Keski-Pohjanmaa – Vinkkejä ja matkakohteita

Kuvituskuva

Tälle sivulle on koottu kunkin paikkakunnan uusimmat vinkit. Lisää vinkkejä löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Halsua

Kannus

Kaustinen (11 vinkkiä)

Tastulan Lomakylä

Olet sitten liikkeellä asuntovaunulla, etsit perusmökkimajoitusta tai haluat majoittua nykyaikaisin mukavuuksin varustellussa mökissä, Tastulan Lomakylässä on vaihtoehtoja tarjolla. Lomakylä on kauniilla paikalla Tastulanjärven rannalla, joten täällä on lapsillekin sopiva uimaranta ja leikkipaikkoja löytyy. Tekemistä riittää, vaikka minigolfin tai SUP-lautailun parissa.

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat on järjestetty vuosittain jo yli viidenkymmenen vuoden ajan. Aina heinäkuussa järjestettävä erittäin suosittu festivaali kerää yleisöä ja esiintyjiä ympäri maailman, ja onkin tavallista perheystävällisempi musiikkitapahtuma. Liput ja majoitus juhlaviikolle kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Kokkola (5 vinkkiä)

Tankarin majakkasaari

Tankar on majakkasaari Kokkolan ulkosaaristossa. Saaren keskellä on kivikasa, jonne saarella ensi kertaa vierailevan kuuluu perinteen mukaan kantaa rannasta niin suuri kivi kuin jaksaa. Saaren luonto on karua, ja siihen on hyvä tutustua kiertämällä kilometrin pituinen luontopolku. Saaren ensimmäiset asukkaat olivat hylkeenpyytäjiä. Saarella on edelleen vanha kalastajakylä, puukirkko, luotsiasema, museo ja tietenkin punavalkoinen majakka. Kokkolasta kuljetaan Tankariin M/S Jenny -aluksella.

Korv-Görans - Bigger is better

Korv-Görans on ympäri maan piirin tunnettu käsite, joka yhdistetään hyvään ruokaan, mukavaan henkilökuntaan ja erityisesti valtaviin annoskokoihin. Hampurilaisen tai kebabin nauttiminen missä tahansa Korv-Göransissa (Pietarsaari, Kokkola, Vaasa tai Tammisaari) todistaa, että grillin lupaus, "Bigger is better" pitää 100% paikkansa.

Lestijärvi (5 vinkkiä)

Kirppis, käsityö- ja pullapuoti

Kirpputori ja käsityötuotteiden puoti. Usein lasten ja aikuisten vaatteita, kankaita, sisustustavaraa ja leivonnaisia & pullaa. Kannattaa poiketa.

Lestijärvi DiscGolfPark - frisbeegolf-rata

18-väyläinen frisbeegolfrata, joka kiertää metsäisessä, mutta tasaisessa ja helppokulkuisessa kuivassa kangasmaastossa, noin 3 kilometrin päässä Lestijärven keskustasta. Alueella on helppo pelata, koska täällä ei juuri liiku muita kulkijoita kuin kanssapelaajia. Väylien pituus vaihtelee 65 metrin ja 190 metrin välillä. Pelaamaan voi tulla ilmaiseksi. Tarvittaessa heittokiekkoja voi kysyä lainaksi Lestijärven Palomiehet ry:ltä, joka myös on ratahankkeen takana.

Perho

Toholampi

Veteli

Vetelissä hyvää!

Vetelissä kannattaa mennä Karjalankoskelle ( Heikkilästä johtaa tie), Taidekartano ja Ingmannin sohva ovat lähekkäin. Puusaarenkallio, Sulkaharjun luontopolku. Vetelin kirkkomaa on kaunis, sankarihaudat, Vapaussodan muistomerkki ja koko kirkkopiha on Suomen historiaa. Räyringin järven ympäriajelu antaa silmanruokaa. Haapasalossa on Kreeta Haapasalon muistomerkki. Patanan kaunis kyläkuva järven ympärillä. Keinojärvi kalastajien unelmapaikka.