Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
koristekuva Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Ilmoitus
Pohjanmaa
Pohjanmaa (täyskuva)

Pohjanmaa – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Kaskinen

Vanha kalasatama ja Kalastusmuseo

Alueen kalastusperinteisiin pääsee tutustumaan kalastusmuseossa, joka sijaitsee Kalarannassa, rakennuksessa jossa on aiemmin toiminut kalasuolaamo ja kalakauppa.

Ådskär eli Lipinnokka - Kaskisten saaren eteläisin kärki

Jos puutalokaupungin kaduilla kävelyn lisäksi, mieli halajaa Kaskisten luontoon ja kallioisille rannoille, kannattaa käydä Lipinnokassa, joka on saaren eteläisin kohta ja paikallisten keskuudessa suosittu ulkoilualue ja luonnonnähtävyys.

Mustasaari

Björklunds Hemslöjd

Kiva putiikki, joka myy huovutettuja tuotteita, villalankaa, 100% villaneuleita, puutöitä, keramiikkatöitä, pläkkitöitä ja käsityötarvikkeita.

Närpiö

Hotelli Red & Green - Mitt i Stan

Siisti, moderni ja lämminhenkinen hotelli aivan Närpiön keskustassa. Tunnetaan myös nimellä "Mitt i Stan" ja huoneita täällä on 30. Hotellin ravintola tarjoaa melko monipuolisen aamiaisen ja maukkaita a'la carte -annoksia (kokeile vaikka grillattua tonnikalaa tai nieriää).

Bon Appétit Närpes - Filippiiniläinen ravintola

Filippiiniläistä ruokakulttuuria filosofiansa mukaisesti suomalaiseen yhdistelevä ravintola, joka sijaitsee helpolla paikalla päätien varrella. Valikoimassa vilahtelee niin hampurilaisia, sushia, kuin perinteistä pihviä, mereneläviä kuten lohta ja kanaruokia.

Pietarsaari

Puutarhakahvila Café Skorpan

Cafe Skorpanin pihalla, syreenien ja hedelmäpuiden varjossa kelpaa nauttia paikan päällä leivottuja kanelipullia ja lusikoida täällä tehtyä jäätelöä, joka maistuu vaikkapa suolakinuskilta, sitruuna- ja tyrnisorbetilta, lakritsilta tai mustikalta.

Fäboda Kaffestuga

Fäboda Kaffestuga tarjoaa herkullisia leivonnaisia ja paikallista jäätelöä hyvällä paikalla meren rannassa. Maisemat ovat hienoja, hinnat eivät ollenkaan pahoja ja iloinen palvelu kruunaa vierailun.

Vaasa

Zip Adventure Park - seikkailupuisto

Zip Adventure parkissa voit koetella taitojasi ja rohkeuttasi kulkemalla pitkin puusta toiseen kulkeavia, toinen toistaan haatavampia ratoja ja ylittämällä niillä olevia esteitä. Lopuksi liu'ut komeasti maaliin. Korkeanpaikan kammoisille tarjolla on myös maanpinnan tason aktiviteetteja.

Edvininpolku, jonka varrella on yli 100 ITE-taideteosta

Edvininpolun varrella pääset näkemään yli 100 taitelija Edvin Hevonkosken metallista, puusta ja jätemateriaaleista valmistamaa veistosta. Teokset kuvaavat mm. eläimiä, kirjoista tuttuja hahmoja ja poliitikkoja, usein humoristisella otteella.

Korsnäs

Kristiinankaupunki

Kruunupyy

Laihia

Luoto

Maalahti

Pedersöre

Uusikaarlepyy

Vöyri

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti