Lohja – Tekemistä ja ajanvietettä

Kuvituskuva

Aurlahden uimaranta

Lohjan ykkösranta on Aurlahden uimaranta, joka sijaitsee ihan keskustan vieressä. Ranta levittäytyy 250 metrin matkalle ja siellä on myös kiipeilytelineitä lapsille, rantalentis-kenttä, ulkokuntoiluväleineitä ja hiekan lisäksi nurmikko, jolla voi nauttia kesäpäivästä. Pikkuostoksia voi tehdä kioskista. Huoltorakennuksessa on wc ja suihkuja. Ranta on osa Lohjanjärveä.

www.lohja.fi/asuminen-ja-ymparisto/asuminen/asuinymparisto/uimarannat/

Rantapuisto 5, 08100 Lohja (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Hevostelua Islanninhevosilla

Sydänkavion Ratsutalli tarjoaa maastoratsastusta sitkeillä piskuisilla Islanninhevosilla. Mikä sen hienompi tapa kokea luonto kuin hevosen selästä?

www.islanninhevostallisydankavio.fi

Väänteenmäentie 140 09630 Koisjärvi (Lohja) (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille

Karnaistenkorven luontopolku

Karnaistenkorpi on Lohjan laajin yhtenäinen ulkoilualue, jossa on korkeita kalliojyrkänteitä, laaksopainanteita niiden välissä, pieniä suolaikkuja, hiljalleen liriseviä metsäpuroja ja kaksi kaunista metsälampea. Korvessa voit nauttia luonnon hiljaisuudesta ja eräretkeilyn tunnelmasta. Rasteilla kerrotaan Karnaistenkorven kasvillisuudesta, eläimistä, elinympäristöistä sekä luonnonilmiöistä.

www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/retkeily-ja-ulkoilu/luontopolut/karnaistenkorven-luontopolut/

Suoniementaival 28, 08350 Lohja (kartalla)

www.visitlohja.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Karkalin luonnonpuisto ja Torholan luola

Karkalin luonnonpuisto on yksi Etelä-Suomen hienoimmista lehtoalueista. Torholan luola on Suomen suurimpia jääkauden sulamisvesien synnyttämiä luonnonluola muodostumia. Luola on lähes 30 metriä pitkä ja siellä on erilaisia isompia ja pienempiä onkaloita. Karkalintien parkkipaikalta on merkitty noin kilometrin mittainen luontopolkulenkki, joka johdattelee luolalta hienoon rannan tervaleppälehtoon.

retkipaikka.fi/karkalin-luonnopuisto-lohja/

Karkalintie 1035, 08800 Karjalohja (kartalla)

www.visitlohja.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Hyvä kesäisin

Lohjan Museo

Aivan keskustan tuntumassa, ihastuttavassa pappilamiljöössä sijaitseva kulttuurihistoriallinen museo palvelee kävijöitä vuoden ympäri.Museon puistomaisen pihapiirin rakennuksissa pääset kurkistamaan paikalliseen asumiseen ja elämiseen menneinä aikoina. Kotikaupunkimme Lohja -näyttely vie kierrokselle esimerkiksi 1800-luvun maaseututupaan, kartanon saliin ja 1970-luvun olohuoneeseen. Lapsivieraita ilahduttavat museohiiri Roopen äänitarinat Lohjan historiasta vanhassa pedagogiorakennuksessa.

www.lohja.fi/vapaa-aika-liikunta/lohjan-museo/

Rovastinkatu 1 08100 Lohja (kartalla)

www.visitlohja.fi : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Tekemistä Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Hyvä lapsiperheille Rauhallinen

Tanhuhovi- perinteinen tanssipaikka

Täällä voi terassilla drinkkien nauttimisen lisäksi laulaa karaokea. Tilat ovat hulppeat ja paikalla pidetään myös tanssikursseja. Keikoilla voi nähdä Suomen ykkösrivin artisteja.

www.tanhuhovi.fi

Raviradankatu 64, 08700 LOHJA (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Vauhdikas