Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rauma on yksi Länsi-Suomen parhaista vierailupaikoista, ja sen ainutlaatuinen, Pohjoismaiden suurin vanha puutaloalue on kesäisin myös muualta Suomesta peräisin olevien matkailijoiden suosiossa. Rauman tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
koristekuva Suomen toiseksi vanhin kaupunki Porvoo on ympäri vuoden mutta etenkin keskikesällä ja -talvella Suomen kenties hienoin vierailupaikka Siellä on kansainvälistä tunnelmaa, jota ei muista Suomen pikkukaupungeista löydy. Porvoon tärkeimmät alueet, niiden nähtävyydet ja majapaikat
Ilmoitus
Pohjanmaa
Pohjanmaa
Pohjanmaa (täyskuva)
Pohjanmaa

Pietarsaari – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Nanoq - Arktinen museo

Nanoq on kunnianosoitus arktisten luonnonkansojen kulttuurille. Museossa on esillä arktista taidetta, kalastus- ja metsästysvälineitä, kasveja ja tekstiilejä, Kanadan inuiittien tekemä vuolukivikokoelma, turvemaja, pyyntimaja, kullanhuuhdontakenttä ja paljon muuta. Täällä on myös mahdollista tutustua pohjois- ja etelänavalle suuntautuneisiin tutkimusretkiin ja nähdä minkälaisia varusteita retkikunnat kuljettivat mukanaan. Nanoq on grönlantia ja tarkoittaa jääkarhua. Museo on auki vain kesäisin.

www.museot.fi/museohaku/?museo_id=21652

Pörkenäsintie 60, 68620 Pietarsaari (kartalla)

Lillsand eli Pikkuhiekan uimaranta

Lillsand on, nimensä mukaisesti, mukava pieni hiekkaranta. Paikalla on myös kesäkahvila ja kenttä, jolla voi pelata rantalentistä.

Pikkuhiekantie 265, 68620 Pietarsaari (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Korv-Görans - Bigger is better

Korv-Görans on ympäri maan piirin tunnettu käsite, joka yhdistetään hyvään ruokaan, mukavaan henkilökuntaan ja erityisesti valtaviin annoskokoihin. Hampurilaisen tai kebabin nauttiminen missä tahansa Korv-Göransissa (Pietarsaari, Kokkola, Vaasa tai Tammisaari) todistaa, että grillin lupaus, "Bigger is better" pitää 100% paikkansa.

www.korvgorans.fi/jakobstad

Kanavapuistikko 17, 68600 Pietarsaari (kartalla)

Ruokailu

Puutarhakahvila Café Skorpan

Cafe Skorpanin pihalla, syreenien ja hedelmäpuiden varjossa kelpaa nauttia paikan päällä leivottuja kanelipullia ja lusikoida täällä tehtyä jäätelöä, joka maistuu vaikkapa suolakinuskilta, sitruuna- ja tyrnisorbetilta, lakritsilta tai mustikalta. Kahvila sijaitsee Pietarsaaren vanhan puutalokaupunginosan Skatan laidalla. Skorpan on kesäkavila, eli se on talvikauden suljettu.

www.skorpan.fi/

Loveret 14, 68600 Jakobstad (kartalla)

Ruokailu

Fäboda Kaffestuga

Fäboda Kaffestuga tarjoaa herkullisia leivonnaisia ja paikallista jäätelöä hyvällä paikalla meren rannassa. Maisemat ovat hienoja, hinnat eivät ollenkaan pahoja ja iloinen palvelu kruunaa vierailun.

www.faboda.fi/

Pikkuhiekantie 263, Pietarsaari (kartalla)

Ruokailu

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti