Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Kaustinen – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Tastulan Lomakylä

Olet sitten liikkeellä asuntovaunulla, etsit perusmökkimajoitusta tai haluat majoittua nykyaikaisin mukavuuksin varustellussa mökissä, Tastulan Lomakylässä on vaihtoehtoja tarjolla. Lomakylä on kauniilla paikalla Tastulanjärven rannalla, joten täällä on lapsillekin sopiva uimaranta ja leikkipaikkoja löytyy. Tekemistä riittää, vaikka minigolfin tai SUP-lautailun parissa.

www.tastulanlomakyla.fi/

Pertuntie 7, 69600 Kaustinen (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat

Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat on järjestetty vuosittain jo yli viidenkymmenen vuoden ajan. Aina heinäkuussa järjestettävä erittäin suosittu festivaali kerää yleisöä ja esiintyjiä ympäri maailman, ja onkin tavallista perheystävällisempi musiikkitapahtuma. Liput ja majoitus juhlaviikolle kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

kaustinen.net/

Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Kulttuuria Kansantaiteenkeskuksessa

Kulttuuri on esillä Kaustisilla kaikkialla. Kansantaiteenkeskuksessa on Suomen Kansansoitinmuseo sekä Galleria jossa voi käydä tutustumassa Dallmeier-kokoelmaan. Taidetta on esillä myös ulkotiloissa, Kansantaiteenkeskuksen Taidepuistossa. Kansantaiteenkeskuksessa on museomyymälä ja kahvila.

www.kansantaiteenkeskus.fi/

Jyväskyläntie 3, 69601 (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Frisbeegolfia Kaustisilla

Kaustisilla on tekninen ja haastavakin 18-korinen frisbeegolfrata, joka pujottelee kauniissa maastossa. Tämän erittäin suositun radan pituus on kokonaisuudessaan 1445m, korkeuseroja ja hyvin erilaista maaperää löytyy radan koko matkalta.

Kalliontie 13, 69600 Kaustinen (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Wirkkaloiden taiteilijapolku

Wirkkaloiden taiteilijapolku on 152,3 km pitkä ja polku lähtee taiteilija Ilmari Wirkkalan kodista. Reittiin kannattaa tutustua etukäteen netissä ja suunnitella minkä pätkän reitistä haluaa nähdä. Historiaankin kannattaa tutustua etukäteen että saa mahdollisimman paljon irti käynnistään. Reitin varrella voi nähdä Kraatarimuseon, Kalevalaisen triptyykin, Vetelin kotiseutumuseon, Vetelin kirkon patsaat, Perhon kirkon alttaritaulu, Kuorikoskien kirkonrakentajien muistomerkki, Kreeta Haapasalon pats

genius.apulainen.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=247&Itemid=315&lang=fi

Jyväskyläntie 3, Kaustinen (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Kappelin grilli

Kappelin grilli on palvellut asiakkaitaan Kaustisella jo pitkään. Kappelin grillin erikoisuudet ovat erilaiset grilliruuat kuten hampurilaiset, kebabit ja pihviannokset. Kesäisin Kappelin grillillä on myös jäätelökioski joka on suosittu kesäinen pysähtymispaikka. Kappelin grilliltä löytyy varmasti ruokaa myös lapsille joten se voi olla hyvä pysähtymispaikka myös lapsiperheille.

kappelingrilli.fi/

Kaustintie 4, Kaustinen (kartalla)

Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille

Ampumarata

Kaustisen ampumarata on laadukas ampumarata jossa pääsee harjoittelemaan ampumista. Paikalla on kolme haulikkorataa ja 50m/75m hirvirata. Ampumaradalla voi ampua myös sateessa sillä ampumaradalla on katto. Ampumaradalla järjestetään myös alueellisia, kansallisia ja SM-tason kilpailuja joita ampumisesta kiinnostuneet voivat käydä katsomassa tai itse osallistua kilpailuun.

veikot2.kaustinen.fi/?page_id=54

Teerijärventie 190, Kaustinen (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Vauhdikas

Kartingrata

Kaustisen moottorikerhon kartingradalla on vauhdikasta tekemistä koko perheelle. Radat ovat auki aina kun rata on sula. Kartingradalla pääsee kokeilemaan moottoriurheilua matalalla kynnyksellä. Kartingradalla on hyvä yhteishenki ja kaikki uudet kokeilijat on otettu lämpimästi vastaan. Radan pituus on 450 m ja leveys on 5 m.

www.facebook.com/kaustisenmoottorikerho/

Siltatie 3, Kaustinen (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Tuohi- antin maantie

Tuohi-antin maantie on kulttuuriperintö reitille merkitty alue. Tuohi-antin maantieltä voi poiketa monenlaisiin historiallisiin kohteisiin. Kaikki kohteet ovat eri aikakausilta ja niitä löytyy koko maantien varrelta. Tie on helppokulkuinen ja kiinnostava myös lapsille. Historiallisten kohteiden lisäksi tiellä voi nauttia kauniista luonnosta. Kohteita reitin varrella ovat Lampuodin talo, hauta perhossa, perhon kotiseutumuseo, kokkonevan taistelu, Kreeta Haapasalon muistokivi, Alfred Salmelan talo

geniusloci.chydenius.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=341&Itemid=533&lang=fi

Emäntäkouluntie 30, Veteli (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Hotelli Kaustinen

Hotelli Kaustinen sijaitsee Kaustisen keskustassa perhonjoen varrella. Hotellissa on tarjolla hyvää ruokaa ja juomaa hintaan kuuluu hyvä hotelliaamiainen. Hotellilta löytyy monipuolinen kuntosali ja vastikään uusittu sauna. Hotellilta löytyy myös kosmetologin, kampaajan, hierojien palveluita. Hotellilla järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Esimerkiksi tanssituokiot ja karaokeillat ovat suosittuja.

www.hotellikaustinen.fi/hotelli-kaustinen

Pajalantie 24, 69600 Kaustinen (kartalla)

Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi Kaustisiin

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti