Kokkola – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Tankarin majakkasaari

Tankar on majakkasaari Kokkolan ulkosaaristossa. Saaren keskellä on kivikasa, jonne saarella ensi kertaa vierailevan kuuluu perinteen mukaan kantaa rannasta niin suuri kivi kuin jaksaa. Saaren luonto on karua, ja siihen on hyvä tutustua kiertämällä kilometrin pituinen luontopolku. Saaren ensimmäiset asukkaat olivat hylkeenpyytäjiä. Saarella on edelleen vanha kalastajakylä, puukirkko, luotsiasema, museo ja tietenkin punavalkoinen majakka. Kokkolasta kuljetaan Tankariin M/S Jenny -aluksella.

www.visitkokkola.fi/majakkasaari-tankar/

63.9490,22.8479 (kartalla)

Nähtävää Hyvä kesäisin Rauhallinen

The Vanin prässätyt smash burgerit kannattaa testata

Suomen parhaaksi hampurilaisravintolaksi 2023 äänestetyn The Vanin konsepti on luotu ajatuksella, että on aika nostaa katuruoka uudelle tasolle. Kokeneet ja taitavat kokit, joiden taustat ulottuvat fine dining -ravintoloista yökerhoihin, tarjoavat herkullisia annoksiaan pilke silmäkulmassa ja se näkyy kaikessa - mausta aina palveluun asti. Paikka löytyy Kotkan torilta, kannattaa testata, tosin lounasaikaan The Vaniin voi olla jonoa. Hampurilaiset tehdään omien briossisämpylöiden väliin.

www.thevankotka.fi

Kauppatori, Kauppakatu 5, Kotka (kartalla)

Ruokailu

Ohtakarin uimaranta ja Vattajan hiekat - Piilossa pysynyt hiekkarantojen aarre

Upea, rauhallinen, yksi Pohjoismaiden pisimmistä, ja monien mielestä myös yksi Suomen parhaista hiekkarannoista löytyy Vattajanniemeltä Lohtajalla. Alue kuuluu nykyään hallinnollisesti Kokkolaan, ja matkaa sieltä tänne on noin 40 kilometriä, mutta se kannattaa tehdä. Ohtakarin virallinen uimaranta sijaitsee hiekkojen päässä, ja siltä löytyvät palvelut (pukusuojat, wc, rantalentis, yms.), ja loput 15 kilometriä Vattajan hiekkoja on lähes luonnontilassa olevaa hiekkaista rantaviivaa.

www.kokkola.fi/vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/uimarannat/

Ohtakarintie 900, Kokkola (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Vohvelikahvila

Makeat vohvelit, suolaiset vohvelit, vegaaniset vohvelit. Hillovohveli, jäätelövohveli, lakritsivohveli, herkkusienivohveli, paahtopaistivohveli. Vai saisiko olla pulled pork vohveli? Vohvelin ystävät löytävät täältä taatusti mieleisensä vohvelin. Vohvelikahvila sijaitsee Neristanin eli Kokkolan vanhankaupungin laidalla, museokorttelissa, vanhassa Forsnabban leipomossa. Se on auki kesäisin.

vohvelikahvila.fi

Pitkäsillankatu 26, 67100 Kokkola (kartalla)

Ruokailu

Korv-Görans - Bigger is better

Korv-Görans on ympäri maan piirin tunnettu käsite, joka yhdistetään hyvään ruokaan, mukavaan henkilökuntaan ja erityisesti valtaviin annoskokoihin. Hampurilaisen tai kebabin nauttiminen missä tahansa Korv-Göransissa (Pietarsaari, Kokkola, Vaasa tai Tammisaari) todistaa, että grillin lupaus, "Bigger is better" pitää 100% paikkansa.

www.korvgorans.fi

Torikatu 27, 67100 Kokkola (kartalla)

Ruokailu