Sastamala – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Sastamala

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Marskin Salonkivaunu / Kiskokabinetti

Marsalkka Mannerheimin talvi- ja jatkosodan aikaan käyttämä junavaunu, jossa hän ruokaili ja kävi neuvotteluja mm. Hitlerin kanssa on nähtävissä ja vierailtavissa ilmaiseksi Sastamalan Kiskokabinetissa. Vaunussa on toiminut kahvila, mutta nykyään se on ainoastaan museokäytössä ja esillä on myös valokuvia em. tapahtumista. Vaunu on auki kesäisin.

www.kiskokabinetti.net/marskin-salonkivaunu/

Pirkanmaantie 1057, Sastamala (kartalla)

Nähtävää Hyvä kesäisin

Kuninkaallista glamouria maaseudulla - Häikäisevä Villa Royal

Villa Royal on Mouhijärvellä sijaitseva kuninkaallinen nähtävyys ja samalla perheen koti, jonka Markku ja Sirpa Ellala ovat taidokkaasti rakentaneet. Alkaen 1600- ja 1700-lukujen näyttävästä barokkisalista, ja jatkuen eri aikakausien tyyleillä aina kuninkaalliseen kylpyhuoneeseen asti, jossa on marmoria, kristallia ja kullattuja pylväitä, kaikki on tarkoin suunniteltua ja mahtipontista. Puupposen pariskunnan uudistusten myötä paikan päälle avattiin myös, rentouttava kesäterassi Cafe Bar Villa.

www.villaroyalfinland.com

Kortejärventie 200, Sastamala (kartalla)

Nähtävää Ruokailu

Tutustu Mauri Kunnaksen satumaiseen maailmaan Herra Hakkaraisen talossa

Kunnas, joka on kotoisin Sastamalasta, on käyttänyt kotikaupunkiaan esikuvana Tassulalle, johon monien hänen kirjojensa tapahtumat sijoittuvat. Sastamalassa sijaitsee myös Herra Hakkaraisen talo, joka on omistettu tälle Mauri Kunnaksen suosituimmalle piirroshahmolle. Talon kahdessa kerroksessa pääsee kiehtovalle retkelle Kunnaksen tuotantoon. Lisäksi täällä voi tutustua tapoihin, joilla Mauri Kunnas kirjansa kirjoittaa ja tietenkin lukea Kunnaksen kirjoja. Etenkin lapsiperheeet pitävät varmasti.

herrahakkaraisentalo.fi

Marttilankatu 10, Sastamala (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä lapsiperheille

Ritajärven luonnonsuojelualue

Retkeilyalue kolmen järven ympäristössä. Retkeilyreittejä kolme eri vaihtoehtoa, näiden varrella luontonähtävyyksiä, näköalapaikkoja, tulentekopaikkoja.... Upeat maisemat!

https//www.retkipaikka.fi

Ritajärventie 358, 38210 Sastamala (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Hotelli Pyynpesä - Tervetuloa höyhensaarille

Uudenkarhea vuonna 2017 avattu huoneistohotelli, jossa on 16 reilunkokoista modernisti sisustettua huonetta. Sijaitsee aivan Sastamalan pääpaikoilla Vammalan torin laidalla ja lähellä keskustan suurta puistoaluetta ja Pororannan hiekkarantaa. Kirjautuminen sisään ja ulos tapahtuu itsenäisesti omatoimiperiaatteella käyttäen koodia. Samassa rakennuksessa toimii Pyymäen Konditoria, jossa tarjoillaan majoituksen hintaan kuuluva aamiainen ja tietenkin tavanomaista kahvilapurtavaa ja juomia.

www.booking.com/hotel/fi/putiikkihotelli-pyynpesa.fi.html

Onkiniemenkatu 6, Sastamala (kartalla)

Yöpyminen

Garage Café - Motoristi- ja mobilistikahvila

Aluksi ei ollut mitään muuta kuin vanha bensapumppu, mutta nyt sen ympärille on rakentunut motoristikahvila, jonne toki ovat kaikki muutkin tervetulleita. :) Aika ajoin täällä järjestetään tapahtumia, kuten avoimia bändi-treenejä ja pin up -henkistä toimintaa. Paikan primus motor Penna tekee myös taidokkaita taideteollisia puuesineitä, joista puinen Harrikka on ripustettu sisäänkäynnin yläpuolelle. Katso aukioloajat facebookista.

www.facebook.com/garagecafee/

Sastamalankatu 34, Sastamala (kartalla)

Ruokailu

Kesyttömiä tuulia 2.0

Näyttely kierrätysfarkulle maalatuista DenimArt-teoksista jatkuu Hammaslääkärikeskus Kiilteen tiloissa Sastamalan keskustassa Kesyttömiä tuulia 2.0 -näyttelyllä! Näyttelyssä on esillä 20 kierrätysfarkuista valmistetulle maalauspohjalle toteutettua teosta esittävää taidetta. Tervetuloa tutustumaan!

petrahietalahti.com/taide-taidetuotteet-nayttelyt/

Puistokatu 2, 38200 Sastamala (kartalla)

petrahietalahti.com : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Ostokset Rauhallinen

Kahvila-mehustamo Vanhakylä gård & Kartanon kahvila

Kartanon kahvilassa tarjotaan herkulliset, itse leivotut leivonnaiset ja leivät, joissa käytetään paljon raaka-aineita, joita löytyy kartanon omasta puutarhasta ja lähituottajilta. Omenasadon kypsymisaikaan tänne voi tulla (ajan varattuaan) mehustamaan oman omenakuormansa. Kartanon oman omenamehun, Vanhakylän äppelmustin maku vaihtelee pullosta toiseen riippuen, mitä omenoita minäkin päivänä on saatu mehustettavaksi. Tätä herkkumehua, jonka jokainen pullo on yksilönsä voi tietenkin ostaa täältä.

www.facebook.com/vanhakylagard/

Kaltsilantie 253, Sastamala (kartalla)

Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin