Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Bodrum on Turkin länsirannikon suosituimpia lomakohteita, ja vuosikymmeniä sen lämmin ja rento lomatunnelma on vetänyt ihmisiä puoleensa. Aurinko paistaa Bodrumissa lähes takuuvarmasti toukokuun alusta pitkälle lokakuuhun. Vedet ovat lämpimiä, sateet harvinaisia ja hinnat ovat pahimmillaankin huomattavasti kotimaan hintoja edullisempia.
koristekuva Izmir on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee maan länsirannikolla. Se on metropoli, jossa on noin kolme miljoonaa asukasta, mutta keskusta on pieni ja kaikkeen olennaiseen voi tutustua siellä parissa päivässä.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Tampere
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pirkanmaa
Pirkanmaa
Pirkanmaa (täyskuva)
Pirkanmaa

Tampere – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Rajaportin sauna

Täällä on Suomen parhaat löylyt! Rajaportin sauna on maamme vanhin yleinen sauna, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1906 alkaen. Löylyn luonne täällä vaihtelee päivän edetessä. Kun löyly aluksi on tiukempaa ja kuivaa, iltaa kohti mentäessä se muuttuu lempeämmäksi ja kosteammaksi. Tämä on kertalämmitteiselle kiukaalle ominaista, mikä täällä on kolmen kuution kokoinen ja kivistä muurattu. Ei suihkuja tai muita hömpötyksiä, tämä on aito suomalainen saunakokemus. Tamperetta parhaimmillaan! Kahvio.

www.rajaportinsauna.fi/

Pispalan valtatie 9, Tampere (kartalla)

Tekemistä
Rauhallinen

Ravintola Kajo

Fine dining -ravintola Kajossa kurotetaan kohti samaa vangitsevaa ilmapiiriä, minkä kokee kun elää huumaavaa iltaa, auringon laskiessa, illan kajossa. Keinoina pohjoisen luonnon omat tarkkaan harkitut maut ja ällistyttävä mielikuvitus raaka-aineiden käytössä. Kajolla on täysin oma tyyli. Se on sekoitus jotain kaikille tuttua, mutta samalla täysin uutta. Mauissa on syvyyttä, lämmintä sydämellisyyttä ja kunnioitusta. Ehdottamasti Tampereen valovoimaisimpia ravintoloita tällä hetkellä.

www.kajoravintola.fi/

Rautatienkatu 12,Tampere (kartalla)

Ruokailu

Ravintola Muusa - Herkkuja vegaaneille, kasvissyöjille ja sekasyöjille

Muusa on varmasti yksi Tampereen parhaista ravintoloista. Sen monipuolinen ruokalista on kasvispainotteinen, mutta siltä löytyy silti aina vaihtoehtoja myös sekasyöjälle. Maut ja raaka-aineet ovat tarkkaan harkittuja, mutta ei tiukkapipoisesti. Juomat ovat ihan parhaita, tarjoilijalta kannattaa pyytää suositus omaan ruokalajiin sopivasta juomasta, ne osuvat nappiin. Sunnuntaina Muusassa tarjotaan klassikoksi muodostunut sunnuntaibrunssi. Kattoterassi on kesällä todella mukava paikka ruokailla.

olympiakortteli.fi/muusa/

Olympia-kortteli, Satakunnankatu 10, Tampere (kartalla)

Ruokailu

Vakoilumuseo - Maailman ensimmäinen vakoilun erikoismuseo

Koetko salakirjoitukset, kätköt, vakoojien aseet ja vakoilutekniikan mielenkiintoiseksi? Haluatko tietää lisää kylmästä sodasta, vakoilusta tietoverkoissa, valheenpaljastimista, vakoilijoiden motiiveista, vastavakoilusta ja pimeänäkölaitteista. Haluatko kokeilla onko sinusta agentiksi? Myöntävä vastaus yhteenkin kysymykseen tulkitaan hyväksi syyksi saapua välittömästi Tampereen vakoilumuseoon. Sopii niin lapsille, aikuisille, kaveriporukoille kuin uranvaihtoa suunnitteleville.

www.vakoilumuseo.fi/

Finlaysonin alue, Satakunnankatu 18, Tampere (kartalla)

Nähtävää
Hyvä lapsiperheille

Pizzeria Napoli - Tampereen vanhin pitsaravintola

Pizzeria Napoli ei ole koolla pilattu, mutta samalla hyvällä paikalla jo vuodesta 1978 toiminut suosittu pitseria. Jos Napolin pizzalistalta ei löydä mieleistään pizzaa, niin ei siten mistään. Menulta löytyy yli 100 toinen toistaan herkullisempaa pizzavaihtoehtoa, ja ruokalista onkin jo sinänsä nähtävyys pituutensa puolesta. Mukana on luonnollisesti vegaanisia, gluteenittomia ja laktoosittomia pitsoja. Lounasaikaan ja viikonloppuisin tänne muodostuu herkästi jonoa.

www.pizzerianapoli.fi/

Aleksanterinkatu 31, Tampere (kartalla)

Ruokailu

Ravintola Guru's - Triumfi Välimeren ja Lähi-idän kulinarismille

Legendan mukaan Guru, ennen Tampereelle tuloaan, vietti vuosikymmeniä maailmaa kiertäen ja perehtyen kohtaamiensa kansojen kulinaristisiin saloihin. Tämän jälkeen, mittaamattomassa viisaudessaan, hän päätti ammentaa kokemuksistaan myös muille, ja näin syntyi Guru's Bar & Kitchen. Ja hyvä niin, koska Guru's on Tampereen makunystyröitä hivelevimpiä ravintoloita. Täältä saa oivan aterian niin vegaani, kasvissyöjä kuin liharuokien ystävä.

guruskitchen.fi/

Aleksis Kiven katu 15, Tampere (kartalla)

Ruokailu

Hatanpään arboretum eli puulajipuisto

Hatanpään arboretumissa voit katsella erilaisia puita ja pensaita ympäristössä, joka muistuttaa puiston ja metsän välimuotoa. Alueelle on istutettu 1970-luvulta lähtien erilaisia puu-, pensas- ja kukkalajeja, jotka tunnistaa niiden ohessa olevasta nimikyltistä. Alueen keinotekoisessa lammessa kasvaa erilaisia ranta- ja kosteikkokasveja. Puistossa kokeillaan jatkuvasti miten eksoottiset kasvit pärjäävät Tampereen ilmanalassa. Eri luonnonkivistä koostuvassa kivipuutarhassa kasvaa kivikkokasveja.

www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luont...

Hatanpään puistokuja, 33900 Tampere (kartalla)

Nähtävää
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti