Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Pohjanmaa
Pohjanmaa
Pohjanmaa (täyskuva)
Pohjanmaa

Vaasa – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Korv-Görans - Bigger is better

Korv-Görans on ympäri maan piirin tunnettu käsite, joka yhdistetään hyvään ruokaan, mukavaan henkilökuntaan ja erityisesti valtaviin annoskokoihin. Hampurilaisen tai kebabin nauttiminen missä tahansa Korv-Göransissa (Pietarsaari, Kokkola, Vaasa tai Tammisaari) todistaa, että grillin lupaus, "Bigger is better" pitää 100% paikkansa.

www.korvgorans.fi/

Palosaaren tori, 65200 Vaasa (kartalla)

Ruokailu

Käsityöleipomo Aroma

Aroma on pieni, mutta ihanan herkullinen leipomo, jossa leivät leivotaan perinteiseen tapaan juureen. Aroman parasta antia ovatkin hapanjuurileivät, jotka leivotaan kiviuunissa ja voilla leivotut pullat. Kannattaa testata puolukalla maustettuja pullia. Tuotteet vaihtelevat sesogneittain ja niissä käytetään kunkin kauden ominaisia raaka-aineita. Paikka on myös kahvila, jossa tarjotaan Tinto Roasteryn kahveja ja myös raikkaita salaattilounaita.

aroma.fi/

Hovioikeudenpuistikko 11, 65100 Vaasa (kartalla)

Ruokailu

Rauniopuisto - Vanhan Vaasan rauniot

1400- ja 1500-lukujen vaihteessa Vaasan alueelle rakennettiin Pyhän Marian kirkko ja noin sata vuotta myöhemmin sen lähelle triviaalikoulu. Tätä koulua kävi myös Johan Ludvig Runeberg, Suomen kansallisrunoilija. Vuonna 1852 alueella syttyi tulipalo, joka poltti kylän maan tasalle. Se, mitä jäi jäljelle kirkosta, sen kellotapulista ja koulusta on nähtävissä Vaasan Rauniopuistossa. Talvisin kellotapulin raunioiden vieressä olevaa mäkeä käytetään pulkkamäkenä.

www.vaasa.fi/asu-ja-ela/vapaa-aika/luontovaasa/retkeilykohteet/kulttuuriymparistokohteet/vanha-vaasa/rauniopuisto/

Kauppiaankatu 5, 65380 Vaasa (kartalla)

Nähtävää

Hietasaaren uimaranta

Hietasaaren hiekkaranta sijaitsee lähellä keskustaa ja on Vaasan suurin uimaranta, rantaa riittää noin 300 metrin matka. Lapsiperheet viettävät eniten aikaa rannan eteläosassa koska vesi siellä syvenee hitaammin kuin muualla. Rannalla on kesäkahvila (Hietasaaren Helmi), keinuja lapsille ja sieltä voi vuokrata SUP-laudan. Autolla pääsee aivan uimarannan vieressä olevalle parkkipaikalle, mutta kauniina päivinä se täyttyy nopeasti.

63.09400,21.59402 (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Tropiclandia

Vesipuisto ja Kylpylä Tropiclandia on vesipetojen suosikki Vaasassa. Kesäisin voit viilettää pitkin vesiliukumäkiä ulkovesipuistossa, ja ympäri vuoden helliä itsesäsi sisävesipuiston lämpimissä vesissä tai ottaa ilon irti aaltokoneen nostattamissa pyörteissä.

www.tropiclandia.fi/

Kesäpolku 1, 65170 Vaasa (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Zip Adventure Park - seikkailupuisto

Zip Adventure parkissa voit koetella taitojasi ja rohkeuttasi kulkemalla pitkin puusta toiseen kulkeavia, toinen toistaan haatavampia ratoja ja ylittämällä niillä olevia esteitä. Lopuksi liu'ut komeasti maaliin. Korkeanpaikan kammoisille tarjolla on myös maanpinnan tason aktiviteetteja.

www.zipadventurepark.com/

Niemeläntie 15, Vaskiluoto, Vaasa (kartalla)

Tekemistä
Vauhdikas

Edvininpolku, jonka varrella on yli 100 ITE-taideteosta

Edvininpolun varrella pääset näkemään yli 100 taitelija Edvin Hevonkosken metallista, puusta ja jätemateriaaleista valmistamaa veistosta. Teokset kuvaavat mm. eläimiä, kirjoista tuttuja hahmoja ja poliitikkoja, usein humoristisella otteella. Polun varrella on myös sotahistoriasta kertova korsukylä, johon kuuluu mm. miehistökorsu, savusauna ja juoksuhauta. Teokset on sijoitettu noin 2 kilometriä pitkän ulkoilureitin varrelle.

www.vaasa.fi/asu-ja-ela/vapaa-aika/puistot-ja-viheralueet/puistot/edvininpolun-puisto/

Aleksis Kiventie 57, Vaasa (kartalla)

Nähtävää

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti