Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Närpiö
Närpiö (täyskuva)

Närpiö – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Linds Kök - Trooppinen kasvihuoneravintola

Ennakkoluulottomia makuyhdistelmiä trooppisten hedelmäpuiden (yli 50 erilaista) katveessa on täällä tarjolla kasvihuonemiljöössä, joka on taitavasti rakennettu ravintolaksi. Oletko jo kokeillut makuhermoja kutkuttavia mansikoita valkosipulin kera? Tai maistuisiko makeasta tomaatista valmistettua pannacotta? Närpiö on maan merkittävin tomaatintuottaja ja täällä tomaatit ovat tärkeä osa ruoanlaittoa. Pisteenä i:n päällä, ruoat höystetään ja koristellaan yli 200 täällä kasvavan syötävän kasvin ja kukan valikoimista saatavista aineksista. Tarkista aukiolo kotisivuilta.

www.lindskok.fi/

Bäcklidvägen 476, Närpiö (kartalla)

Ruokailu

Keskiaikainen kivikirkko ja 150 kirkkotallia

Kun perhekunnat aikoinaan saapuivat kirkkoon, hevoselle ja kärryille piti tietenkin järjestää paikka kirkonmenojen ajaksi. Tätä tarkoitusta varten kirkkojen viereen oli tapana rakentaa pieniä hevosenmentäviä kirkkotalleja. Lähes kaikkialta muualta ne on purettu pois, mutta Närpiössä pieniä punamultaisia talleja seisoo vielä kirkon vieressä rivissä yli 150 kappaletta. Vanhimmat ovat 1700-luvulta, ja tämä on varsin ainutlaatuinen näky. Myös kirkkorakennus ja erillinen kellotapuli ovat hienoja.

retkipaikka.fi/keskiaikainen-kivikirkko-ja-150-kirkkotallia-ovat-vaikuttava-naky-tien-varressa-narpiossa/

Kyrkvägen 17, Närpiö (kartalla)

Nähtävää

Närpiön teatteri - Kesäteatteria Närpiön murteella ja pyörivällä katsomolla

Suomenruotsalaista teatteria, jossa Närpiön murteella on vahva rooli voi seurata Närpiön harrastelijateatterin näytöksissä. Murteen kanssa esityksiin tuodaan ei pelkästään huumoria, mihin murteita teatterissa usein käytetään, vaan koko tunteiden kirjo; iloa, surua, tuskaa ja vakavuutta. Murteen luovan käytön lisäksi Närpiön kesäteatteri tunnetaan yli 50-vuotiaasta pyörivästä katsomostaan, joka avaa lavastuksiin mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Teatteri sijaitsee Öjskogsparken-puistoalueella. Vuoden 2021 näytöksenä on Robin Hood.

www.narpesteater.fi/fi/

Kirkkotie 23, Närpiö (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin

Tomatkarnevalen - Tomaatin vuotuinen riemujuhla

Kun heinäkuun ensimmäinen perjantai ja lauantai koittaa, tomaatit kannetaan esiin maailman pisimmälle tomaattipöydälle, artistit virittävät soittimensa kuntoon ja ravintolateltat pystytetään - on tomaattikarnevaalin aika. Pääkatu suljetaan, väki saapuu paikalle, musiikki soi, tapahtumia järjestään, on näyttelyitä, on hyviä markkinatarjouksia. On kesä ja karnevaaliväki nauttii tunnelmasta aina pikkutunneille asti. Vuoden 2021 karnevaaleja ei järjestetä koronan takia, mutta 2022 kekkerit pidetään sitäkin suurempana.

www.facebook.com/Tomatkarnevalen-197694166928143/

Närpesvägen 14, Närpiö (kartalla)

Tekemistä

Hotelli Red & Green - Mitt i Stan

Siisti, moderni ja lämminhenkinen hotelli aivan Närpiön keskustassa. Tunnetaan myös nimellä "Mitt i Stan" ja huoneita täällä on 30. Hotellin ravintola tarjoaa melko monipuolisen aamiaisen ja maukkaita a'la carte -annoksia (kokeile vaikka grillattua tonnikalaa tai nieriää). Yleisessä saunassa voi nauttia löylyistä. Auton voi pysäköidä katoksen alle, ja sähköauton saa kiinni lataukseen. Rakennuksessa toimii myös elokuvateatteri. Arkipäivisin tarjolla on vaihtuva lounas seisovasta pöydästä.

www.booking.com/hotel/fi/red-amp-green.fi.html

Närpesvägen 16, Närpiö (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Bon Appétit Närpes - Filippiiniläinen ravintola

Filippiiniläistä ruokakulttuuria filosofiansa mukaisesti suomalaiseen yhdistelevä ravintola, joka sijaitsee helpolla paikalla päätien varrella. Valikoimassa vilahtelee niin hampurilaisia, sushia, kuin perinteistä pihviä, mereneläviä kuten lohta ja kanaruokia. Tarjolla annoksia a'la carte -listalta ja lounasaikaan buffet.

www.facebook.com/BonAppetitNarpes/

Nixvägen 28, Närpiö (kartalla)

Ruokailu

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti