Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
koristekuva Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Hyppysellinen maailmaa -uutiskirje
Maailmalla
Tuoreita kuulumisia Pienestä matkaoppaasta höystettynä lisukkeilla maailman ääristä, katetaan kuukausittain uutiskirjeessämme.
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Kokkola – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Tankarin majakkasaari

Tankar on majakkasaari Kokkolan ulkosaaristossa. Saaren keskellä on kivikasa, jonne saarella ensi kertaa vierailevan kuuluu perinteen mukaan kantaa rannasta niin suuri kivi kuin jaksaa. Saaren luonto on karua, ja siihen on hyvä tutustua kiertämällä kilometrin pituinen luontopolku. Saaren ensimmäiset asukkaat olivat hylkeenpyytäjiä. Saarella on edelleen vanha kalastajakylä, puukirkko, luotsiasema, museo ja tietenkin punavalkoinen majakka. Kokkolasta kuljetaan Tankariin M/S Jenny -aluksella.

www.visitkokkola.fi/majakkasaari-tankar/

63.9490,22.8479 (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Korv-Görans - Bigger is better

Korv-Görans on ympäri maan piirin tunnettu käsite, joka yhdistetään hyvään ruokaan, mukavaan henkilökuntaan ja erityisesti valtaviin annoskokoihin. Hampurilaisen tai kebabin nauttiminen missä tahansa Korv-Göransissa (Pietarsaari, Kokkola, Vaasa tai Tammisaari) todistaa, että grillin lupaus, "Bigger is better" pitää 100% paikkansa.

www.korvgorans.fi/

Torikatu 27, 67100 Kokkola (kartalla)

Ruokailu

Vohvelikahvila

Makeat vohvelit, suolaiset vohvelit, vegaaniset vohvelit. Hillovohveli, jäätelövohveli, lakritsivohveli, herkkusienivohveli, paahtopaistivohveli. Vai saisiko olla pulled pork vohveli? Vohvelin ystävät löytävät täältä taatusti mieleisensä vohvelin. Vohvelikahvila sijaitsee Neristanin eli Kokkolan vanhankaupungin laidalla, museokorttelissa, vanhassa Forsnabban leipomossa. Se on auki kesäisin.

vohvelikahvila.fi/

Pitkäsillankatu 26, 67100 Kokkola (kartalla)

Ruokailu

Ohtakarin uimaranta ja Vattajan hiekat - Piilossa pysynyt hiekkarantojen aarre

Upea, rauhallinen, yksi Pohjoismaiden pisimmistä, ja monien mielestä myös yksi Suomen parhaista hiekkarannoista löytyy Vattajanniemeltä Lohtajalla. Alue kuuluu nykyään hallinnollisesti Kokkolaan, ja matkaa sieltä tänne on noin 40 kilometriä, mutta se kannattaa tehdä. Ohtakarin virallinen uimaranta sijaitsee hiekkojen päässä, ja siltä löytyvät palvelut (pukusuojat, wc, rantalentis, yms.), ja loput 15 kilometriä Vattajan hiekkoja on lähes luonnontilassa olevaa hiekkaista rantaviivaa.

www.kokkola.fi/vapaa-aika/liikunta/ulkoliikuntapaikat/uimarannat/

Ohtakarintie 900, Kokkola (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti