Outokumpu – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Kyykerin Kartano - Bed & Breakfast

Kyykerin Kartanossa pääsee fiilistelemään Outokummun historiaa käsin kosketeltavasti. Rakennus sijaitsee lähellä Outokummun vanhaa kaivosta, ja onkin alunperin pystytetty kaivosyhtiön työntekijöiden asunnoiksi. Sen jälkeen tämä vanha puutalo on kunnostettu hienoksi ja siistiksi ja huokuu maalaisromantiikka. Vessat ja suihkut ovat käytävällä, mutta ovat uudet ja toimivat hyvin näinkin. Yläkerrassa on yhteiskeittiö pienimuotoiseen kokkailuun. Alakerrassa sauna. Ravintolan aamiainen on erinomainen.

www.booking.com/hotel/fi/kyykerin-kartano.fi.html

Kyykerinkatu 18, Outokumpu (kartalla)

Yöpyminen

Lasten kalakeidas - kalapaikka, jossa nappaa

Mustan ja Valkeisen virkistyskalastusalueella on Lasten kalakeidas, joka on verkolla eristetty, helposti saavutettava onkialue alle 12-vuotiaille lapsille ja liikuntarajoitteisille henkilöille. Keitaalle istutetaan kirjolohta ja silloin tällöin myös muuta järvikalaa. Tänne johtavat leveät kulkuväylät, joita pitkin voi kulkea myös pyörätuolilla. Alueella on nuotiopaikkoja, joilla voi grillata vaikka makkaraa, kota ja laavu. Täällä on myös viisi muuta järveä ja lampea muidenkin käyttöön.

www.mustavalkeinen.fi/sivut/vesistoet/lasten-kalakeidas.php

Ravilahdentie 35, Outokumpu (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Särkiselän uimaranta

Kuumana kesäpäivänä Särkiselän uimaranta on yksi Outokummun suosituimmista paikoista viettää aikaa. Ranta on hiekkaranta, sillä on 3 ja 5 metrin hyppytorni, jolta voi pomppia veteen, laituri, kioski ja vessa.

www.outokummunkaupunki.fi/vene-ja-uimarannat

Rikkarannantie 37, 83500 Outokumpu (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin

Vanha Kaivos

Outokummun kuparikaivos on yli 100 vuotta vanha, ja nykyään seo on muutettu elämyskohteeksi, jossa on paljon nähtävää ja tekemistä. Täällä voi tutustua kaivoksen historiaan ja sisään pääsee myös maanalaisiin tunneleihin. Eniten vierailusta saa irti opastetulla kierroksella, jolloin pääsee myös paikkoihin, joihin muuten ei pääse. Lapsille on kaivosaiheinen teemapuisto, Lasten kaivos, jossa pääsee leikin kautta selvile kaivostoiminnan saloista. Myös ravintola löytyy.

www.vanhakaivos.com

Tornikatu 1, Outokumpu (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Hotelliravintola Kumpu

Keskellä kylää sijaitseva siisti ja kotoisa hotelli, jonka henkilökunta on ystävällistä ja jonka aamiaisesta saa hyvän alun päivälle. Ääniä kantautuu kadulta jonkun verran sisään, mutta kuitenkin niin vähän, että harvoja asia häirinnee. Ravintola toimii myös lounasravintolana.

www.booking.com/hotel/fi/hotelliravintola-kumpu-outokumpu.fi.html

Asemakatu 1, Outokumpu (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen

Kaksola - kesän ihanin mansikkapaikka

Kaksolan marjatilalla Juojärven rannalla voi heinä-elokuussa kerätä itse kymmentä eri marjaa ja hankkia makoisat varhaisperunat. Suvun hallussa vuodesta 1884 ollut tila tarjoaa myös mökkimajoitusta ja on kesäisin auki klo 8-20. Emännän pienessä yrttitarhassa kasvatetaan mauste- ja lääkeyrttejä ja myös lukuisat luonnonkukat kukoistavat tilalla.

www.kaksola.fi

Viuruntie 15, Outokumpu (kartalla)

Tekemistä Ostokset Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen