Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Lohja – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Kalastus Lohjanjärvellä

Lohjanjärvi erityisen tunnettu kuhan kalastuksesta. Kalastusoppaiden kyydissä pääsee kokemaan super hauskan päivän, jossa samalla oppii kauden toimivimmat jigikalastus tekniikat. Järvellä on useampia oppaita, mm. laadukas ja esteetön TheraFish. Sopii parhaiten 9-99 vuotiaille. Pikku piipahdus kalastuksen ohessa rannalla ravintolassa tai saaressa nuotiolla on todella kiva lisä.

www.facebook.com/TheraFish

Liessaarenkatu 2, Lohja (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä lapsiperheille

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.therafish.fi

Tytyri Elämyskaivos

Lohjan keskustassa sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos vie sinut aitoon kaivosympäristöön 100 metrin syvyyteen. Tytyrin Elämyskaivoksen ainutlaatuinen miljöö tarjoaa jokaiselle jotakin. Opastetulla kierroksella tutustutaan mainareiden värikkääseen arkeen.

www.tytyrielamyskaivos.fi/

Kuilukatu 42, 08100 Lohja (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä lapsiperheille

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.visitlohja.fi/

Lohjan Museo

Aivan keskustan tuntumassa, ihastuttavassa pappilamiljöössä sijaitseva kulttuurihistoriallinen museo palvelee kävijöitä vuoden ympäri.Museon puistomaisen pihapiirin rakennuksissa pääset kurkistamaan paikalliseen asumiseen ja elämiseen menneinä aikoina. Kotikaupunkimme Lohja -näyttely vie kierrokselle esimerkiksi 1800-luvun maaseututupaan, kartanon saliin ja 1970-luvun olohuoneeseen. Lapsivieraita ilahduttavat museohiiri Roopen äänitarinat Lohjan historiasta vanhassa pedagogiorakennuksessa.

www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/lohjan-museo/

Rovastinkatu 1 08100 Lohja (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.visitlohja.fi/

Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Pyhän Laurin kirkko on valmistunut 1400-1500-lukujen vaihteessa. Se on maamme keskiaikaisista harmaakivikirkoista kolmanneksi suurin. Pyhälle Laurille omistettu Lohjan kirkko on poikkeuksellisen rikkaan maalauskoristelunsa vuoksi Suomen keskiaikaisen kirkkoarkkitehtuurin huomattavampia muistomerkkejä.

www.lohjanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/pyhan-laurin-kirkko

Kirkkokatu 1 , 08100 Lohja (kartalla)

Nähtävää
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.visitlohja.fi/

Paikkarin torppa

Paikkarin torppa on Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, kansanrunouden kerääjän Elias Lönnrotin syntymä- ja lapsuudenkoti. Torppaan kuuluvat tupa, joka on sen vanhin osa, sekä parikymmentä vuotta myöhemmin rakennetut eteinen ja kamari. Tuvassa on nähtävillä mm. Elias Lönnrotin kehto ja hänen mustaksi petsattu kanteleensa. Kamarissa on esillä mm. Elias Lönnrotin käyttämiä ja hänen itsensä tekemiä esineitä; kirjoitusteline, käsikirjoitusteline, sekä kirjahylly.

www.visitlohja.fi/kohdekortit/paikkarin-torppa/

Torpantie 20, 09220 Sammatti (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.visitlohja.fi/

Arboretum Magnolia

Arboretum Magnolia on lohjalainen puulajipuisto, jossa on puita, pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa. Yhteensä puuvartisia kasveja on alueella yli tuhat. Arboretum Magnolian puut ovat kotoisin pääasiassa Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Noin kolmasosa puista on Pohjois-Amerikasta ja noin kymmenesosa Euroopasta ja muualta maailmasta. Arboretum Magnoliaa hoidetaan puistona, jossa on puiden ja pensaiden lisäksi runsaasti monivuotisia kukkia sekä sipulikasveja.

www.arboretummagnolia.fi/

Kokkolahdentie 60 08100 Lohja (kartalla)

Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.visitlohja.fi/

Kaarteen sotamuseo ja Mosaiikki

Teija ja Kalervo Kaarteen sotamuseo Lohjalla on yksityisenä kotimuseona kunnianosoitus itsenäisyytemme säilyttämisen puolesta taistelleille ja muistutus Suomen kunniakkaan historiaperinteen vaalimiselle. Esillä on sotien 1939 – 45 esineistöä ja aseita, Lotta-kanttiini, juoksuhauta, korsu, pommisuoja sekä sodan ääniä. Ääni- ja valoefektit tiivistävät elämyksellistä tunnelmaa.

kaarteensotamuseo.fi/

Jågerhorninkatu 30, 08700 Lohja (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.visitlohja.fi/

Karkalin luonnonpuisto ja Torholan luola

Karkalin luonnonpuisto on yksi Etelä-Suomen hienoimmista lehtoalueista. Torholan luola on Suomen suurimpia jääkauden sulamisvesien synnyttämiä luonnonluola muodostumia. Luola on lähes 30 metriä pitkä ja siellä on erilaisia isompia ja pienempiä onkaloita. Karkalintien parkkipaikalta on merkitty noin kilometrin mittainen luontopolkulenkki, joka johdattelee luolalta hienoon rannan tervaleppälehtoon.

retkipaikka.fi/karkalin-luonnopuisto-lohja/

Karkalintie 1035, 08800 Karjalohja (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.visitlohja.fi/

Karnaistenkorven luontopolku

Karnaistenkorpi on Lohjan laajin yhtenäinen ulkoilualue, jossa on korkeita kalliojyrkänteitä, laaksopainanteita niiden välissä, pieniä suolaikkuja, hiljalleen liriseviä metsäpuroja ja kaksi kaunista metsälampea. Korvessa voit nauttia luonnon hiljaisuudesta ja eräretkeilyn tunnelmasta. Rasteilla kerrotaan Karnaistenkorven kasvillisuudesta, eläimistä, elinympäristöistä sekä luonnonilmiöistä.

www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/retkeily-ja-ulkoilu/luontopolut/karnaistenkorven-luontopolut/

Suoniementaival 28, 08350 Lohja (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.visitlohja.fi/

Pusulan Krouvi

Viihtyisä ruokapaikka, jossa viikonloppuisin myös vanhan ajan diskomeininkiä. Ruoka on sopivan hintaista ja laadukasta. Terassilta voi seurata kylän raitin menoa.

www.pusulankrouvi.com/

Sentraalitie 5, 03850 Pusula (kartalla)

Ruokailu

Mahtavat maisemat ja järven tunnelmaa

Lohjan järven lauttaravintola Kaljaasi on kerrassaan riemastuttava paikka. Veneilijöille ehdoton kesän suosikki. Paikalla voi kokeilla Sup-lautailua ja noutopaikoilta onnistuu meno jos ei ole omaa venettä.

www.kaljaasi.fi/

Osoite: LOHJANJÄRVI, TEHTAANLAHTI,

Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille

Hevostelua Islanninhevosilla

Sydänkavion Ratsutalli tarjoaa maastoratsastusta sitkeillä piskuisilla Islanninhevosilla. Mikä sen hienompi tapa kokea luonto kuin hevosen selästä?

www.islanninhevostallisydankavio.fi/

Väänteenmäentie 140 09630 Koisjärvi (Lohja) (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille

Tanhuhovi- perinteinen tanssipaikka

Täällä voi terassilla drinkkien nauttimisen lisäksi laulaa karaokea. Tilat ovat hulppeat ja paikalla pidetään myös tanssikursseja. Keikoilla voi nähdä Suomen ykkösrivin artisteja.

www.tanhuhovi.fi/

Raviradankatu 64, 08700 LOHJA (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Vauhdikas

Aurlahden uimaranta

Lohjan ykkösranta on Aurlahden uimaranta, joka sijaitsee ihan keskustan vieressä. Ranta levittäytyy 250 metrin matkalle ja siellä on myös kiipeilytelineitä lapsille, rantalentis-kenttä, ulkokuntoiluväleineitä ja hiekan lisäksi nurmikko, jolla voi nauttia kesäpäivästä. Pikkuostoksia voi tehdä kioskista. Huoltorakennuksessa on wc ja suihkuja. Ranta on osa Lohjanjärveä.

www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/asuinymparisto/uimarannat/

Rantapuisto 5, 08100 Lohja (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti