Uusimaa – Vinkkejä ja matkakohteita

Kuvituskuva

Tälle sivulle on koottu kunkin paikkakunnan uusimmat vinkit. Lisää vinkkejä löydät paikkakuntakohtaisilta sivuilta.

Askola

Askolan hiidenkirnut

Koe luonnon ihmeitä ja metsän rauhaa Askolan hiidenkirnuilla! Porvoon jokilaakson kansallismaisemassa graniittiin porautuneita hiidenkirnuja karunkauniin luonnon keskellä. Kirnukalliossa 20 kirnua, noin 500 metrin polku paikan päälle. Mm. maisemapolku, kirnualue, nuotiopaikka ja metsäpolku.

Bromarv

Espoo

Haltia Lake Lodge

Haltia Lake Lodge on Nuuksion kansallispuiston sydämessä, Haltia-keskuksen vieressä sijaitseva luontohotelli – vain puolen tunnin päässä Helsingin vilinästä. Majoituksen lisäksi järjestämme täydellisiä luontoelämyksiä, jotta vierailusi olisi inspiroiva ja virkistävä. Toimintamme rakentuu vakaasti luonnonsuojelun, kestävän kehityksen ja paikallisuuden periaatteille.

Tapiola Festivaali

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty ja heti loppuunmyyty Tapiola Festivaali tulee uusiksi tänä kesänä vieläkin suurempana. Lavoilla nähdään Suomen kärkiartisteja sekä tuhti kattaus 90-luvun vuosituhannen vaihteen legendoja niin meiltä kuin muualtakin.

Hanko (9 vinkkiä)

Plagenin uimaranta

Plagenin uimaranta on täydellinen kesäkohde lapsiperheille. Uimaranta sijaitsee lähellä Hangon keskustaa. Vesi on usein lämmintä ja vesi on melko matalaa. Rannalla on lentopallokenttä, leikkipaikka ja vesikaruselli josta ranta on tunnettu. Rannalla on rantakahvila josta voi ottaa eväät uimisen jälkeen. Plagenin ranta on Hangon vilkkain ranta ja siellä riittää vanhemmillekkin aktiviteetteja. Rannalla voi pelata minigolfia ja vuokrata SUP-lautoja. Rannalla on myös uimakoppeja ja wc.

Tulliniemen luontopolku

Tulliniemen luontopolulla pääsee näkemään vaihtelevia maisemia ja nauttimaan meren tuoksusta. Reitti kulkee pääosin luonnonsuojelualueella ja maasto on helposti kuljettavaa. Luontopolulla tulee vastaan harvinaisia kasveja niin kuin merikaalia. Alueella on pitkä historia johon kannattaa tutustua ennen vierailua jos historia kiinnostaa. Lähtöpisteestä loppuun reitti on 6,7 km pitkä.

Helsinki (6 vinkkiä)

Helsinki TukTours

Rennot ja hauskat opastetut kaupunkikierrokset Helsingissä. Hyppää sähkökäyttöisen ja ympäristöystävällisen TukTukimme kyytiin näkemään, kuulemaan ja nauttimaan Helsingistä kanssamme! Varaa koko TukTuk omalle seurueellesi (1-4 hlö) ja tule fiilistelemään. Nähdään!

Hotel Arthur

Hotel Arthur sijaitsee Helsingin keskustassa vain 400 metriä rautatieasemalta. Hotellissa on 203 huonetta, monessa eri kategoriassa. Helsingin tärkeimmät nähtävyydet, suuret tavaratalot, teatterit ja Casino Helsinki ovat vain kävelymatkan päässä hotellista. Hotellissa on yli 240 paikkainen ravintola joka tarjoilee runsaan noutopöytäaamiaisen ja maistuvan lounaan. Hotellissa on myös 11 erilaista kokoustilaa.

Hyvinkää

Kauppakeskus Willa

Kauppakeskus Willa Hyvinkään sydämessä tarjoaa sata liikettä ja palvelua. Monipuolinen ravintolatarjonta varmistaa, ettei matkalla pääse nälkä yllättämään. Pihalla on leikkipuisto lapsille.

SeikkailuSveitsi

SeikkailuSveitsi on koko perheen seikkailupuisto Hyvinkäällä. Monipuoliset radat tarjoavat haasteita ja onnistumisen iloa kaiken ikäisille ja seikkailunhaluisille ulkoilijoille. Tarjontaamme kuuluu turvalliset, puihin rakennetut seikkailuradat sekä Suomen huimin vaijeriliukurata. Luontopolut kutsuvat reippailemaan joko opastuksella tai aivan omatoimisesti.

Inkoo

Cafe Wilhelmsdal - Kahvila iloisessa Inkoossa

Hurmaava kahvila missä saa Ihanaa palvelua ja missä on monipuolinen ja maukas ruoka. Sunnuntaisin todella hyvä brunssi. Terasille on hyvä istahtaa kahville ihmettelemään Inkoon menoa.

Elisaari

Elisaaresta löytyy yks suomen hienoimista tammimetsistä. Elisaaressa on 2,3 kilometrin mittainen luontopolku, joka alkaa rantakahvilan läheisyydestä.Elisaaresta löytyy Mellangårdin kartano jossa löytyy kalapöytä kesäisin. Kartanolla järjestetään kesäsesongin aikana taide- ja musiikkitapahtumia. Suojainen Elisaari on veneilijöiden keskuudessa suosittu retkisatama. Vierasvenesatamasta löytyy kesäisin kahvila.

Järvenpää (7 vinkkiä)

Kahvila ja taidegalleria Vellikello

Vanhassa viljamakasiinissa oleva kesäinen kahvila, jossa pidetään myös taidenäyttelyitä ja konsertteja. Täältä saa maittavia itsetehtyjä leivoksia ja piirakoita, joita voi nauttia myös pihan ulkopöydissä puiden siimeksessä. Samalla voi katsella punamultaisen makasiinin katon suuntaan, ja nähdä korkeuksissa oikean toimivan vellikellon. Taustamusiikkina sisällä soi tietenkin Sibelius, onhan hänen kotitalolleen (Ainolaan) vain 10 minuutin kävelymatka. Erityisruokavaliot on täällä hyvin huomioitu.

Ainola - Jean ja Aino Sibeliuksen koti 65 vuoden ajan

Sibeliuksen kotitalo Ainola on edelleen alkuperäisessä viime vuosisadan asussaan, flyygelin vierellä näkee nuotteja, työhuoneissa ja kirjastossa on pariskunnan lempikirjoja, historiaa, elämäkertoja ja kaunokirjallisuutta, jotka vaikuttivat merkittävästi Sibeliuksen sävellystyöhön. Kotitalon ympärillä on ulkorakennuksia ja koriste- ja hyötypuutarha, jonka Aino Sibelius aikoinaan suunnitteli, ja puutarhassa on myös Jean ja Aino Sibeliuksen hauta. Lisäksi alueella on museokauppa ja kahvila Cafe Aulis.

Karjaa

Karkkila

Massakoski

Massakoski, joka tunnetaan myös nimellä Nahkionkoski on tunnettu putous Karjaanjoessa. Täällä vesi virtaa kalliokynnyksen yli ja kuohuu sen jälkeen rinnettä alas jokilaakson pohjalle. Virtaus on erityisen voimakas keväisin lumien sulaessa.

Kauniainen

Kerava (6 vinkkiä)

Keravan Pihvitupa - Valittu Suomen 2. parhaaksi lounasravintolaksi 2020

Keravan pihvitupa ei ulkonäöllään konstaile, mutta ruoka on hyvää. Jopa siinä määrin, että Edenred-lounassetelin käyttäjät äänestivät paikan vuonna 2020 suomen toiseksi parhaaksi lounasravintolaksi. Ruoat ovat konstailemattomia kotiruokia, ja esim. gluteeniton vaihtoehto löytyy erikoisruokavaliota noudattaville. Lounasbuffasta nälkä lähtee, ja á la carte-listalta tilaamalla saa esimerkiksi grillattua lohta, pihvejä ja hampurilaisaterioita. Annokset reiluja. Tarjolla myös aamupalaa.

Taiteen purkutalo

Purkutuomion saanut rapistunut Keravalainen kerrostalo sai vielä kerran näyttää, että se on kaukana tavallisesta. Parvekkeet maalattiin sateenkaaren väreillä, seinää pitkin valuu alas kirkkaan värisiä köynnöksiä, käytäville ja huoneistojen seiniin maalattiin värikkäitä graffiteja, ulkoseiniä koristeltiin muillakin muraaleilla ja sama väri-iloittelu jatkuu huoneistoissa, niihin rakennettiin installaatioita ja esitetetään muuta kokeellista taidetta. Käy katsomassa, ennen kuin talo puretaan pois.

Kirkkonummi (10 vinkkiä)

Rehndahl

Kotieläinpiha Rehndahl on idyllinen koko perheen retkipaikka. Kotieläinpihalla on noin 60 kotieläintä joista osa kävelee vapaana alueella. Rehndahlissa pääsee näkemään mm. hevosia, possuja, alpakoita, laamoja, aaseja ja kissoja ja koiria. Rehndahlissa on rento meininki ja vierailijat otetaan lämpimästi vastaan. Rehndahlissa on myös leikkipaikka, haltijapolku, merirosvolaiva ja kesäisin myös keppihevostalli. Rehndahl on täydellinen kohde niille jotka haluavat maanläheisemmän kontaktin eläimiin.

Meikko

Meikko on kirkkonummella sijaitseva kaunis luonnonsuojelualue. Meikko sijaitsee lähellä Kirkkonummen keskustaa ja siellä voi liikkua merkityillä reiteillä tai vapaammin erämaisemmilla alueilla. Meikossa on kolme merkittyä reittiä; Kuikankierros 3,2 km, Meikonkierros 8,3 km ja Kotokierros 4,4 km. Kaikki reitit ovat kaunista maastoa ja järvimaisemaa. Meikosta löytyy keittokatos ja tulentekopaikka jossa voi syödä omat eväänsä. Perheen hurjastelioille löytyy myös kalliokiipeilypaikka.

Lapinjärvi

Lohja (15 vinkkiä)

Kalastus Lohjanjärvellä

Lohjanjärvi erityisen tunnettu kuhan kalastuksesta. Kalastusoppaiden kyydissä pääsee kokemaan super hauskan päivän, jossa samalla oppii kauden toimivimmat jigikalastus tekniikat. Järvellä on useampia oppaita, mm. laadukas ja esteetön TheraFish. Sopii parhaiten 9-99 vuotiaille. Pikku piipahdus kalastuksen ohessa rannalla ravintolassa tai saaressa nuotiolla on todella kiva lisä.

Tytyri Elämyskaivos

Lohjan keskustassa sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos vie sinut aitoon kaivosympäristöön 100 metrin syvyyteen. Tytyrin Elämyskaivoksen ainutlaatuinen miljöö tarjoaa jokaiselle jotakin. Opastetulla kierroksella tutustutaan mainareiden värikkääseen arkeen.

Loviisa (16 vinkkiä)

Tuhannen tuskan kahvila - tarjolla ilon aiheita

Suomen ihanimpien puutarhakahviloiden joukossa paikan lunastaa itseoikeutetusti Tuhannen tuskan kahvila Loviisan vanhankaupungin puutaloalueella. Idea nimelle syntyi samalla paikalla kieltolain aikaan sijainneen salakapakan siivittämänä. Nykyisten asiakkaiden suosikki on mansikkakakku.

Strömforsin ruukki

Strömforsin ruukin alueella on käsityöläisen pajoja, näyttelyitä, ravintoloita ja kahviloita. Täällä pääsee tutustumaan yhteen maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista. Historialliset tuotantorakennukset, kuten vasarapajat, johtajan kartano ja muut tilat kertovat tarinaa menneestä. Alueella voi harrastaa monenlaista, kuten sup-lautailua ja täällä voi myös majoittua vanhoissa rakennuksissa. Strömforsin ruukki sijaitsee Ruotsinpyhtään kirkonkylässä. Sinne on noin 18 km matka Loviisasta.

Mustio

Myrskylä

Mäntsälä (5 vinkkiä)

Elämyksen Taika ja Sarvikota

Elämyksen Taika järjestää Jokamiesmelontaretkiä Mustijoella. Retkelle lähdetään Sarvikodalta, jonne myös palataan melontaosuuden jälkeen nokipannukahvittelemaan ja paistamaan lettuja. Jokamiesmelontaretkiin kuuluu kaikki melontavälineet ja -varusteet. Opas on mukana koko retken ajan ja kertoo myös alueen historiasta ja luonnosta. Varaa paikkasi täältä: https://elamyksentaika.johku.com/ Myös vuokrauspäivinä vuokraamme kanootteja ja sup-lautoja. Sarvikota on muuten auki tilauksesta.

Majatalo Elsa

Majatalo Elsan on vuodesta 2019 toiminnassa ollut 17 paikkainen majatalo. Elsan ikkunoista avautuu vuodenaikojen kierto kaikessa kauneudessaan. Sijaitsemme Mäntsälän Hirvihaarassa, noin 5 km Mäntsälän keskustasta. Majatalo Elsa tarjoaa majoitusta yhdeksi tai useammaksi yöksi remontoiduissa ja avarissa tiloissa sekä kahvilan toiminnot kesäisin upealla terasslla. Meillä on anniskeluoikeudet. 12/2020 alkaen kahvilan tiloissa Leipomo Viljaherkkujen myyntipiste. Tervetuloa meille!

Nurmijärvi

Vauhtifarmi

Meillä on omalla maatilalla elämys- ja kokouskeskus, jossa on aktiviteettaja vauvasta vaariin. Myös sauna, poreallas ja lämmitetty ulkouima-allas löytyy. Ohessa on elämystarjontamme: https://www.vauhtifarmi.fi/elamykset/ Sijaitsemme Nurmijärven Perttulassa vain n. 20min PK-seudulta. Tervetuloa!

Pornainen

Halkiankosken vesiputous

Mustijoki virtaa täällä kapean kalliossa olevan kanavan kautta ja putoaa sen jälkeen kymmenisen metriä. Nykyään vesi kulkee pienen vesivoimalan kautta, mutta kevättulvien koittaessa osa vedestä juoksutetaan voimalaitoksen ohi. Tämä on aikaa, jolloin Halkiankoski on mahdollista nähdä vapaana.

Porvoo (6 vinkkiä)

Cafe-Ravintola Gabriole

Gabriole on tunnelmallinen kahvila ja lounaspaikka vanhan pankin tiloissa Porvoon torin laidalla. Täällä tarjotaan herkullinen lounasbuffet, ja kahvilasta saa suolaisia ja makeita leivonnaisia, ja erityisesti pitää mainita kakut, jotka ovat toinen toistaan herkullisempia. Aloittaa kannattaa vaikka mutakakusta. Myös kaakao on kokeilemisen arvoista. Täällä on vain pakko käydä aina Porvoon-vierailulla.

Ravintola Fryysarinranta - Komea pihviravintola

Fryysarin terassilta on kiva kauniina kesäpäivänä ihailla Porvoonjoen jokinäkymiä samalla kun nautiskelee tryffelietanoita, pihviä mediun plussana, burgeria, savustettua lohta tai saaristolaisbufeesta kokoamaansa annosta. Menu ei ole mikään ylenpalttisen laaja, mutta kuitenkin niin, että jokainen löytää siltä mieleisensä annoksen. Ruoka-annokset ovat hillityn kokoisia ja vievät ainakin useimmilta nälän mennessään. Fryysari on auki vain kesäisin.

Pukkila

Raasepori

Sipoo

Siuntio

Siuntion joki

Siuntiossa on upea jokiluontopolku,jonka voi kokea melomalla tai suppailemalla. Joelle pääsee monesta kohtaa ja jos innostusta riittää, voi meloa merelle asti. Välissä voi käydä vaikka haukkaamassa lounasta Pikkalassa.

Tammisaari

Korv-Görans - Bigger is better

Korv-Görans on ympäri maan piirin tunnettu käsite, joka yhdistetään hyvään ruokaan, mukavaan henkilökuntaan ja erityisesti valtaviin annoskokoihin. Hampurilaisen tai kebabin nauttiminen missä tahansa Korv-Göransissa (Pietarsaari, Kokkola, Vaasa tai Tammisaari) todistaa, että grillin lupaus, "Bigger is better" pitää 100% paikkansa.

Baywatch Satamaterassi

Suosittu rantaterassi, jolta saa sämpylöitä, erikoiskahveja ja pizzoja, Kauniit näkymät meren suuntaan. Vierasvenesataman vieressä, joten syödessä on mielenkiintoista seurata sataman veneilijöiden puuhia ja alusten menemistä ja tulemista. Mikäpä täällä on istuskellessa, kahvitellessa ja pizzaa syödessä kauniina kesäiltana. Ja kun paikan nimi on Baywatch, niin täältä saa tietenkin myös Hasselhof-pizzaa (nyhtöpossua, punasipulia, tomaattia ja smetanaa). :)

Tenhola

Tuusula (7 vinkkiä)

Lammaskallion tila

Lammaskallion tilalla tapahtuu! Kesäkahvila, tilamyymälä, lampaita ja muita eläimiä. Vuokraamme myös rantasaunaa, kokoustiloja ja järjestämme ikimuistoisia tapahtumia!

Metsänautti- elämyksiä Tuusulan luonnossa

Metsänautti järjestää erilaisia luontoretkiä retkieväineen Tuusulan lähiluonnossa. Ja Tentsile-puuteltta majoitusta ja telttojen vuokrausta.

Vantaa

Vihti

Hawkhill

Upeat huvilat metsälammen rannalla Nuuksiossa.Hyvä paikka rentouttavaan mökkilomaan. Rauhallisille kansallispuiston reiteille suoraan mökkien pihasta