Loviisa – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Loviisa

Tälle sivulle kootaan kaikki nähtävyyksiä koskevat vinkit sekä osa muun tyyppisistä vinkeistä. Näet kaikki muun tyyppiset vinkit valitsemalla aiheen alta.
Haluatko jakaa oman vinkkisi? Lähetä se palautelomakkeen kautta, joka löytyy sivun lopusta.

Korsvikin kivikirkko - Siirtolohkareista muodostunut luontonähtävyys

Korsvikskyrkan ei ole perinteinen kirkko laisinkaan, vaan luonnonnähtävyys, jossa toisiaan nojaavat jättimäiset siirtokivilohkareet (noin 5 x 5 m) ovat jääkauden aikana muodostaneet luolamainen sisätilan, joka muistuttaa kirkon holvisalia. Luolan edustalla on puinen risti ja täällä on pidetty kirkollisia tapahtumia. Loviisasta on tänne noin 10 kilometrin ja 20 minuutin automatka. Korsvikintieltä on opastus kivikirkolle. Tien päätyttyä pitää vielä kulkea puolisen kilometriä metsäpolkua pitkin.

retkipaikka.fi/korsvikkyrkan-pernaja/

Korsviikintie 209, Loviisa (kartalla)

Nähtävää Hyvä kesäisin Rauhallinen

Ulrikanhovi - Vanhan ajan tunnelmaa rauhallisessa ympäristössä

Kauniisti kunnostetussa, yli 100-vuotiaassa rakennuksessa lähellä Loviisan keskustaa sijaitseva majapaikka. Tarjolla 1-2 henkilön huoneita ja lisäksi perhehuone. Päärakennus on aiemmin toiminut vanhainkotina, ja siinä on tilaa yöpyä 50 ihmiselle. Suihkut ja vessat, myös esteettömät, ovat käytävillä. Kesällä voi majoittua myös pihalla olevissa Muonamies- ja Ukkola-nimisissä kesähuoneissa. Saapumisaika pitää ilmoittaa etukäteen, koska vastaanotossa ollaan paikalla vain sopimuksen mukaan.

www.booking.com/hotel/fi/ulrikanhovi.fi.html

Kuhlefeltinkatu 35, Loviisa (kartalla)

Yöpyminen

Loviisan Kruunu-Apteekki - Palvelua kristallikruunujen alla

Loviisan Kruunu-Apteekki sijaitsee aivan Loviisan keskustassa torin kulmalla. Apteekki on perustettu 1754 ja on tiettävästi Loviisan vanhin yhä toiminnassa oleva yritys. Sisätiloissa historian siipien havina on aistittavissa antiikkia olevista apteekkikalusteista ja katossa roikkuvista kristallikruunuista. Apteekin tiloissa on laaja ja moderni valikoima tuotteita eri tarpeisiin. Tervetuloa ihan ihastelemaan apteekkia. Henkilökunta kertoo mielellään apteekin historiasta ja vastailee kysymyksiin.

www.kruunuapteekki.fi

Kuningattarenkatu 15, 07900 Loviisa (kartalla)

Nähtävää Ostokset Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Rauhallinen

Cafe Saltbodan - Swingiä ja hyvää ruokaa

Loviisan venesataman kupeessa ranta-aitoilla sijaitseva vanha hirsitalomiljöö kutsuu kahvittelemaan tai nauttimaan hyvästä ruoasta (kahvila ja ravintola eri tiloissa). Svengaavaa live-musiikkia on tarjolla oikeaan aikaan paikalle saapuville. Lounas oli tasoonsa nähden hyvin edullinen. Seurueemme otti lohikeittoa. Myös suolaiset piirakat ja makeat leivonnaiset näyttivät herkullisilta. Kannattaa piipahtaa kauniina kesäpäivänä ja viettää terassille pitempäänkin aikaa.

www.saltbodan.fi

Laivasilta 4, Loviisa (kartalla)

Ruokailu Hyvä kesäisin

Malmgårdin panimon kartanopuoti - Olutta ja muita herkkuja

Malmgård on pienpanimo, joka on erikoistunut ale-tyyppisiin suodattamattomiin oluihin. Panimon omia oluita voi ostaa Malmgårdin panimon yhteydessä olevasta kartanopuodista ja lisäksi täältä saa kartanon omilla mailla tuotettuja luomu-viljatuotteita, kuten jauhoja, puurohiutaleita ja mysliä, leipiä, hilloja, mehuja ja muita herkkuja. Täällä ostoksilla käydessä, voi samalla kurkistaa panimon puolelle, ja tilauksesta järjestetään myös kattavia panimokierroksia olutmaisteluineen.

kartano.malmgard.fi/?page_id=14

Malmgård 53, Malmgård, Loviisa (kartalla)

Ostokset

Gemmin tehdasmyymälä ja tehdaskierros

Gemmin turkistehdas on toiminut Loviisassa vuodesta 1971. Gemmin mallistosta löytyy kääntö- ja sisäturkkeja naisille sekä miehille. Tehtaanmyymälästä löydät paljon turkisasusteita ja muita pientuotteita. Lisäksi tarjolla on laaja valikoima mallistosta poistuneita tuotteita erityisen edullisesti. Ryhmät ovat tervetulleita ja kerromme mielellämme vieraillemme ainutlaatuisesta valmistustoiminnastamme. Aukioloajat: soita 019-517740 tai lähetä viesti: [email protected]

gemmi.fi

Tykistökatu 2, 07900 Loviisa (kartalla)

Ostokset Hyvä kesäisin Hyvä talvisin

Hotelli Uninen Loviisa - Siisti nukkumapaikka keskellä Loviisaa

Aivan Loviisan ytimessä sijaitseva hotelli, jonka huoneet ovat hyvän kokoisia, siistejä ja valoisia, ja ennen kaikkea hiljaisia. Niissä on kaikki perusasiat, mitä majapaikalta voi toivoa: on oma kylpyhuone, TV, mikro, jääkaappi ja vedenkeitin ja wifi. Auton voi pysäköidä hotellin maksuttomalle parkkipaikalle. Sisäänpääsy hoituu ovikoodilla, joka toimitetaan tekstiviestillä. Hotellin alakerrassa on ravintola (Degeri). Hotellin sijainti on keskeinen, joten Loviisan palvelut ovat kävelyetäisyydellä.

www.booking.com/hotel/fi/place-to-sleep-loviisa.fi.html

Brandensteininkatu 17, Loviisa (kartalla)

Yöpyminen

Willa Björksten - Kaunis villa luonnonkauniilla camping-alueella

Willa Björksten on taitavasti kunnostettu, kaunis vanha huvila, jonka huoneissa on mukava viettää yönsä Loviisassa. Täällä on rauhallista ja koska huvila on meren rannalla, aamun voi aloittaa vaikka pulahtamalla aamu-uinnille. Huvila sijaitsee leirintäalueella, joka itsessään on myös todella hienosti hoidettu ja tarjoaa tavalliset leirintäalueen palvelut. Täältä voi vaikka vuokrata polkupyörän, jolla polkee sutjakkaasti noin kilometrin matkan Loviisan keskustaan.

www.booking.com/hotel/fi/loviisa-camping.fi.html

Kapteenintie 1, Loviisa (kartalla)

Yöpyminen

Purjehdukset Österstjernan-purjealuksella

Pakettijahti Österstjernan kuljetti 1800-luvulla matkustajia ja rahtia Loviisan ja Tukholman välillä. Nykyinen Österstjernan-purjelaiva ei ole aivan näin vanha, vaan se on perinnepurjelaiva, joka on rakennettu historiallisen esikuvansa mukaisesti 2000-luvulla. Österstjernan tekee Loviisan Laivasillalta erilaisia yleisöpurjehduksia (näet risteilyohjelman aluksen kotisivuilla) ja laivan voi myös vuokrata charter-matkoja varten.

www.osterstjernan.fi

Laivasilta 8, Loviisa (kartalla)

Tekemistä Hyvä kesäisin

Svartholman merilinnoitus - Loviisan meritähti ja "Pieni Suomenlinna"

Suomenlinnan kanssa samaan linnoitusketjuun kuuluu Svartholma, saaressa Loviisan edustalla. Sen kaunista luontoa ja tähden muotoon rakennettujen muurien sisällä olevia sokkeloita täällä on hyvä tutkia vaikka koko perheen voimin. Murua rinnan alle ja virvokkeita voi hakea saaren kesäravintolasta. Svartholmaan pääsee 45 minuutissa reittiliikennelaivalla, joka lähtee Loviisan Laivasillalta (osoite: Laivasilta 5-11), kiinnittymällä omalla veneellä Svartholman vierasvenesatamaan tai taksiveneellä (Tikander sea-service).

visitsvartholm.fi

60.3790,26.2994 (kartalla)

Nähtävää Ruokailu Hyvä kesäisin Hyvä lapsiperheille

Ravintola Sakura Deli - Kansainvälinen ja kasvisruokaan paneutuva lounaspaikka

Sakuran Delissä voi nauttia niin suomalaista kotiruokaa kuin kansainvälisiä ruokalajeja Japanista, Intiasta ja Thaimaasta. Sakuralaisten sydäntä lähellä ovat erityisesti kasvisruoat. Arkipäivinä tänne on hyvä tulla lounaalle vaikka koko perheen voimin.

www.sakuracatering.com

Brandensteininkatu 11, Loviisa (kartalla)

Ruokailu

Osteria, ravintola Locale

Rento lounaspaikka ja illallisravintola kaikille, jotka nauttivat hyvästä ruoasta ja lämminhenkisestä palvelusta. Pizzat ovat täällä aivan loistavia ja myös muu ruoka on oivallista. Rapea maalaiskana, kanttarellirisotto, lehtipihvi, bataattiranut, cannelonit, kaikki kokeiltu on ollut maukasta ja hyvää. Toimii myös lasten kanssa. Hinta/laatusuhde kohdallaan. Vahva suositus Localelle!

www.ravintolalocale.fi

Mannerheiminkatu 2, Loviisa (kartalla)

Ruokailu Hyvä lapsiperheille

Vintage lifestylemyymälä Villi Kanala, Kauppamuseon puutarha ja Suomen pienin kauppamuseo

Villi Kanala on Kauppamuseon puutarhassa sijaitseva vintage lifestylemyymälä, josta löydät ihania tavaroita kotiin ja puutarhaan. Kauppamuseon puutarha on upea 2000 m2 yksityispuutarha. Molemmat avoinna ympäri vuoden. Suomen pienin kauppamuseo tarjoaa nostalgisen matkan 50/60-l suomalaiseen kyläkauppaan. Museo on avoinna kesäisin.

www.solidago.fi

Paavalinkyläntie 671, Loviisan Skinnarby (kartalla)

www.instagram.com/mausteena_vintage : Lisätietoa vinkin jättäjästä

Nähtävää Tekemistä Ostokset Hyvä kesäisin Hyvä talvisin Rauhallinen

Loviisan laivasilta (Skeppsbron) ja Small Ships’ Race -venefestivaali

Laivasillalla toimii entisissä suola-aitoissa ravintoloita, puoteja ja Loviisan merimuseo, ja lisäksi niissä on esillä taidetta. Nämä ovat auki kesäisin ja houkuttelevat paikalle runsaasti väkeä. Laivasilta on myös monien tapahtumien pitopaikka: Vuotuiset juhannusjuhlat, muinaistulien yö, joulumarkkinat ja venekilpailu Small Ships’ Race, joka on järjestetty jo yli 30 perättäisenä vuotena. Svartholman merilinnoitukseen suuntaavat risteilyt lähtevät Loviisasta nimenomaan Laivasillalta.

laivasilta.fi

Laivasilta 5-11, Loviisa (kartalla)

Tekemistä Ruokailu Ostokset Hyvä kesäisin