Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
koristekuva Suomen toiseksi suurin kaupunki Espoo on viime vuosina muodostunut monipuoliseksi kaupungiksi, jossa on nähtävyyksiä, ajanvietteitä ja mitä erilaisimpia vierailupaikkoja. Espoon ja Kauniaisten parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Uusimaa – Vinkkejä ja matkakohteita

Tälle sivulle on koottu maakunnan uusimmat vinkit. Lisää paikkakuntakohtaisia vinkkejä ja tarkempia tietoja näet napsauttamalla paikkakunnan nimeä.

Espoo

Haltia Lake Lodge

Haltia Lake Lodge on Nuuksion kansallispuiston sydämessä, Haltia-keskuksen vieressä sijaitseva luontohotelli – vain puolen tunnin päässä Helsingin vilinästä. Majoituksen lisäksi järjestämme täydellisiä luontoelämyksiä, jotta vierailusi olisi inspiroiva ja virkistävä.

Hanko

Kylpylähotelli Regatta

Regatta on rannan tuntumassa sijaitsevassa hienosti restauroidussa jugendrakennuksessa toimiva hotelli, jonka lähellä erillisessä rakennuksessa on myös kylpylä. Seutu on rauhallista. Spa ei ole koolla pilattu mutta tyylikkäästi toteutettu ja viihtyisä.

Hangon Tulliniemi - Rento surffikohde niin surffaajille kuin katselijoille

Tuulisina päivinä, joita on erityisesti keväällä ja syksyllä, Hangon rannat ja erityisesti Tulliniemi vetävät surffaajia puoleensa.

Helsinki

Suomenlinnan merilinnoitus

Suomenlinnan merilinnoitus on Unescon maailmanperintökohde Helsingin saaristossa. Linnoitus on elämyksellinen kohde vuoden ympäri vain vartin lauttamatkan päässä keskustasta.

Pertin valinta - Sekotavarakauppa punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivien hengessä

Marginaalista musiikkia, vastuullista taidetta ja elämyksiä on tarjolla punkbändi Pertti Kurikan Nimipäivien muusikoiden perustamassa kaupassa, joka outsider-taiteen valintatalon lisäksi on myös taidegalleria ja välitystoimisto.

Hyvinkää

Kauppakeskus Willa

Kauppakeskus Willa Hyvinkään sydämessä tarjoaa sata liikettä ja palvelua. Monipuolinen ravintolatarjonta varmistaa, ettei matkalla pääse nälkä yllättämään. Pihalla on leikkipuisto lapsille.

SeikkailuSveitsi

SeikkailuSveitsi on koko perheen seikkailupuisto Hyvinkäällä. Monipuoliset radat tarjoavat haasteita ja onnistumisen iloa kaiken ikäisille ja seikkailunhaluisille ulkoilijoille. Tarjontaamme kuuluu turvalliset, puihin rakennetut seikkailuradat sekä Suomen huimin vaijeriliukurata.

Inkoo

Cafe Wilhelmsdal - Kahvila iloisessa Inkoossa

Hurmaava kahvila missä saa Ihanaa palvelua ja missä on monipuolinen ja maukas ruoka. Sunnuntaisin todella hyvä brunssi. Terasille on hyvä istahtaa kahville ihmettelemään Inkoon menoa.

Elisaari

Elisaaresta löytyy yks suomen hienoimista tammimetsistä. Elisaaressa on 2,3 kilometrin mittainen luontopolku, joka alkaa rantakahvilan läheisyydestä.Elisaaresta löytyy Mellangårdin kartano jossa löytyy kalapöytä kesäisin.

Järvenpää

Taiteilijaelämää 100 vuoden takaa ja nukkekotien asukkaiden tarinoita Aholassa

Tutustu Aholan taiteilijaelämään Minkä mitäkin Aholasta -perusnäyttelyssä ja ota selvää Juhani Ahon ja Venny Soldan-Brofeldtin luontosuhteesta ja ekologisesta elämäntyylistä Taiteilijapariskunta ja luonto -teemaopastusksella.

Seikkailuretki Vanhankylänniemessä

Vanhankylänniemi sijaitsee noin 3 km päässä Järvenpään keskustasta. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaalta alueelta löytyvät Vanhankylän kartano jossa voi kokea vanhan ajan tunnelmaa ja herkutella kartanon kahvilan herkuilla.

Karkkila

Massakoski

Massakoski, joka tunnetaan myös nimellä Nahkionkoski on tunnettu putous Karjaanjoessa. Täällä vesi virtaa kalliokynnyksen yli ja kuohuu sen jälkeen rinnettä alas jokilaakson pohjalle. Virtaus on erityisen voimakas keväisin lumien sulaessa.

Kerava

Herkkuja ja kestävää elämää Humlebergin kartanolla

Vietä kiireetön kesäpäivä puiden varjossa räsymatolla lekotellen tai aurinkoisella terassilla päivää paistatellen Keravan kartano Humblebergissä. Kartanon Café Frillan herkkujen pääosassa ovat sesongin maistuvimmat raaka-aineet ja värikkäät kasvikset.

Adolfiinan kätköpolku Heikkilän kotiseutumuseossa

Heikkilän pihapiiristä löytyy lapsille suunnattu omatoiminen Adolfiinan kätköpolku. Talonpoikaistalon vehreällä pihalla on myös mukava viettää piknikkiä.

Kirkkonummi

Hvitträsk

Hvitträsk on kaunis museo. Arkkitehtikolmikko Gesellius, Lindgren ja Saarinen rakensivat Hvitträskiin oman kotinsa ja heidän koti houkuttelee joka vuosi monia arkkitehtuurista kiinnostuneita vierailijoita. Pihapiiristä löytyy myös kaunis puutarha jota pääsee ihmettelemään.

Peuramaa

Peuramaa on laskettelukeskus Kirkkonummella. Rinteet ovat usein hyvässä kunnossa ja mäkiä on kaiken tasoisille. Aloittelijoille löytyy sopivan pieni rinne jonne pääsee mattohissillä. Peuramaalla on hyvin toimiva hiihtokoulu kaiken ikäisille ja tasoisille.

Lohja

Tanhuhovi- perinteinen tanssipaikka

Täällä voi terassilla drinkkien nauttimisen lisäksi laulaa karaokea. Tilat ovat hulppeat ja paikalla pidetään myös tanssikursseja. Keikoilla voi nähdä Suomen ykkösrivin artisteja.

Aurlahden uimaranta

Lohjan ykkösranta on Aurlahden uimaranta, joka sijaitsee ihan keskustan vieressä. Ranta levittäytyy 250 metrin matkalle ja siellä on myös kiipeilytelineitä lapsille, rantalentis-kenttä, ulkokuntoiluväleineitä ja hiekan lisäksi nurmikko, jolla voi nauttia kesäpäivästä.

Loviisa

Gemmin tehdasmyymälä ja tehdaskierros

Gemmin turkistehdas on toiminut Loviisassa vuodesta 1971. Gemmin mallistosta löytyy kääntö- ja sisäturkkeja naisille sekä miehille. Tehtaanmyymälästä löydät paljon turkisasusteita ja muita pientuotteita.

Malmgårdin panimon kartanopuoti - Olutta ja muita herkkuja

Malmgård on pienpanimo, joka on erikoistunut ale-tyyppisiin suodattamattomiin oluihin.

Mäntsälä

Cine Mäntsälä

Cinen aulassa palvelee kahvila, josta voi ostaa elokuvalippujen lisäksi leffaherkkuja ja muuta pientä naposteltavaa.

Kotipiiri Oy, Tuottajatori ja Wintti kahvila

Tuottajatorilta voi ostaa luomutuotteita, lähiruokaa ja erilaisia ihania käsitöitä sekä käyttöesineitä. TUOTTAJATORI - auki ympäri vuoden Monipuoliset valikoimat maistuvia elintarvikkeita ja ihastuttavia käsitöitä, suoraan tiloilta jo vuodesta 1992.

Nurmijärvi

Vauhtifarmi

Meillä on omalla maatilalla elämys- ja kokouskeskus, jossa on aktiviteettaja vauvasta vaariin. Myös sauna, poreallas ja lämmitetty ulkouima-allas löytyy. Ohessa on elämystarjontamme: www.vauhtifarmi.fi/elamykset/

Pornainen

Halkiankosken vesiputous

Mustijoki virtaa täällä kapean kalliossa olevan kanavan kautta ja putoaa sen jälkeen kymmenisen metriä. Nykyään vesi kulkee pienen vesivoimalan kautta, mutta kevättulvien koittaessa osa vedestä juoksutetaan voimalaitoksen ohi.

Porvoo

Vanha Porvoo kanootista ja paikallista hunajaa

Sirkka Experience vuokraa kesäisin kanootteja ja kajakkeja Porvoossa ja järjestää melontaretkiä mm. Porvoonjoella. Kanootin vuokraamalla voi ihastella Vanhaa Porvoota joelta vinkkelistä, mistä lapsetkin pitävät. Talvisin lumikenkäillään ja hiihdetään luonnon ihmeitä ihmetellen.

Porvoon minigolfkeskus

Minigolfia, frisbeegolfia ja monia muita pihalajeja voi harrastaa tällä tavallista monipuolisemmalla minigolfradalla ja sitä ympäröivällä puiston viheralueella. Lainaksi saa vaikka mölkyn ja onnistuu täällä myös pöytäfudis, ilmakiekko, ja darts.

Siuntio

Siuntion joki

Siuntiossa on upea jokiluontopolku,jonka voi kokea melomalla tai suppailemalla. Joelle pääsee monesta kohtaa ja jos innostusta riittää, voi meloa merelle asti. Välissä voi käydä vaikka haukkaamassa lounasta Pikkalassa.

Tammisaari

Korv-Görans - Bigger is better

Korv-Görans on ympäri maan piirin tunnettu käsite, joka yhdistetään hyvään ruokaan, mukavaan henkilökuntaan ja erityisesti valtaviin annoskokoihin.

Baywatch Satamaterassi

Suosittu rantaterassi, jolta saa sämpylöitä, erikoiskahveja ja pizzoja, Kauniit näkymät meren suuntaan. Vierasvenesataman vieressä, joten syödessä on mielenkiintoista seurata sataman veneilijöiden puuhia ja alusten menemistä ja tulemista.

Tuusula

Kapteenin Puustelli – talo täynnä historiaa Ilmatorjuntamuseossa

Kapteenin Puustelliin, yhteen harvinaisista jäljellä olevista sotilasvirkataloista, rakennettu Suomen sotilasperinteet -näyttely luo kattavan läpileikkauksen Suomen sotahistoriaan Ruotsin vallan ajalta nykypäivään.

Romanttinen kävely Fjällbon rantakallioilla

Aivan Tuusulan Rantatien taiteilijakotien läheisyydessä sijaitsee Fjällbon puisto, jossa nauttia romanttisesta kävelykierroksesta ja ihailla upeaa auringonlaskua ja järvimaisemaa.

Vihti

Hawkhill

Upeat huvilat metsälammen rannalla Nuuksiossa.Hyvä paikka rentouttavaan mökkilomaan. Rauhallisille kansallispuiston reiteille suoraan mökkien pihasta

Askola

Bromarv

Karjaa

Kauniainen

Lapinjärvi

Mustio

Myrskylä

Pukkila

Raasepori

Sipoo

Tenhola

Vantaa

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti