Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogn on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Pirkanmaa
Pirkanmaa (täyskuva)

Pirkanmaa – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Hämeenkyrö

Kyröskosken vesiputous eli Hämeen hälläpyörä ja koskinäytökset

Kyröskoski kuluu samaan suosittujen koskinähtävyyksien sarjaan kuin Imatrankoski. Kyröskoskella veden pudotuskorkeus on 22 metriä, mistä seuraa, että jos Kyröskoski virtaisi vapaana se lukeutuisi myös Suomen korkeimpiin vesiputouksiin.

Ravintola Pikkumökin lihapullat ja vohvelit

Hurmaavassa miljöössä sijaitseva tunnelmallinen lihapullaravintola, josta toisin kuin nimestä voisi ajatella, saa myös kasvisruokaa. Toukokuun 2021 alussa avataan myös vohvelikahvila, josta voi käydä ostamassa suolaisia ja makeita vohveleita.

Kangasala

Vehoniemen automuseo

Tämä 1983 perustettu museo on ajoneuvoista kiinnostuneiden suosikkipaikka. Siellä voi voi tutustua museon omien ja Sallisen suvun kokoelmien lisäksi yksittäisten harrastajien ajoneuvoihin eri puolita Suomea sekä yhdistysten, ulkomaisten kokoelmien ja museoiden ajoneuvoihin.

Lempäälä

Antiikkikahvila ja teehuone Siiri

Kahvila ja keittolounaspaikka 1800-luvun huvilassa, jossa leivonnaisvalikoima rakentuu aina päivän fiiliksen mukaan.

Nokia

Iloisen pojan Street food bar

Uniikkeja ja toisinaan järjen rajoja koittelevia mutta aina toimivia makuyhdistelmiä, burgereiden, täytettyjen lettujen ja salaattien muodossa. Miltä kuulostaisi vaikka savuwhiskyburger, lammas-possunkylkiburger, lammaslettu tai hirvenlapaburgeri?

Kylpylä Eden

Vesipedoille ajanvietettä Nokialta löytyy kylpylä Edenistä, jonka yhteydessä on myös Scandicin hotelli.

Punkalaidun

Koiramaentalo

Talonpoikaismuseo Yli-Kirran eli Koiramäen talon muodostavat maatalon pihapiiri ja sitä ympäröivä noin neljän hehtaarin laajuinen museoalue. Tällä paikalla, Punkalaitumen Talalan kylässä, on asuttu ja tehty maatalon töitä 1800-luvun alusta lähtien.

Sastamala

Hotelli Pyynpesä - Tervetuloa höyhensaarille

Uudenkarhea vuonna 2017 avattu huoneistohotelli, jossa on 16 reilunkokoista modernisti sisustettua huonetta. Sijaitsee aivan Sastamalan pääpaikoilla Vammalan torin laidalla ja lähellä keskustan suurta puistoaluetta ja Pororannan hiekkarantaa.

Ritajärven luonnonsuojelualue

Retkeilyalue kolmen järven ympäristössä. Retkeilyreittejä kolme eri vaihtoehtoa, näiden varrella luontonähtävyyksiä, näköalapaikkoja, tulentekopaikkoja.... Upeat maisemat!

Tampere

Ravintola Guru's - Triumfi Välimeren ja Lähi-idän kulinarismille

Legendan mukaan Guru, ennen Tampereelle tuloaan, vietti vuosikymmeniä maailmaa kiertäen ja perehtyen kohtaamiensa kansojen kulinaristisiin saloihin. Tämän jälkeen, mittaamattomassa viisaudessaan, hän päätti ammentaa kokemuksistaan myös muille, ja näin syntyi Guru's Bar & Kitchen.

Hatanpään arboretum eli puulajipuisto

Hatanpään arboretumissa voit katsella erilaisia puita ja pensaita ympäristössä, joka muistuttaa puiston ja metsän välimuotoa. Alueelle on istutettu 1970-luvulta lähtien erilaisia puu-, pensas- ja kukkalajeja, jotka tunnistaa niiden ohessa olevasta nimikyltistä.

Urjala

Pruuki Bistro feat Onnellinen

Pruuki Bistro on Nuutajärvellä sijaitseva hyvän mielen lounaskahvila. Tarjolla joka päivä tuoretta munkkia ja pullaa, sekä vitriinissä suolaisia ja makeita herkkuja. Samassa rakennuksessa myös hotelli. Samassa osoitteessa myös muuta nähtävää. Mm lasitaidetta.

Valkeakoski

Risteillen Hämeenlinnaan

Visavuoresta voi hypätä Hopealinjojen mainioon sisävesialukseen ja seilata Aulangon kautta aina Hämeenlinnaan asti, taikka toisin päin.

Voipaalan Taidekeskus

Taidekeskus järjestää erilaisia tapahtumia vuoden aikana, muun muassa Wanhan ajan markkinat syksyllä ja Taide ja Taito -markkinat joulun aikaan ovat hyvin suosittuja tapahtumia.

Vesilahti

Lounaskahvila Narvan Helmi

Lounaskahvila Narvan Helmi on iloisen palvelun lounas- ja kahvipaikka Vesilahden Narvassa. Hyvää kotiruokalounasta, yrittäjällä on maustamisen taito hallussa!

Narvan kyläbistro ja kyläpanimo

Kyläbistron aurinkoisella terassilla herkuttelet käsityöläispitsoilla, ruokaisilla salaateilla sekä muilla suolaisilla ja makeilla naposteltavilla oman kylän pienpanimotuotteita unohtamatta.

Ylöjärvi

Peltomäki Resort (oli Wake Valley / Peltomäki Camping)

Kesästä 2021 alkaen täällä pääsee harrastamaan kaapelivesilautailua (cable wakeboarding), joka on hieman vesishiihtoa muistuttava laji, jossa ei kuitenkaan viiletetä moottoriveneen perässä, vaan kapula kulkee eteenpäin ympyränmuotoista kaapelirataa pitkin.

Akaa

Ikaalinen

Juupajoki

Kihniö

Kuhmoinen

Mänttä-Vilppula

Orivesi

Parkano

Pirkkala

Pälkäne

Ruovesi

Virrat

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti