Lestijärvi – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Parannan uimaranta

Matala ja hiekkapohjainen uimaranta Lestijärven rannalla, jolta löytyy myös lasten leikkipaikka, kenttä rantalentiksen pelaamiseen sekä grillikatos. Rannalta lähtee lisäksi Kirkonkylälle hyvinvointipolku, jonka varrella on kuntoilulaitteita.

www.lestijarvi.fi/?pg=matkailu

Lestijärventie 618, Lestijärvi (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin

Lestijärvi DiscGolfPark - frisbeegolf-rata

18-väyläinen frisbeegolfrata, joka kiertää metsäisessä, mutta tasaisessa ja helppokulkuisessa kuivassa kangasmaastossa, noin 3 kilometrin päässä Lestijärven keskustasta. Alueella on helppo pelata, koska täällä ei juuri liiku muita kulkijoita kuin kanssapelaajia. Väylien pituus vaihtelee 65 metrin ja 190 metrin välillä. Pelaamaan voi tulla ilmaiseksi. Tarvittaessa heittokiekkoja voi kysyä lainaksi Lestijärven Palomiehet ry:ltä, joka myös on ratahankkeen takana.

frisbeegolfradat.fi/rata/lestijarvi-discgolfpark/

Halsuantie 94, Lestijärvi (kartalla)

Tekemistä

Hotelli Hirvikoski - Rauhallinen maaseutuhotelli Toholammin Sykäräisen kylässä

Hirvikosken maaseutuhotelli sijaitsee Lestijoen rannalla, luonnonkauniilla ja rauhallisella paikalla noin 15 kilometriä Lestijärven kirkonkylältä. Kun täällä avaa huoneensa ikkunan, niin sisään kantautuu vain linnunlaulua. Tunnelma on kiireetön ja konstailematon. Huoneet ovat pelkitettyjä, mutta siistejä. Aamiainen on hyvä perusaamiainen, mitään tähdellistä ei puutu. Hotellin omalta uimapaikalta voi pulahtaa uimaan Lestijokeen.

www.booking.com/hotel/fi/maaseutuhotelli-hirvikoski.fi.html

Tornikoskentie 50, Toholampi, Lestijärvi (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen

Kirppis, käsityö- ja pullapuoti

Kirpputori ja käsityötuotteiden puoti. Usein lasten ja aikuisten vaatteita, kankaita, sisustustavaraa ja leivonnaisia & pullaa. Kannattaa poiketa.

www.facebook.com/lestinkirppis/

Lestintie 30, Lestijärvi (kartalla)

Ruokailu Ostokset

Valkeisjärven leirintäalue

Täällä voi majoittua joko mökissä, asuntovaunussa, teltassa, huvilassa tai korsukylässä. Mökkejä on 11 ja niistä on matkaa rantaan korkeintaan pari sataa metriä. Kaikissa mökeissä on jääkaappi, kahvinkeitin ja kerrosvuoteet. Viiden hengen mökeissä on lisäksi keittolevy, astiat ja pirttikalusto. Asuntoauto/vaunupaikkoja on 70, joista 50 on sähköpaikkoja. Peuran Polku -retkeilyreitistö kulkeen alueen läpi. Lapsille on uimaranta, vesiliukumäki ja jättitrampoliini. Tarjolla pizzaa ja grilliruokaa.

valkeisjarvenleirintaalue.fi

Kinnulantie 725, Lestijärvi (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Hyvä lapsiperheille