Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Espanjan itärannikolla, Costa Blancalla sijaitsevan Alicanten keskustaa koristaa kilometrin mittainen hiekkaranta. Lämpimiä ilmoja ja aurinkoa alun perin Lucentumina eli Valon kaupunkina tunnetussa Alicantessa riittääkin, ja sinne voi matkustaa lämpimään lähes mihin vuodenaikaan tahansa. Lue Alicanten pientä matkaopasta
koristekuva Dubrovnik kuuluu Euroopan romanttisimpiin ja unelmanomaisimpiin lomakohteisiin, jonne matkustetaan paljon ympäri vuoden.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Joensuu
Joensuu (täyskuva)

Joensuu – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Ruokaelämys kauniissa ympäristössä

Käytiin nauttimassa iltapalaa ja juomat pubin puolella. Sopii myös kasvissyöjille. Upeiden hirsiseinien sisällä palvelu pelaa.

www.ravintolafilipof.fi

Torikatu 10, Joensuu (kartalla)

Ruokailu

Botania - Tapahtumapuutarha

Botaniassa troopiikki kohtaa Suomen luonnon tavalla, joka mahdollistaa hengähtämisen hetkeksi ja hiljentymisen ihmettelemään luonnon monimuotoisuutta ja eksotiikkaa. Isoimmassa kasvihuoneessa lentelevät perhoset. Aistit aktivoituvat aistipuutarhassa. Lapset leikkivät lastenpuutarhassa. Kahvilassa voi nauttia herkuista, joiden raaka-aineet tulevat Botanian puutarhasta tai lähituottajilta. Lauantaisin tarjotaan kasvisbrunssi. Talvisin Botanialla on auki talvipuutarha, kesäisin laaja ulkopuutarha.

www.botania.fi/

Heinäpurontie 70, Joensuu (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Vesikioski - Pullavohvelin ilosanoman sanansaattaja

Pullavohvelia ei vielä muutama vuosi sitten tuntenut kuin muutama vihkiytynyt kesäherkkujen ystävä, mutta sitten tuli Vesikioski, ja tilanne muuttui. Ilosanoma Pullavohvelista leviää kuin kulovalkea, ja alkuperäiset pullavohvelit jäätelöllä ja lisukkeilla saa Vesikioskilta. Lisäksi tässä kesäkioskissa on tarjolla kahvia ja kombuchaa ja pikkunaposteltavaa, kuten suolaisia täytettyjä bageleita. Niitä on hyvä nauttia isojen auringonvarjojen katveessa.

www.vesikioski.fi/

Keskusaukio 4, Joensuu (kartalla)

Ruokailu

Huoneisto Holiday Linnunlahti - Parempi vaihtoehto hotellille

Holiday Linnunlahti on Pyhäselän rannalla sijaitseva, erittäin pidetty huoneistomajoitus, jonka lähituntumassa on matala ja hieno hiekkaranta ja jolta ei ole Joensuun keskustaankaan kuin noin kilometrin kävely- tai automatka. Huoneisto on valoisa, siisti ja kodikas, keittiöstä löytyvät ruoanlaittovälineet ja lisäksi huoneistossa on astianpesukone ja pyykinpesukone. Ulkoilualueet ovat aivan vieressä, esim. talvella ladulle pääsee käytännössä etuovelta. Seutu on rauhallista ja maisemat hienot.

www.booking.com/hotel/fi/holiday-linnunlahti.fi.html

Linnunlahdentie 1, Joensuu (kartalla)

Yöpyminen

Finnhostel Joensuu - Mukava ja edullinen Itä-Suomen Liikuntaopiston huoneistohostelli

Pidetty hostelli Joensuun keskustan ruutukaava-alueella, mutta omassa rauhassa, noin kilometri kaupungin ytimestä kävellen tai autolla. Huoneet ovat yksinkertaisia hostellihuoneita, mutta siistejä ja sängyt ovat hyvät. Nurkan takana on ruokakauppa ja pizzeria ja lisää tulee vastaan matkalla Joensuun ytimeen. Lapset voivat leikkiä hostellin pihalla olevalla leikkikentällä. Mehtimäen lenkkipolut ja urheilupuisto lähellä. Vieraat voivat käydä treenaamassa Itä-Suomen Liikuntaopiston kuntosalissa.

www.booking.com/hotel/fi/finnhostel-joensuu.fi.html

Kalevankatu 5 B, Joensuu (kartalla)

Yöpyminen

Hotelli Vaakuna (Original by Sokos)

Jos haluaa majoittua aivan Joensuun ytimessä, mutta silti nukkua yönsä rauhallisesti, hotelli Vaakuna on tähän nappivalinta. Se sijaitsee Joensuun torin kulmalla vastapäätä Vapaudenpuistoa, mutta huoneisiin ei silti kantaudu juurikaan ääniä. Hotellissa on saunaosasto, poreallas ja mahdollisuus treenata kuntosalilla. Hotellien omien ravintoloiden lisäksi lähistöllä on hyvä valikoima muitakin ravintoloita, ja lisäksi vastapäätä kauppakeskus (Iso Myy), kauppoja, kahviloita (esim. Houkutus), jne.

www.booking.com/hotel/fi/sokos-vaakuna-joensuu.fi.html

Torikatu 20, Joensuu (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Huilahustuokio, Joensuu Kuhasalo

Tuntuuko, että arjen kiire vie mennessään, eikä aikaa löydy itselle? Tai kaipaatko elämyksellistä ja erilaista kesätekemistä? Miltä tuntuisi jos saisit sovitettua päiväohjelmaasi pienen huilahustuokion itsellesi? Tämä sopii erityisesti sinulle, joka olet pikalatauksen tarpeessa ja haluat saada kokemuksen metsärelaamisesta.

mailchi.mp/a746c27c29ef/huilahustuokio

Kukkosensaari, 80220 Joensuu (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: mailchi.mp/9948a5e84526/foresting

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti