Lohja – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Kuvituskuva

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Arboretum Magnolia

Arboretum Magnolia on lohjalainen puulajipuisto, jossa on puita, pensaita ja perennoja eri puolilta maailmaa. Yhteensä puuvartisia kasveja on alueella yli tuhat. Arboretum Magnolian puut ovat kotoisin pääasiassa Kiinasta, Koreasta ja Japanista. Noin kolmasosa puista on Pohjois-Amerikasta ja noin kymmenesosa Euroopasta ja muualta maailmasta. Arboretum Magnoliaa hoidetaan puistona, jossa on puiden ja pensaiden lisäksi runsaasti monivuotisia kukkia sekä sipulikasveja.

www.arboretummagnolia.fi

Kokkolahdentie 60 08100 Lohja (kartalla)

www.visitlohja.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Hyvä kesäisin Rauhallinen

Paikkarin torppa

Paikkarin torppa on Suomen kansalliseepoksen, Kalevalan, kansanrunouden kerääjän Elias Lönnrotin syntymä- ja lapsuudenkoti. Torppaan kuuluvat tupa, joka on sen vanhin osa, sekä parikymmentä vuotta myöhemmin rakennetut eteinen ja kamari. Tuvassa on nähtävillä mm. Elias Lönnrotin kehto ja hänen mustaksi petsattu kanteleensa. Kamarissa on esillä mm. Elias Lönnrotin käyttämiä ja hänen itsensä tekemiä esineitä; kirjoitusteline, käsikirjoitusteline, sekä kirjahylly.

www.visitlohja.fi/kohdekortit/paikkarin-torppa/

Torpantie 20, 09220 Sammatti (kartalla)

www.visitlohja.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Nähtävää Hyvä kesäisin Rauhallinen

Lohjan Pyhän Laurin kirkko

Pyhän Laurin kirkko on valmistunut 1400-1500-lukujen vaihteessa. Se on maamme keskiaikaisista harmaakivikirkoista kolmanneksi suurin. Pyhälle Laurille omistettu Lohjan kirkko on poikkeuksellisen rikkaan maalauskoristelunsa vuoksi Suomen keskiaikaisen kirkkoarkkitehtuurin huomattavampia muistomerkkejä.

www.lohjanseurakunta.fi/kirkot-ja-tilat/kirkot/pyhan-laurin-kirkko

Kirkkokatu 1 , 08100 Lohja (kartalla)

www.visitlohja.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Nähtävää Rauhallinen

Aurlahden uimaranta

Lohjan ykkösranta on Aurlahden uimaranta, joka sijaitsee ihan keskustan vieressä. Ranta levittäytyy 250 metrin matkalle ja siellä on myös kiipeilytelineitä lapsille, rantalentis-kenttä, ulkokuntoiluväleineitä ja hiekan lisäksi nurmikko, jolla voi nauttia kesäpäivästä. Pikkuostoksia voi tehdä kioskista. Huoltorakennuksessa on wc ja suihkuja. Ranta on osa Lohjanjärveä.

www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/asuinymparisto/uimarannat/

Rantapuisto 5, 08100 Lohja (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Hevostelua Islanninhevosilla

Sydänkavion Ratsutalli tarjoaa maastoratsastusta sitkeillä piskuisilla Islanninhevosilla. Mikä sen hienompi tapa kokea luonto kuin hevosen selästä?

www.islanninhevostallisydankavio.fi

Väänteenmäentie 140 09630 Koisjärvi (Lohja) (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille

Mahtavat maisemat ja järven tunnelmaa

Lohjan järven lauttaravintola Kaljaasi on kerrassaan riemastuttava paikka. Veneilijöille ehdoton kesän suosikki. Paikalla voi kokeilla Sup-lautailua ja noutopaikoilta onnistuu meno jos ei ole omaa venettä.

www.kaljaasi.fi

LOHJANJÄRVI, TEHTAANLAHTI, (kartalla)

Ruokailu Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille

Pusulan Krouvi

Viihtyisä ruokapaikka, jossa viikonloppuisin myös vanhan ajan diskomeininkiä. Ruoka on sopivan hintaista ja laadukasta. Terassilta voi seurata kylän raitin menoa.

www.pusulankrouvi.com

Sentraalitie 5, 03850 Pusula (kartalla)

Ruokailu

Karnaistenkorven luontopolku

Karnaistenkorpi on Lohjan laajin yhtenäinen ulkoilualue, jossa on korkeita kalliojyrkänteitä, laaksopainanteita niiden välissä, pieniä suolaikkuja, hiljalleen liriseviä metsäpuroja ja kaksi kaunista metsälampea. Korvessa voit nauttia luonnon hiljaisuudesta ja eräretkeilyn tunnelmasta. Rasteilla kerrotaan Karnaistenkorven kasvillisuudesta, eläimistä, elinympäristöistä sekä luonnonilmiöistä.

www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/retkeily-ja-ulkoilu/luontopolut/karnaistenkorven-luontopolut/

Suoniementaival 28, 08350 Lohja (kartalla)

www.visitlohja.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Kaarteen sotamuseo ja Mosaiikki

Teija ja Kalervo Kaarteen sotamuseo Lohjalla on yksityisenä kotimuseona kunnianosoitus itsenäisyytemme säilyttämisen puolesta taistelleille ja muistutus Suomen kunniakkaan historiaperinteen vaalimiselle. Esillä on sotien 1939 – 45 esineistöä ja aseita, Lotta-kanttiini, juoksuhauta, korsu, pommisuoja sekä sodan ääniä. Ääni- ja valoefektit tiivistävät elämyksellistä tunnelmaa.

kaarteensotamuseo.fi

Jågerhorninkatu 30, 08700 Lohja (kartalla)

www.visitlohja.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Nähtävää Tekemistä

Tytyri Elämyskaivos

Lohjan keskustassa sijaitseva Tytyrin Elämyskaivos vie sinut aitoon kaivosympäristöön 100 metrin syvyyteen. Tytyrin Elämyskaivoksen ainutlaatuinen miljöö tarjoaa jokaiselle jotakin. Opastetulla kierroksella tutustutaan mainareiden värikkääseen arkeen.

www.tytyrielamyskaivos.fi

Kuilukatu 42, 08100 Lohja (kartalla)

www.visitlohja.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Nähtävää Tekemistä Hyvä lapsiperheille

Alitalon viinitila

Alitalon viinitilalla viihtyy koko perhe. Suloiset kotieläimet viihdyttää perheen pienimpiä. Tilalta löytyy ravintola, jossa tarjolla hampurilaisia, salaatteja ym. Minigolf sekä tietysti tilan viinejä voi maistella ja ostaa kotiin. Ihana paikka ihan Helsingin tuntumassa🤩 Kesäkaudella avoinna päivittäin 10-17!

ciderberg.fi

Pietiläntie 138, 08800 Lohja (kartalla)

Nähtävää Tekemistä Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Kalastus Lohjanjärvellä

Lohjanjärvi erityisen tunnettu kuhan kalastuksesta. Kalastusoppaiden kyydissä pääsee kokemaan super hauskan päivän, jossa samalla oppii kauden toimivimmat jigikalastus tekniikat. Järvellä on useampia oppaita, mm. laadukas ja esteetön TheraFish. Sopii parhaiten 9-99 vuotiaille. Pikku piipahdus kalastuksen ohessa rannalla ravintolassa tai saaressa nuotiolla on todella kiva lisä.

www.facebook.com/TheraFish

Liessaarenkatu 2, Lohja (kartalla)

www.therafish.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Ruokailu Yöpyminen Hyvä lapsiperheille