Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Närpiö
Närpiö (täyskuva)

Närpiö – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Linds Kök - Trooppinen kasvihuoneravintola

Ennakkoluulottomia makuyhdistelmiä trooppisten hedelmäpuiden (yli 50 erilaista) katveessa on täällä tarjolla kasvihuonemiljöössä, joka on taitavasti rakennettu ravintolaksi. Oletko jo kokeillut makuhermoja kutkuttavia mansikoita valkosipulin kera? Tai maistuisiko makeasta tomaatista valmistettua pannacotta? Närpiö on maan merkittävin tomaatintuottaja ja täällä tomaatit ovat tärkeä osa ruoanlaittoa. Pisteenä i:n päällä, ruoat höystetään ja koristellaan yli 200 täällä kasvavan syötävän kasvin ja kukan valikoimista saatavista aineksista. Tarkista aukiolo kotisivuilta.

www.lindskok.fi/

Bäcklidvägen 476, Närpiö (kartalla)

Ruokailu

Keskiaikainen kivikirkko ja 150 kirkkotallia

Kun perhekunnat aikoinaan saapuivat kirkkoon, hevoselle ja kärryille piti tietenkin järjestää paikka kirkonmenojen ajaksi. Tätä tarkoitusta varten kirkkojen viereen oli tapana rakentaa pieniä hevosenmentäviä kirkkotalleja. Lähes kaikkialta muualta ne on purettu pois, mutta Närpiössä pieniä punamultaisia talleja seisoo vielä kirkon vieressä rivissä yli 150 kappaletta. Vanhimmat ovat 1700-luvulta, ja tämä on varsin ainutlaatuinen näky. Myös kirkkorakennus ja erillinen kellotapuli ovat hienoja.

retkipaikka.fi/keskiaikainen-kivikirkko-ja-150-kirkkota...

Kyrkvägen 17, Närpiö (kartalla)

Nähtävää

Närpiön teatteri - Kesäteatteria Närpiön murteella ja pyörivällä katsomolla

Suomenruotsalaista teatteria, jossa Närpiön murteella on vahva rooli voi seurata Närpiön harrastelijateatterin näytöksissä. Murteen kanssa esityksiin tuodaan ei pelkästään huumoria, mihin murteita teatterissa usein käytetään, vaan koko tunteiden kirjo; iloa, surua, tuskaa ja vakavuutta. Murteen luovan käytön lisäksi Närpiön kesäteatteri tunnetaan yli 50-vuotiaasta pyörivästä katsomostaan, joka avaa lavastuksiin mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Teatteri sijaitsee Öjskogsparken-puistoalueella. Vuoden 2021 näytöksenä on Robin Hood.

www.narpesteater.fi/fi/

Kirkkotie 23, Närpiö (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin

Tomatkarnevalen - Tomaatin vuotuinen riemujuhla

Kun heinäkuun ensimmäinen perjantai ja lauantai koittaa, tomaatit kannetaan esiin maailman pisimmälle tomaattipöydälle, artistit virittävät soittimensa kuntoon ja ravintolateltat pystytetään - on tomaattikarnevaalin aika. Pääkatu suljetaan, väki saapuu paikalle, musiikki soi, tapahtumia järjestään, on näyttelyitä, on hyviä markkinatarjouksia. On kesä ja karnevaaliväki nauttii tunnelmasta aina pikkutunneille asti. Vuoden 2021 karnevaaleja ei järjestetä koronan takia, mutta 2022 kekkerit pidetään sitäkin suurempana.

www.facebook.com/Tomatkarnevalen-197694166928143/

Närpesvägen 14, Närpiö (kartalla)

Tekemistä

Hotelli Red & Green - Mitt i Stan

Siisti, moderni ja lämminhenkinen hotelli aivan Närpiön keskustassa. Tunnetaan myös nimellä "Mitt i Stan" ja huoneita täällä on 30. Hotellin ravintola tarjoaa melko monipuolisen aamiaisen ja maukkaita a'la carte -annoksia (kokeile vaikka grillattua tonnikalaa tai nieriää). Yleisessä saunassa voi nauttia löylyistä. Auton voi pysäköidä katoksen alle, ja sähköauton saa kiinni lataukseen. Rakennuksessa toimii myös elokuvateatteri. Arkipäivisin tarjolla on vaihtuva lounas seisovasta pöydästä.

www.booking.com/hotel/fi/red-amp-green.fi.html

Närpesvägen 16, Närpiö (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen

Bon Appétit Närpes - Filippiiniläinen ravintola

Filippiiniläistä ruokakulttuuria filosofiansa mukaisesti suomalaiseen yhdistelevä ravintola, joka sijaitsee helpolla paikalla päätien varrella. Valikoimassa vilahtelee niin hampurilaisia, sushia, kuin perinteistä pihviä, mereneläviä kuten lohta ja kanaruokia. Tarjolla annoksia a'la carte -listalta ja lounasaikaan buffet.

www.facebook.com/BonAppetitNarpes/

Nixvägen 28, Närpiö (kartalla)

Ruokailu

Pihlapuoti

Siellä on myytävänä vanhojs, astioita, huonekaluja ym.mielenkiintoista. Lisäksi kädentaitajien tuotteita korvakoruja, saippuaa y.m. Lisäksi myytävänä kahvia, teetä ja jäätelöä

Osoite: Vanha Tampereentie, Lieto as.

Ostokset
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Pihlapuoti Liedossa

Kävimme kesälomalla Pihlapuodissa. Paljon vanhaa tavaraa, mutta se mikä oli meidän mielestä mahtava yllätys. Oli hintataso! Olemme paljon vastaavia liikkeitä kiertäneet vuosien aikana ja Pihlapuoti oli ensimmäinen josta ostettiin. Joimme kahvit ja nautimme jäätelöt. Matka jatkui tämän stopin jälkeen hyvällä mielellä.

Vanha Tampereentie 1779 (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti