykkeistä saa myös sen sivuilta.

Paikallisjunilla liikkuva voi tutkia myös VR:n reittiopasta.

Vernissa, Tikkurila (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Kulttuuri on Vantaan parasta antia, ja siellä etenkin Tikkurila on paikka, jossa on museoita, teattereita ja muita vastaavia vierailupaikkoja, kuten kuvan Kulttuuritalo Vernissa.

Vantaan tärkeimmät alueet

Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki, joka valtaosalle kuitenkin on tuttu oikeastaan vain sen lentoaseman takia. Sen kaupunginosista tutuimpia ovat Tikkurila, jossa kaikki Helsingin-junat pysähtyvät, ja Martinlaakso, jossa on vireä kulttuuritalo. Myyrmäki, joka on Vantaan suurin lähiö aivan Helsingin vieressä, on myös tunnettu paikka, ja se kuten sen naapuri Martinlaaksokin on helposti saavutettavissa paikallisjunalla.

Urbaanien keskusten lisäksi Vantaalla on syrjätienoita ja luontoa. Yksi suurimpia vetonauloja on Vantaanportti, joka on lentoaseman ja Tikkurilan lähellä ja joka on tunnettu etenkin Flamingo-viihdekeskuksesta ja kauppakeskus Jumbosta. Luonto on sekin lähellä vilkkaita keskittymiä, ja parhaat paikat ulkoilla Vantaalla ovat Kuusijärvi ja Sipoonkorpi.

Yleistä Vantaan hotelleista

Tikkurila on ehdottomasti Vantaan keskuksista kaikkein monipuolisin paikka majapaikalle, ja sieltä on hyvät liikenneyhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua ja kaukojunilla muuallekin Suomeen. Muita Vantaan urbaaneja asuinalueita ei voi täysin varauksetta suositella majapaikalle, joskin Martinlaaksossa ja Myyrmäessä on muutama majapaikka.

Vantaa ei ole suosittu paikka hotellille, mutta yksi sen alueista erottuu tässä mielessä edukseen: Helsinki-Vantaan lentoasema. Jos saapuu myöhään illalla, jos matka alkaa aikaisin aamulla tai jos edessä on raskas taival lentokentältä muualle Suomeen, on se tietenkin varteenotettava alue majapaikalle. Jos ei halua kulkea noin puolen tunnin matkaa junalla Helsingin ytimeen, on Helsinki-Vantaan lentoasemalla useita eri hotelleja. Lentoasemalta on vain noin 10 minuutin junamatka Tikkurilaan, joten myös se voi olla joillekin hyvä alue majapaikalle ennen tai jälkeen lennon. Myös Serenan lähellä on hotelleja, joista on helppo koska tahansa siirtyä lentoasemalle.

Vantaan alueiden nähtävyyksiä, ajanvietteitä ja hotelleja

Kulttuuri on Vantaan parasta antia, ja siellä etenkin Tikkurila on paikka, jossa on museoita, teattereita ja muita vastaavia vierailupaikkoja. Helposti vierailtavissa Martinlaaksossa ja Myyrmäellä on molemmilla myös oma panoksensa Vantaan kulttuurielämään.

Urheilua ja muuta ajanvietettä on eniten muualla kuin suurimmissa keskittymissä. Vantaanportti, joka on tuttu suuren kauppakeskus Jumbon takia, on paikka, jossa on Flamingo Spa ja muita perheille suunnattuja vierailupaikkoja. Kuusijärven ulkoilualue ja Sipoonkorven kansallispuisto ovat paikkoja, joihin voi ympäri vuoden lähteä lintuja tarkkailemaan, vaeltelemaan, pyöräilemään tai hiihtämään.

Heureka (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Tikkurilassa sijaitseva Heureka on etenkin perheitä kiinnostava tiedemuseo.
Kuva: Danila Talikov (CC BY-SA 3.0)

Tikkurila

Vantaan keskusta on Tikkurila, joka rautatieasemansa takia on tullut tutuksi valtaosalle suomalaisista. Vantaalaisille se on keskus, jonne lähdetään ostoksille, syömään ja iltaa viettämään, ja sen hotelli oli aikoinaan yksi pääkaupunkiseudun villeimmistä illanviettopaikoista.

Tikkurila on Vantaan paras paikka ravintolalle, ja muualla kaupungissa niitä on vain hajanaisesti. Ostoskeskuksia Tikkurilassa on muutama, ja niistä aivan aseman vieressä sijaitsee Dixi ja jonkin matkan päässä siitä Tikkuri, ja myös niiden yhteydessä on ruokapaikkoja.

Tikkurilassa sijaitseva Kulttuuritalo Vernissa [kartalla] on Vantaan pääasiallinen kulttuurikeskus. Se sijaitsee Tikkurilan aseman lähellä, ja tähän Keravanjoen rannalla olevaan keskukseen voi myös mennä sen hyvänä pidettyyn kahvilaan. Siellä on jonkin verran erilaisia festivaaleja ja erityisen paljon teatteria, josta vastaa pääasiallisesti Tikkurilan teatteri.

Vantaan teatteri [kartalla] sijaitsee sekin Tikkurilassa. Silkkisali on pääasiallinen esityspaikka, ja ohjelmistossa on melkoinen määrä näytelmiä mutta myös erilaisia tapahtumia kuten musiikkiesityksiä ja festivaaleja.

Vantaan teatterin vieressä sijaitseva Tanssiteatteri Raatikko on erityisen hyvä vierailupaikka lapsille. Tämä

Tikkurilan keskustassa sijaitseva teatteri on usein kiertueella, ja esityksiä kannattaa katsella ja ne kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Heureka [kartalla] on Tikkurilassa sijaitseva ja etenkin perheitä kiinnostava tiedemuseo, jonne on helppo suunnata junalla, sillä keskus on lähellä Tikkurilan asemaa.

Tikkurilassa sijaitsee myös Vantaan kaupunginmuseo [kartalla], jolle on asemalta hyvin lyhyt matka. Museo esittelee Vantaan historiaa esihistoriallisista ajoista nykypäivään. Verkkosivuilta voi katsella kaikenlaista materiaalia, kuten kuvia vantaalaisesta arkielämästä 1900-luvun jälkimmäisellä puoliskolla.

Hotel Tikkurilan vieressä sijaitseva urheilupuisto [kartalla] on monipuolinen alue, jossa on uimahalli, keilahalli ja biljardisali. Yksi syy lähteä urheilupuistoon on mennä seuraamaan Kiekko-Vantaan otteluita Trio Areenassa, jossa etenkin ottelut Kiekko-Espoota vastaan ovat suosittuja.

Tikkurilan hotellit

Original Sokos Hotel Vantaa

(Hertaksentie 9)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone 100 metrin päässä Tikkurilan rautatieasemalta sijaitseva pidetty neljän tähden hotelli, jonka huoneet on tyylikkäästi sisustettu ja jonka näkymät ovat varsin hyvät. Lentoasemalle on vain 10 minuutin juna- tai automatka, ja tämä on kätevä majapaikka moneen eri tarkoitukseen. Varustelutaso saunoineen ja kuntosaleineen on hyvä, ja hotellilla on oma, muidenkin käytössä oleva ravintola. Ravintolan oma baari on varsin menevä, ja hotellin yhteydessä on myös yökerho. Aamiaista on kehuttu, ja sen voi saada hyvin aikaisinkin aamulla.

Forenom Aparthotel Vantaa Tikkurila

(Väritehtaankatu 8)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone Tikkurilan aseman vieressä sijaitseva huoneistohotelli, jonka huoneet ovat varsin kookkaita ja jotka on hyvin varusteltu. Kaikissa huoneissa on jääkaappi, mikroaaltouuni, liesitaso ja kahvinkeitin, ja hotellin varusteltutasoa onkin kehuttu. Tämä on kohtuuhintainen majapaikka hyvällä paikalla, ja tämä soveltuu myös niille, jotka haluavat aikaisin aamulla lentoasemalle.

Hotel Tikkurila

(Läntinen valkoisenlähteentie 52)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone Tikkurilan urheilupuiston alueella sijaitseva yksinkertainen hotelli, jonka sijaintia on sanottu rauhalliseksi. Ilmainen parkkipaikka kuuluu asiaan, omassa kahvilassa tarjottava aamiainen on saanut kiitosta ja jokaisessa huoneessa oleva jääkaappi on ollut monen mieleen. Sijainti on sellainen, että paikalle on kaikkein paras saapua omalla autolla, mutta rautatieasemalle voi kyllä kävelläkin ja aivan viereen pääsee bussilla.
Lentoasema (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Helsinki-Vantaan lentoasema on Vantaan vilkkain paikka.
Kuva: Markus Trienke (CC BY-SA 2.0)

Lentoaseman ympäristö

Helsinki-Vantaan lentoasema on Vantaan vilkkain paikka, ja sen tuntumaan on viime vuosina kohonnut kaikenlaista uutta. Lentokentän terminaalin viereen suunnitellaan uutta 700 huoneen hotellia, ja muutenkin aluetta yritetään tehdä entistä miellyttävämmäksi. Sieltä on vain reilun puolen tunnin matka Helsingin rautatieasemalle ja muutaman minuutin Tikkurilaan, joten siellä ei kuitenkaan ole välttämätöntä yöpyä kuin hätätapauksessa.

Lähellä lentoasemaa on Suomen ilmailumuseo [kartalla], joka on lentoaseman läheisyydessä, tulevaisuudessa uudeksi keskukseksi nousevan Aviapolisin alueella. Museo on avoinna joka päivä ympäri vuoden, ja vain juhannuksen, joulun ja uudenvuoden tienoilla se on suljettu. Näyttelyt ja kokoelmat ovat halleissa, jotka eivät ole lämmitettyjä, joten valtaosan vuodesta mukaan kannattaa ottaa lämmintä vaatetta.

Lentoaseman hotellit

GLO Hotel Airport

Tutustu tarkemmin ja varaa huone Lentoaseman terminaalissa 2 sijaitseva hotelli, jonka pienet ikkunattomat huoneet on hyvin varusteltu. Aamiainen on saanut kiitosta, ja tämä on erinomainen hotelli niille, jotka saapuvat myöhään tai lähtevät aikaisin.

Scandic Airport Helsinki

(Lentäjäntie)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone Neljän tähden tasokas, kodikkaasti sisustettu hotelli, joka sijaitsee 200 metrin päässä terminaalista 2. Tämä on parhaiten varusteltu lentoaseman hotelleista, ja varusteluun kuuluvat kuntosali ja sauna. Aamiaista ja sijaintia pidetään erityisen hyvinä, ja täällä voi syödä ennen aikaistakin lentoa.

Forenom Hostel Vantaa Airport

(Ilmailutie 9)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone Kohtuuhintainen huoneistohotelliketju Forenom on myös lähellä lentoasemaa, mutta ei yhtä lähellä kuin kaksi terminaalin vieressä olevaa hotellia. Vartin kävelymatkan päässä odottavat yksinkertaisesti sisustetut huoneet, joiden yhteydessä ei ole omaa kylpyhuonetta. Huoneissa on jääkaappi, mikroaaltouuni ja kahvinkeitin, joten ruokailu ennen lentoa on mahdollista.
Flamingo viihdekeskus (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Yksi suosituimpia vierailupaikkoja Vantaalla on Flamingo-viihdekeskus.
Kuva: JIP /Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Vantaanportti: Flamingo viihdekeskus ja sen ympäristö

Vantaanportti [kartalla] on alue E18-tien (eli Kehä III:n) varrella, ja sen lähellä sijaitsee lentoasema hotelleineen. Se ei myöskään ole kovin kaukana Tikkurilasta, ja myös se on etenkin autoilijoille hyvä alue majapaikalle. Vantaanportille pääsee esimerkiksi lentoasemalle suuntaavalla bussilinjalla 615 ja joillain muilla linjoilla, joita lähtee Helsingin Elielinaukiolta ja Rautatientorilta.

Yksi suosituimpia vierailupaikkoja Vantaalla on Flamingo-viihdekeskus, joka tarjoaa melkoisen määrän kaikenlaista kesät talvet.

Flamingon viihdekeskuksen suosituin kohde on kylpylä Flamingo Spa. Se on sekä aikuisten että lasten kylpylä, jossa on vesipuisto ja aikuisille oma osastonsa. Vesipuistossa yli 10-vuotiaat voivat olla yksikseen mutta sitä nuoremmat tarvitsevat täysi-ikäisen mukaansa. Aikuisten kylpylän lippu oikeuttaa pääsyyn myös vesipuistoon. Paikan tarjontaan kuuluvat myös kauneushoitola, ryhmäliikunnat ja uimakoulut. Eri vuodenajoille on erilaista ohjelmaa, ja se kannattaa aina etukäteen tarkastaa. Sellaisina aikoina kuin syysloman aikaan kylpylässä on paitsi ohjelmaa myös tungoksia ja normaalia korkeampia hintoja.

Samassa paikassa on yksi pääkaupunkiseudun parhaista keilaus- ja viihtymispaikoista, BowlCircus. Siellä voi harrastaa hohtokeilausta, pelata biljardia ja saunoa, ja paikan päällä voi myös syödä hyvin. Pe- ja la-iltaisin tämä on erittäin suosittu ja äänekäs paikka.

Jos nämä ajanvietteet eivät ole mieleen, on samassa yhteydessä vielä Pikseli Virtuaalipuisto. Se on hyvä vierailupaikka peleistä ja pakohuoneista kiinnostuneille, ja perheille on siellä valmiita paketteja. Jos haluaa mieluummin mennä toiseen paikkaan pelaamaan, on samalla yrityksellä samanlainen virtuaalipuisto Ison Omenan ja Redin kauppakeskuksissa, joskin Iso Omena on Espoossa ja Redi on Helsingissä.

Vantaanportilla on oma ostoskeskuksensa, Kauppakeskus Jumbo, jossa on kauppoja ja ravintoloita.

Vantaanportin hotellit

Vantaanportilla on hotelleja, jotka ovat kävelymatkan päässä sekä Jumbosta että Flamingon keskuksesta.

Sokos Hotel Flamingo

(Tasetie 8)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone Flamingo viihdekeskuksen yhteydessä oleva neljän tähden hotelli on erinomainen paikka yöpyä niiden, jotka haluavat nauttia kylpylän annista pidempään kuin muutaman tunnin ajan. Huoneita on 1–3 hengelle, sisustuksesta, sängyistä ja aamiaisesta on pidetty paljon ja henkilökuntaa on pidetty erityisen ystävällisenä.

Skyline Airport Hotel

(Elannontie 9)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone 10 minuutin kävelymatkan päässä sekä kauppakeskuksesta että Flamingosta sijaitseva neljän tähden tunnelmallisesti sisustettu hotelli, jonka huoneet ovat tilavia ja erinomaisesti varusteltuja. Huoneita on melkoinen määrä, ja pienin keittiöin varustetuissa perhehuoneissa voi nukkua viisi henkeä. Hotellin edessä pysähtyy Helsingin ytimeen suuntaava bussi, joten tämä on oiva majapaikka myös vain julkisilla liikkeellä oleville.

Pilot Airport Hotel

(Veromiehentie 1)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone 10 minuutin kävelymatkan päässä sekä Flamingo viihdekeskuksesta että kauppakeskus Jumbosta oleva kolmen tähden perushotelli, jossa on kohtuuhintaisia huoneita 1–4 hengelle. Aamiainen on pidetty, sitä aletaan tarjota jo viideltä aamulla ja hotellilla on oma kuljetus lentoasemalle. Tämä on kätevä hotelli sekä niille, jotka haluavat viettää aikaa Flamingossa, että niille, jotka vain haluavat yöpyä lähellä lentoasemaa mutta eivät aivan sen alueella.

Villa Veromäki

(Veromäenkuja 7)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone Jos mieluummin viettää yönsä asunnossa kuin hotellissa, on aivan Flamingon ja Jumbon naapurissa sijaitseva Villa Veromäki alueen paras huoneisto. Siellä on monta huonetta, joissa voi nukkua 1–2 henkeä, ja sen täysin varusteltu keittiö mahdollistaa omien aterioiden laittamisen. Tämä on varteenotettava majapaikka myös lentoasemalle mieliville, sillä sinne on lyhyt matka ja bussillakin pääsee Jumbon edestä suoraan lentoasemalle.
Kulttuuritalo Martinus (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Martinlaakson Kulttuuritalo Martinuksessa on musiikkia, teatteria ja erilaisia esityksiä.
Kuva: Paju /Wikimedia (CC BY-SA 3.0)

Martinlaakso

Martinlaakso sijaitsee junaradan varrella, ja tämä lähiö rakennettiin pääosin 1970-luvun alkuvuosina. Se on reilulla 11 000 asukkaallaan yksi Vantaan suurimpia keskittymiä.

Yksi Martinlaakson parhaita vierailupaikkoja on lähellä juna-asemaa sijaitseva, monipuolinen Kulttuuritalo Martinus [kartalla]. Siellä on musiikkia, teatteria ja erilaisia esityksiä, lapset on otettu huomioon ja eri ikäisille on omia esityksiään. Ruotsinkielistä ohjelmistoakin on jonkin verran, ja esitykset ovat usein loppuun myytyjä, joten lippu kannattaa verkkosivuilta varata hyvissä ajoin etukäteen.

Melko lähellä Martinlaaksoa sijaitsee Vantaan maatalousmuseo [kartalla]. Se on avoinna vain sunnuntaisin klo 10–16 toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Martinlaakson hotellit

Spot Apartments Martinlaakso

(Sinikuja 3)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone Yksinkertaisesti mutta hyvin varusteltu 20 neliön kokoinen huoneisto, jonka yhteydessä on terassi, monipuolinen keittiö ja erillinen ruokailutila. Sijainti soveltuu sekä omalla autolla liikkeellä oleville että julkisilla kulkeville, sillä parkkipaikat ovat ilmaisia, viereen saapuu useita bussilinjoja ja Martinlaakson asema on muutaman sadan metrin päässä.
Myyrmäki (CC License: Attribution-ShareAlike 3.0 Unported)
Myyrmäki on Vantaan suurin lähiö.
Kuva: Simo Räsänen (CC BY-SA 3.0)

Myyrmäki

Myyrmäki on Vantaan suurin lähiö. Siellä on useita mielenkiintoisia vierailupaikkoja, ja siellä on melkoinen määrä tapahtumia. Myyrmäkeen on helppo nopeasti hurauttaa junalla esimerkiksi Helsingin rautatieasemalta.

Aivan aseman vieressä Myyrmäkitalossa sijaitsee Vantaan taidemuseo Artsi [kartalla], joka on hyvä vierailupaikka nykytaiteen ystäville.

Myyrmäellä ei ole paljon ravintoloita, mutta syömään voi mennä esimerkiksi Kauppakeskus Myyrmanniin, joka on aseman vieressä.

Jonkin matkan päässä asemasta on myös Kauppakeskus Isomyyri. Sen kauppojen joukossa on mielenkiintoinen baltialaisia, venäläisiä ja muita vastaavia tuotteita myyvä Eestin Extrat, joka myy kaikkea muuta paitsi viinaa ja tupakkaa.

Myyrmäen laaja Urheilupuisto on monipuolinen paikka liikkua ja katsella urheilua. Sen paras vierailupaikka on Energia Areena [kartalla], jossa on messuja, kulttuuritapahtumia, urheilua kuten salibandyä ja konsertteja.

Toinen vastaavanlainen paikka, joka on tunnettu messuistaan, on Myyrmäkihalli [kartalla].

Myyrmäen tapahtumia voi katsella Vantaan Kanavassa.

Myyrmäen hotellit

Myyrmäellä ei tällä hetkellä ole varteenotettavia majapaikkoja, mutta sinne on lyhyt matka Helsingin keskustasta paikallisjunalla ja Martinlaakso on vain yhden pysäkin päässä. Jos kuitenkin mielii yöpyä mahdollisimman lähellä Myyrmäkeä, on Kaivokselan puolella huoneisto.

