Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Bodrum on Turkin länsirannikon suosituimpia lomakohteita, ja vuosikymmeniä sen lämmin ja rento lomatunnelma on vetänyt ihmisiä puoleensa. Aurinko paistaa Bodrumissa lähes takuuvarmasti toukokuun alusta pitkälle lokakuuhun. Vedet ovat lämpimiä, sateet harvinaisia ja hinnat ovat pahimmillaankin huomattavasti kotimaan hintoja edullisempia.
koristekuva Izmir on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee maan länsirannikolla. Se on metropoli, jossa on noin kolme miljoonaa asukasta, mutta keskusta on pieni ja kaikkeen olennaiseen voi tutustua siellä parissa päivässä.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Sastamala
Sastamala (täyskuva)

Sastamala – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Marskin Salonkivaunu / Kiskokabinetti

Marsalkka Mannerheimin talvi- ja jatkosodan aikaan käyttämä junavaunu, jossa hän ruokaili ja kävi neuvotteluja mm. Hitlerin kanssa on nähtävissä ja vierailtavissa ilmaiseksi Sastamalan Kiskokabinetissa. Vaunussa on toiminut kahvila, mutta nykyään se on ainoastaan museokäytössä ja esillä on myös valokuvia em. tapahtumista. Vaunu on auki kesäisin.

www.kiskokabinetti.net/marskin-salonkivaunu/

Pirkanmaantie 1057, Sastamala (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin

Garage Café - Motoristi- ja mobilistikahvila

Aluksi ei ollut mitään muuta kuin vanha bensapumppu, mutta nyt sen ympärille on rakentunut motoristikahvila, jonne toki ovat kaikki muutkin tervetulleita. :) Aika ajoin täällä järjestetään tapahtumia, kuten avoimia bändi-treenejä ja pin up -henkistä toimintaa. Paikan primus motor Penna tekee myös taidokkaita taideteollisia puuesineitä, joista puinen Harrikka on ripustettu sisäänkäynnin yläpuolelle. Katso aukioloajat facebookista.

www.facebook.com/garagecafee/

Sastamalankatu 34, Sastamala (kartalla)

Ruokailu

Kahvila-mehustamo Vanhakylä gård & Kartanon kahvila

Kartanon kahvilassa tarjotaan herkulliset, itse leivotut leivonnaiset ja leivät, joissa käytetään paljon raaka-aineita, joita löytyy kartanon omasta puutarhasta ja lähituottajilta. Omenasadon kypsymisaikaan tänne voi tulla (ajan varattuaan) mehustamaan oman omenakuormansa. Kartanon oman omenamehun, Vanhakylän äppelmustin maku vaihtelee pullosta toiseen riippuen, mitä omenoita minäkin päivänä on saatu mehustettavaksi. Tätä herkkumehua, jonka jokainen pullo on yksilönsä voi tietenkin ostaa täältä.

www.facebook.com/vanhakylagard/

Kaltsilantie 253, Sastamala (kartalla)

Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin

Hotelli Pyynpesä - Tervetuloa höyhensaarille

Uudenkarhea vuonna 2017 avattu huoneistohotelli, jossa on 16 reilunkokoista modernisti sisustettua huonetta. Sijaitsee aivan Sastamalan pääpaikoilla Vammalan torin laidalla ja lähellä keskustan suurta puistoaluetta ja Pororannan hiekkarantaa. Kirjautuminen sisään ja ulos tapahtuu itsenäisesti omatoimiperiaatteella käyttäen koodia. Samassa rakennuksessa toimii Pyymäen Konditoria, jossa tarjoillaan majoituksen hintaan kuuluva aamiainen ja tietenkin tavanomaista kahvilapurtavaa ja juomia.

www.booking.com/hotel/fi/putiikkihotelli-pyynpesa.fi.html

Onkiniemenkatu 6, Sastamala (kartalla)

Yöpyminen

Ritajärven luonnonsuojelualue

Retkeilyalue kolmen järven ympäristössä. Retkeilyreittejä kolme eri vaihtoehtoa, näiden varrella luontonähtävyyksiä, näköalapaikkoja, tulentekopaikkoja.... Upeat maisemat!

www.retkipaikka.fi

Ritajärventie 358, 38210 Sastamala (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti