Suomi – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Kuvituskuva
Kuvituskuva (täyskuva)

Kirkkonummi – Tekemistä, nähtävää ja vinkkejä

Autetaan toinen toisemme Suomen parhaiden paikkojen luo. Lähetä vinkkejä hienoista paikoista täällä tai muualla Suomessa, vaikka kotiseudullasi.

Rehndahl

Kotieläinpiha Rehndahl on idyllinen koko perheen retkipaikka. Kotieläinpihalla on noin 60 kotieläintä joista osa kävelee vapaana alueella. Rehndahlissa pääsee näkemään mm. hevosia, possuja, alpakoita, laamoja, aaseja ja kissoja ja koiria. Rehndahlissa on rento meininki ja vierailijat otetaan lämpimästi vastaan. Rehndahlissa on myös leikkipaikka, haltijapolku, merirosvolaiva ja kesäisin myös keppihevostalli. Rehndahl on täydellinen kohde niille jotka haluavat maanläheisemmän kontaktin eläimiin.

www.rehndahl.fi

Hilantie 100, 02480 Kirkkonummi (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Meikko

Meikko on kirkkonummella sijaitseva kaunis luonnonsuojelualue. Meikko sijaitsee lähellä Kirkkonummen keskustaa ja siellä voi liikkua merkityillä reiteillä tai vapaammin erämaisemmilla alueilla. Meikossa on kolme merkittyä reittiä; Kuikankierros 3, 2 km, Meikonkierros 8, 3 km ja Kotokierros 4, 4 km. Kaikki reitit ovat kaunista maastoa ja järvimaisemaa. Meikosta löytyy keittokatos ja tulentekopaikka jossa voi syödä omat eväänsä. Perheen hurjastelioille löytyy myös kalliokiipeilypaikka.

www.kirkkonummi.fi/meikon-luonnonsuojelualueet

Korsolammentie 40, 02400 Kirkkonummi (kartalla)

Tekemistä
Hyvä kesäisin
Rauhallinen

Wohls gård

Wohls gård sijaitsee kauniissa miljöössä jossa voi nauttia ruuasta ja juomasta, kokoustaa ja järjestää juhlia. Wols gårdin kaunis kartanopuisto on lähes 200 vuotta vanha ja siellä on mahdollisuus tutustua kulttuuripuutarhan kasveihin opintokäyntejen tai käytännön kautta. Wohls gårdilta voi korona-aikana tilata myös juhlallisen lounaan kotiinsa. Wohls gårdille pääsee myös kätevästi bussilla.

www.wohlsgard.fi/

Volsintie 605 B, Kirkkonummi (kartalla)

Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Taidemökki

Käsityökahvila taidemökki sijaitsee kirkkonummen keskustan lähellä. 1972 perustettu Kirkkonummen taideseura toimii taidemökin tiloissa ja tarjolla on kursseja, näyttelyitä ja erilaisia teematapahtumia. Puodissa myydään jäsenten tekemää taidetta ja vastaanotto on aina ollut lämminhenkinen. Taidemökki soveltuu myös lapsille ja siellä järjestetään mm. lastenleirejä. Jouluna taidemökki muuttuu joulumökiksi ja antaa kaikille vierailijoille joulumielen.

www.kirkkonummentaideyhdistys.fi/taidemoumlkin-puoti.html

Pappilantie 1 b, 02400 Kirkkonummi (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ostokset

Porkkalanniemi

Porkkalanniemi on kaunis ja monipuolinen retkikohde. Porkkalanniemessä voi nauttia luonnosta metsässä ja kalliorannoilla. Porkkalanniemi tarjoaa hyvät puitteet kalastukseen, lintujen tarkkailuun ja ihan vaan luonnosta nauttimiseen. Alueella on myös tulipaikkoja ja keittokatoksia jossa voi valmistaa omat eväänsä. Porkkalanniemi on mainio paikka lintuharrastajille ja tavallinen retkeilijäkin voi metsässä tavata hirven tai jonkun muun nisäkkään.

uuvi.fi/fi/kohde/porkkalanniemi/

Tullandintie 185, 02480 Kirkkonummi (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Rauhallinen

Långvikin kylpylähotelli

Långvikin kylpylähotelli on täydellinen irtiotto arjesta. Långvikissä voit nauttia hyvästä ruuasta ja viinistä tai kellua kylpylän altaissa. Spa tarjoaa myös erilaisia hoitoja ja ohjattuja liikuntatunteja. Långvikissä voi myös viettää etätyöpäivän ja näin saada vähän vaihtelua arkeen. Ravintola on idyllinen ja varsinkin sunnuntaibrunssit ovat suosittuja. Perheelle löytyy paljon aktiviteetteja esim. tennis, suppailu, frisbeegolf ja beach volley.

langvik.fi/

Tanskarlantie 9, 02420 Kirkkonummi (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Yöpyminen
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin

Maatilapuoti

Kirkkonummen maatilapuoti on söpö puoti jossa ostaa lähiseudun tuotteita ja nauttia miljööstä kahvilassa. Emännän suku on omistanut alueen ainakin vuodesta 1665. Kesäisin maatilapuodilla järjestetään erilaisia aktivitettejä esim. satupolku ja kummituslabyrintti myös puodin isot keinut ovat usein pienempien vierailijoiden mieleen. Joulun aikaan puoti muuttuu joulupuodoksi ja takaa joulumielen kaikille asiakkailleen.

maatilapuoti.fi/

Eestinkyläntie 316, 02480 Kirkkonummi (kartalla)

Ruokailu
Ostokset
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille

Hvitträsk

Hvitträsk on kaunis museo. Arkkitehtikolmikko Gesellius, Lindgren ja Saarinen rakensivat Hvitträskiin oman kotinsa ja heidän koti houkuttelee joka vuosi monia arkkitehtuurista kiinnostuneita vierailijoita. Pihapiiristä löytyy myös kaunis puutarha jota pääsee ihmettelemään. Eniten saat irti käynnistäsi jos tutustut Hvitträskiin oppaan avulla. Päivän voi lopettaa Hvitträskin kahvilassa.

www.kansallismuseo.fi/fi/hvittraesk/info

Hvitträskintie 166, 02440 Kirkkonummi (kartalla)

Nähtävää
Tekemistä
Ruokailu
Hyvä kesäisin
Hyvä talvisin
Rauhallinen

Peuramaa

Peuramaa on laskettelukeskus Kirkkonummella. Rinteet ovat usein hyvässä kunnossa ja mäkiä on kaiken tasoisille. Aloittelijoille löytyy sopivan pieni rinne jonne pääsee mattohissillä. Peuramaalla on hyvin toimiva hiihtokoulu kaiken ikäisille ja tasoisille. Vuokraamosta saa hyvin palvelua ja vuokraaminen sujuu sulavasti. Rinteet eivät ole kovin täynnä joten laskettelemaan mahtuu hyvin myös hyvällä säällä.

www.peuramaa.fi/

PEURAMAANTIE 114, 02480 KIRKKONUMMI (kartalla)

Tekemistä
Ruokailu
Hyvä talvisin
Hyvä lapsiperheille
Vauhdikas

Kerro matkavinkkisi

Vinkkaa nähtävyydestä, kaupasta, ruokapaikasta, tapahtumasta tai ajanvietteestä – tai mistä tahansa hienosta asiasta.

Vinkin otsikko (esim. paikan nimi):
Kerro parilla kolmella lauseella lisää:
( 0 / 500 merkkiä käytetty )
Valitse seuraavista vaihtoehdoista ne, jotka sopivat vinkkiisi:
Verkkosivujen osoite:
Sijainti, mielellään katuosoite:
Lisätietoa sinusta tai yrityksestäsi:
Jos haluat, anna blogisi tai kotisivujesi osoite. Tieto näytetään jättämiesi vinkkien yhteydessä.
Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti