Hanko – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Hanko

Sivulla on kaikki nähtävyyksiin liittyvät vinkit ja osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta. Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun alaosasta.

Hangon vesitorni

Hangonvesitorni on helppo ja kaunis nähtävyys kun vierailee Hangossa. Vesitornista näkee koko hangon. Vesitorniin on helppo päästä eli nähtävyys sopii myös lapsiperheille. Vesitornissa toimii kesäisin myös infopiste. Torni on 48 metriä korkea ja torniin pääsee ylös asti hissillä. Sisäänpääsy maksaa 2 euroa. Torni on auki yleisölle toukokuusta syyskuuhun.

visithanko.fi/tuotesivu/hangon-vesitorni/

Christiersonsvägen 10, 10900 Hanko (kartalla)

Nähtävää Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Hangon Tulliniemi - Rento surffikohde niin surffaajille kuin katselijoille

Tuulisina päivinä, joita on erityisesti keväällä ja syksyllä, Hangon rannat ja erityisesti Tulliniemi vetävät surffaajia puoleensa. Taitavasti vetten päällä kiitävät purjelautailijat ja ilmojen teillekin välillä nousevat leijalautailijat vetävät puolestaan paikalle touhua ihailevia ulkoilijoita. Tunnelma on rento ja taitavia suorituksia aalloilla on ilo katsella. Surffaajille paikka on yksi parhaista ja suosituimmista paikoista lajin harrastamiseen Suomessa.

Nähtävää Tekemistä

Ravintola Origo

Hangon ravintola Origo on suosittu korkeatasoinen ravintola. Samalla kun syö voi nauttia kauniista meri miljööstä. Ruuassa käytetään usein paikallista ruokaa ja inspiraatiota ruokaan on saatu ranskalaisesta keittiöstä. Ravintolan menu on pitkä ja lapsillekin löytyy ruokaa esim. kalakeittoa. Ruokalista muuttuu sesonkien mukaan joten aina löytyy uutta syötävää.

www.restaurant-origo.com

Satamakatu 7, 10900 HANKO (kartalla)

Ruokailu Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Neljän tuulen tupa

Neljän tuulen tupa on saarella sijaitseva kahvila. Kahvilassa voi nauttia kauniista merimaisemista hyvän ruuan äärellä. Kahvila sijaitsee aivan rantakallioilla ja rantakallioiden tutkiminen on lapsille kivaa puuhaa ruokailun ohessa. Mannerheim isännöi Neljän Tuulen Tupaa vuosina 1926-1933 joten kahvilalla on rikas historia. Kahvila on erikoisen suosittu lämpiminä kesäpäivinä kun pääsee vilvoittelemaan merituuleen.

www.facebook.com/NeljanTuulenTupaHanko/

Pieni mäntysaari Neljäntuulenkuja, 10900 Hanko (kartalla)

Ruokailu Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Risteily Bengtskäriin

Risteily bengtskäriin on suosittu kesäristeily. Majakka on rakennettu vuonna 1906 ja majakka on 52 metriä merenpinnan yläpuolella. Majakasta löytyy majakkamuseo, museoasunto ja näyttely Bengtskärin taistelusta. Majakasta löytyy myös suosittu kahvila. Majakan valohuone on 252 rappusen yläpäässä joten majakkaan kiipeäminen ei ehkä sovi pienille lapsille. Lähtö Bengtskäriin tapahtuu Itäsataman Kuningattarenlaiturilta Hangosta.

www.bengtskar.fi

Bengtskär, 25950 Rosala (kartalla)

Tekemistä Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Tulliniemen luontopolku

Tulliniemen luontopolulla pääsee näkemään vaihtelevia maisemia ja nauttimaan meren tuoksusta. Reitti kulkee pääosin luonnonsuojelualueella ja maasto on helposti kuljettavaa. Luontopolulla tulee vastaan harvinaisia kasveja niin kuin merikaalia. Alueella on pitkä historia johon kannattaa tutustua ennen vierailua jos historia kiinnostaa. Lähtöpisteestä loppuun reitti on 6,7 km pitkä.

www.hanko.fi/asuminen_ja_ymparisto/ymparisto_ja_luonto/puistot_ja_virkistysalueet/luontopo

Tulluddsvägen 1, 10940 Hangö (kartalla)

Tekemistä Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Plagenin uimaranta

Plagenin uimaranta on täydellinen kesäkohde lapsiperheille. Uimaranta sijaitsee lähellä Hangon keskustaa. Vesi on usein lämmintä ja vesi on melko matalaa. Rannalla on lentopallokenttä, leikkipaikka ja vesikaruselli josta ranta on tunnettu. Rannalla on rantakahvila josta voi ottaa eväät uimisen jälkeen. Plagenin ranta on Hangon vilkkain ranta ja siellä riittää vanhemmillekkin aktiviteetteja. Rannalla voi pelata minigolfia ja vuokrata SUP-lautoja. Rannalla on myös uimakoppeja ja wc.

www.hanko.fi/asuminen_ja_ymparisto/ymparisto_ja_luonto/puistot_ja_virkistysalueet/uimarann

Appelgrensvägen 21, 10960 Hangö (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Vauhdikas

Kylpylähotelli Regatta

Regatta on rannan tuntumassa sijaitsevassa hienosti restauroidussa jugendrakennuksessa toimiva hotelli, jonka lähellä erillisessä rakennuksessa on myös kylpylä. Seutu on rauhallista. Spa ei ole koolla pilattu mutta tyylikkäästi toteutettu ja viihtyisä. Huoneet ovat ilmastoituja, mikä on selvä plussa kuumina kesäpäivinä. Hotellissa on ravintola, josta saa maittavaa ruokaa, eikä aamupalassakaan ole valittamista. Jonkun verran parkkipaikkoja, ja sähköautoille latauspisteitä.

www.booking.com/hotel/fi/regatta.fi.html

Torikatu 2, Hanko (kartalla)

Yöpyminen Ruokailu

Regatta Spa

Regatta spa hotelli on moderni ja tyylikäs spa hotelli. Hotelli sijaitsee lähellä Hangon keskustaa. Ruoka ja juoma hotellissa on korkealuokkaista ja tarjolla on mm. käsintehtyä sushia. Spa:han kuuluu allas ja saunaosastot sekä näköalaterassi. Tarjolla on myös erilaisia hoitoja ja liikuntapalveluita. Kesäsesonkina kylpylä on varattu hotellin asiakkaille ja kesäsesongin ulkopuolella kaikki käyttäjät ovat tervetulleita kylpylään.

www.regattaspahotel.fi/hotelli/

Merikatu 2 10900 Hanko (kartalla)

Ruokailu Yöpyminen Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Rauhallinen