Lieksa – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Ukko-kolin maisemahissi

Luontokeskus Ukko sijaitsee lähellä Kolin laskettelukeskusta ja täältä voi maisemahissin kanssa lähteä 720 metrin kierrokselle, joka kestää 8 minuuttia, ja jonka aikaa noustaan yli 200 metriä ylemmäs kohti Ukko-Kolin huippua. Matkan aikana aukeavat huimat metsämaisemat ja näkymät Pieliselle. Hissi on kaksipaikkainen vaijeria pitkin kulkeva avoin tuolihissi.

www.koli.fi/fi/Harrasta/Kesakausi/Maisemahissi

Ylä-kolintie 39, Koli, Lieksa (kartalla)

Nähtävää Hyvä kesäisin

Monolan aitta

Aino ja Jean Sibeliuksen häämatka suuntautui Pieliselle ja Monolaan Lieksassa Pohjois-Karjalassa kesällä 1892. Monolan häämatka-aitta on ainutlaatuinen kunnostettu kulttuurikohde, jonka luonto ja näkymät Pielisen yli Kolille innoittivat säveltäjämestarin luomistyötä. Sibeliusten häämatkan tunnelmat pääset aistimaan ja kokemaan opastetulla vierailulla Monolassa. Monola-juhlaviikkoa vietetään vuosittain heinäkuun alussa.

www.monola.fi

Monolanniementie, Lieksa (kartalla)

Nähtävää Hyvä kesäisin Rauhallinen

Ennenku mie romahan, Kolin Villa ORA's

Tuntuuko, sinusta että keho käy kierroksilla ja stressi valtaa mielen? Yrittääkö kehosi viestiä jotain, mutta et luota tuntemuksiisi? Ennenku mie romahan- elämyspäivä sopii täydellisesti myös ystävien yhteiseksi virkistyspäiväksi, polttariporukoille tai yrityksesi tyhy päiväksi? Ota yhteyttä, niin räätälöidään sinulle muistojen täyteinen päivä Kolilla.

mailchi.mp/0d25c99da305/ennenku-mie-romahan

Villa ORA's Koli, Verkkovaara 1, 83960 Lieksa (kartalla)

mailchi.mp/9948a5e84526/foresting : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Vauhdikas Rauhallinen