Hiisi Homes Vantaa Kaivoksela

(Kaivokselantie 51)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone Huoneistohotelli, jonka huoneistot ovat tilavia ja hyvin varusteltuja. Huoneistot, joita on 1–6 hengelle, on varustettu keittiöllä ja varustelutaso on muutenkin erinomainen. Ilmaiset parkkipaikat kuuluvat asiaan, ja aivan huoneiston läheltä kulkee Helsinkiin suuntaava bussi. Myyrmäen asemalle on huoneistolta noin puolentoista kilometrin matka.
Kuusijärvi (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Kuusijärvellä voi kesällä uida, viettää aikaa suurella uimarannalla, pyöräillä, patikoida ja saunoa.
Kuva: Alberto /Wikimedia (CC BY 2.0)

Kuusijärven ulkoilualue

Vantaalla ei ole laskettelupaikkoja, mutta luontoa ja sen tarjoamia ajanvietteitä siellä on erityisesti Kuusijärven ulkoilualueella [kartalla]. Kesällä siellä voi uida, viettää aikaa suurella uimarannalla, pyöräillä, patikoida ja saunoa. Talvisin sen erinomaiset, jatkuvasti valaistut hiihtoladut ovat suosittuja, uintipaikoilla voi harrastaa avantouintia ja aidot savusaunat vetävät pakkasilmoilla ihmisiä puoleensa.

Kuusijärven lähistön hotellit

Kuusijärven ulkoilualue ei ole kovin kaukana Tikkurilasta, mutta niille, jotka haluavat yöpyä alueella, on lähellä sitä melko lähellä pidetty majapaikka.

Villa Jokivarsi

(Rauskumäki 10)
Tutustu tarkemmin ja varaa huone Tämä bed&breakfast -tyylinen majapaikka sijaitsee melko lähellä ulkoilualuetta ja paikalla, jolle on paras tulla omalla autolla. Huoneita on kaksi, joista toinen on kahdelle ja toinen yhdelle hengelle, ja aamiainen, josta on pidetty, kuuluu huoneiden hintaan. Täällä yöpyvät voivat myös varata saunan, ja jos lähtö on aikaisin aamulla, voi aamiaista saada hyvinkin varhain. Tämä majapaikka soveltuu hyvin myös niille, jotka haluavat yöpyä lähellä Sipoonkorven kansallispuistoa.

Sipoonkorven kansallispuisto

Kuusijärven lähellä on myös laaja Sipoonkorven kansallispuisto. [kartalla] Se on Nuuksion tavoin ainutlaatuinen metsäalue aivan lähellä suuria kaupunkeja, ja sinne voi kuka tahansa mistä tahansa lähteä ympäri vuoden nauttimaan patikoinnista, sieni- ja marjaretkistä ja talviajan ajanvietemahdollisuuksista. Sen monien aktiviteettien joukkoon kuuluvat myös lintujen tarkkailu, kalastus, kiipeily, geokätköily, pyöräily ja ratsastus.

Vantaan frisbeegolfradat

Vantaalla on viisi frisbeegolfrataa. Niille ei ilman omaa kulkuneuvoa ole välttämättä hyvä siirtyä, mutta Vantaalla on erittäin hyviä ratoja, joista esimerkiksi Variston rata on haastava 18-reikäinen metsä- ja niittyrata. Varisto sijaitsee lähellä Martinlaaksoa, joka on paras paikka majoittua niille, jotka haluavat yöpyä frisbeegolfradan tuntumassa.

Lisää aiheesta:

Visit Vantaa esittelee kaikkea mahdollista kaupungin alueella olevaa.

Vantaan vuotuisista tapahtumista kertovaa sivua kannattaa tutkia ja sillä voi myös tehdä hakuja eri kaupunginosille.

Vantaan tapahtumakalenterista voi katsoa minkälaisia tapahtumia Vantaalla pidetään.

Lisää majapaikkoja Vantaalla:

Kaikki Booking.comin majapaikat Vantaalla

Lisää asiaa Uudenmaan tarjonnasta:

Helsingin päiväretkikohteita Pienessä Matkaoppaassa

Teksti: Peter Forsberg
2021/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti