Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
koristekuva Frankfurt on suuri liikenteen solmukohta ja sinne on Suomestakin suhteellisen helppo päästä. Suoria lentoja on sen verran, että välilaskullisia lentoja ei ole välttämätöntä katsella. Suomalaiset matkustavat lähes poikkeuksetta Frankfurtin lentoasemalle, jolta juna on kaikkein paras ja nopein kyyti kaupunkiin.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Loviisa
Loviisa (täyskuva)

Loviisa – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä menovinkkejä ja kerro hienoista nähtävyyksistä ja muista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Tuhannen tuskan kahvila - tarjolla ilon aiheita

Suomen ihanimpien puutarhakahviloiden joukossa paikan lunastaa itseoikeutetusti Tuhannen tuskan kahvila Loviisan vanhankaupungin puutaloalueella. Idea nimelle syntyi samalla paikalla kieltolain aikaan sijainneen salakapakan siivittämänä. Nykyisten asiakkaiden suosikki on mansikkakakku.

www.tuhannentuskankahvila.fi/

Mariankatu 2 C, 07900 Loviisa (kartalla)

Ruokailu

Strömforsin ruukki

Strömforsin ruukin alueella on käsityöläisen pajoja, näyttelyitä, ravintoloita ja kahviloita. Täällä pääsee tutustumaan yhteen maamme parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista. Historialliset tuotantorakennukset, kuten vasarapajat, johtajan kartano ja muut tilat kertovat tarinaa menneestä. Alueella voi harrastaa monenlaista, kuten sup-lautailua ja täällä voi myös majoittua vanhoissa rakennuksissa. Strömforsin ruukki sijaitsee Ruotsinpyhtään kirkonkylässä. Sinne on noin 18 km matka Loviisasta.

stromforsinruukki.com/

Ruukintie 11, 07970 Loviisa (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Osteria, ravintola Locale

Rento lounaspaikka ja illallisravintola kaikille, jotka nauttivat hyvästä ruoasta ja lämminhenkisestä palvelusta. Pizzat ovat täällä aivan loistavia ja myös muu ruoka on oivallista. Rapea maalaiskana, kanttarellirisotto, lehtipihvi, bataattiranut, cannelonit, kaikki kokeiltu on ollut maukasta ja hyvää. Toimii myös lasten kanssa. Hinta/laatusuhde kohdallaan. Vahva suositus Localelle!

www.ravintolalocale.fi/

Mannerheiminkatu 2, Loviisa (kartalla)

Ruokailu
Hyvä lapsiperheille

Ravintola Sakura Deli - Kansainvälinen ja kasvisruokaan paneutuva lounaspaikka

Sakuran Delissä voi nauttia niin suomalaista kotiruokaa kuin kansainvälisiä ruokalajeja Japanista, Intiasta ja Thaimaasta. Sakuralaisten sydäntä lähellä ovat erityisesti kasvisruoat. Arkipäivinä tänne on hyvä tulla lounaalle vaikka koko perheen voimin.

www.sakuracatering.com/

Brandensteininkatu 11, Loviisa (kartalla)

Ruokailu

Loviisan laivasilta (Skeppsbron) ja Small Ships’ Race -venefestivaali

Laivasillalla toimii entisissä suola-aitoissa ravintoloita, puoteja ja Loviisan merimuseo, ja lisäksi niissä on esillä taidetta. Nämä ovat auki kesäisin ja houkuttelevat paikalle runsaasti väkeä. Laivasilta on myös monien tapahtumien pitopaikka: Vuotuiset juhannusjuhlat, muinaistulien yö, joulumarkkinat ja venekilpailu Small Ships’ Race, joka on järjestetty jo yli 30 perättäisenä vuotena. Svartholman merilinnoitukseen suuntaavat risteilyt lähtevät Loviisasta nimenomaan Laivasillalta.

laivasilta.fi/

Laivasilta 5-11, Loviisa (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin

Svartholman merilinnoitus - Loviisan meritähti ja "Pieni Suomenlinna"

Suomenlinnan kanssa samaan linnoitusketjuun kuuluu Svartholma, saaressa Loviisan edustalla. Sen kaunista luontoa ja tähden muotoon rakennettujen muurien sisällä olevia sokkeloita täällä on hyvä tutkia vaikka koko perheen voimin. Murua rinnan alle ja virvokkeita voi hakea saaren kesäravintolasta. Svartholmaan pääsee 45 minuutissa reittiliikennelaivalla, joka lähtee Loviisan Laivasillalta (osoite: Laivasilta 5-11), kiinnittymällä omalla veneellä Svartholman vierasvenesatamaan tai taksiveneellä (Tikander sea-service).

visitsvartholm.fi/

60.3790,26.2994 (kartalla)

Nähtävää
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä lapsiperheille

Korsvikin kivikirkko - Siirtolohkareista muodostunut luontonähtävyys

Korsvikskyrkan ei ole perinteinen kirkko laisinkaan, vaan luonnonnähtävyys, jossa toisiaan nojaavat jättimäiset siirtokivilohkareet (noin 5 x 5 m) ovat jääkauden aikana muodostaneet luolamainen sisätilan, joka muistuttaa kirkon holvisalia. Luolan edustalla on puinen risti ja täällä on pidetty kirkollisia tapahtumia. Loviisasta on tänne noin 10 kilometrin ja 20 minuutin automatka. Korsvikintieltä on opastus kivikirkolle. Tien päätyttyä pitää vielä kulkea puolisen kilometriä metsäpolkua pitkin.

retkipaikka.fi/korsvikkyrkan-pernaja/

Korsviikintie 209, Loviisa (kartalla)

Nähtävää
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Purjehdukset Österstjernan-purjealuksella

Pakettijahti Österstjernan kuljetti 1800-luvulla matkustajia ja rahtia Loviisan ja Tukholman välillä. Nykyinen Österstjernan-purjelaiva ei ole aivan näin vanha, vaan se on perinnepurjelaiva, joka on rakennettu historiallisen esikuvansa mukaisesti 2000-luvulla. Österstjernan tekee Loviisan Laivasillalta erilaisia yleisöpurjehduksia (näet risteilyohjelman aluksen kotisivuilla) ja laivan voi myös vuokrata charter-matkoja varten.

www.osterstjernan.fi/

Laivasilta 8, Loviisa (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin

Willa Björksten - Kaunis villa luonnonkauniilla camping-alueella

Willa Björksten on taitavasti kunnostettu, kaunis vanha huvila, jonka huoneissa on mukava viettää yönsä Loviisassa. Täällä on rauhallista ja koska huvila on meren rannalla, aamun voi aloittaa vaikka pulahtamalla aamu-uinnille. Huvila sijaitsee leirintäalueella, joka itsessään on myös todella hienosti hoidettu ja tarjoaa tavalliset leirintäalueen palvelut. Täältä voi vaikka vuokrata polkupyörän, jolla polkee sutjakkaasti noin kilometrin matkan Loviisan keskustaan.

www.booking.com/hotel/fi/loviisa-camping.fi.html

Kapteenintie 1, Loviisa (kartalla)

Yöpyminen

Hotelli Uninen Loviisa - Siisti nukkumapaikka keskellä Loviisaa

Aivan Loviisan ytimessä sijaitseva hotelli, jonka huoneet ovat hyvän kokoisia, siistejä ja valoisia, ja ennen kaikkea hiljaisia. Niissä on kaikki perusasiat, mitä majapaikalta voi toivoa: on oma kylpyhuone, TV, mikro, jääkaappi ja vedenkeitin ja wifi. Auton voi pysäköidä hotellin maksuttomalle parkkipaikalle. Sisäänpääsy hoituu ovikoodilla, joka toimitetaan tekstiviestillä. Hotellin alakerrassa on ravintola (Degeri). Hotellin sijainti on keskeinen, joten Loviisan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

www.booking.com/hotel/fi/place-to-sleep-loviisa.fi.html

Brandensteininkatu 17, Loviisa (kartalla)

Yöpyminen

Gemmin tehdasmyymälä ja tehdaskierros

Gemmin turkistehdas on toiminut Loviisassa vuodesta 1971. Gemmin mallistosta löytyy kääntö- ja sisäturkkeja naisille sekä miehille. Tehtaanmyymälästä löydät paljon turkisasusteita ja muita pientuotteita. Lisäksi tarjolla on laaja valikoima mallistosta poistuneita tuotteita erityisen edullisesti. Ryhmät ovat tervetulleita ja kerromme mielellämme vieraillemme ainutlaatuisesta valmistustoiminnastamme. Aukioloajat: soita 019-517740 tai lähetä viesti: [email protected]

gemmi.fi/

Tykistökatu 2, 07900 Loviisa (kartalla)

Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin

Malmgårdin panimon kartanopuoti - Olutta ja muita herkkuja

Malmgård on pienpanimo, joka on erikoistunut ale-tyyppisiin suodattamattomiin oluihin. Panimon omia oluita voi ostaa Malmgårdin panimon yhteydessä olevasta kartanopuodista ja lisäksi täältä saa kartanon omilla mailla tuotettuja luomu-viljatuotteita, kuten jauhoja, puurohiutaleita ja mysliä, leipiä, hilloja, mehuja ja muita herkkuja. Täällä ostoksilla käydessä, voi samalla kurkistaa panimon puolelle, ja tilauksesta järjestetään myös kattavia panimokierroksia olutmaisteluineen.

kartano.malmgard.fi/?page_id=14

Malmgård 53, Malmgård, Loviisa (kartalla)

Ostokset

Cafe Saltbodan - Swingiä ja hyvää ruokaa

Loviisan venesataman kupeessa ranta-aitoilla sijaitseva vanha hirsitalomiljöö kutsuu kahvittelemaan tai nauttimaan hyvästä ruoasta (kahvila ja ravintola eri tiloissa). Svengaavaa live-musiikkia on tarjolla oikeaan aikaan paikalle saapuville. Lounas oli tasoonsa nähden hyvin edullinen. Seurueemme otti lohikeittoa. Myös suolaiset piirakat ja makeat leivonnaiset näyttivät herkullisilta. Kannattaa piipahtaa kauniina kesäpäivänä ja viettää terassille pitempäänkin aikaa.

www.saltbodan.fi/

Laivasilta 4, Loviisa (kartalla)

Ruokailu
Hyvä kesäisin

Vintage lifestylemyymälä Villi Kanala, Kauppamuseon puutarha ja Suomen pienin kauppamuseo

Villi Kanala on Kauppamuseon puutarhassa sijaitseva vintage lifestylemyymälä, josta löydät ihania tavaroita kotiin ja puutarhaan. Kauppamuseon puutarha on upea 2000 m2 yksityispuutarha. Molemmat avoinna ympäri vuoden. Suomen pienin kauppamuseo tarjoaa nostalgisen matkan 50/60-l suomalaiseen kyläkauppaan. Museo on avoinna kesäisin.

www.solidago.fi

Paavalinkyläntie 671, Loviisan Skinnarby (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Lisätietoa vinkin jättäjästä: www.instagram.com/mausteena_vintage

Loviisan Kruunu-Apteekki - Palvelua kristallikruunujen alla

Loviisan Kruunu-Apteekki sijaitsee aivan Loviisan keskustassa torin kulmalla. Apteekki on perustettu 1754 ja on tiettävästi Loviisan vanhin yhä toiminnassa oleva yritys. Sisätiloissa historian siipien havina on aistittavissa antiikkia olevista apteekkikalusteista ja katossa roikkuvista kristallikruunuista. Apteekin tiloissa on laaja ja moderni valikoima tuotteita eri tarpeisiin. Tervetuloa ihan ihastelemaan apteekkia. Henkilökunta kertoo mielellään apteekin historiasta ja vastailee kysymyksiin.

www.kruunuapteekki.fi/

Kuningattarenkatu 15, 07900 Loviisa (kartalla)

Nähtävää
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Toimituksemme käy läpi vinkit ennen julkaisua. Julkaisemme vinkit, jotka ovat asiallisia, ajantasaisia ja relevantteja. Tarpeen mukaan voimme stilisoida vinkkejä, kuten korjata kirjoitusvirheitä. Kun julkaistun vinkin tiedot vanhenevat tai muut syyt sitä edellyttävät, voimme poistaa vinkin. Lähettämällä vinkin hyväksyt nämä periaatteet.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti