Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogn on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Pohjois-Karjala – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Heinävesi

Wirran Wietävä

Kodikas rantakahvila ja majatalo Savonlinna-Kuopio laivareitin varrella, hyvä pysähdyspaikka mennä vaikka jäätelölle. Tunnelmallinen ja iso maalaissauna, yöpymisvaihtoehtoja laiturissa tai esimerkiksi vierashuoneissa ja hirsikodassa

Ilomantsi

Mantan Majatalo

Mantan Majatalossa majoitut viihtyisissä ja yksilöllisissä huoneistoissa. Viivähdä yön yli tai vaikka pidempään. Sijaitsemme rauhallisella paikalla Möhkön ruukkikylässä, Koitajoen varrella. Tilauksesta ruokailu-, juhla-, pito- ja luontopalvelut.

Milajan matkat -opaskierrokset

Opaskierrokset mielenkiintoisissa kohteissa Ilomantsissa kävellen, pyörällä tai autolla. Soveltuu niin yksin kuin perheenkin kanssa matkaileville sekä ryhmille. Myös bussiopastukset ja virtuaaliset onlineopastukset saatavana!

Joensuu

Hotelli Vaakuna (Original by Sokos)

Jos haluaa majoittua aivan Joensuun ytimessä, mutta silti nukkua yönsä rauhallisesti, hotelli Vaakuna on tähän nappivalinta. Se sijaitsee Joensuun torin kulmalla vastapäätä Vapaudenpuistoa, mutta huoneisiin ei silti kantaudu juurikaan ääniä.

Huilahustuokio, Joensuu Kuhasalo

Tuntuuko, että arjen kiire vie mennessään, eikä aikaa löydy itselle? Tai kaipaatko elämyksellistä ja erilaista kesätekemistä? Miltä tuntuisi jos saisit sovitettua päiväohjelmaasi pienen huilahustuokion itsellesi?

Juuka

Vuokon kylä

Ystävän vinkistä mentiin kesäretkellä ja olipa kulttuurimaisemaa kerrakseen. Keski-Vuokon kirjasto, kiviaidat ja tsasouna sekä Pyötikön luostarialue hurmasivat meidät. Vuokonjoen kaariholvisillan tarina on myös kiinnostava.

Kitee

Kesälahden pitäjässä Kiteellä

Melontaretkiä ja -koulutuksia, luontoretkiä pyöräillen, potkukelkoilla tai jalkapatikalla. Savusauna ja rantasaunat vuokrattavissa ympäri vuoden, tarjolla myös avantouintia saunojen yhteydessä. Puruvesi-risteilyitä ja kalastusretkiä.

Sovintola - Kulttuurin, taiteen, käsityön, yhdessä tekemisen ja viihtymisen talo

Sovintola on monipuolinen matkakohde Pohjois-Karjalan eteläosassa Kesälahden pitäjässä. Kulttuuritalo, jonka taidenäyttelyt ovat valtakunnallisestikin merkittäviä.

Lieksa

Ukko-kolin maisemahissi

Luontokeskus Ukko sijaitsee lähellä Kolin laskettelukeskusta ja täältä voi maisemahissin kanssa lähteä 720 metrin kierrokselle, joka kestää 8 minuuttia, ja jonka aikaa noustaan yli 200 metriä ylemmäs kohti Ukko-Kolin huippua.

Ennenku mie romahan, Kolin Villa ORA's

Tuntuuko, sinusta että keho käy kierroksilla ja stressi valtaa mielen? Yrittääkö kehosi viestiä jotain, mutta et luota tuntemuksiisi? Ennenku mie romahan- elämyspäivä sopii täydellisesti myös ystävien yhteiseksi virkistyspäiväksi, polttariporukoille tai yrityksesi tyhy päiväksi?

Liperi

Hyvinvointia Heiskalan Hoppalasta

Upeassa Pohjois-Karjalan luonnossa islanninhevosvaelluksia 1h - 3vrk:n eri tasoryhmissä ensikertalaisista kokeneisiin konkareihin.

Artesaanipizzaa puu-uunista!

Herkulliset hapanjuureen leivotut artesaanipizzat paistetaan puu-uunissa. Iso terassi ja upeat maisemat vesistön ääressä! Ennakkovarauksen tekeminen on suositeltavaa, sillä paikka on erittäin suosittu pizzan ystävien keskuudessa.

Nurmes

Hiljentymisen polku

Bomban karjalaiskylästä lähtee muutaman sadan metrin pituinen hiljentymisen polku, joka vie kauniin tsasounan pihapiiriin Pielisen rantaan. Tsasounan avaimen saa lainaan hotellin vastaanotosta. Pitkospuita pitkin on helppo kulkea.

Bomban talo

Bomban talo itsessään on jo nähtävyys. Suuri hirsirakennus pitää sisällään kesäravintolan, näyttelyitä ja puoteja.

Outokumpu

Kyykerin Kartano - Bed & Breakfast

Kyykerin Kartanossa pääsee fiilistelemään Outokummun historiaa käsin kosketeltavasti. Rakennus sijaitsee lähellä Outokummun vanhaa kaivosta, ja onkin alunperin pystytetty kaivosyhtiön työntekijöiden asunnoiksi.

Kaksola - kesän ihanin mansikkapaikka

Kaksolan marjatilalla Juojärven rannalla voi heinä-elokuussa kerätä itse kymmentä eri marjaa ja hankkia makoisat varhaisperunat.

Rääkkylä

Karelian polut Rääkkylässä, Saaristo trail ja Savilahti trail fillarilla

Saaristo trail on Oravisalon ja Varpasalon saarten alueella kulkeva retkipyöräteitti. Reitin pituus maksimissaan 50 km. Myös lyhyemmät reitit ovat mahdollisia. Savilahti trail on maastopyöräreitti Rääkkylän kirkonkylän läheisyydessä.

Tohmajärvi

Itärajan Helmi

Eloisa emäntä pyöräyttää sämpylät ja lämmittää saunan ja paljun mäellä. Rantasauna ja saunalautta järjestyy toki myös. Lupa lomailla kiireettä kun emäntä hoitaa.

Kontiolahti

Polvijärvi

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti