Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Tukholmaan on perinteisesti lähdetty laivalla yhdeksi tai useammaksi päiväksi. Nykyään laivat ovat hienoja ja kalliita, Tukholman-risteilylle tulee useimmiten melkoisesti hintaa ja kunnolla Tukholmaan tutustumaan mielivien kannattaa myös harkita lentämistä.
koristekuva Málagaan voi lentää suoraan vähän alle viidessä tunnissa, ja sinne on päivittäisiä suoria lentoja ympäri vuoden. Málagan lähellä olevalta lentoasemalta voi parhaimmillaan alle vartissa siirtyä junalla Mlagan ytimeen. Jos matkan tekee mieluummin bussilla, kulkee lentoasemalta niitäkin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Pirkanmaa
Pirkanmaa
Pirkanmaa (täyskuva)
Pirkanmaa

Valkeakoski – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Liikennepuisto

Valkeakoskella on monta puuhapaikkaa lapsille ja hyvin suosittu Liikennepuisto on niistä yksi. Puisto on lähinnä suunnattu 4 – 10 -vuotiaille ja täällä lapset pääsevät opettelemaan liikennesääntöjä turvallisesti liikenteen pienoismaailmassa huristellessaan. Lapsille on tarjolla erilaisia polkuautoja ja polkupyöriä. Puisto on maksuton ja avoinna kesäisin: ma-ke 12-18 ja to-pe 10-16.

Tallikatu 2, 37600 Valkeakoski (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Apianniemi

Apianniemi on ihan keskustan tuntumassa ja täällä on tekemistä pidemmäksikin aikaa. Mukavan uimarannan naapurissa sijaitsee lasten Seikkailupuisto jonka laguunissa, kiipeilytelineissä, linnoituksissa ja liukuputkissa vierähtää helposti useampi tunti. Ota eväät mukaan tai haukkaa välipalaa rannan kioskista. Valkeakosken Kesäteatteri sijaitsee myös Apianniemellä ja esitysten aikana Seikkailupuisto on suljettu. Puistoon on vapaa pääsy, Aukioloajat vaihtelevat vuodenajan ja tapahtumien mukaan.

Pässinmäenkatu 30, 37600 Valkeakoski (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Puutarhakahvila Tervapääsky

Kesäisin avoinna oleva, ihastuttava Puutarhakahvila Tervapääsky sijaitsee huvilassa todella kauniissa ympäristössä. Tänne on mukava poiketa ihastelemaan runsasta puutarhaa ja istahtaa kahville, vaikka nauttimaan kevyttä syötävää. Tervapääskyssä järjestetään myös erilaisia tapahtumia, kuten Suomalaisen Runon Päivän perinteinen Runokaraoke!

lighthouse.fi/tervapaasky/

Sääksmäentie 825, 37700 Valkeakoski (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Visavuori

Visavuoren Kari-paviljonki esittelee Kari Suomalaisen töitä hänen uransa varrelta ja näyttely onnistuu olemaan todella viihdyttävä ja samalla informatiivinen. Ehdottomasti käynnin arvoinen paikka. Visavuori on alun perin kuvanveistäjä Emil Wickströmin (jonka tyttärenpoika Kari Suomalainen oli) ateljee ja koti eli historian havinaa on selkeästi kuultavissa. Täällä on myös museomyymälä ja kahvila.

www.visavuori.com/

Visavuorentie 80, 37770 Tarttila (Valkeakoski) (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Riippusiltojen reitti

Valkeakosken kanava yhdistää kaksi suurta vesialuetta, Vanajaveden ja Mallasveden. Siksipä kaupungissa maisemaan kuuluvat vesialueet, melkein minne tahansa katsookin. Riippusiltojen reitti on kaunis, helppokulkuinen ja valaistu lenkkireitti, joka kulkee kaupungin monien riippusiltojen yli, rantoja seuraillen. Reitti on 3.3km pitkä joten se käy mukavasta reippailusta koko perheelle luonnon siimeksessä.

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Työväen Musiikkitapahtuma

Joka vuosi, heinä-elokuun vaihteessa Valkeakoskella nautitaan todella monipuolisesta musiikkitarjonnasta, kun tehtaan pilli soi ja Työväen Musiikkitapahtuma pärähtää käyntiin. Tarjolla on jokaiselle jotakin, musiikkimausta riippumatta sillä skaala on hyvin laaja. Valkeakoskella pääsee nauttimaan Työväen Musiikkitapahtuman järjestämistä kulttuuririennoista muutoinkin, toinen hyvin suosittu musiikkitapahtuma, KirJazz & Blues on ohjelmassa vuosittain Kirjaslammen Tanssilavalla.

www.valmu.com/info/

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Vauhdikas

Vanajavedenlaakson saaristoalue

Jos teet matkan Visavuoreen, kannattaa varata ylimääräistä aikaa Vanajaveden laaksolle. Matkan varrella ylitetään Sääksmäen riippusilta, joka nousee Vanajaveden ylle. Sääksmäki on osa Vanajaveden laaksoa ja näiden saarten kauniille rannoille on helppo poiketa uimaan, kalastamaan, syömään eväitä tai muuten vaan paistattelemaan päivää ja nauttimaan kansallismaisemasta. Sillan korvalla olevan kahvilan vieressä on lapsillekin sopiva uimaranta.

Osoite: Reitti: Valkeakosken keskustasta etelään Sääksmäen suuntaan

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Risteillen Hämeenlinnaan

Visavuoresta voi hypätä Hopealinjojen mainioon sisävesialukseen ja seilata Aulangon kautta aina Hämeenlinnaan asti, taikka toisin päin. Kumpaan suuntaan tahansa matkaa teet, maisemat ovat upeat ja matkan aikana näet muun muassa Suomen kansallismaisemiin kuuluvaa Vanajaveden laaksoa, Pyynikin ja Pispalan harjualueet sekä upean Hämeen linnan. Ohi lipuavia maisemia ihaillessasi voit nauttia laivan ruoka- ja juomatarjonnasta.

www.hopealinjat.fi/

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Voipaalan Taidekeskus

Taidekeskus järjestää erilaisia tapahtumia vuoden aikana, muun muassa Wanhan ajan markkinat syksyllä ja Taide ja Taito -markkinat joulun aikaan ovat hyvin suosittuja tapahtumia. Muina aikoina Voipaalassa pääsee nauttimaan vaihtuvista taidenäyttelyistä, ihan vaan rennosta oleskelusta ja kahvilan herkuista!

voipaala.valkeakoski.fi/

Sääksmäentie 772, 37700 Sääksmäki (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti