Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Outokumpu – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Särkiselkä Camping - rentoa retromeininkiä

Särkiselällä majoitut mukavasti kauniissa järvi- ja harjumaisemassa. Alue sijaitsee keskellä Outokummun Erä- ja luontokeskusta, josta löytyy luontopolkuja, Lasten kalapaikka ja 12-järven melontareitti. Asiakkaat otetaan vastaan Kaunisniemen kahvilassa, josta saa paikallisia herkkuja sekä kanootteja ja SUP-lautoja vuokralle. Aluetta hoidetaan vastuullisesti, kunnostaen ja kierrättäen. Avoinna 1.6.-31.8.2021.

www.sarkiselka.fi/

Rikkarannantie 36-37, 83500 Outokumpu (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.outomatka.fi/

Vanha Kaivos

Outokummun kuparikaivos on yli 100 vuotta vanha, ja nykyään seo on muutettu elämyskohteeksi, jossa on paljon nähtävää ja tekemistä. Täällä voi tutustua kaivoksen historiaan ja sisään pääsee myös maanalaisiin tunneleihin. Eniten vierailusta saa irti opastetulla kierroksella, jolloin pääsee myös paikkoihin, joihin muuten ei pääse. Lapsille on kaivosaiheinen teemapuisto, Lasten kaivos, jossa pääsee leikin kautta selvile kaivostoiminnan saloista. Myös ravintola löytyy.

www.vanhakaivos.com/

Tornikatu 1, Outokumpu (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Särkiselän uimaranta

Kuumana kesäpäivänä Särkiselän uimaranta on yksi Outokummun suosituimmista paikoista viettää aikaa. Ranta on hiekkaranta, sillä on 3 ja 5 metrin hyppytorni, jolta voi pomppia veteen, laituri, kioski ja vessa.

www.outokummunkaupunki.fi/vene-ja-uimarannat

Rikkarannantie 37, 83500 Outokumpu (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin

Lasten kalakeidas - kalapaikka, jossa nappaa

Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalueella on Lasten kalakeidas, joka on verkolla eristetty, helposti saavutettava onkialue alle 12-vuotiaille lapsille ja liikuntarajoitteisille henkilöille. Keitaalle istutetaan kirjolohta ja silloin tällöin myös muuta järvikalaa. Tänne johtavat leveät kulkuväylät, joita pitkin voi kulkea myös pyörätuolilla. Alueella on nuotiopaikkoja, joilla voi grillata vaikka makkaraa, kota ja laavu. Täällä on myös viisi muuta järveä ja lampea muidenkin käyttöön.

www.mustavalkeinen.fi/sivut/vesistoet/lasten-kalakeidas.php

Ravilahdentie 35, Outokumpu (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Hotelliravintola Kumpu

Keskellä kylää sijaitseva siisti ja kotoisa hotelli, jonka henkilökunta on ystävällistä ja jonka aamiaisesta saa hyvän alun päivälle. Ääniä kantautuu kadulta jonkun verran sisään, mutta kuitenkin niin vähän, että harvoja asia häirinnee. Ravintola toimii myös lounasravintolana.

www.booking.com/hotel/fi/hotelliravintola-kumpu-outokumpu.fi.html

Asemakatu 1, Outokumpu (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Kyykerin Kartano - Bed & Breakfast

Kyykerin Kartanossa pääsee fiilistelemään Outokummun historiaa käsin kosketeltavasti. Rakennus sijaitsee lähellä Outokummun vanhaa kaivosta, ja onkin alunperin pystytetty kaivosyhtiön työntekijöiden asunnoiksi. Sen jälkeen tämä vanha puutalo on kunnostettu hienoksi ja siistiksi ja huokuu maalaisromantiikka. Vessat ja suihkut ovat käytävällä, mutta ovat uudet ja toimivat hyvin näinkin. Yläkerrassa on yhteiskeittiö pienimuotoiseen kokkailuun. Alakerrassa sauna. Ravintolan aamiainen on erinomainen.

www.booking.com/hotel/fi/kyykerin-kartano.fi.html

Kyykerinkatu 18, Outokumpu (kartalla)

Yöpyminen

Kaksola - kesän ihanin mansikkapaikka

Kaksolan marjatilalla Juojärven rannalla voi heinä-elokuussa kerätä itse kymmentä eri marjaa ja hankkia makoisat varhaisperunat. Suvun hallussa vuodesta 1884 ollut tila tarjoaa myös mökkimajoitusta ja on kesäisin auki klo 8-20. Emännän pienessä yrttitarhassa kasvatetaan mauste- ja lääkeyrttejä ja myös lukuisat luonnonkukat kukoistavat tilalla.

www.kaksola.fi

Viuruntie 15, Outokumpu (kartalla)

Tekemistä
Ostokset
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti